Samtale med et vindskjevt klesstativ..

Grabber en gul tennisballplomme, tar et jafs – og henger opp et stilfullt mandig håndkle med 3 klesklyper av patinert eik. Plagg på plagg henges opp på vindroterende energisparende klesstativ av galvaniserte rør. A real man’s job.

Ikke alle som har klesstativ med plommeservering. Og ikke hva som helst av plommer, nei verdens beste. Enig? Klesstativet knirker til svar. Olje ja, det var den servicen du var lovet i forfjor, eller året før? Jada jada – neste gang skal du få en oljeskvett i toppen. Helårsolje. Fornøyd? Ok..

"Hvis meg din klestørk – og jeg skal si deg hva du er" – ikke "hvem", men "hva". Tror det var rimelig nøyaktig slik besta sa. Ja, hva pokker er jeg da? Tviler på mitt oppheng ville blitt godkjent av en kommisjon av strenge kvinner med forkle og kjevle. Synes jeg hører de samstemt: "Typisk mann"! Pang-pang! – og kjevleflisene fikk vinger..

Nykker ned en ny av verdens beste og setter meg på en årgangsterrasse – hos meg har til og med den bortgjemte klesstørkeholder fått egen terrasse, not bad det for et klesstativ? Nytt enig knirk, og en kvart omdreining mot sør, er nordavind i dag. Kikker opp på skyene, ikke alle klesstativ som har en slik utsikt? Riktignok en tilbaketrukken tilværelse i et hjørne i nedre avdeling av hagen, men utsikten kan du ikke klage på? Akkurat – tenkte du var enig..

Hva gjør byfolk med sine plagg? Klesvasken. Går alt i romleguri året rundt? Ellers lukter de vel eksos, asfalt og kebab? Jeg mener hvis de henger de ut i sommerbrisen. Her får de duft av frihet, humle, tusen blomster, plommer og pur ren ubrukt norsk luft, og deres sjeler tørkes til vakker fuglesang. Vel, noen ganger en stank av sildemåkebæsj – det må dog innrømmes. Men meget sjeldent.

Det var det systemet – mitt er alltid frikunst. Blir aldri likt gang for gang, begynner i stuen av haugen og jobber meg kunstnerisk rundt til det ikke er flere plagg igjen. Hvorfor må man ha system? Alle sokkene der, to og to etterhverandre – og så følger alt på i salige vendinger ettersom størrelsen øker. Mye stiligere med en sokk, så et dynetrekk, så en boxer, deretter en vaskeklut, så en annen sokk, en skjorte osv osv..

Legger ryggen ned på terrassen og myser opp og rundt, himmel med ramme av fruktrær. Sukker litt, stativet knirker medfølende, det vet jeg skulle vært på fisketur i ettermiddag, men en smitta liten feberstenk og de idiotiske knærene avsluttet den saken, foreløpig. I tillegg meldte en annen avbud av div nesten like årsaker. Vel, flere turer er booket. Stativet nikker litt smilende i toppslarken.

Snur meg på stien opp til kåken og beundrer kunstverket som lever i passe bris – besta hadde nå aldri sansen for ekte kunst da..

6 kommentar to “Samtale med et vindskjevt klesstativ..”

 1. tante BØ Says:

  Hehe … Fint med sånt Hehe … Fint med sånt stativ. Bare å henge "kaoset" innerst og dekke det pent til med store håndklær og sengetøy på de yttre snorene : ))
  Husker …. må jo være mutter … som fortalte at det skulle være orden "på snora" : ))

 2. Trultus Says:

  Hva vi byfolk gjør? Jo, det Hva vi byfolk gjør? Jo, det skal jeg si deg. Vi tromler og romler alt av håndklær og sengetøy – og klærne de henges opp på badet.
  I allefall hos meg. Jeg har ikke sånn luksus som vaskerom!

  Klær som dufter sommer og solskinn?
  Mmmm…
  Husker egentlig ikke det fra jeg var lita heller, når sant skal sies!
  Fra det jeg kan huske var det nok mer slik som; "Åherregud, vi må få inn klean, det pøsregna". Eller "Nei, guri førr et fint vær! Alt førr fint tel å vær inne å vask i. Vi fær på tur, ka dokker si"??

  Hehehe – så jeg er flaska opp på innetørka klær! For det meste!
  Finværet skal nytes!
  Man bor da i Bodø… :-))

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe ja tante BØ. Har hørt Hehe ja tante BØ. Har hørt endel bemerkninger om klestørk på geledd, hvor viktig det er, hehe

  Mitt står heldigvis ikke på utstiling, men godt skjult, hehe

  Tor

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ok Trultus, men de blir Ok Trultus, men de blir ihverfall myke og gode når man bruker tørketrommel. Bruker selvsagt det her og når det er høst og vinter. Eller regner.

  Hehe, morsomt det du forteller fra barndommen. Det der "må få inn klærene" har jeg hørt mange ganger ja, hehe

  Joda, finværet må nytes, her skal det ikke klages på mangel på finvær vanligvis..

  Tor

 5. Anonym Penselsvingeren Says:

  Kunst🙂
  Så bra skrevet!
  Det fint med litt kunst i hagen. Kanskje den vasken som henges sirlig opp etter system kan kan kalles realisme mens den mer planløse kan kalles abstakt?

  Har i heimen har jeg ikke staiv, men et par snorer mellom trærne. Jeg er spesielt opptatt av hvilken vei vinden blåser. Klærne blir hengt opp slik at vinden stryker dem for meg.
  Strykejernet er i minst mulig i bruk. Det er kun til 17 mai, og til å stryke baksiden av «rokkete» akvareller.

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk penselsvinger. Heller Takk penselsvinger. Heller motsatt vel? Dvs den som henger i fri utfoldelse er realisme, mens den på stivt geledd er abstrakt. Vindstryking? Den var ny for meg. Strykejern? Hva var nå det igjen? hehe – men fint til den bruken du nevner..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: