Glimt av godsakene..

Yeah baby! Lets shake! Yeah.. Altså alvorlig talt? Ok, greit – men kan du ikke gjøre et unntak for meg? Jeg krever min raritetsrett! Friheten til å være rar når jeg vil. Jeg kan ikke alltid være seriøs, ok? Seriøs? Når er du seriøs? Jeg? Meget ofte, husker sist i forrige måned da jeg fikk bot, da var jeg seriøs da! Nei- du rev den i fillebiter og ba han spise drysset. Det var veldig seriøst ment! Jaja, sukk..

Kikker ut, ubeskrivelig vakkert. Alle fargene, himmelen koseblå. Trær og busker danser i sval sensommerbris, sommerfugler leker sisten rundt hvite prestekrager med lange halser. Det gjør godt å se ut for en sliten sjel. En sjel som søker alt det gode den klarer å få føle på – som regel servert i små porsjoner med litt krem på.

Karret meg opp på taket igjen i dag, få på plass noen ruller takpapp, det er nok kvadrat å legge på når knærene ikke er i sitt beste humør etter stigestuntet. Men staheten vinner som den pleier og noen lengder trumfes ut.

.

En deilig dag på taket med utsyn så langt skarpøyne når i horisonten langt der ute i havet. Horisonten har alltid en dragning, det ukjente der fremme, et sted man aldri når frem for horisonten tar aldri slutt. Så man lar horisonten få bli et symbol for noe godt et sted. Et sted i livet, der fremme, for horisonten er alltid fremtid. Et håp man tar med seg, et som alltid er der.

.

I øst ligger kjente og ukjente vidder på Høgjæren og lokker. Drikker kaffe med et møne som ryggstøtte og speider mot viddene i det fjerne. En kikkert – og kjente trekk innfinner seg. Noe trygt, noe godt – mange gode minner. De bringer frem ekte smil, slike smil verden ikke kan stjele.

.

Mot nord skimtes fjeller. Fjeller man puslet rundt i snekkefart, fjellene i Ryfylke. Alle fjordene, alle vikene, alle nes. Små og store steder, steiner i store urer som raget fra 500 meter og til havbunnen. Steiner og landemerker man hilste på mens man tøffet forbi på blankhavet med nakent bryst i sommervarme og nakne føtter på rattet – og kanskje en kald kosepils i hånden. Minner, gode minner man aldri kan fratas, minner innelåste og evig vernet.

.

Sørover ligger flatene, travle bønder – men og spennende kulturlandskap med myrer man som liten utforsket. Myrer hvor bekkasiner hadde reir og lerkene hang på sine syngende vårvinger, storspoven fløytet fra en liten kolle, harer svinset rundt uten redsel for stål som spyttet bly. Insekter av alle fasonger og farger. Men og små bekker med aure i, elver med blanke lakser. Alt er lagret i den vernete delen av sjelen, den ingen kan stjele nøkkelen til, for den finnes ikke, men godsakene er låst med personlig ubrytelig kode..

.

.

Litt musikk må til..

%26hl=en%26fs=1%26rel=0″ type=»application/x-shockwave-flash»>

15 kommentar to “Glimt av godsakene..”

 1. mirapisani Says:

  Nydelig.     ;)))
  Mira  ;))

 2. litlpia Says:

  oj, der skulle jeg gjerne vært, i den båten som tøffet avgårde, eller på toppen av de fjellene, nydelig var det, og det satt mye igang, der oppe i toppetasjen.

 3. tante BØ Says:

  Hei hei : )) Jeg har ikke hatt tid til å bla meg bakover i tid her på bloggen enda,
  men Tor …..
  stige stuntet ????  Hva i himmelens navn har du finni på nå da ????
  Kunne du prøve å være litt mer forsiktig ??

 4. mona-lisa Says:

  God morgen!😉 Mira «tok» ett av adjektivene jeg og ønsker å bruke, men bare ett av de utallige..
  Nydelig! Ja, du og, forresten..🙂

 5. davyen Says:

  O Skaldeland. Ja Tor .
  Man kan bli skald av mindre.
  davyen

 6. mariee53 Says:

  Vakkert og mektig land vi deler!!! Varme tanker fra Mariee53

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk mira, og ja – det er Takk mira, og ja – det er mye vakkert for øyne og sjel her..

  Tor

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ryfylke er et pardis for seg Ryfylke er et pardis for seg selv litlpia, jeg kjenner det som min egen hage etter mange år rundt i alle krinker og kroker. Koselig å høre at det skapte inntrykk i deg, og minner kanskje..

  Tor

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Der var endelig tante BØ Der var endelig tante BØ igjen, du må ikke bare forsvinne slik. "Stuntet" var bare en liten sak i en stige, ikke tenk på det du. Strie gubber overlever slike saker, hehe

  Tor

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  God ettermiddag kan jeg vel God ettermiddag kan jeg vel si nå mona-lisa. Jeg var litt "indisponibel" da det kaltes "morgen" i dag..

  Takk for alle gode ord..

  Tor

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jepp davyen, men på samme Jepp davyen, men på samme tid er det uendelig mye vakkert over hele vårt land, det gjelder bare å se det med rette øyne..

  Tor

 12. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Enig marie, tror neppe noen Enig marie, tror neppe noen finner mer allsidig rikdom i naturs form..

  Tor

 13. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Til Sol (hvis dere da i Til Sol (hvis dere da i grunnen leser bloggene til oss som skriver "uinteressante" innlegg): Er det ikke mulig snart å få svarene på kommentarene plassert under de man svarer på?

  Tor

 14. Trym Says:

  KJekt å sjå deg att!
  No KJekt å sjå deg att!
  No kjem hausten, gleder meg!
  Etter tre veker feie med nedbør, kan eg finne fram langbuksene att og tru det er haust! Godt å vere i arbeid att og eg ser fram til at alle i huset er i jobb og skule att!
  No kan eg lese litt SOL att, fint i sjå bilete frå Jæren!
  Alltid like vakkert med en store himmelen!

  God helg!

 15. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det samme til deg Trym!
  Går Det samme til deg Trym!

  Går sakte mot høst, men får da håpe sommeren  strekker seg litt til. Håper du fikk noe godt ut av ferien.

  Ja, elsker himmelen, den er en ny opplevelse hver gang man kikker opp, kanskje flere burde virkelig se skuespillet og ikke bare himmelen.

  Ha en god helg du og..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: