Akk ja..

Dagene flyr som om man lå og bare koste seg og elsket. Men det er jo ikke tilfelle, så de forsvinner i mange andre retninger. Litt her, litt der, mye der borte – og en smule i vest. Når dagen så er omme sitter jeg og tenker på alt jeg skulle gjort her hjemme før trærene kler av seg og himmelfossen blir permanent.

Jo, dagene, de får i grunnen andre, noe hjelp her og der, og enda mer i retning England. Til slutt kommer jeg i manko selv. Har et lite garasjetak på 70 kvadrat jeg må legge ny papp på, men behøver tørt vær mer enn en dag, eller 3, kommer an på hvor mye jeg i tillegg bør hjelpe alle andre steder. Jeg må ikke, men en eller annen konstruksjonfeil i meg har problemer med neigenet.

Noe blir da gjort i omgivelsene, i dag fikk jeg lødd opp en favn ved mellom fikse noe for en annen og et selskap. Bare 2 favner igjen. Vedløing er gøy. Da får kunstnergenene i meg friheten, noe de nyter i stort monn.

Det gikk en hest forbi da jeg satt på et av takene en kveld og tilpasset noe en høststorm hadde vandalisert. Nei, den gikk ikke alene, det satt en dame oppå. Nå er ikke det et uvanlig syn her, men hun hadde på seg ekte cowboyhatt, klær med frynser, boots osv, bare pang-pangene manglet. Lenge satt jeg der oppe og nøt synet, det var stilig og på samme tid vakkert for hun red mot den veien solen rødmet i den varme kveldsbrisen som da lot hennes lange lokker leve fritt.

Er det ikke endel av det ekte livet, det å nyte slike små øyeblikk? Jeg tenkte her på uttrykket til damen da hun kikket opp på meg i luften når hun vaggende red rolig forbi inn i solnedgangen med fordums bekledning som har et frihetssus over seg. Uten tvil nøt hun hvert skritt.

Jeg burde hatt en hest, en terrenggående utgave. Men må vel innse at akkurat nå er ikke rette tidspunktet, både for dyret og for meg. Ikke enda.

Det ble nesten rådyrsteik i dag, men jeg bommet, dvs den for 1 mm forbi panseret, og jeg slapp å bytte kjerre, så like greit. Det var en tidlig morgen i begynnelsen av uka. Joda, heter så fint at man skal ringe viltnemda når en får en steik i fanget, men jeg er ikke idiot og lar andre få den hardt ervervete steiken. En onkel av meg fikk et rådyr gjennom frontvinduet som da for forbi han, og la seg pent ned i baksetet. Det smakte godt husker jeg.

Kjenner jeg har spist for mye kaker og annet selskapssnadder. Men ok det var gøy, og jeg fikk ledd mye av de andre som skrøner om sine fangster, som kjent er jeg nøye på det selv og heller trekker i fra litt i all beskjedenhet – så derfor sørger de andre for å legge på passe mål når jeg forteller..

Hm.. var det alt? Får pynte med en sang, en gammel sommersang med farger og liv..

.

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0″ width=»300″ height=»220″ pluginspage=»http://www.macromedia.com/go/getflashplayer» play=»true» loop=»true»>

2 kommentar to “Akk ja..”

 1. frk-jettegryte Says:

  DEILIG Det hørtes deilig ut, gitt.
  Jeg skulle gjerne vært den dama altså.🙂 *drømme*
  Men med "min" hest får jeg visst bare nøye meg med å rygge i ring. :-p

  Men det er noe spesielt.. man kommer så mye nærmere naturen på den måten der. Det liker jeg.

  Rådyr?
  Huff da.. de som er så fine?
  Hehe, jeg stod og fylte servo-olje på bilen min her for et par dager siden.
  Så hører jeg noe som løper over den lille grønne flekken bak meg.
  Når jeg snur meg, står det DEN kronhjorten der. Jøss, ha var skikkelig svær. Tre meter fra meg. Stolt, ruvende.
  Jeg mener jeg telte ti tagger. Hehe, er ikke ofte man ser dem. Ikke jeg iallefall. Også skjer det.. her.. i Bergen liksom. *ler* Jeg er jo ikke på strilelandet lenger. Merkelig med det. :-p

  Jeg håper helgen din var fint.. og ønsker deg en nydelig uke!
   
  *strileklem*

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja det var et flott syn Ja det var et flott syn jettegryta.

  Rygge i ring med hesten? Har den bare revers? hehe, synes den var morsom "rygge i ring", hehe

  Joda, rådyr er vakre, men av og til utfordrer de skjebnen, har ikke tall på hvor mange ganger jeg har nær fått sjokk når de plutselig er rett foran bilen, som skutt ut i fra ingensteds. Man blir ihvertfall våken da..

  Hjorten trekker stadig nærmere urbane strøk de fleste steder, bestanden øker ganske mye i noen områder. Men det er flotte dyr å se på.

  Håper du får en fin uke du og..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: