Myndighetene uten ansvar?

Produsenten av vaksinen mot svineinfluensaen slipper å ha ansvaret hvis det går til helvete. Det er de faktiske forhold etter det man kan lese i avisene. Nå står det ikke "helvete" riktignok, men det kan nok føles som et helvete for de det gjelder dersom det går galt.

Bare signalene dette sender bør gi bekymring. Samtidig ser man vel nå at myndighetene ikke er forberedt på andre nivåer, men satser heller på å gamble med at det ikke går til helvete ved å (kanskje for sent i tillegg) heller vaksinere alle. En kald kalkulert risiko.

Problemet er enkelt, av tidsmessige årsaker rekker man ikke de normale rutiner for å prøve ut en vaksine for eventuelle bivirkninger, ei heller de langsiktige. Så vi blir egentlig prøvekaniner. Det som mangler bare er at myndighetene i tillegg ber oss underskrive på et lite papir at vi tar den på eget ansvar og da ikke kan rette søksmål mot staten heller. Staten har jo allerede gjort produsenten uangripelig dersom det går galt.

Ellers gjør sentrale myndigheter lite i praksis, de stresser opp kommunene for å la de få hovedansvaret, men det er jo feil tenking når problemet er nasjonalt. Så hvordan skal så de små få selv bestemme om de vil være prøvekaniner? Eller de gamle og syke som ikke tør nesten å la være å ikke si ja. Og alle som er i risikogruppen som nå snart omhandler oss alle dersom man leser den lille skriften..

Hva skal vi med ansvarsløse myndigheter i form av uansvarlige politikere?

4 kommentar to “Myndighetene uten ansvar?”

 1. mona-lisa Says:

  Nynner.. Jeg titter bare innom her og svinger malerrullen noen strøk på tapeten til skalden slik at han kan se hvor fresht lys antikk kan være. (Sta skald med lasur «meg her og lakk seg der..» mumle-mumle.. )
  Sånn. Ett strøk maling til så dekker den perfekt! ;D Hehe!

  ***** ( ingen border, det er helt «ut»! )

  Nei, hvem vil/gidder å være prøvekanin! Når det gjelder temaet, over. Enig der. Det fremstår som noe ansvarsløst, ja. Men, har vi i realiteten et valg?

  Da er det natta på meg, og god natt til deg!😉

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Mona-lisa, den malende Mona-lisa, den malende budeie, hehe..

  Tror du vet hvordan jeg har det, snøhvitt med jordbrun brystning. Jeg er fan av brystninger, de brekker ned veggen og gir et vakkert inntrykk, rolig. Ekslusivt og stilig og, passende som bakgrunn til meg selv når jeg ligger med beina over den utsøkte 2,6 seter’n og myser ut vinduene på himmelen, hehe

  Men jeg har faktisk malt et helt hus engang utvendig med lys antikk. Den er mye lysere enn den gode gamle antikkhvite. Så det blir nok en helt ny stue hos budeien. Og koselig med noe forandring, personlig synes jeg store rom bør ha et lyst og rolig inntrykk, dog ikke bare hvitt, da blir det for mye Ikea for meg.

  Små rom kan godt ha et dusere inntrykk i rolige jordfarger, alt etter hvilken type rom det er.

  Ruller du panelen? Ok, du er jo amatør, så greit, hehe.. Dog er et tips å ihvertfall dra straks over med en bred kost hvert panelbord, det er slik jeg maler kledning og. Rulle så full fres med kosten over, men panel maler jeg alltid med kost.

  Tynn lasur med rette fargen er stilig oppå lys maling, problemet er bare å få rette draget på lasurpenselen. Noe som krever litt øvelse, men ikke så vanskelig som noen tror, dog må man være nøye, og det er jo du vet jeg.

  Border? Usj, de har jeg aldri likt..

  …..

  Valg? Nei egentlig ikke, eller man har vel to, enten å vaksinere seg, eller ikke, begge deler synes å være en form for gambling etterhvert. Men mange begynner nå å reagere på den unike avtalen hvor myndighetene har latt produsenten få viljen og være ansvarsløse dersom det går galt..

  Ha en malende kveld..

  Tor

 3. mona-lisa Says:

  Jupp, som en ny stue her nå, og noen vegger begynner å bli ferdige. Nix, herregårdspanelen er så bred at rulle er nødvendig for en fin finish. Spesialskåret, og nesten tre meters lengder med stilige profiler, og malingen fremhever dette nå. Antikkhvit og lys antikk er vidt forskjellig, det går ikke å sammenligne de engang. Farven fremhever møbler, ja du vet jo hva jeg har… persiske tepper og lysekroner.. eh, heh..Hvertfall ikke Ikea her, nei! Enn så lenge har jeg maleprosjekt i stuen og spisestuen, men biblioteket skulle og kanskje…? Hmm.. ;D Perlestaffen i entreen er relativt nymalt, og brystningen oppover trappegangen til annenetasje er ok ennå. Ellers er gardinene ferdige sydd, og skal hentes i Oslo på mandag, ja, forede silkegardiner.. ehm.. ;P ;D
  Jess, jepp, og trallalla…. hehe..

  Ja, jeg vet at du har det stilig, eksklusivt og pent. Veldig koselig er det hos deg, både inne og ute..😉

  Klem fra den malende Budeie-Busten!

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Den panelen gjør seg nok Den panelen gjør seg nok med farger på mona-lisa. Nei, forsåvidt kan man se det slik med de to fargene, men grunnlaget er den originale antikkhvite som en gang i tiden ble lysnet og brekket. Den originale antikkhvit er ofte den man ser på riktig gamle kjøkken som enda har originalfargen.

  Ja, den lyse vil garantert fremheve de møblene du har, blir nesten samme som her med min brune brystning mot det hvite. Det er vakkert og harmonisk, og gjør romfølelsen lys og trivelig.

  Hm.. kvinner og gardiner, er nesten som "kvinner og sko" hehe.. Men du er flink til å sette sammen inntrykkene slik at det blir hjemmekoselig, noe som jeg synes er viktig, sterile Ikeahjem som er "inn" i dag er ikke noe jeg trives i.

  Du er flink synes jeg, på mange måter..

  Klem tilbake til den malende busten med kosten..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: