Fredagsglimt: «Denia denia denia…»

Spiser blå hjemmeavla frukter, blå plommer og forvokste blåbær. Kjefter på vepsene, ber de holde seg unna de gule plommene. Kikker på skyene, en livlig forsamling som beveger seg i alle retninger på et himmelblått lerret. Det er småkveld og 26 graders fønvind som gir yre lyster i en herda superkosen skald.

Kjører kjerretur, småcruiser rundt i asfaltterrenget. Noe mål og mening finnes. Havner bak en vrikkende damebak på en sykkel på en smal vei. En passe lys hestehale holdt på plass av en rosa strikk danser i takt med sittemusklene som egger seg inni et lyst pølseskinn som antagelig kalles for meg et fremmedord.

En katt sitter sjefaktig midt i veien og truer kjerra, men til slutt tar den til fornuft og moverer sitt korpus etpar meter mot høyre. Fremdeles er den vrikkende saken foran – og jeg lurer på om eieren er tett i ørene bokstavlig talt der hun sykler i en annen verden midt i streeten. En ledning opp mot øret avslører årsaken, hun er bortreist i en eller annen arie.

En fartsdump gir ekstra liv til både hestehale og den skulpturaktige Eva’s fristelse lenger nede. Har vinduet nede og en arm ute, fingre trommer på taket i takt med musikken og saken foran panseret. Rene galionsfiguren. Etter etpar melodier og omtrent en kilometer, lurer jeg på om hun må ha en dytt bak der for å sige inn mot en av sidene. 

Lar gampene foran vrinske litt heftig, hun kikker rundt seg – men ikke bak. Er redd for å bruke hornet så nær, sjokket kan få saken til å falle på panseret. Skjønt et avtrykk av de formene ville sikkert ikke vært det styggeste man kunne fremvise. Plutselig og uten blinklys svinger hun inn til høyre i et gårdsrom, det var på halen Guri. Men selv da så hun meg ikke.

Sitter på rekka på en reketråler og skreller reker, skallet får stinter og måker. Hører på gamlingene skryte, småler og rister på hodet. Gamlingene, dvs alle som er eldre enn en selv – kappes i å fortelle den groveste om sine opplevelser med havfruer fra andre strøk da de var yngre førstereis og grønnasser. Havfruer finnes visst i fjerne strøk, jeg har aldri fått noen på kroken her nord, og jeg er flink å fiske.

Prøver å døyve inntrykkene av at sydlige havfruer er virkelig manna fra himmelen og slår et slag for ekte budeier. Det argumenteres for og i mot budeier og havfruer. Ut av et blått slitt styrehus titter et hardbarka skipperemne på 172 kg med sneip og skitten oljetvist i baklomma: "Eg e opprinneleg budeia!" – Vel, hadde jeg ikke selv opplevd ekte budeier i deres naturlige habitat ville en illusjon ha falt i sammen der og da – og min stemme havnet hos havrypene.

Kjører hjemover, en måke har takket for rekene og lagt igjen visittkortet midt i fleisen på frontvinduet, lar spylerdyser og gummi fjerne avfallet. Guffer opp anlegget med en frisk sommersang og setter capsen i kul ungdomsstilling, vinker til en gamlemor som gliser uten gebisset, hun lever en stund på den sammen med gamle ungdomsminner..

"Denia denia denia…dada.. dda…. denia.."

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0″ width=»300″ height=»210″>

3 kommentar to “Fredagsglimt: «Denia denia denia…»”

 1. seterjenta Says:

  😉 hun har drukket kumelk og har lyst til å rocke litt…
  Kanskje Tor kan glemme småfugler og havfruer for en bitte liten stund.. ***😉

 2. Anonym Says:

  Skaldens verden:) Alltid fornøylig å lese skaldens skråblikk og jeg tar meg selv i å leve meg inn i hans egen verden:) Takker for glimtene som han nok kunne fått *manna* for av hungrige forlag:)

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hvem vil rocke seterjenta? Hvem vil rocke seterjenta? Budeia? Som i "Rock me budeia, yeah! – rock me.."? hehe

  Kan ikke glemme fuglene og havfrøkner vel?
  ….

  Takk anonym, hyggelig..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: