Ved porten til Valhall..

En neve paracet og annet svelges i en halvliter morgenkaffe i lun sønnavind på en terrasse i Skaldeland. Ugh og Pokker nytter ikke mot selvforskyldte hekseskudd – eller andre skudd for baug eller hekk. Kanonene fra Navarone var ikke radarstyrte de heller.

Værgudene smiler alltid til det lille folket i Skaldeland, må være noe som gir de grunn for å alltid fremvise de vakreste former for kunster på vår evig levende kino der oppe.

Det er travle tider – jeg har knapt tid til å være her. Eller der. På vei hjemover i går kveld var himmelen rett og slett slik Valhall må ha sett ut. Nyanser i grått, tiden da de andre fargene har lagt seg. Synet var såpass at jeg svingte av ved havet for å nyte og la tankene få noe mat.

Å forevige slike opplevelser er nesten umulig, å fotografere i så dårlig lys uten stativ er og nesten umulig, men noen tapre forsøk måtte bare prøves, samtidig angret jeg på at jeg ikke hadde tatt med vidvinkelobjektivet. Det første bildet er tatt klokka 22.00. Enda finnes litt av dagslysets farger i det fjerne i et lite vindu.

.

Sittende på en stein omkranset av marehalm ble skuespillet nydt. En vakker strand med småbølger og 19 graders svakt vinddrag, rene sydenstemningen, og hele stranden alene.

En halvtime senere siger det på med de mørkeste gråfarger, men kontrastene skinner igjennom fra lyset som enda er høyt der oppe. Ord behøves ikke, de kan ikke beskrive opplevelsen av å stå i porten til Valhall som et lite menneske alene..

4 kommentar to “Ved porten til Valhall..”

 1. mariee53 Says:

  MEKTIG!!! Varme tanker fra Mariee53

 2. tante BØ Says:

  Fantastiskt ! Fantastiskt !

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja, rett ord på flere Ja, rett ord på flere måter marie, men følelsen å stå under det taket kan ikke beskrives, ei heller via et bilde..

  Tor

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja tante BØ, fantastisk, og Ja tante BØ, fantastisk, og mektig som marie sier. Jeg synes himmelen er spennende, den er alltid skiftende dersom den ikke er knallblå uten skyer. Men selv da varierer blåfargen alt etter solstrålenes vinkel.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: