Men…. ok..

Tirsdag i 19 grader med grå tankehimmel på. Hvorfor må nordlendinger med ny plentraktor på nesten frieksos stå opp så forbanna tidlig? Her sitter jeg fredlig om morgenen på en varm terrasse og snakker med terrassebordene og gir slengkyss til forbipasserende sommerfugler og klapper varsomt en orange marihøne mens jeg nyter kaffen – så fyrer den uforskammete sjeleløse nordlendingen opp sitt nye treskeverk og hele idyllen forsvant..

(Rosettete huskelapp: Vær snill med Sol i dag selv om det henger..)

Nyter de vakre navnløse brannorange som nå lyser opp på utsiden av stuevinduer selv i mørket, på andre siden et hav med gigantiske snøhvite prestekrager som og lyser i mørket. Rett og slett nydelig. Begge liver opp og lyser slik at utelysene kan skrues av på den siden av kåken – og da er det bare 13 utelys igjen, eller var det 16? Man må jo bidra til den globale heten. Hm.. det kom feil ut vel? Motsatt – x helgradering = utpust.

(Skruer opp musikken for å døyve den forbanna stygge plentraktoren..)

Mennesker diskuterer heter det. Så fint. Nå har jeg også fått foto som ny hobby – jada jada, vet jeg har har for mange hobbyer (eller skrives det hobbier? Nei..?). Eller kan man ha for mange hobbyer? De utvider jo horisonten? Og jeg er jo født nysgjerrig og kosesyk.

(Hm.. der stoppet helvete? Tom for bensin? Eller døde den? Håper det..)

Å diskutere, saklig. Noen kan det, andre aner ikke hva det betyr. Jeg er av til på noen forum hvor det diskuteres fotografering, kameraer, objektiver og alt utstyr som finnes eller ikke finnes enda. Neida, ikke her på Sol. Men der er det mange sterke meninger. Sterke var svakt sagt.

Brb, bare sjekke en admiral som fløy forbi vinduet..

(Åhh.. nå skinner sola, det var deilig ute. Hmm.. lurer på jeg skal slette dette og heller gå ut i sola igjen? Nei, får skrive ferdig.)

Men det var det forummet med alle de sterke meningene. Det er endel som har lest seg til mye teori om alt innholdet i dagens moderne kameraer. Og noen av disse har vært på disse forummene som småkonger og selvoppnevnte guruer lenge. Ordsterke og bastante angriper de i flokk dersom nye ikke bukker for deres overbevisninger. Nå har jeg ertet på meg hele flokken med mine meninger som ikke er lik deres, og jeg ler meg skakk av hvor enorm stor tyngde de legger i sine angrep for å tukte meg, hehe..

På samme tid et tankekors etter et sukk fra en sjel som stakk innom og mente at nå prøvde de nok en gang å mobbe og presse bort en ny som våget å si de imot, dvs at de altså ikke var noen form for evige Guder. Og den nye han tenkte på var altså meg, det viser seg at den gjengen selvoppnevnte allvitere har visst mobbet bort alle som ikke underordner seg. 

 Det er snakk om mennesker med nok høy utdannelse og dype dykk i materier, og ordsterke i sin dominans, men de gjør en litt felles tabbe med å prøve å latterliggjøre viten- og evnene til selvtenking hos de som sier de imot. Jeg kjenner til den retorikken på det nivået fra før. Så da de prøvde sin taktikk på meg, fikk de påskrevet med renter i retur – jeg ikke tapt bak en fjosdør. Og dette taklet de ikke, dvs at noen ga de beskjed med taktiske grep som underforstått betyr at de oppfører seg som en gjeng små drittunger og at jeg ikke godtar hva som helst.

(Tror jaggu den pokkers traktoren må være død?)

Det er litt merkelig at noen blir så oppslukte i troen på egne evner at de rett og slett ikke evner lenger å se hva andre egentlig sier? Vel, etter etpar retoriske grep fra min side ble hele gjengens nakenhet avslørt. Selvsagt førte det til felles angep med alle styrker, tronen var truet av en kvakksalver, dvs egentlig er vi alle amatører på det nivået, men det er det bare jeg som tør å innrømme, de andre er jo eksperter – og legger ut med leste teorier og prøver å drukne motstanderen i dette og tusen linker. Og jeg flirer av angrepene som er dødsalvorlige sett fra andre siden.

"Krangel" på bloggen her er bare vannpistolaktig i forhold til det våpenarsenalet man kjører frem i de forummene. Og til sine fortvilte ergrelser klarer ikke den gjengen å tukte skalden fra flaten, og endel har visst allerede fått antydninger til nervøsne fingre og urolig nattesøvn, hehe

Vel, de har bare seg selv å takke..

Ryggen er ikke med i dag. Jeg fikk 3 favner ved i går, men har ikke tid å lø de opp i vedbua akkurat nå, og været er litt opp og ned for tiden. Så jeg sa at han fikk sette vedpallene av i garasjen i mens. Om jeg kunne hjelpe litt? Ja selvsagt.

Så dukker det opp en fyr på 150kg hvorav 100 av disse er muskler. Og – veden (som var meget bra) på henger – og ingen krane? Det var jo ingen problemer kom det fra musklene. Bakker bare hengeren inn i garasjen så "skufler" vi ned veden fra hver vår side, raskt gjort. Javel, ok da? Vel, prøv hvem som helst å holde følge med 100kg muskler når 3 favner ved (3 x 2,4 kubikk) skal "skufles" av en henger..

Dog, jeg holdt følge, men…. ok, overlevde jo?

6 kommentar to “Men…. ok..”

 1. medi Says:

  Du å du for artig lesing Du å du for artig lesing til morgenritualet!

  medi hilser og takker.

 2. Anonym Says:

  Sorry.. men jeg tror (med Sorry.. men jeg tror (med understrek på TROR) – at alle kan være stabukker fra tid til annen, tror også det gjelder deg Tor. Vet du hva som er SÅ bra med Nordlendingen – de takler ærlig og direkte kommentar uten problem. (Ja jeg vet farlig å sette en SÅ stor gruppe mennsker i en bås…. MEN stemmer bra for alle nordlendingen jeg kjenner hvertfall)

  Du burde ha gått opp til han med kaffen koppen i hånden og sagt. Du kan vel for all del vente med umennskelig bråket til jeg klar med å nyte morgenstuden og kaffe koppen min.

  Tror sikkert det kunne ha endt med en hyggelig prat og felles morgen kaffe. Men det var min tanke. Du ønsket heller å irritere deg i stillhet over den ulyden.

  Hilsen /AMK

 3. mariee53 Says:

  Enig med den ovenfor kunne bare spurt fint om han kunne ventet, eller bedt ham inn på en kaffetår. Her startet maskinene nede på fotballbanen klokken fem den ene morgenen, var ikke så blid nei, men sovna jo igjen. Fine "bilder" i hodet mitt får jeg uansett av alt du skriver, om de blomstene som lyser nesten av seg selv osv. Ser ofte de blåe blomstene om sommeren kan virke selvlysende i tidlige morgentimer. Varme tanker fra Mariee53

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk medi, men det er bare Takk medi, men det er bare løse tanker i nuet..

  Hilser tilbake..

  Tor

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja alle de andre kan være Ja alle de andre kan være stabukker AMK, hehe. Vel, sta og sta, det hender nok, må innrømme det. Men ikke noe slik at jeg må ha rett fordi og olsens grønne fantomdrakt. Selv om jeg vanligvis har rett, selvsagt, hehe..

  Nordlendingen er ok, men av og til tror jeg han er litt døgnvill, hehe. Jeg sa engang i en kommentar til en annen da nordelendingen og kona hans "småbrølte" litt krangling der nede i hagen deres og alle sauene løp hjem med forskrekkete øyne, at alle burde ha en nordlending i passe avstand som nabo, blir aldri kjedelig da, hehe..

  Tor

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Joda marie, men ikke så Joda marie, men ikke så ofte det skjer. Han er ok stort sett ellers, så jeg får finne meg i litt. Klokka fem om morgenen? Er det lovlig i grunnen? Du burde sjekke med kommunen, det får være visse grenser.

  Ja særlig disse brannorange, jeg har to typer av de, den ene er en holme av lys på denne tiden, og tvers over er en ny holme med kjempestore snøhvite prestekrager.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: