Irritert – igjen..

Fatter ikke at det er mulig å antyde at dersom du er kvinne må du være over 162,5 cm for å være lykkelig eller bli lykkelig. Og nok en gang er det smørja KK som er ute og viser forrakt for menneskeverdet. Nei jeg leser ikke møkkabladet, fikk bare overskriften i trynet da jeg gikk inn på Sol.

KK er et blad for kvinner, men de lager et klasseskille, de perfekte og lykkelige – og taperene på andre siden. Kvinner burde boikottet drittbladet som ingen har noen som helst nytte av og som trør ned på mennesker som allerede har lavt selvbilde.

Linken: http://www.kk.no/819509/er-du-over-16256-cm 

Når man ser med åpne øyne på hva som egentlig står på den siden så forundrer det meg på hva slags mennesker som sitter og produserer møkka. Og tydeligvis helt uten ansvarsfølelse for signalene de sender ut til f.eks unge kvinner som leser slike påstander annerledes enn vi som er godt voksne.

Først altså antydningen om at er du under 162,5 blir du ikke lykkelig, ja man kan lese det slik. Atter er det kroppen din som avgjør din lykke og verdi, er den for kort er du mindreverdi. 

Videre: "Resultatene viser at høyere folk generelt er mer tilfredse, og sjeldnere opplever negative følelser som tristhet og fysisk smerte."

Hvorfor for pokker må man fortelle om dette? Hvorfor må de som ikke er høye få høre at de er annenrangs på enda flere områder? At deres fremtidsutsikter er dystre. Mennesker kan da pokker ikke gjøre noe med deres høyde! Er det ok at man nå også fremhever nye "vedtatte sannheter" om at det kroppslige avgjør hvordan ens liv blir, og hva man er verd?

Rett under står et paradoks: "Lavere kvinner lever lengst". Herre min hatt, først dømmer man lave mennesker til å få et mindre lykkelig liv, så skal de alstå og leve lengst i sin ulykkelighet? Hvor er er hjernen til den som har satt opp dette lavmålet av en side med liste over slike saker?

Så står det: "Korte menn har kortere utdannelse" – Nok en vedtatt sannhet, og nedvurdering av mennesker.

Toppen av dritten: "Ja, lykke kan kjøpes"…

Når man tar et kjapt overblikk over overskriftene i KK så aner man at her ligger mye av årsakene til at så mange unge sliter med selvbildet. Neida, KK er ikke alene om å servere oppskriften på hvem som er de heldige, perfekte lykkelige – og de som er taperne. Men de med sitt innhold representerer hovedårsakene til at det er blitt slik som det er i dag.

På samme tid er KK et meget godt eksempel på en mediagreie som er kynisk og driter i sitt ansvar som ligger i det de serverer og ikke minst måten de vinkler verdisynet. Totalt ansvarsløse vil jeg kalle de, og hva nytte har man av et slikt blad? Neppe særlig mye menneskelig positivt. Kvinner bør og huske på at antagelig vil deres tenåringsdøtre lese greia, og da med deres øyne og lette påvirkelighet.

Jeg begriper ikke at folk støtter opp om dritten og kjøper KK.

Tror jeg må slutte å lese slike saker, blir bare irritert og forbannet, det er ikke det jeg ville blogge om, men umulig å ikke reagere når en først har klikket seg inn og får servert noe man nesten ikke tror står der..

21 kommentar to “Irritert – igjen..”

 1. engodgrunn Says:

  jippi jippi – da er jeg lykkelig…
  det var got å vite…
  begynte å tvile på det…
  jeg er 163…

 2. Anonym Says:

  hmm http://bisaken.mybrute.com prøv dette! det er kjempe gøy!

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Er blant de heldige du da Er blant de heldige du da gode grunnen, og har du mye penger kan du visst kjøpe all den lykke du behøver, har du ikke så… jaja..

  Det er nesten som man ikke tror det man leser i det møkkabladet..

  Tor

 4. engodgrunn Says:

  shit au har nok ikke masse penger…
  da var det slutt på den lykka…
  ja, ja… det varte nesten fem minutter…

 5. Jettegryta Says:

  Haha.. Da er det ikke rart jeg har det som jeg har det.
  For jeg er neimen ikke høyere enn 159 og 160 noen dager, men aldri over.
  Men fra spøk til alvor.. Det er et viktig tema du tar opp her.
  (jeg har dog aldri vært noen tilhenger av slike blader uansett.. det er bare reklame i dem. Av 70 sider er 65 reklamer for forskjellig)

  Det leie er at de unge ikke forstår hvordan dette på virker dem.
  De tenker bare at det ikke gjelder dem, at de ikke lar seg påvirke. Men det skjer mye i underbevisstheten.

 6. davyen Says:

  Enig med Tor. Jeg har allerrede hudflettet KK .De skaper bare et dårlig selvbilde hos dem som ikke fyller  deres  " perfekte mål" og på toppen av det hele støttes dette av fjollete stylister med mannsnavn .
  Fyddddda fyddddda.
  davyen.

 7. engodgrunn Says:

  men det som påvirker mest, er nok dem ange "extreme makeover" programmene på tv…
  husker et program, tror det het "svanen"?
  der kunne du melde deg på med et problemområde du (eller andre) ville ha fikset, og når de så var i gang, var det bare litt her og litt der… og det var programlederne og kirurgene som foreslo det ekstra… for å forbedre enda mer…
  poenget med serien var å bli den "stygge andungen" med størt forbedring… altså ble den fineste svanen…

  om jeg husker serien rett…
  tv er full av sånne serier…
  her en kveld kunne en se over en time med "boob jobs"…
  seriøs reseach på hva som lå til grunn for at kvinner ville fikse på puppene sine… seriøs my ass… den programlederen var ikke veldig dyptgående og reflektert på emnet… "det virket som om hun hadde nøye tenkt igjennom hvorfor hun ville forstørre brystene for andre gang og at det ikke hadde noe med menn å gjøre"
  hah…
  liksom…
  var hun både blind og døv?
  anyway…
  tror tv har mer skylda enn blader…
  rett og slett fordi på tv får vi møte mennesker før under og etter, med følelser, vi får leve oss inn i det, identifisere oss med dem og da setter tankene igang…

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Der ser du gode grunnen, de Der ser du gode grunnen, de vet "å kverke" deg i neste setning igjen.

  Tor

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei der ser du jettegryta, Nei der ser du jettegryta, svaret har KK. Håpløst, men dessverre blir nok mange påvirket i underbevisstheten som du sier.

  Jeg synes verden her på navlen er blitt utrolig overfladisk, og man lar det skje. Med åpne øyne, for mange må jo kjøpe dritten siden den holdes i livet – så hvorfor kjøper kvinner det møkkabladet?

  Kjekt å se deg av og til, håper det går bedre med deg nå..

  Tor

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det er godt å høre at du Det er godt å høre at du og bannlyser møkka davyen. Ja, totalen deres er slik du sier, det inntrykket som skapes. Men de gir pokker i sitt ansvar.

  Tor

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Vel, tv er ikke bedre gode Vel, tv er ikke bedre gode grunnen, det påvirker nok skremmende mye. Jeg ser ikke slike programmer som du nevner, men tror jeg vet omtrent hva greia går ut på.

  Realitysmørja er jo og et skremmende tilfelle, når man må har psykologer tilgjengelige hele tiden for deltakerne da sier det mye. Men hva slike programmer gjør med unge grønne mennesker kan en bare ane..

  Det er så mye kroppsrelatert på tv at ordet "sykt" dekker ikke lenger. Men media driter i all etikk bare de tjener penger..

  Tor

 12. Jettegryta Says:

  hmm.. Helt rett. Håpløst.
  Det er et stygt marked.

  Takk for det du sier.. at det er kjekt å se meg av og til.😉
  Føler meg ganske ubetydelig og lite verdt, så å høre slikt betyr nok mer enn du aner.

  Jeg håper du får en god torsdag.. og en god helg!

  *strileklem*

 13. Wanker-lady Says:

  Er jeg et laverestående individ? Var faktisk lykkelig uvitende om min trøstesløse tilværelse
  på 160 cm!
  Hm…Trodde rasehygiene og utvelgese var noe visse nasjonalsosialistiske drev med på 1930-tallet

 14. luxcat Says:

  Forskningen Men selve forskningen er interessant, og antagelig korrekt (blitt slått fast mange ganger dette). Høyere mennesker får mer respekt. Vakre mennesker det samme.
  Jeg ergrer meg ikke over publiseringen av slikt stoff, men over oss mennesker som er så grunne – og det helt ubevisst – at vi tillegger vakre og/eller høye mennesker en hel del egenskaper kun på bakgrunn av det. Ikke bare det: Men da tillegger vi nok "korte" og "mindre pene" folk noen egenskaper også.

 15. engodgrunn Says:

  tenk etter tenk etter, hvem tiltrekkes du av?

  ja, jeg skal ærlig innrømme det, noen staute kjekke mannfolk, får meg til å sukke uinni meg, MEN

  MEN…

  jeg tiltrekkes jo faktisk like mye av andre ting…

  personlig tiltrekkes jeg av menn som fikser ting jeg ikke klarer selv… eks en som ved hjelp av åtte tastetrykk har løst noe på data’n jeg har grublet over i tre mnd… eller en som skifter batteri på bilen før du har funnet lipglossen i veska…
  så tiltrekkes jeg av menn med en lun humor og glimt i øyet…
  og menn som ser på meg som om jeg var den eneste i hele verden…

  you know…
  i de tilfellene kommer høyde, vekt, håvoks og øyefarge (+++) i andre rekke… of course førsteinntrykket kan overskygge, men det kan også forsvinne om det andre er helmaks Egon!!!

  vil tro det er sånn andre veien også… ikke sant, mannfolk?

 16. mariee53 Says:

  ble for mye å lese har ikke tid akkurat nå, men jeg er i alle fall ikke ulykkelig med mine 158 cm på strømpelesten, kanskje 159 etter operasjonen, har ikke målt meg. Tror kanhende en mann som er under 160 vil føle seg litt lav, men det betyr ikke noe , det som betyr noe er hvordan en er inni seg, og oppfører seg utad..-Ha en god dag videre..Varme tanker fra Mariee53

 17. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Klart jeg tenker på hvordan Klart jeg tenker på hvordan det går med deg jettegryta, det er vel rundt 3 år siden vi ble "kjent" et annet sted her på Sol.  Og særlig når du er borte lenge så håper jeg alltid på at du har det bra..

  Ha en god dag videre og en fin helg du og..

  Og jærklem sendes i retur..

  Tor

 18. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja, der ser du Wanker-lady, Ja, der ser du Wanker-lady, men leser du KK så vet de visst alt om hva og hvilket menneske du er, etter deres menneskesyn..

  Tor

 19. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Tja luxcat, ikke all Tja luxcat, ikke all forskning er allment akseptert og seriøs nok, mange såkalte forskningsresultater lider av for svakt grunnlag – og også ledende kriterier og feil satte problemstillinger. Og leter man finner en ofte andre resultater som peker motsatt vei.

  Men  du kommer med noen høyst interessante betraktninger som man vel kunne laget minst et eget innlegg omkring. Tror man må se over lang tid og dykke inn i dybden for å lete etter noen antatte svar på dine tanker her.

  Mennesker er nok blitt sakte påvirket av media lengre bakover enn mange aner tror jeg, f.eks har det veldig lenge vært slik at modeller skal være høye, og ha "tidsriktig" former, skuespillere er sjeldent mannen eller kvinnen i gata, men ofte den "høye mørke" eller den billedvakre kvinne med de rette former. Dette så lenge film og bilder har eksistert.

  Dagens medieverden er direkte kynisk manipulerende med fullt overlegg for å skaffe seg et marked, og sålenge de i prinsippet er uangripelige så strekkes grensene langt over det moralske og etiske. Kunne de rettsforfølges ville denne utviklingen aldri eskalert til det den er blitt. Man skal ikke så langt tilbake før mye av dette aldri ville blitt akseptert.

  Tor

 20. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det er nok inviduelt gode Det er nok inviduelt gode grunnen, og slik bør og skal det være naturlig, men sålenge man konstruerer "perfekte mennesker" idoler, som de unge skal se opp til, ha som forbilder, og hvor kriteriene er i hovedsak kroppslig betinget, da er det totalt feil. På mange måter.

  Igjen: For oss som er godt voksne er det ikke det største problemet, men de helt unge har ikke vår livserfaring og da våre evner til å tolke og reflektere. Og garantert vil mange usikre unge bli påvirket, de sammenligner automatisk med seg selv, og finner som oftest ut det som vi vet, men som de ikke vet eller forstår, nemlig at det perfekte mennesket ikke finnes og at fasaden ikke er mennesket.

  Poenget er jo at i et samliv er det mennesket som betyr noe i lengden, ikke utseende/kropp. Det ligger ingen evig garantert lykke enten man er vakker og lang, eller liten og rund. Men media fremstiller og søker å lage det slik at lykken er betinget alt etter ditt utseende og din kropp, ja og som det stod: Penger, for de mener jo at lykken kan kjøpes som man kunne lese.

  Tor

 21. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Er litt å lese ja marie, Er litt å lese ja marie, hehe, selv strever jeg med å få kommentert rette stedene, slitsomt når ikke svarene legges inn der man svarer.

  Selvfølgelig er det som du sier, hvordan man selv føler seg innvendig uavhengig av speilet eller hva media må mene, men fortell unge tenåringer det når de blir så massivt påvirket både i blader og på tv om det stikk motsatte, nemlig at det utvendige er det som betyr noe, og da er det mange som får problemer når de ikke føler de passer inn i de mediaskapte perfekte menneskers verden.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: