Kjøttfokusering..

Det blåner og rødmer i busker og kratt. Skummer dagens nettblekker og spiser norsk lunsj. Man føler et snev av kjøttpålegg på grovbrødet selv om det er syltetøy. Og da kjøtt i form av mennesker som opptrer i mer eller mindre naken form. Egentlig litt kvalmende når man heller vil ha hel syltetøysmak. Men media er ekstremt kjøttfiksert i dag.

"Verden går fremover" heter det av og til fra diverse når de er tomme for argumenter med substans. Hva er det med det kjøttet? Menneskekjøttet. Og – fremover? Føler vel heller på det området bærer det mot hulestadiet igjen. Nakne mennesker er noe naturlig, fint og ok, men bør helst holdes privat vel? Eller, mulig jeg er for langt fremme i tenkingen, for langt borte fra huleboerlivet.

Greit nok at små grønne fjortiser tror at eksponeringsfaktoren er kjøtt og jekka pupper, men når voksne mennesker enda er på samme nivå, da undrer jeg meg på hva som foregår oppi det hodet. Selvsagt, en pen stilig kløft er det den er, pen. Men når man føler man blir kvalt av pupper som presses opp slik at de nesten velter ut og angriper – da blir det noe vel mye.

Jeg skiller mellom det private, der kan man leke seg på alle områder i naturlig yrhets- og kåtskaps glede, og det offentlige hvor jeg selv synes man kan vise litt bluferdig. F.eks er det mye mer givende for sjelen å se en kvinne i en småfrekk, men stilig bekledning enn 10 stk med minibikini. Fantasien har jo ikke noe særlig levebrød når det ikke er noe å spinne på og alt er avdekket som i bikiniland. Rett og slett kjedelig.

En gang i varmere strøk var jeg nødt til å sitte en time på rumpa på stranden, normalt er jeg over alle hauger og opplever noe i stedenfor å kjede meg ihjel med å sitte i flokk og glane på sola. Jeg undret meg på alle disse som da spankulerte forbi av begge kjønn med innpust som de da holdt på for å få jekka opp fronten. Frem og tilbake, frem og tilbake, straks de trodde de var ute av syne pustet de igjen og frontpartiet dalte ned der det naturlig hører hjemme.

Hvorfor? Hvorfor gjør de dette tenkte jeg. For meg virket det latterlig og vel enfoldig. Det føltes nesten som om man var på dyresjå hvor dyrene da blir leid rundt og forsamlingen skal vurdere eksteriøret. Her manglet leieren, og dyret gikk selv frem og tilbake for å få gunst og bli vurdert. Dog har jeg aldri sett en hest på et dyresjå som holdt pusten inne for å få en mer fyldig front. Så selv det primitive dyret hadde vel innsett at forsamlingen ikke ville ta det seriøst om det jekket opp frontpartiet.

En naturlig kvinne i en vakker sommerkjole – en mer eller mindre naken på utstilling føles nesten vulgært når man sammenligner. Det er selvsagt naturlig at folk går lettkledd og f.eks soler seg, er ikke det som var poenget. Og om kvinner soler seg toppløse gjør ikke meg noe.

Men dette at mange uten å legge særlig skjul på forholdet søker oppmerksomhet ved å være mest mulig blottet fremfor flest mulig og fremheve kjøttet som ens sterke kort. Man ser det f.eks her på alias og, bilder hvor kjøttet er fokus, ikke mennesket. Man søker oppmersomhet ved å reklamere med kjøttet som "trekkplaster" for mest mulig oppmerksomhet. Hvorfor? Kjøttet er jo ikke mennesket, eller sier noe om mennesket.

Eller er det som enkelte mener at mennesker som reklamerer med kropp, sier noe om de menneskene? Det er to vidt forskjellige ting dette med å ha et naturlig og sunt forhold til sin eller andres kropp, og dette å bevisst bruke kroppen offentlig som det man vil fremheve hos seg selv og ønsker oppmerksomhet omkring. 

3 kommentar to “Kjøttfokusering..”

 1. luxcat Says:

  Sier noe om… Hmm – den var vanskelig.
  På stranden, i bikini og alt det der, så sier det vel ikke noe? Noe annet blir det på nettsteder, på byen etc. Klær skaper folk sies det, og de fleste røper vel noe om seg selv via klasstil – eller mangel på det samme?

  Selv så jeg en jente, veldig full riktig nok, på byen på lørdag, som hadde valgt å kle seg i strømper og en t-skjorte som rakk omtrent midt oppå rumpa, og jeg blir jo automatisk å tenke på/over hva hun ville oppnå. Oppmerksomhet sikkert, men hvilken type oppmerksomhet, og hvilken type menn trekker man til seg når man velger å gå omtrent naken?
  Sitter hun dagen etterpå og lurer på om han kommer til å ringe (noe han ikke gjør), eller var hun selv i utgangspunktet ute etter et lettvint knull? Men så er jo mannfolk enkle å få tak i enten man går i burka eller bikini, så slik sett😉

  Jo. Jeg tror påkledningen sier noe om en person, og i alle fall vil hjernen kategorisere dem helt av seg selv. Hvem "kjenner" ikke igjen den nyskilte mannen i hjørnet? Den desperate 40 something damen med brystene omtrent utover bardisken? Den usikre jenta med mer sminke enn de fører på den lokale Cubusen? Enkemannen som har kun ett antrekk når han skal på byen – dressen han giftet seg i?

  Eller kanskje er både du og jeg fast i en annen tid, mens det nye og helt naturlige er å vise hvem man er fysisk, så kan det psykiske evetuelt komme senere?

 2. luxcat Says:

  Sier noe om… Hmm – den var vanskelig.
  På stranden, i bikini og alt det der, så sier det vel ikke noe? Noe annet blir det på nettsteder, på byen etc. Klær skaper folk sies det, og de fleste røper vel noe om seg selv via klasstil – eller mangel på det samme?

  Selv så jeg en jente, veldig full riktig nok, på byen på lørdag, som hadde valgt å kle seg i strømper og en t-skjorte som rakk omtrent midt oppå rumpa, og jeg blir jo automatisk å tenke på/over hva hun ville oppnå. Oppmerksomhet sikkert, men hvilken type oppmerksomhet, og hvilken type menn trekker man til seg når man velger å gå omtrent naken?
  Sitter hun dagen etterpå og lurer på om han kommer til å ringe (noe han ikke gjør), eller var hun selv i utgangspunktet ute etter et lettvint knull? Men så er jo mannfolk enkle å få tak i enten man går i burka eller bikini, så slik sett😉

  Jo. Jeg tror påkledningen sier noe om en person, og i alle fall vil hjernen kategorisere dem helt av seg selv. Hvem "kjenner" ikke igjen den nyskilte mannen i hjørnet? Den desperate 40 something damen med brystene omtrent utover bardisken? Den usikre jenta med mer sminke enn de fører på den lokale Cubusen? Enkemannen som har kun ett antrekk når han skal på byen – dressen han giftet seg i?

  Eller kanskje er både du og jeg fast i en annen tid, mens det nye og helt naturlige er å vise hvem man er fysisk, så kan det psykiske evetuelt komme senere?

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Mulig det ble noe uklart Mulig det ble noe uklart fortalt luxcat, normal er jo folk på stranden i bikini/shorts, men man kunne ikke unngå å legge merke til x antall samme personer som spradet forbi frem og tilbake i flomålet fremfor alle. Og i tilgjort positur som da falt sammen straks de trodde seg usett.

  Og ikke bare kvinner, men og menn, så det er understreket, noe man ser her i nærområdet på alias og. Selv hadde jeg heller vist meg frem i fjelldressen enn med halve kroppen naken og opp-pumpet for å la det representere meg til ukjente nye mennesker.

  Det der med klær skaper/sier noe osv. Vet ikke alltid? Klær i dag er så mangt. Men det jeg ville kanskje frem til er hvorfor endel mennesker søker kontakt/oppmerksomhet med å bruke kjøttet sitt? Som om det var det viktigste, eller kanskje et budskap? Og kanskje sier det noe om slike mennesker? Men hva?

  Utelivet/kledning generelt og da kvinner: Flere utenlandske forståsegpåklærmennesker har vel uttalt at norske kvinner kler seg vulgært? Selvfølgelig skal man ikke ta alle under en kam – men tror det var en av disse som hadde vært i Oslo by night og sammenlignet inntrykket med en eller annet østeuropeisk "horegate" hvis navn jeg ikke husker lenger.

  "Eller kanskje er både du og jeg fast i en annen tid, mens det nye og helt naturlige er å vise hvem man er fysisk, så kan det psykiske evetuelt komme senere?"

  –>Kanskje det, men hvordan skal slike mennesker da takle det når de naturlig blir gamle og kroppen er falert og den ikke egner seg som reklame lenger? Man elsker en sjel, et menneske – og ikke kroppen alene. Eller mulig noen elsker kroppene og tar mennesket på kjøpet siden det nå engang bor inni der?

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: