Søndagstanker..

Hviler på en søndagsstein, alle burde hatt en stein å hvile på en søndagsmorgen. Kikker på landskapet mens morgenvinden har lyst på capsen. Det er to verdener – menneskene sin, og alt det andre sin verden. Menneskene’s verden vil tape til slutt, den er den svakeste og taper på å ikke tilpasse seg, men krever at alt annet skal tilpasse seg deres behov.

Rusler hjemover. Sitter på en gammel slitt benk, de er alltid gode å føle på. Den har patina fra begge verdener. En kjøter kommer siklende og slepende på en dame den går tur med. Damen puster tung og setter seg ned ved siden av meg. Kjøteren adlyder og setter seg på rompa med tungen mellom beina, er sikker tungt å slepe på matmor.

Damen begynner å konvesere med det pelsbelagte dyret. Snakker til det som om det var et menneske. I mens hun nyter en med filter, forteller hun om sitt syn på så mangt, også en eller annen mann hun ikke er helt fornøyd med såvidt jeg forstår. Men hennes ord, litt intime og – er henvendt til det pesende dyret, jeg eksisterer ikke. Man kan vel ikke akkurat med rette påstå at damen direkte undervurerer kjøterens intelligens..

Går videre, kjøteren kikker etter meg, damen har enda ikke sett meg og fortsetter med enetalen henvendt til bikkja som plutselig ser noe oppgitt ut i blikket den sender meg.

Tankene får et glimt av samtale mellom 3 damer bak meg i en lang kassekø. De diskuterte politikk, valget. Den ene mente Siv var den rette, den andre likte Kjell Magne (og jeg som trodde han var pensjonert nå?) og den tredje skulle stemme på Jens fordi han var en pen mann. Hva politikken til Jens gikk ut på ante hun visst ikke noe om, men han var jo en flott mann.

Tankene roter videre med fenomenet trynefaktor. "De vakre får lettere jobb og høyere lønn" – omtrent slik lød overskriften såvidt jeg husker artikkelen. Hvorfor er det slik? "Menn takler ikke vakre kvinner og oppfører seg keitete og stupid i en vakker kvinnes nærvær" – også en overskrift, dog litt justert. Men hvorfor er det slik? Eller er det slik? Jeg er mann, men føler det vedtatte er totalt ukjent for meg.

På trappa sitter en pelsdott og klager, den er sulten. Tror jeg. Mulig jeg er dårlig i språk for jeg får lite fornuftig ut av katten min ihvertfall..

.

.

.

Da trimmer vi ansiktsmusklene en tanke:

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0″ width=»425″>

7 kommentar to “Søndagstanker..”

 1. mariee53 Says:

  ja, stakkars mannen altså, fornøyelig film, Det lenger opp var glimrende skrevet. Vi tror nok mer om våre dyr enn rett. Jeg prata alltid til min (hun jeg mistet ifjor) greit å prate med dem, slipper motargumenter da he he. Ha en fin dag Tor…Varme tanker fra Mariee53

 2. medi Says:

  Det finnes mange Det finnes mange *kvilstener* rundt omkring. Vitner om liv og slit.
  Dama i prat med bikkja fikk meg til å smiiiile en smuuule.
  Jeg holder nemlig på slik med mine katter, dog uten sneipen i munnen.
  Men du må jo forstå at det er også gode samtaler. En blir aldri motsagt.

  søndagshilsen fra medi.

 3. xantippe - ikke pålogga Says:

  Koselig fortelling nok en Koselig fortelling nok en gang Tor…godt å «hvile» tankene inne hos deg og dine skriverier…..;))

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja marie, han er morsom Ja marie, han er morsom Benny Hill, eller var. Dessverre er kvaliteten på klippet ikke særlig bra.

  Jo jeg forstår jo litt når man snakker med dyra sine, men dette var litt spesielt, både måten og det at jeg satt bare en meter unna på samme benken, men hun var så oppslukt i å snakke med hunden at jeg følte jeg var usynlig, hehe.

  Ha en fin kveld..
  ….

  Finnes mange gode hvilesteiner medi. Jeg merker det hvis jeg går tur på samme sted så setter jeg meg ofte på de samme steinene hver gang. På en måte blir de som gamle kjente til slutt.

  Jeg både smilte og undret meg innvendig på hvor oppslukt hun var i sin samtale med hunden, den foregikk akkurat som til et annet menneske. Gode samtaler fordi du ikke blir motsagt? Hm.. det samme sa jo marie og? Hehe..

  Ha en fin søndagskveld..
  ….

  Takk xantippe, og koselig å se noen livstegn fra deg igjen, håper du begynner å skrive her igjen, tror mange savner deg for det er som om noe mangler nå..
  Håper du har det bra.

  Tor

 5. xantippe- ikke pålogga Says:

  Takk skal du ha Tor. Jeg har Takk skal du ha Tor. Jeg har det vel ikke så aller verst, men å ta opp blogginga igjen det orker jeg ikke – ellers takk…hehe….men følger med noen av dere og kommenterer sånn innimellom… keep up the good work……;))

 6. mirapisani Says:

  Katter er som damer Tor. ;D) Ikke rart at du ikke forstår noe.  ;))

  Noen ganger skriver du som om jeg skulle vært tilstede i øyeblikkene dine.
  Mira  ;))

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Håper «ikke aller så Håper "ikke aller så verst" betyr at det går bra xantippe. Og håper blogglysta en gang kommer tilbake, den går vel i bølgedaler som hos meg, akkurat nå er den vel ikke på skumtoppen tror jeg at er rett å si.

  Ha en fin sommer videre, og håper du stikker innom igjen snart.
  ….

  Godt det kom fra en kvinne mira, ellers ville det vel blitt noe svidd her nå, hehe..

  Og takk for de vene ordene..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: