Hvem er redd Frp?

Ikke jeg ihvertfall. Og neppe særlig mange andre heller. Fra sidelinjen betraktes AP’s repeteringstrategi hver gang det nærmer seg et valg: "Pass opp for den stygge ulven! Siv Jensen er ikke lille rødhette, men ulven forkledd som rødhette – og den vil spise alle som banker på dens dør!"

Sjelden jeg skriver om politikk, det er for kjedelig for meg. Og norsk politikk er ganske så fargeløs – tam. For å bli politiker må man inneha en viss dose maktsyke, ellers ryker man kjapt ut bakveien. Og som kjent er ikke alltid de maktsyke særlig intelligente når de sloss.

Dagens AP har diverse problemer med å tilpasse seg det moderne politiske landskapet der de enda sleper på fordumstiders storhetskappe. Og den blinder de slik at man må ha på rimelig mange lag solbriller for å ikke se deres blindhet.

Kort er Ap’s hovedproblemer omtrent som følger:

1. De sliter med å akseptere at tiden da de var alene som største parti er forbi. Periodevis er de utfordret på sin pidestall, og det takler de ikke.

2. Den gamle bindingen med LO er en hemsko, også for LO. Pampene er gått ut på dato, men tviholder på posisjoner inntil de går av med pensjon.

3. Arrogansen til AP er grenseløs. Nå som før. Hele organisasjonen er gjennomsyret av arroganse. Selv ser de den ikke, men vi andre gjør.

Men det altoverskyggende problemet for Ap er at de selv nekter å innse de nevnte problemer. Hvorfor dekke til det åpenbare kan man så spørre seg. Jo, fordi man er tilbake til uviljen i å se at det politiske landskapet er forandret, og at "gamle dager" ikke vil komme tilbake – samme hvor mye møkk og skremsler man henger på Frp.

Ap er et maktsykt parti som liker å utøve makt, men ikke evner nyskapende politikk. Man kan si at dagens AP passer best i opposisjon, der må de tenke alternativt før noen gidder bry seg med de. Men i posisjon sitter de kun og administrerer sine gamle ideologier – og hvor de fleste er gått ut på dato lenge før flatskjermene kom på markedet.

Ideologene i AP sliter og med å ville forstå at det kanskje er reelle grunner for at f.eks såpass mange LO-medlemmer stemmer Frp eller alternativer. Tiden er forbi da maktveldet til organisasjonen var nok alene til å skremme meningmann bort fra slike tanker. Eller det å tenke selv. Tiden for: "La gutta på gulvet jobbe – så tar vi oss av tenkinga" er forbi for lenge siden, men AP nekter helt å ville ta det innover seg.

Og enda er det den gamle kampen med "oss" mot kapitalen som råder, selv nå når staten selv er den største kapitalisten. Og som sagt den gjennomsyrende arrogansen som er en rød ledetråd.

Man så det da Røkke skulle "tas" – i sitt blinde arrogante sinne over at noen våget utfordre AP, ble alle dirty triks lovlige – selv om vi alle vel visste at den kampen tapte AP med glans, noe som frydet meg. Men på samme tid ga en viss skamfølelse at man tillot å henge ut en person så til de grader, og da kun pga mangel på normal ydmykhet for at faktisk kan andre og inna intelligens – og rett av og til. Nå ser man samme tendenser når Hagen er blitt neste "fiende" – han har og sagt sitt til Jenseguten om hans politikk, og det glemmes ikke.

Det er nå faktisk slik en gang at alle moderne demokratiske land behøver mennesker som "får det til", og de "får det til" som oftest fordi de er dyktige – og har pågangsmot som nok mange AP-topper misunner de. Uten alle disse Røkker og Hagen’er ville Norge vært en fattigstat på havregrøt uten sukker og melk – og rosiner ble et fremmedord. Men for AP er det slik at de alltid "skal" ha rett, samme hvor urett det er, så har de alltid rett.

Så hva skal vi egentlig med AP? Dagens versjon. Et parti som ikke er nyskapende, som har som eneste reelle valgstrategi å skremme folk fra å våge å stemme på noe annet, et tunggrodd arrogantisk maktparti, en sinke for utviklingen, og som egentlig burde vært mindre enn Venstre dersom man ser på politisk vilje til å se fremover – og ikke bare bakover. AP ville aldri klart å oppfunnet kruttet. Til det er arrogansen og maktsyken for blindende for klarsynet.

Men redd Frp? Nei – for samme hvilket parti som kom i posisjon så ville det utføre en ansvarlig politikk, bare se på SV. Hvem hadde forestillet seg Kristin Halvorsen som finansminister? Hun som "hater" kapitalister og fete kontoer. Men det var bare i opposisjon – og ikke i posisjon, nå styrer hun Norges Sparegris som den reneste Per-Kristian Foss.

Så hvem er redd Frp? Virkelig redd – svaret er logisk: AP.

Hva jeg stemmer? Aner ikke enda, men AP blir det ikke. Ikke dagens utgave av AP – alt er bedre enn å få de bakstreverske, arrogante maktmenneskene til å styre nye 4 år inn i fremtiden baklengs..

12 kommentar to “Hvem er redd Frp?”

 1. PaleFinger Says:

  Tror ikke folk er så misunnelige det er lett å sutre over regjeringen, men vi blir nå aldri fornøyde uansett hvem som styrer. Tror heller ikke AP-toppene er så misunnelige på Røkke&co. Forsøk selv å sitte i regjering og se hvor lett det er! Den bitre misunnelsen er dessuten neppe særlig mer utbredt her på berget enn andre steder i verden. Syns folk stort sett er fornøyde med sitt eget liv.

 2. virre501 Says:

  virre501…I vår tid er de virre501…I vår tid er de store kampsakene over. (det var lettere for Gerhardsen og co). Men det betyr ikke at politikk er avleggs. Vi lever i et klasseløst samfunn, men likevell er det store levekårs forskjeller..Frp sin enkelhets politikk appelerer ikke til meg, for jeg er så fattig at jeg vil leve i Sv samfunnet et utjevningsamfunn, så jeg er redd frp sin politikk, dem bør ikke komme til makten:))

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Misunnelige PaleFinger? Ikke Misunnelige PaleFinger? Ikke slik din versjon er var det jeg antydet, hvis du leser det litt med nøytrale øyne vil du se forskjellen.

  Jeg sitte i regjering? Nei takk, ville kjedet livet av meg – og blitt forbannet på rimelig mange daunakker som ikke får fresen opp.

  Og pointet mitt var ikke misunnelse, men maktsyke mennesker som er gått ut på dato, men nekter å forstå det enkle..

  Tor

 4. rosl Says:

  Er enig i ….. at det virker som mange er redde for Framskrittspartiet. Jeg har aldri stemt på dem, men forstår heller ikke den "hetsen" de ofte er usatt for. De burde vært behandlet som de andre partiene – som seriøse. Det er vel en kjennsgjerning at de andre partiene, inkludert de som nå regjerer, at tatt opp sin Fremskrittspartiets politikk noen år etter de lanserte saken (e) og den gangen ble hånet for dem.

  Dette skal ikke være en reklame for Fremskrittspartiet, men synes den behandlingen de til tider har vært usatt for, har vært useriøs.

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Et spørsmål virre: Gir det Et spørsmål virre: Gir det deg ikke et tankekors når selveste urantikapitalistiske mor Kristin nå har kost seg rimelig "som vanlig" (as last year osv) som vår største kapitalist? Før den tid het det (også fra AP) at dersom SV skulle styre ble vi bankerott på under 1 år.

  Mange klarer ikke ta innover seg hvordan politikken funker: Når man er i opposisjon er man lett "rebelsk" – men straks man kommer i posisjon, da er man ansvarlig, for da må man stå til rette for politikken etterpå.

  Faktisk er SV de som har våget om ikke annet å yppe seg mot APveldet og deres arroganse i den sittende regjeringen, selv om de visste de var dømt til å svelge sine lemen. Men de våget å fremme noe "friskt", så kan man mene hva man vil om selve vågestykkenes innhold, det er ikke tema.

  Norge stagnerer med AP, og det er ingen tjent med. Korrigert: AP ser seg tjent med det.

  Tor

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  rosl:
  Det er kun fordi noen rosl:
  Det er kun fordi noen taktikkere i AP en gang bakover kom på den løsningen på "problemet Frp" – dvs "skap en redsel omkring Frp’s politikk".

  Selvsagt vil mange bite på når "seriøse svigermorsdrømmen" – Jenseguten, står frem på tv og advarer mot Frp. Men hva annet kan AP få til når de ikke har alternativ reell politikk lenger?

  De som virkelig er redd Frp er AP selv, for de vet at dersom Frp får komme i posisjon og vise at de og er ansvarlige (som rebellene i SV) så har AP tapt totalt og vil kollapse nesten, og da biter heller ingen lenger på deres retoriske snakk om å frykte Frp.

  Ja det er meget useriøst av AP, men deres arroganse blinder de for sine egne selvskuddsfeller.

  Tor

 7. virre501 Says:

  virre501..Selfølgelig har virre501..Selfølgelig har du et godt poeng der Tor, men utjevningsamfunnet som venstresiden står for trygger utkant Norge og dem lengst nederst ved bordet.. Men vi trenger høyre og et venstre  i skjønn forening….personelig stemmer jeg borgelig.

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Virre:
  Man kan si at de alle Virre:

  Man kan si at de alle er "sosialister" når ansvarstimen kommer – bare forskjellige varianter. Og neppe ønsker noen av dagens partier i ettertid bli husket for å avbefolke 90% av Norge – eller la de fattige dø av utmagring.

  Tor

 9. luxcat Says:

  Ikke redd, men synes deres opplegg er kvalmende! Alle herslige enkeltutspill hvor FrP har vært ute å ta en eller annen gruppe, slenge kappa ut i vinden for å forsøke å fange en og annen møll – ekkelt og useriøst, og opptrer man useriøst, ja da får man finne seg i å bli oppfattet som akkurat det.

  Er ellers enig med deg i, at FrP selvsagt ville kjørt en mer ansvarlig linje i posisjon enn i opposisjon, men da kommer problemet: Hvilke av alle de gode sakene de babler om (FrP skal jo gjøre alt bedre) skal de luke ut? For det blir jo det meste, om vi ikke skal kjøre økonomien rett i dass. Hvordan kan jeg vite hva de tenker å gjøre og hva som bare er tankespinn fra deres side?

  Og så har du selvmotsigelsene, hvor alle skal betale mye mindre skatt/avgifter samtidig som svake grupper (sosialklienter etc) også skal få mer. Eller valgfriheten som prosederes kontinuerlig, samtidig som all støtte til primærnæringene skal vekk – disse næringene som er så viktige for en mengde bygder?

  Nei, jeg er ikke redd FrP, men jeg blir noe skremt av å snakke med en del av deres velgere som helt tydelig ikke en gang kjenner sitt eget partis program, men har fått med seg billigr retorikk og flesk.

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  luxcat:
  Frp eller SV – to luxcat:

  Frp eller SV – to ytterpunkter i norsk politikk. Nå har den ene vært med og styrt uten at vi er bankerott, og jeg tviler på at vi blir bankerott dersom den andre og får være med i sandkassen.

  Det ideelle partiprogram finnes ikke, men det beste er selvsagt å plukke litt fra hver reklame. Slik sett finnes kanskje det beste av det verste i småpartiene, tror jeg.

  Og jeg håper ikke det blir noe enevelde fra noens side etter valget, det beste er en regjering som må ta hensyn til hele stortinget er nå min bestemte mening..

  Tor

 11. mirapisani Says:

  ;D) Driver du valgkamp nå Tor ? Her må jeg bare melde pass, for her dukker den " Tor " opp som jeg ikke forstår et kvidder av.
  Temaet politikk er jeg stokk dum på, og når du uttaler deg om det Tor, så blir jeg enda "dummere."
  Men det er for at det er Jeg som ikke forstår språket ditt når du snakker om slike ting.
  De eneste gangene jeg har forstått, og til og med lært noe om politikk på denne bloggen, er nå luxcat og Paliaq diskuterte. Når xantippe snakket og når Edb snakket. De er tydelige, og en er ikke i tvil om hva de mener og står for.
  Jeg forstår bokstavene jeg leser Tor, men resten blir jeg helt blank på.
  Når jeg leser kommentarene blir jeg enda mer forvirret.

  Politikeres språk forstår jeg ikke fordi;
  Bl.a. så har de en tendens til å lage seg en triade av uttalelser som fremstår for meg som et sikkerhetsnett, i tilfelle de skal drite seg ut i en uttalelse, eller konsekvensen av en uttalelse. Det blir temmelig vablete for meg.
  Jeg skulle gjærne stemt i år, men pokker heller om jeg gjør så lenge jeg ikke vet hva det er de snakk om.

  Fina kvelden Tor.
  Mira  ;))

 12. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe, nei mira,  ingen Hehe, nei mira,  ingen valgkamp herfra, og antagelig lenge til neste type innlegg som du ikke forstår noe av, hehe

  Jeg legger nok om språket når jeg skal liksom være "seriøs" – har faktisk seriøse sider og, men i hovedsak ønsker jeg ikke for mye av det her i bloggen min, er nok alvor i hverdagen og dette skal liksom være de frie tankers sted heller.

  Politikere er verdensmestre i å snakke mest mulig om ingenting egentlig, ordet "konkret" er ukjent i den leiren.

  Ha en fin dag..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: