Noen glimt fra fjæra..

En kveldstime ved havet. Tang og levende hav – fugler og lyder, lukter. Og en time for å prøve ut et nytt teleobjektiv jeg har kjøpt. Eller "telezoom" som de mer rett kalles.

Selv er jeg veldig fornøyd med det nye objektivet, her på disse bildene er lyset rimelig svakt slik at ISO’en må settes opp, og da daler lukketidene. Men dagens moderne objektiver har billedstabilisator som kompenserer ca 3 trinn. Dessverre kan ikke bildene her i bloggen måle seg mot originalbildene som er meget store og skarpe, men de viser litt om ikke annet.

Terner og svaler er noe av det vanskeligste å fotografere i flukt, de er kjappe som lynet og forandrer retninger hele tiden. Her er noen terner, sildemåker, gråmåke, heigre, en hel familie knoppsvane, en skarv og en tjeld.

Heigrebildene er jeg veldig fornøyd med og fordi de er vanskelige å komme såpass innpå uten skjul og jeg fikk med meg den fornøyelige starten da den synes at nå var jeg for nær, den letter på en litt komisk måte som ingen annen med sine lange bein og hals.

Dette er bare noen glimt av noen hundre bilder jeg tok på den timen, samtidig får en fred og ro i sjela der en rusler litt i fjæra. Og bildene er en koselig bonus etterpå.

Ord er ikke særlig nødvendig til bildene, men litt musikk ligger nederst..

.

. . . . . . . . . . . .

.

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0″ height=»25″>

Karunesh – The Peace Within

5 kommentar to “Noen glimt fra fjæra..”

 1. May-Britt Says:

  ahh så fine bilder Tor=)
  Ikke rart du innvesterer litt kroner i apparatet ditt syns jeg, flotte bilder av fugler i "farten" skulle ønsket mitt app. fungerte sånn, men jeg har nok aldri vært flink fotograf. mange bilder av totten min for å si det sånn, kos deg videre og takk for titten=)
  [IMG]http://img79.imageshack.us/img79/4699/z4a55d288635e7.gif[/IMG]

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk May-Britt. Er både Takk May-Britt. Er både gøy og spennende å drive med fotografering nå som det digitale utstyret er blitt såpass bra. Jeg har digitalt speilrefleks, og det er en helt annen verden enn kompaktkameraene.

  Ha en myk natt..

  Tor

 3. mirapisani Says:

  Nå kom det nesten en nordnorsk***som ikke er egnet på trykk. Men gud hjelpes så nydelig.  ;D)
  Nå la du grunnlaget for min neste ordstabling.
  Hehe.., pinadø godt gjort.
  Mira  ;))

 4. tante BØ Says:

  Nydelige bilder. Når jeg ser sånne bilder forstår jeg godt at man velger foto som hobby.
  Det må være morro når man får sånne blinkskudd.
  Jeg synes Terna er den flotteste av alle sjøfuglene. Den synes så sart og elegant. Åsså er det ikke no bråk med den : ))
  De andre "gapahøla" er jo pene å se på hvis de bare sitter stille å holder nebbet : ))
  Tjeld og Tjeldfrid er "hysteriske" : ))
  Hegra ser ut som en urfugl : )) Jeg synes den nesten ser skremmende ut.
  Skarven like så når den "står til tørk" : ))

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nåja mira, de nordfra Nåja mira, de nordfra skryter nå vel mye ofte, og neppe matcher de en ordgnom fra Skaldeland når han først får sving på sine to pekefingre, hehe..

  Ja nydelig og vakker stemning, og den er enda bedre i virkeligheten. Håper du får til ord på din måte..
  ….

  Jo det er en koselig hobby tante BØ, en av mange for min del, og sommeren er en god tid på å ha en slik hobby. Mye av spenningen er jo når en kommer hjem, laster de over på pc’en og skal begynne å se igjennom om det ble noen blinkskudd.

  Terna er elegant og vakker, men lynkjapp mange ganger. Gapahøla? hehe den var ny for meg. Måkene er flotte synes jeg, og de er utmerkete å fotografere. Ser man bort fra deres gribbadferd og bråk så er de vakre skapninger når en studerer de. Og en sommer uten måkeskrik? Noe ville manglet med hav uten måker.

  Hegren  er som du sier en slags "urfugl", stilig synes jeg, men vanskelig å komme innpå mange ganger. Jeg er veldig fornøyd med de bildene av dens "take off" hehe..  Den skarven ble noe puslete, men den var minst 150 meter unna og det var dårlig lys på slutten.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: