Bare..

Skriv et nytt innlegg – igjen? Tja, det er alltid noe å si. Nesten alltid. Eller "si" – det handler mye om tanker for min del, opplevelser, følelser, ikke akkurat noe jeg for min del tar med melkekrakken og stiller meg opp på torget med ropert og messer over den stakkars befolkningen.

Skulle lage en fotoserie fra nok en liten gåpåturalenekosekveld, jeg liker de småturene – har mine egne små hemmelige steder rett rundt hjørnene som passer til dette. Der får jeg tusle på kjære grusveier i fred og ro med naturen rundt. Med på følget er alltid kameraet, og det knipses både her og der. Den digitale fotoverden er et fantastisk fremskritt.

Der er alt, steingarder, skog, myr, enger, sjø, småkoller, lier, fugler, blomster, insekter, kyr, hester, sauer, traktorer og mye mer mer. Men det ville ikke vært komplett uten grusveien som bukter seg levende rundt i terrenget – og roen.

Jeg ser på fuglene at høsten snart banker forsiktig på, de begynner å småflokke seg og fete seg opp til sydenturen. Noen få strever enda med sine barn, men de fleste nå spiser og spiser for å ha nok til å forbrenne på den lange turen. Noen av de har gjort turen før, andre er førstereis. Når en tenker dybden i alt som foregår i naturen så må en bare bli overveldet av tilpasningene og perfeksjonismen hvor alt har en mening, fra den lille knottfaen til elefanten.

Men først og fremst gir disse små avbrekkene i hverdagen en indre ro, en stakket stund hvor sjelen får glede seg enten jeg tusler på grusveien eller ligger i høygresset og lever meg inn i skyverden. Jeg tror mange kunne behøvd sin "grusvei" med tilhørende opplevelser og ro. For egen del skal det ikke så mye til, behøver ingen månereis for å finne glede og smile litt, ekte..

Hverdagene – vi må ta vare på de, bruke de og. Finne noe som lader litt opp, og roer ned. Det gjør godt, vi mennesker stresser nok ellers i livet hvor ditt og datt krever noe av oss. Livet er nå en gang slik at vi har disse ditt og datt, men man bør kanskje huske på at de vil være der hele tiden, og at det er ikke slik at en dag kan en endelig puste ut etter mange års maraton. Fremdeles er disse ditt og datt der, noen bare i andre former.

Man kan og bli sliten av å ikke gjøre noe, kroppen er finurlig slik – ofte sitter mange da og bygger på seg i tankene alle ditt og datt de "burde" gjøre – og en selvpålagt dårlig samvittighet tapper så usynlige krefter.

Bare uastronomiske småtanker inn i de første minuttene av 23. juli 2009. Som seg hør og bør avsluttes rekken med en sang for sjelens ro.. Og et håp om å få det lagret før man legger seg..

.

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0″ width=»425″ height=»344″>

2 kommentar to “Bare..”

 1. mona-lisa Says:

  Ja, naturen er fantastisk fascinerende, man slutter aldri å under og ikke minst beundre dette skaperverket. Om man tar seg tid da, selvsagt, for det å stoppe opp for å studere og se.
  Jeg er irritert og forbannet på skjærehelvetet som lager spetakkel i nabolaget her, og i går måtte jeg plukke opp to døde fugleunger som hadde lidd deres nådeløse jakt. Melder du deg som skarpskytter, så ja takk! Jeg fikk fjernet to høye furuer med fandeskapets rede for et par år siden, men tror du ikke pokker at de flyttet pikkpakket sitt et par tre bortefor, hrmff…
  Jaja.. Jeg får vel plukke frem riflen min, hehe.. heh..😉

  Niks, det ble ikke noen hytteferie på meg i år. En blandet sak av dårlig vær og lite lyst. Det er ok med litt regn, men tempen har vært litt i kjøligste laget synes jeg. Vel, og når sannheten skal sies er jeg litt irritert over stormannsgalskapen som råder i nabolaget der nede. Det er bygget stort og flott, og det renner på med nabovarsling om nye prosjekter. Man får ikke ro da når det skal rives, snekres og hamres både tidlig og sent. Ikke fatter jeg at en hytte skal være palass, men jaja.. sukk.

  Det er koselig når du legger ut bilder som illustrerer ordene som du er dyktig på å formidle.
  Jeg har også sett poenget i å ha skikkelig fotoapparat, men mitt er ikke en sånn proffsak, men et lite og hendig kamera med godt med pixler og leikalinse. Og med god lagringskapasitet som så kan bildene lastes ned på pc etterhvert.

  Ny dag, med lite planer her, og godt er det. Han lille sover fortsatt søtt/tøft.. hehe.. Ops, her kom pus på besøk oppå fanget mitt, hehe..🙂 Etter planen skal han få en kompis snart, .. fra samme oppdretter.. den lille kattungen er bare en måned ennå, så den trenger litt mer tid hos mammaen sin & Co. .. hehe..

  Ha en nydelig dag, og klem til deg!😉

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja naturen er fantastisk Ja naturen er fantastisk mona-lisa. Det å se og forstå hvordan alt griper inn i hverandre tilpasset over tusener av år. På mange måter føles tryggheten, naturen lever sitt naturlige liv som før og upåvirket av våre jag slik vi mennesker har blitt.
  Hehe det du nevner med skjærene, de kan være en sann plage å ha for nær seg, og det du sier minner meg om en nesten lik situasjon her. Et par hekket i flere år i ei stor gran på grensen hos meg, til slutt ble jeg lei av å bli vekket av bråket deres. Så neste vinter kappet jeg ned treet. Men da flyttet de bare 10 meter og inn i en stor granhekk, hehe..
  Men de tar mye fuglunger, de og kråkene – og måkene. Måkene er de verste og sluker hele fuglunger som er så store at de får ikke ned hele og beina på ungene spratler gjerne ut nebbet. Husker engang i elva kom et andepar med 7 unger nedover, ungene var rimelig store. Så kommer de ned i elveosen og bare sekunder etterpå dukker noen store måker opp (svartbak). På under 5 minutter hadde de svelget alle ungene..
  Alle fuglene er nok fredet i hekketiden, men mulig man kan få felle slike plageånder. Men en 22 med lyddemper fikser de stille og rolig, hehe
  Nei forstod det av dine ord hos tante BØ at det ikke ble noen hyttetur. Er nok slik for oss alle av og til, lysten må være der, og i ferien skal en helst gjøre det en føler der og da, ikke hva "andre" mener man burde. Selv savner jeg bobilen, det litt underlig at den ikke står utenfor i år, men skal jeg være realistisk ville den blitt brukt lite i år av forskjellige årsaker. Men det forhindrer ikke at jeg ikke er innom forhandlere og kikker av og til, hehe
  Det brer om seg med palassene over alt, tror ikke en kommer utenom det, nye generasjoner med andre krav overtar og arver mange av de gamle hyttene nå etterhvert. Selv mener jeg at er man på hytte, skal det føles som å være på hytte, og ikke at man sitter i en kopi av kåken hjemme. Selvsagt er de små moderne hjelpemidler ok. Man behøver ikke gå i bekken og vaske klærene heller.
  Men de burde ikke bygge i ferietiden, da ødelegger de jo for andre. Litt merkelig at det tillates?
  Nå har jeg i dag vært en tur en i av byene her og snopet litt igjen, det er vakkert vær og varmt og koselig å daffe litt rundt i gågater med gamle hus og små gamle butikker. Så jeg kjøpte meg et nytt objektiv til, slike greier er ikke akkurat billige, så jeg tror jeg avstår fra å nevne prisen, hehe. Men ok å snope litt dingser av og til, dessuten kvalitetsobjektiver holder seg i pris og man får det samme eller mer om 10 år for det brukte. Og senere hvis jeg fornyer selve kamerahuset så passer samme objektivene.
  Det er en veldig kjekk hobby nå som det har blitt digitalt. Det er en helt annen verden som åpner seg. Leika er kremobjektiv, regnes nesten som nr 1.
  Planer, greit å ikke ha slike, eller for mange når man har ferie, selv føler at man får best utbytte av å ikke ha en lang liste man bare må peise igjennom i ferien. Unger sover som de skal når de har ferie, som vi voksne og, uten klokke og tanke på hva viserne står på.
  En katt til? Jøss, hehe. Men tror de gjør deg godt, det å ha en katt er det mye sjelevarme i.
  Oisann, her ramlet det inn en haug med unger igjen? Hehe, jaja, stemmer, de skal ligge her til i morgen. Hadde nesten glemt det, hehe.
  Ha en flott og avslappende dag du og. Og en god klem..
  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: