Arrgh! Give me henne til lunsj!

Nå kvinner med kjøtt på kroppen og bein i nesa, hvor er dere? En av mine kjepphester er løs. Faktisk en av mine største gamper: Kyniske media. Adresse denne gangen Elle og redaktør Signy Fardal. Hvor er Ottar forresten? Enda opphengt i menn de ikke får?

Passer greit å ha noen irritere seg over av det formatet når jeg har migrene. Det er som vanlig et medias største svin på skogen: De perfekte kropper. Og de vakre. Og mediaskapte kjendiser. Denne gangen har endelig noen kvinner våknet og reagert, noe den ansvarlige redaktør for kynismen ikke forstår.

Sitat fra den sleipe redaktør uten skrupler:

"Selvfølgelig velger vi noen vi mener tar seg godt ut på glanset papir. At noen lar seg provosere av at andre er penere, det skjønner jeg ikke. Slik er jo verden"

Hvorfor er det "selvfølgelig" og gjelder "alltid"?

Åhhh Gud! Gi meg en debatt med en slik redaktør i presang! Et ønske over alle ønsker å få kle slike mediamennesker nakne og la verden se den kyniske tankegangen som det hun og media i dag står for. Skulle vært meg en sann fornøyelse – skulle ikke krevd honnorar en gang, men åpne kanaler til verdens unge slik at de kunne fått sett den nakne sannheten som ikke er særlig vakker.

Dette viser og at selv kvinner er ikke mindre kyniske enn menn i medias verden. Noe jeg selv vet av tidligere erfaringer med bla kvinnelige journalister. Hah! Husker enda med fryd henne jeg ba dra ditt isbjørnen bodde, ellers spylte jeg henne ut i elva. Frekke kjerring! Straks de får føle på sin makt som mediapersoner kommer det frem egenskaper som ikke skal godtas fra flere av disse menneskene. Hun freste, men måtte gi seg selvsagt, jeg godtar pokker ikke hva som helst.

"Selvfølgelig velger vi de vakre og pene (underforstått: Og ikke dere "vanlige" som ikke er pene nok for oss)" Herregud at det er mulig å tryne så perfekt i salaten og med trusa ned på knærene. Så: Please la meg få henne til offisiell lunsj med s elle c, samma pokker for meg. Forresten: Ta med resten av den kyniske gjengen og..

Seriøst: "Elle" er ikke det et blad for kvinner? Så hvorfor kjøper kvinner den dritten som trør på deres eget selvbilde helt frivillig? Beste måten å stoppe det kyniske media på er å slutte å støtte de økonomisk, samme hvor det er, enten blader eller tv. Har ikke kvinner forstått det enkle selv? Uten kjøpere eller seere så har ikke denne kynismen eksistensmulighet.

For media er det en overordnet sak: Å tjene penger. Og da uten skrupler. Og bevisste som de er på sin maktposisjon i samfunnet så overser de det meste av sitt i ansvar i det de gjør. De skjuler seg bak en pressefrihet uten ansvar for følgeskader på andre mennesker, og KUN for å tjene penger.

Ingen sensurerer media, i praksis er det slik. Skal man stoppe media i en eller annen sak må man anlegge rettsak, men da er skaden uansett gjort ved det de så saksøkes for, og media bruker den høye terskelen så langt de overhodet klarer.

Men ingen kan anlegge rettsak mot et samlet media på vegne av de tusener som har fått sitt selvbilde trødt ned i dass, eller alle unge som føler seg mislykket og tror at lykken er slik media fremstiller den med perfekte mennesker med perfekte liv. Og da "perfekt" slike media mener "perfekt" skal være.

Media dyrker frem et syn som på mennesker og verden som i praksis ikke eksisterer som annet enn noe media selv har skapt. De tar x pen kvinne (eller mann) og bruker denne til å passe inn i det landskapet de ønsker å skape. Uten media ingen kjendiser utover klasse A, ingen "glamourmodeller" før eller etter oppjekka pupper som de så gråter over et år etterpå, ingen Paris Hilton skapninger som rollefigur for unge, osv osv.

Denne delen av media har ingen bruk for – heller tvert om burde man vært forskånet for deres forsøplete syn på mennesker, men media har bruk for de som kjøper dritten fordi medias mål er som sagt å tjene penger, så enkelt er det.

http://www.kjendis.no/2009/07/22/kjendis/elle/synnove_skarbo/mona_grudt/maria_haukaas_storeng/7309786/

24 kommentar to “Arrgh! Give me henne til lunsj!”

 1. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe, herregud, media Hehe, herregud, media sensurerer meg, selv Dagbladet som er ansvarlig for artikkelen blokker visst mitt forsøk på twingly linking. Så jeg skrev  kommentar og la linken der. 10 sekunder etterpå var den slettet, igjen, hehe. Synd, jeg ville at den omtalte redaktør i salatbollen skulle få glosene..

  Typisk media, tåler ikke kritikk som har litt saft i seg og trykker på det rette stedet..

  Tor

 2. Tante Label Says:

  Enkelt å forklare… Hvis ukepressen hadde brukt bilder av såkalte "normale" kropper på forsiden, så tror jeg salget hadde gått treeegt…
  Jeg er kanskje ikke helt "normal" men jeg syns bilde av en flott kvinnekropp er vakkert å se på….
  og bilde av en kropp som viser at den har levd…
  kan jeg se i speilet hjemme…
  Jeg føler meg ikke noe "mindre verd" fordi jeg ikke har perfekt kropp,
  men jeg blir heller ikke sur fordi andre har det…og damene som er avbildet….er da slettes ikke perfekte de heller…
  men fotografen har vært flink…😀

  Vårt selvbilde avhenger ikke av hvordan vi ser ut,
  men hvordan vi ser på oss selv…

  Klem

 3. Mjjt Says:

  Jeg sier altid at jeg skulle Jeg sier altid at jeg skulle ønske de kunne brukt normale kvinner på reklamer og bilder osv.. MEN – For å selge et produkt skal jo det se så pent ut som mulig.. og desverre er klær, bikini osv penere på bein enn litt kjøtt.. Latterlig – Men sant da..

 4. en god grunn---- Says:

  akkurat nå akkurat nå er jeg ikke helt fornøyd med hun som stirrer på meg fra speilet, men det er ikke mye om å gjøre, så er jeg det… jeg er litt over gjennomsnittet på vekta, og har stort sett ingenting imot det, bortsett fra at det akkurat nå er noen kilo mer enn jeg er komfortabel med… jeg har troa på at en kan være komfortabel i alle kropper, så lenge en er relativ «sunn» mentalt og fysisk – altså, så lenge en ikke trøstespiser, kaster opp maten, sulter seg osv – eller så lenge en ikke har, eller er i faresonen for å få diabetes2, hjerte/karsykdommer osv…
  er en der, bør en gjøre noe… ellers – so what? variasjon er bare herlig…

  skulle ønske noen ville ta opp tråden og lage et magasin med vanlige folk i…
  vet det finnes et modellbyrå med vanlige folk i, men det er ikke «vanlige» nok, syns jeg…
  for noen år siden drev jeg en nettbutikk med dametøy i størrelser fra 36 til 54, og hadde kjempemange fornøyde kunder fordi jeg solgte tøy som var både fanzy, lekkert, sportslig, ungdommelig osv… ikke bare stort nok, som mange på den tiden solgte…

  nei – variasjon er toppers – på alle måter….

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ukepressen overlevde før og Ukepressen overlevde før og tante Label, den gang man eide litt etikk og ansvarsfølelse. Problemet i dag er jo at markedet oversvømmes av blader av denne typen som stort sett fremhever det "perfekte", og jeg tror vi hadde klart oss (som før) uten disse som nå har skapt seg en nisje basert på oppskriften "perfekte mennesker".

  For oss som har noen år på baken så lar vi oss nok ikke påvirke stort sett, eller ihvertfall vi som har et sterkt nok selvbilde som står i mot. Jeg tenker mest på de unge, de er mye mer sårbare enn oss på det området. Og de ville utmerket ha klart seg uten alt dette som skaper usunne og urette bilder av livet og menneskene.

  De unge måler seg ofte mot slike bilder som media skaper, de er jo i alder hvor mange er opptatt av utseende osv. Og svært få passer inn naturlig i de bildene media skaper, og dyrker. Og ja selvsagt er alle bilder retusjerte og da kun for å skape noe "perfekt" som ikke eksisterer en gang i virkeligheten.

  Jeg tror tante Label på fremsiden ville gjort stor suksess og da i naturlig format..

  Klem tilbake til tante..

  Tor

 6. mirapisani Says:

  Du kain få lov til å slå mæ rætt ned Tor. ;D) Deinne diskusjonen kain æ ikkje hive mæ inn i. Men hvest det kain hjæpe på humøret ditt Tor, så kain du få lov å slå mæ rætt ned.  ;))
  Eiller hvest du har Tv i huset, så kain du jo skru på en viss kanal akkorat no og bli skikkelig forbainna. Få det ut. ;D)
  Mira  ;))

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det handler om salg ja Mjjt, Det handler om salg ja Mjjt, og da brukes alle lovlige metoder. Egentlig burde det stått under hvert bilde at det var retusjert, at det var pålagt når slikt gjøres. For med dagens digitale muligheter kan man konstruere en "perfekt" kropp utav samme hva det naturlige bildet var.

  Jeg synes ikke at stankelbein med bikini er vakrere enn vanlige mennesker med bikini. Husk og at stankelbeinsmoten er kunstig skapt frem av media, det er de som fremhever denne som "idealer".

  Mange glemmer det vesentlige: Medias makt og påvirkningskraft, dvs det de bestemmer seg for "å kjøre" frem får komme frem. Men det betyr ikke at man skal gi media blancoaksept, for den tid hvor media stod for de nøytrale verdier er forbi for lenge siden.

  Tor

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Som jeg sa til tante Label, Som jeg sa til tante Label, vi med noen år på baken ser som regel mer "sunt" på dette gode grunnen, men de unge er sårbare i dag med alle påvirkninger de får, og da i hovedsak fra media som man finner overalt, blader, aviser, tv, reklame, kino, nettet osv osv. Alt dette blir en sum: Media.

  Det er mange unge som sliter med selvbildet, slik jeg har forstått det øker dette hele tiden. De føler ofte de ikke passer inn slik verden blir fremstilt for de, og da i hovedsak fra summen Media som har en stor påvirkningskraft som da forplanter seg videre..

  Mestedelen av klessalget går vel til mennesker med "normale naturlige kropper", derfor er det et paradoks at i reklamene myntet på disse "vanlige menneskene" brukes modeller av mennesker som knapt finnes i den virkelige verden siden mye der og er retusjert. Men det er et samspill i alt dette, media spiller på lag med hverandre og bruker ofte hverandres "skapte rollemodeller" for alt hva disse er verd.

  Tor

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Slå deg ned mira? Nei det Slå deg ned mira? Nei det gjør jeg aldri. Og er du ikke enig så er det jo bare å si det, jeg forventer aldri at alle bifaller det jeg mener, da ville noe være feil.

  Jo har tv, men ser sjeldent i den kassen. Blir litt mer om vinteren, man da nok antagelig ikke det du sikter til regner jeg med(?)

  Tor

 10. mirapisani Says:

  Nei det var ikke for at jeg nødvendigvis var uenig Tor. Jeg pleier som regel å si min mening.
  Det er to grunner til at jeg bør holde kjeft. Den ene er at jeg kan risikere å stå uten arbeid på forskjellige kanter. Freelance-jobbing er ikke bare bare.
  Den andre grunnen er at hvis jeg kommer ut med hva jeg mener om dette emnet, så kan det hende bloggen din tar fyr.  ;D)
  Så for en gangs skyld har jeg gjort det riktige; tenkt før jeg snakker.
  Men jeg kan si såpass at jeg liker at folk holder seg friske.
  Han en fin bloggkveld Tor.
  Mira  ;))

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ok mira, men håper da at Ok mira, men håper da at folk som er uenige sier det, jeg tåler det – for det er naturlig at ikke alle er av samme mening.

  Tvilsomt om bloggen tar fyr av det du måtte ønske å si, hehe

  Ha en fin kveld du og..

  Tor

 12. luxcat Says:

  Oi! Har din ellers stoiske ro tatt ferie?

  Jeg er både enig og uenig. Uenig i at de ikke skal bruke de "vakreste" (undersøkelser viser at det er dem med det mest symmetriske ansiktet + den kroppen som for øyeblikket sees mest i media) modellene, enkelt nok fordi det er god økonomi.
  Men samtidig enig i at denne dyrkingen av et ideal som er usunt, enten det nå er fysisk eller moralsk (selv om jeg ikke er så for moral i seg selv) er helt på feil jorde.

  Og uansett: Den 178 cm lange og 48 kilo tunge modellen er ikke den som "kaprer" mennene – om det skulle være et poeng da, og dermed er det ikke noe å miste selvtilliten over heller🙂

 13. davyen Says:

  Stankelbein VS Former Tja mine venner .Ikke for å avspore debatten men når det gjelder»Bikini «så foretrekker jeg
  Marilyn Monroe fremfor 60 årenes stankel bein» Twiggy «med samme slags badedrakt.Når en kvinne eller for den slags skyld en mann er så modell mager at han /Hun kan gjemme seg bak en middels fet Cubansk sigar .Ja da sier det seg selv hva jeg liker .Og en god beskrivelse på en flott kvinne er at Lårene skal møtes helt oppe . Fy for en gisse giss jeg er blitt på mine gamle dager.
  Ha en god og snorkende natt .
  Den frafalne Davyen

 14. tante BØ Says:

  Jeg har lest både innlegget Jeg har lest både innlegget og svarene flere ganger : ))
  Har vel ikke så mye mer å komme med enn det som allerde er sagt her.
  Jeg skjønner vel egentlig ikke hvordan det kvinneidealet vi har i dag har blitt som det er. Er det for at det er uoppnåelig for de fleste ???
  For pent er det ikke.

 15. mona-lisa Says:

  Tja, hvem av mannfolkene tør å være dønn ærlige i dette spørsmålet, det lurer jeg på, og jeg tror noen menn snakker og jabber noen trøstende ord til damene for å tekkes de. Japp, bevisst tekking og en stor dose smisk.😛
  Å smigre en kvinne eller ti ved å si at utseende ikke teller, for noe visvas, vil jeg påstå. Ikke det at det betyr «alt», men hvilken mann liker ikke at hans kvinne er både pen, formfullendt, og sexy? At puppene er naturlig «fylt» og ikke henger og slenger nedpå lårene, at ryggen er svai og vakkert møter en passe rund stump som heller ikke henger og slenger nedpå lårene «dekorert» med cellulitter? At magen er der den «skal være», og ikke at damens bukser er snørt oppunder den?

  Såklart media er butikk. Ytre skjønnhet selger og folk tjener penger, så enkelt er det.

  Mens enkelte menn glemmer å se seg selv i speilet mens de forventer at hans kvinne er «perfekt»? Haha, jeg klarte ikke å la være å si det.. hehe!😉

 16. Jærskalden Tor Vidle Says:

  luxcat:
  Hehe, neida, har luxcat:
  Hehe, neida, har roen, men jeg våkner kjapt dersom jeg kan få inn ett spark mot det kyniske media.
  Vel, jeg er ikke enig at "økonomisk grunn" skal gi gyldig grunn for å la f.eks unge mennesker utvikle dårlig selvbilde. Den kjøper jeg ikke. Egentlig driter jeg i om alle de bladsmørjene og alt det andre som bresjer det perfekte brant ned til grunnen. Tror verden ville blitt et bedre sted uten. Menneskene er viktigere enn disse øknomiske hensynene du nevner.
  Og jeg ser at du selv slår ihjel dine egne første betrakninger allerede i andre avsnitt, hehe
  Det siste avsnittet: Si det til unge jenter med tynnslitt selvbilde..

  davyen:
  Egentlig behøver jeg ikke si mer en "amen" og sette fingeravtrykket under på det du sier, dog stryker jeg det med "gisse giss" hehe
  Ha en fyldig natt..

  tante BØ:
  Et godt spørsmål om hvordan/hvorfor det er blitt slik. Det næremste svaret jeg kommer er at mediabransjen for å leve og skape seg økonomisk gevinst er å da skape et behov som man så kjører frem. Som f.eks glamourmodeller", disse hadde aldri kommet frem dersom ikke media spilte på laget og så en mulighet for å skape et nytt "behov".

  mona-lisa:
  Vel, jeg tror du kjenner meg såpass at du vet min mening.
  Pen og sexy? Gi meg heller en pen og sexy sjel, utseende hva er det? Egentlig. Jo tilfeldig medfødt formater av kjøtt med ramme av bein for å holde det på plass. Ellers er det "dødt", man kan som kjent ikke ha en fornuftig dialog med pupper.
  Former er inviduelt, og inviduelt syn på hva som er vakre/pene/stilige osv former dersom man kun ser på formene. Det er som kunst. En kropps former er kunst, som mye mye annet her i verden. Men det går (ihvertfall for meg) å skille den kroppslige kunst, og mennesket, dvs at det første sier egentlig null om det siste.
  "Tenner man kun på en kropp" – og samme om den var "hjernedød", vel den forstår ikke jeg. Man kan ha en vakker kvinnefigur som i en statue, som i et maleri, men det er igjen: Kunst.
  For min del gir jeg blanke i hva innpakning den sjelen, mennesket hadde dersom man tenker seg at man elsker et menneske. Kroppene er noe vi har blitt tildelt ved fødselen av som en arv, og man kan ikke annet enn akspetere sin egen og andres for det naturlige de er.
  Tror det er viktig å forstå de to sidene i dette: En kropp kan være estetisk vakker som et kunstobjekt, den er jo en sammensatt mengde former. Men den kroppen sier neppe mye om den som bor inni der.
  Et småsexy glimt i øyet fra en man elsker slår ut selv den mest sexy fremmede kropp..
  Ja, det er enkelt, media tjener penger, men det betyr ikke at de skal få være ansvarsløse og fraskrive seg all skyld.
  Jeg vet ikke hvilke menn du tenker på som forventer at deres kvinne er perfekt, mulig det er noe der, men det er fremmed tanke for meg. Og jeg ser meg i speilet og ser hva jeg er, men egentlig bryr jeg meg lite..
  Tor

 17. mona-lisa Says:

  Perfekt og perfekt, joda, jeg kjenner deg såpass godt at jeg forsåvidt «visste» hvilken forelesning jeg ville få som tilsvar på min ertende provokasjon, hehe, men jeg er fortsatt litt sta og påstår at utseende betyr hvertfall en smule? ( ler… ) , ja, til og med for en noe sta skald i vest.. ;P
  Så skalden ser overhodet ikke en lang flettehale nedover en sommerbar solbrun rygg, og et tynt kort silkeskjørt som kjærtegner kvinnelige former.. ;)) Han ser absolutt ikke sånt, nei.. ;D

  Jaja.

  Joda, joda, sjelen knocker det meste. Det handler vel om en mix av alt, og fokuset på verdiene som man deler. Kort sagt. Veldig kort sagt!

 18. 34/36 Says:

  Heia Elle!!! Men nå er det altså en ubønnhørlig sannhet at slanke damer selger mer enn de som har mer å gå på. Og Synnøve Skarbø er da et perfekt eksempel på en frisk, norsk, normalvektig jente som spiser sunt og trener for å holde seg i form. Og slik dette landet (og verden generelt) eser ut nå i 2009, er det nettopp slike idealer vi trenger både store og små jenter. Jeg har slitt med mye sykdom og overvekt i lengre tid selv. Før jeg for en stund siden tok meg skikkelig sammen og kuttet ut snop, brus og andre usunnheter midt i uken. Holdt meg til små, faste, og sunne måltider samt en liten dose trening hver dag. Og resultatet er en sunn og slank kropp som både jeg og helsen trives ypperlig med. Og når man så går ned to størrelser i klær, sier det seg selv at man trenger en del nytt tøy. Jeg bor ca et par timers kjøring fra de fleste kjedebutikker, så blid og fornøyd med den nye kroppen min og feriepenger på visakortet satte jeg meg i bilen og kjørte de milene jeg måtte for å kunne kose meg på HM, Kappahl, Vero Moda osv…… Og resultatet ved enden av dagen? Så godt som nada!!! Og hvorfor? Fordi kjedebutikkene har begynt å ta inn kun et visst antall små klesstørrelser og en hel mengde av de større. Rett og slett fordi norges befolkning begynner å bli så tykke, at butikkene er redd de ikke blir kvitt de minste størrelsene og derfor unngår å kjøpe inn for mange av de. Og resultatet er at vi som faktisk bruker små størrelser må stå parat i butikken for å rekke å handle klærne før de forvinner.Og når man da ikke har muligheten til å tusle innom HM på daglig basis, hva gjør man så? Gir faen i at kroppen har funnet sin normale vekt og tyner den ned til XXSmall eller spiser seg opp igjen til Large???

  Heia Elle som setter fokus på sunnhet og normale kropper, og heia Synnøve som tør stille opp!!!

 19. Anonym Says:

  Jeg synes nå at klær og Jeg synes nå at klær og liknende er betydlig penere på en slank, men formfull kvinne enn et selvsulta beinrangel. Det finnes ikke noe eklere enn jenter som er så tynne at man ser bein. Æsj. At det er sånt som selger viser bare hvor ufattelig syk vårt kroppsbilde er. Når man må fikse på selv de vakre for at de kan være på forsiden av et magasin så sier det seg jo selv at noe er feil her. Synes Kate Beckinsale sa det fint jeg: » I saw myself on the cover of a magazine and thought wow, I wish I looked like that in real life». Sykt.

 20. Anonym Says:

  hei 34/#6 Synes virkelig synd på deg stakkar som ikke fikk klær som passet ,kansje gått opp en størrelse eller to ,for sikkert der du ender tilslutt ,en som har gått ned i vekt vil alltid være i fare for og gå opp igjen skjønner du ,for kroppen din vil alltid huske vekta di

 21. Kvisleis Says:

  Egen skyld Fytterakkern. Det er helt ok med en pen kvinne på forsiden. De som ikke liker dette trenger tross alt ikke å kjøpe bladet. Liker du ikke ost så spis skine, get it? Dere andre… – Det vil alltid være ting i samfunnet man misliker sterkt, eneste man kan gjøre er å bite i sitronen. Liver er for kort til å irritere seg over bagateller. Se på Tyra Banks show istedet, hoho- hun skryter i det minste av den «normale» kvinnen.

  Og hva gjelder kroppsspress, hvor er det ingen som skriker opp om hva menn faktisk blit utsatt for? «kvinner skal være slanke, ha et pent ansikt og faste bryster». Menn skal være slanke, ha en pent/kjekt ansikt, høye, markerte muskler, svært utstyr, økonomi til å spandere på kjæresten etc». Dette er sletts ikke lettere «idealer» å leve opp til enn kvinnens.
  Hvorfor er det ikke mer rabalder? Jo- kanskje fordi mange av oss rett og slett driter litt i det, og når alt kommer til alt så er kvinner kanskje mer opptatt av utseendet/gull og glitter samt fremtoning enn den typiske mannen.
  Ettersom vakre kvinner på forsiden av magasinene tydeligvis selger, vil det dermed med være kjøpergruppens egent feil.

 22. Spørsmålstegnet Says:

  Retusjerte kvinnekropper Mange interessante kommentarer her, og visst er denne redaktøren kynisk så det holder. Men det jeg ikke skjønner er følgende: Elle er da et dameblad – ikke mange menn som kjøper det – og hvorfor må det da urealistiske og retusjerte kvinnekropper på glanset papir til for å selge det? Trodde det var «mannebladene» som opprettholdt det så kritiserte kvinnesynet….

 23. panzerkeiko Says:

  helt rett jeg synes at tor har ganske rett om ikke fullstendig rett ang media og åssen vi skal se ut.. og jeg mener mira pisani tar helt feil.. de ødelegger alt som vi har i hodet slik at vi alle tror d er feil med oss selv når d er bare noen som egentli er d… jeg synes modeller er stygt å se på.. drit lange og ikke noe fett på kroppen.. ikke no former og dette skal vi synes er vakkert sdexy og nydelig.. bare bullshit.. sist jeg så slike mennesker var de som har overlevd tortur og fangeskap.. håper vi kan endre dette bilde.. vi sliter mer og mer psykisk i norge enda vi skal være verdens beste land å bo i… og tenk på hva mange andre mennesker må gå igjennom som ikke vi gjør.. sult jordskjelv katastrofer bo mangle fattigdom krig og de klarer seg unntatt vi..

 24. mirapisani Says:

  panzerkeiko Hva er det du mener at jeg tar helt feil i?  Jeg har jo ikke uttalt meg i denne saken. Kun sagt til bloggeier at jeg ikke kan uttale meg og hvorfor.
  mirapisani  (i ett ord)


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: