Alene i fortidsland..

Ser ut vinduet

-et plommetre mot grå himmel,

plommekart med antydninger til farge,

om ikke lenge er de modne, som meg selv.

Ser ut vinduet

-lar tankene sveve i grånyanser,

fortidens farge, men og med røde toner, lepper,

lepper på munn som hvisket – og som gråt da jeg snudde og gikk..

Ser ut vinduet

-det grå får solstriper på,

som da, den gang, det var og lys og gledesfarger,

barnslig lek i lykkeland, selv om barna var nesten voksne.

Ser ut vinduet

-en bris gir vanndråper frihet igjen,

ferske vanndråper – ikke salte som fra sjelen,

tanker i fortidsland, like langt til latter som til gråt.

Ser ut vinduet

-en nattsvermer klamrer seg fast i glass,

den vil inn, føler dens øyne – den vil inn til meg,

andre vil og inn, men jeg stopper de i døra, orker ikke en gang til.

Ser ut vinduet

-alene ser jeg ut, alene i fortidsland,

øyne som røper tanker, øyne som ingen ser,

minner som bare er mine gjemt i det helligste, sjelen.

Ser ut vinduet

-det skumrer ute, verden går til ro,

verden – i den store verden sitter en mann tankefull,

sitter alene med sine minner og tanker fra sitt eget fortidsland.

Ser ut vinduet – undrer på fremtidslandet, blir det med kjærlige farger?

.

.

.

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0″ width=»250″ height=»200″>

16 kommentar to “Alene i fortidsland..”

 1. virre501 Says:

  virre501meget bra virre501meget bra ordkunst:)))..flott Tor

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk virre, det var bare noe Takk virre, det var bare noe kjappe kveldsord..

  Tor

 3. luxcat Says:

  I kjærligheten, Tor… I kjærligheten kan man ikke lene seg på fortiden, på erfaringer, på hendelser… Man må se hver nye som det han/hun er: Ny! Kanskje er det det trekk som minner om en annen, kanskje blander hjernen seg inn og peser om fortidige svik. Hjernen, stakkars, prøver bare å beskytte deg, men den oppnår det motsatte, for det er slik at den lykken man har i dag er morgendagens ulykke. Uten lykke, ingen ulykke – så kan man selv bestemme om man skal avstå begge deler.

  Gamle kjærligheter har neppe lært deg å elske bedre, og en ny for ikke en sjanse om hun skal måles i forhold til tidligere, gjerne negative, erfaringer.

  Hopp i det🙂

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Man kan ikke rømme fra Man kan ikke rømme fra fortiden luxcat, men bør heller ikke drukne seg i den og forbli levende i den druknete verden resten av livet. Tanker og dets søstre, refleksjonene, kan som kjent ikke styres heller.

  De fleste mennesker har brokete fortider, noe som er naturlig. Jevnlig hentes bruddstykker opp omkring deler av livet, på en måte slik vår lærdom ellers og gjør oss i stand til å kunne det vi kan på mange områder. Uten fortidens lære var vi hjelpesløse. Og uten evner til å lagre og ikke glemme ville lærdom være fånyttes.

  Jeg måler aldri mennesker mot hverandre, det ville være både urettferdig og uansett en umulighet. Og man ville selv blitt amputert i evnene til å forstå og verdsette unikhetene som er synonymt med mennesker.

  På samme tid har de fleste såre deler i minnet som av og til kommer frem i tankene. Samtidig handler det om å forstå hvorfor og akseptere, men og akseptere at de minnene vil og være der så lenge man lever, som og alle de andre, de gode.

  Livet handler både om tilfeldigheter og valg man tar selv. Veldig ofte er det slik. Noen ganger velger man rett i tilfeldighetens møte, andre ganger feil, men kanskje ser man det ikke før man så har valgt feil igjen, og oppdager da at man valgte motsatt av hva man burde, men tiden som går gjør det umulig å omgjøre..

  Tor

 5. May-Britt Says:

  ha en god kveld/natt tor=) [img]http://i103.piczo.com/view/2/v/s/8/l/5/i/w/0/y/e/x/img/i176856083_54293_3.gif[/img]
  [img]http://i103.piczo.com/view/2/v/s/8/l/5/i/w/0/y/e/x/img/i176689652_65114_3.jpg[/img]

 6. luxcat Says:

  Ikke rømme, Men "overse". Alt for mange bruker mye tid og krefter på fortiden i stedet for å stille seg det enkle spørsmålet: Har jeg et problem ? Hvis svaret på det er nei, så bør saken være grei. Er det ja, så er det neste naturlige spørsmålet: Har jeg tenkt å gjøre noe med det ? Og er svaret da nei – hvorfor slå seg selv ut på tanker (jada, vet at enkelte ganger er det liksom ikke til å stoppe, men stort sett er det det)? Vent med tankene til man skal gjøre noe med det.

  Jeg mente ikke at man sammenligner mennesker/kjærligheter, men at den late hjernen gjør det helt av seg selv. Den lener seg på tidligere erfaringer med helt andre mennesker osv. Jeg mener vel å si at man bør være som et barn i kjærligheten, som en som aldri har opplevd den før for å få det fulle utbyttet.

  Erfaringer er en fin ting, men når det kommer til å elske noen så tror jeg ikke erfaringene er noe annet enn en hemsko.

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Mange takk for de gode Mange takk for de gode tankene og bildet May-Britt.

  Håper du får en fin dag..
  …..

  Vet ikke om jeg er helt enig i det første avsnittet luxcat, for igjen: tankene lever sitt uavhengige liv veldig ofte, og ikke uvanlig kan små glimt av et eller annet plutselig trigge minner som da trekkes frem.

  Late hjernen? hehe – og høh! Min superbe blonde hjerne er da ikke lat, den er vill og barsk…. og…. hm følsom, hehe

  Tor

 8. Davyen Says:

  Tilbake tur Herregud Tor.
  Tenk at det harde skallet mitt brast når jeg leste dette .Jeg skulle selvfølgelig bare ha sagt ja dette var fint Typisk Tor.Men ser du jeg fant noe mer i dette enn du kanskje var klar over da du skrev det .Det spilte på til nå ustemte strenger hos meg for plutselig var jeg en liten gutt igjen med hånden trygt i min mors hånd .og tusen mil fra den tøffe mannen jeg vanligvis er.
  Vel .Min kjære venn . Av og til må jeg inn for å kikke på hva dere bloggere driver med..og denne gangen satt pilen din ekstra dypt i hjertet .
  Ønsker deg og dine med bloggere alt godt .Hørte du det tante ,Mira ,Mariee , virre ,wakka og ulva.
  Glad i dere ,men der er bare en stormester for meg.
  Davyen

 9. Anonym Says:

  Slutt Slutt med å analysere ting .Les uten å måtte analysere ,og slutt med å være bloggens bedreviter

 10. luxcat Says:

  Nei… Så er det ikke gjort i en fei heller, men en slags tankeprosess man lærer seg gjennom alt for mange perioder med alt for mye grubling.
  Ellers var dette diktet ditt, som vanlig, veldig vakkert og melankolsk, men det visste du sikkert fra før🙂

 11. luxcat Says:

  Kjære «anonyme» Som ikke er så veldig anonym likevel siden tegnsettingen avslører deg. Trodde forresten du hadde veldig mye i mot "feige anonyme" eller hva du pleide å kalle dem under ditt registrerte nick, men det gjaldt kanskje bare om andre skriver i anonymt modus?
  Eller har ryggraden smeltet vekk i sommervarmen?

  Er det ikke et aldri så lite poeng å få tak i hva andre forsøker å si, enten det er dikt (som selvsagt treffer følelser og ofte forklarer seg selv), en fortelling, et politisk innlegg eller bare "babling"?

  Jeg kan ikke lese uten å analysere, like lite som jeg kan snakke uten å tenke. Å analysere er forresten bare et annet ord for å tenke, og kanskje det faller enkelte lettere å slutte å tenke enn det gjør andre?

 12. Davyen Says:

  hva fornoe ?????Luxcat Er der noe i veien med deg .Du vet godt at jeg ALDRI skriver noe anonymt .
  Jeg forlanger at du trekker uttalelsen din tilbake.
  Dersom jeg ønsket å kritisere deg for noe hadde jeg brukt mit eget nick Ser at det går an å ta feil ,men fra det til å bevisst sverte meg finner jeg meg faen ikke i

 13. luxcat Says:

  Davyen da… Jeg har da ikke nevnt deg med ett ord…

 14. Davyen Says:

  Går bare ikke an Nei du har vært smart nok til ikke å skrive mit nick,men .folk er ikke dumme .Selv om du ikke tror det så kan folk lese og legge to og to sammen.Jeg gjentar. du har svertet meg og det tilgir jeg deg ikke ..La oss slutte med krigen nå (Vi tar den opp et annet sted ) La min gode venn Tor få kose seg med kommentarer som vedkommer saken..
  Hilsen fra davyen
  Ps.Dersom du ikke vet det så har jeg forlatt bloggen for altid,men av og til går jeg inn for å hilse på mine venner.Det er lov ,ikke sandt Og derfor har jeg ikke noen grunn til å være en annen enn jeg er og slett ikke anonym.ds

 15. luxcat Says:

  Merkelig da at det ikke var deg jeg tenkte på en gang da jeg skrev det, og jeg klarer ikke å se at du skulle føle at det var myntet på akkurat deg da det er uendelig mange som snakker om de feige anonyme.

  Men vel, vel: Ha en fin dag🙂

 16. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hm.. her står plutselig Hm.. her står plutselig kommentarene i hytt og vær etter dato og fru ur.

  Hei davyen min venn. Koselig å se du er innom, jeg håper når høstregnet oversvømmer staden mellom  fjellene at du begynne å skrive på nytt her. Du er nok savnet av mange. Takk for ordene dine, vi kan da være både "tøffe" og "myke" vel, ikke bare enten eller?

  Håper du har det bra og ikke sliter deg ut på jobb..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: