Stille..

En herlig grå morgen hvor alt holder pusten – lummert, og man kan sette bollene til heving på en furustubbe. Stillheten som sniker seg inn åpne vinduer er andaktig og man kan høre når sognepresten strammer bukseselene med sine velsignete sølvspenner.

Noen insekter krangler i vindusåpningen – de er uenige om veien til frokosten, den ene vurderer å ta en tur til Elkjøp og kjøpe en GPS på tilbud – en tredje som sikkert er kona, mener det er borkastete penger for den første behøver ikke frokost og heller slanke seg litt. En småfrekkas kommer til, han er morgenkåt og leter etter en mulighet til utløsning.

Min kjære svarttrost synger trofast, men rolig i dag, småpludrende for å ikke vekke trær og busker. Ikke noe beveger seg utenfor, kun de kranglende insekter hvor den siste nå peiser på en frøken i et hjørne av vinduskarmen, og jeg sitter og venter på hennes orgasmiske fryd skal besøke øret.

Hva i dag? Eller – må man ha ett "hva"? Må man noe alltid? Kikker i kaffekruset, har aldri forstått de som klarer å spå nedi der. Spår de i varm eller kald væske? Hvorfor må de spå? Er det ikke nok med de som spår været? Overtro – eller undertro. Det siste ordet har jeg ikke bestemt enda hva bør ha av tolkning før man kan si det er godkjent.

Blir det regn? Tja – himmelen flirer av mennesket som tror det vet når skyene må lenses. Men varmt kan alle føle. Varmt uten sol, den er på tur et eller annet sted. Og takk for det, ellers ville bollene blitt bråstekt før de rakk å heve seg. Det er en dag hvor alt er rolig og lunket, en da ma burde gi pokker i "hva nå" og bare slengt seg ned under en busk og elsket stille og lenge. Hele dagen.

Og der kom det sannelig noen fløyelsmyke vanndråper og la seg stille på glasset. Stikker en hånd ut – ekte lunket sommerregn som en sval dusj man og kan elske i – hm… tror jeg bør lese i avisen litt for å få hentet meg selv ned på jorden igjen..

Sukk..

4 kommentar to “Stille..”

 1. Anonym Says:

  seterjenta vet hva du trenger..
  rømmegraut og en god skrubb på ryggen.. 😉

 2. mirapisani Says:

  Du verden Tor… Nå sitter jeg her så godt som målløs.
  Som du kan skrive når du kommer i det lunet…
  Mirasukk tilbake til deg.  ;))

 3. luxcat Says:

  Undertro… Det må være en ovedreven tro på naturvitenskapene og menneskets evne til å løse alt.

  Ellers vemodig dette, men trøster deg med at man slett ikke noe som helst🙂

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Sier du det seterjenta, Sier du det seterjenta, rømmegrauten er ok ja, men "skrubb" på ryggen – høres noe eh brutalt ut? hehe..

  Takk mira, kan ikke si så mye annet, men det var bare noen kjappe småtanker i farten. Og du skriver jo meget bra selv..

  Den vinkelen hadde ikke falt meg inn luxcat, men lar den jobbe litt bak inni der.
  Neida, jeg er heldigvis litt i "stilling" til å gi blanke i "må" av og til..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: