Jess!

Noen trakk ut proppen, det blir sommerens store regndag. Himmelens kar fyller jordiske bøtter og billene tar på svømmevesten. Tak synger regnserenader – inn fra vinduer på gløtt dufter nyvasket verden. Man kan holde ut et primera glass og etterpå drikke ekte rene skydråper uberørt av jordiske elementer.

Skybruddet er velkomment, det er ventet lenge på av flere, også noen tusen villakser som rastløst vandrer rundt i havet utenfor tomme elvemunninger. Tror ikke det har regnet så mye siden sist det regnet så mye – når enn det var da. "Nå regner det så mye at kyrene melker lettmelk" – bønder blir aldri fornøyde.

Men stakkars moderne Dagros, hennes liv er ikke en dans på sommerenger lenger, hun må og være effektiv og holde seg inne for det mest og melke og melke og melke. Skjønt noen får da luftet jurene litt på en 3. sorterings utmark. Dagros savner nok budeielokk i varme sommerblomstrende lier og kjærlige hender, som meg selv.

Livet og verden forandrer seg litt hver dag. Menneskene setter agendaen, skjønt jeg har aldri helt forstått den. Kurven øker stadig oppover mot et materialistisk nivå et eller annet sted. Alle søker gullkalven og epletreet som er podet med gullmynter og speilepler hvor man kan beundre seg selv i ekte 3D. En søkend etter manna og perfeksjonisme, les: Den perfekt kropp med evig ungdom utenpå – en uoppnåelig sak.

I mens strever og kaver det moderne mennesket med krav om større lønn annen hver uke til å betjene billån, huslån, hyttelån, båtlån, studielån, klippekort til 5 ferier pr år + alt det andre et moderne menneske selvsagt "må" ha. Selv er jeg glad over å ha vokst opp med banksjefer som ikke var kåte, utlånskåte. En tid hvor man kanskje til slutt jobbet dobbelt i timer i forhold til i dag, men betalte med det man jobbet for og slapp gjeldsfella.

Og en sofa varer lenger enn 1 år. En bil og. Jeg kjenner folk som har hytte til 3 mill i fjellet, hytte ved sjøen til 3 mill, kåk til 5 mill, biler samlet til 1 mill, båt til 1 mill – allikevel har de bare 5 uker ferie, hvorav 4 brukes til å reise utenlands. Den 5. løper de mellom hyttene og båten for å smøre dørlåsene og hengslene slik at man kommer inn neste år og. Kjekt å ha, er svaret. Gjelden? Minker ikke, "får holde" med å betale renter. Med rene ord: Fanget for livet i gjeld, men de synes å gi pokker i det. Kanskje er det og en slags status i dag?

Vel, er de happy så ok, og forsåvidt ikke min sak, dog undrer jeg meg bare på hvor raskt det har skjedd, og hvordan fortsettelsen blir. Endel har spådd at verden er på en alvorlig nedkonjuktur som man prøver å skjule for å ikke skape akslerende panikk, men man lever i såfall på falsum som til slutt vil avdekkes. Andre mener at det må til for å få menneskene ned på jorda igjen. Og kanskje det er rett, ikke noe vokser inn i himmelen, selv ikke i moderne tider.

Nei det ble mye alvor her nå, jeg må sprite opp litt med noe futt og litt latter, de fleste har vel hørt om "Gunther" mannen med kråkestemmen(som meg), men han har mange fans, og kjente sanger på hans måte er egentlig litt morsomme og. Så le litt, jess!

.

.

Vi starter med den mest kjente:

%26hl=en%26fs=1%26rel=0″ width=»425″ height=»344″>

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0″ width=»425″ height=»344″>

.

.

Her er en jeg lo godt av, 2 som mimer av Gunter’s Ding Dong Song, hehe synes den er noe av det beste jeg har sett, se de ansiktene, hehe..

%26hl=en%26fs=1%26rel=0″ width=»425″ height=»344″>

8 kommentar to “Jess!”

 1. Viol_a de dame Says:

  Yes, har merket det:)) Her bøtter det også ned.
  Sitter å ser på at taket på party teltet til naboen, snart når bakken. og da blir det ett stort plask.

 2. virre501 Says:

  virre501 ikke regn her nei:)) virre501 ikke regn her nei:))

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ok, Viola, men synes det var Ok, Viola, men synes det var på tide, så slipper jeg å vanne mer på lenge, det har sannelig ikke regnet mye sammenlagt her i sommer. Og like greit å få en skikkelig rotbløyte i løpet av en dag, så får østlendingene overta restene i morgen, hehe

  Ikke det virre? Men du er vel i karkens land? Så det kommer nok din vei og..

  Tor

 4. bamse1964 Says:

  Virkelig pøser ned her i Virkelig pøser ned her i dag…………

 5. May-Britt Says:

  ha ha haaaa så bra=) de har sikkert tatt noen opptak før klarte hole maska tenker jeg, de gjorde det bra=)
  her er det sol i dag, heldigvis, håper den henger her leeenge=)
  ha en fin kveld=)
  [IMG]http://img79.imageshack.us/img79/4699/z4a55d288635e7.gif[/IMG]

 6. tante BØ Says:

  Nå lysner det her hos meg, Nå lysner det her hos meg, og det har slutta å regne.
  Det spørs om det holder da.
  Jeg fikk nesten vondt av a’ Dagros.For dem er nok ikke livet det samme om sommern som det en gang var nei. Mulig de har det bedre om vintern nå for tiden med ett varmere vinterfjøs : ))
  Det moderne menneske og deres jag etter overdådig luxus
  og deres må ha …. det er nesten skremmende.
  Godt jeg ikke lar meg rive med av det jaget der, men for all del …
  det hender da jeg kjøper saker og ting jeg bare må ha åsså.

 7. Annaps Says:

  Regn,regn…. Ja, her har det regna i bøtter og spann, så vi har fått mye av det været her på østlandet…så nå håper jeg i grunnen dere får resten av det på sør/vestlandet i sommer…hehe. Nei,forresten,jeg drar jo til sørlandet i morra,så da må det bli sol noen dager.Ha en fin kveld

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ok bamse, håper du fikk som Ok bamse, håper du fikk som jeg vakkert vær igjen i dag.
  ….
  Hehe, ler bare mer for hver gang jeg ser den May-Britt. Det stod under utvidet info at de kun hadde øvd en gang, og da er det sabla godt gjort. Men utrolig morsomt.
  Her er det blitt tilbake til standard nydelig varmt sommervær, og jeg takker for regndagen i går, den trengte jeg og slipper å vanne på en stund.
  Ha en fin kveld..
  ….
  Kanskje det ja tante BØ, de har det vel varmere om vinteren nå, men har hørt at de skal kunne klare kulde meget bra med tilvenning(?)
  Ja dessverre, for mange sikkert, tror flere føler seg nesten presset for å ikke føle seg utenfor "de andre". Joda, jeg kjøper og, men da ikke med tanke på status, men for egen del når jeg har lyst på et eller annet. Man skal jo ha noe glede av de kronene man har slitt for..
  ….
  Har visst regnet god flere stede Annaps, og det var tørt og nå. Men noen steder fikk muligen vel mye? Nei, det var bare i går her ihvertfall, nå er det solskinn og sommerdeilig igjen. Du får ha en fin tur til sørlandet og håper du får det været du ønsker.
  Ha en fin kveld..
  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: