Ble du skremt no? Njai…

Herlig lyn og torden farer over øvre deler av Skaldeland – lengselsfullt kikker jeg mot fjellene og synes det er urettferdig at det ikke besøker meg. Hadde jeg hatt bedre tid skulle jeg frest avgårde og besøkt teateret, det omflakkende som en sigøynerfamilie på sommertur.

Sigøynere – ungdomstiden innholdt og noen slike som campet i bygda og splittet den, noen ville jage de med høygafler, andre som meg, undret seg på nomadene med åpent sinn og blikk. Riktignok rundstjal de alt som ikke var boltet fast i diverse sjapper, men det ble gjort på en litt spesiell måte noen ganger.

Jeg husker en gang vi satt en gjeng og spiste middag på kafeen, inn kommer 3 små søte sigøynerbarn, 2 gutter og ei lita jente som kunne fortrylle selv den mest stride motstander. Mens den lille jenta med de store brune øynene og sitt lange mørke krøllete hår sjarmerte betjeningen og hele lokalet – stappet brødrene det meste av innholdet i ferdigmatdisken inn under jakkene slik at de til slutt lignet på miniutgaver at onkel Leopold, han med pondus og ølmage. Etterpå gikk de små ut og hjem til leiren med lunsjen.

En gjenganger, men et alvorligere tankekors, dukker opp med jevne mellomrom i pressen, halve syden drukner i norske ungdommer druknet i sprit. Nå festet vel alle litt i ungdomstiden, men kan ikke huske at vi forlot landet i flokk og innvaderte andre lands befolkninger og belemret disse med våre utskeielser.

Ikke kan jeg huske å ha lest om andre lands små og litt større fjortiser som oversvømmer Norge og fyller opp pumpestasjonene på sykehusene eller ligger og slenger rundt mer eller mindre dritings med heller minimalt med klær på. Samme hva hva man sier, noe er ravende galt. Mulig at de små bærene tror at de er kule dersom de leker Paris Hilton. Eller verre: At de tror det er slik det skal være.

Spørsmålet som enda er aktuelt er: Hva slags foreldre sender sine 16-17 åringer ned i den fylla? Nytter ikke å rope voldtekt og på forståelse etterpå når fylleorgien deres lille søte var med på viste seg å være en sexorgie med de kule bartenderne – eller andre som tilfeldig var i nærheten når vettet ble jaget av spriten.

Jeg var forleden og fornyet mitt sertifikat, for oss som kan kjøre alt som kan trille på veien, og annet, må dette gjøres hvert 10. år, eller nå er det blitt hvert 5. år. Og, man må og da ta nytt bilde som overføres digitalt. Ok, inn i boksen, et speil – og man taster inn personnummer og ser på speilet som klikker 2 bilder. Så kommer det opp 2 bilder i sort/hvitt som man klør seg i hodet av og spør hvem det er? I tillegg ber maskinen oss velge en av de ukjente.

Etter en stund undring på den fremmed – man venter liksom på bildene av seg selv og rister i kassa, så finner man ut at den ukjente mener maskinen er en selv. Selv om speilet over sier noe annet. Til slutt gir man opp og velger det minst fangelignende av de to ukjente. Samtidig blir man litt skremt av maskinens syn på en selv, kan ikke være særlig gunstig for mennesker med lavt selvbilde å la den få trø deres allerede lave selvbilde ned under setet..

3 kommentar to “Ble du skremt no? Njai…”

 1. mariee53 Says:

  heheja, så sant, de bildene er fæle Må snart fornye passet mitt uff…De småjentene som kler seg som ja hva kler de seg som?? Det er jo moten idag, og det er vel vi som er av den eldre garden som syntes dette er drøyt, snarrer ofte med ungene mine og vennene om dette, bare navler, korte korte hotpants eller gensre som går til under rumpa(så vidt), og de flire jo bare av oss, sier vi er så gammeldagse. Greit nok, er sikkert det og, men mine fikk aldri lov å kle seg sånn at de sendte ut feile signaler… hva de kledde av seg siden, vel det får aldri mamma vite. Det har gått bra så langt, men jeg er redd mange unge jenter idag vil ende opp i sånn hendelser eller enda verre voldtekter, som de (nesten) ikke kan nyttre å komme seg ut av, nettopp fordi det sitter masse i jurier som tenker–"de bad om det selv"–Desverre!!!Er så redd for jenta mi som skal dra jorden rundt i tre måneder med kun ei venninne. Heldigvis er det en studenterorganisasjon som "er" der for dem, og de har faste meldedager underveis, men er mamma livredd??? JAAA.Varme tanker fra Mariee53

 2. Tante Label Says:

  Det buldra her og… …og da drar jeg ut internett og alle bokser som lynet kan ta knekken på…
  og nyter spetakkelet….det slår som regel alltid ned her i nærheten, men denne gangen slapp vi unna…
  Jeg har ikke fornya lappen min siden jeg tok MC-lappen for 14 år siden, så det er kanskje på tide snart…(bildet ligner da litt ennå…krmt..)

  Klem

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Moter, ikke lett når man er Moter, ikke lett når man er ung marie, press og det å ikke passe inn. På samme tid en motebransjen som vel og er kynisk og ikke vil ta ansvar. Kunne vært sagt mye om dette nok, mye av det er vel relatert til den kroppsfikserte verden vi lever i her.

  Klart det sender signaler, er man realistisk så gjør det akkurat det, noe som vel kanskje og er tanken, men slike signaler kan oppfattes annerledes i andre kulturer, noe som de færreste ser ut til å bry seg med.

  Men oppførselen til mange unge på ferie og besøk i andre land står til stryk for ofte dessverre, de må huske på at de tross alt og er gjester hos andre. Tror bestemt at unge norske ville reagert selv dersom deres egen by ble hver sommer innvadert av ungdommer fra andre land som ravet rundt halvnakne i fylla.
  ….

  Jeg pleier og å dra ut alt data og tv, det tåler lite Tante Label. Dvs hvis lynet er nær nok da, er litt bedre sikret i dag da alle kabler ligger i jorden.

  Strengt tatt behøver du vel ikke fornye når du ikke har de klassene som man må fornye? Hehe, tror og at det bildet ligner enda, tante holder seg meget ung har jeg sett..

  Klem tilbake..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: