What now?

Tenk hvis måker kunne filosofere. Skrive. "My life as a mother of 3 eggs". "From the roofside of life". Hage – den er ok når man ikke helt vet hvem som bor her, eller hvor. Jeg fant ut at den har vært en boplass for en familie av munker forleden. Nei ikke sånne munker, som i nonner – eller munker er ikke i nonnene, men en fugl som heter munk.

Det er søndags formiddag, i det fjerne lyder bjeller uten ferie. Kirken godtar ikke sommervikar. Bjellene minner meg litt om barneskolen da man ble kallet inn etter noen stakket stunder i frihet.

I går burnet jeg med et bakhjul, sabla gøy.

En kjenning har restaurert en Honda 750. Den minnet meg om ungdomstiden når jeg lekte meg rundt i omegn. Kule solbriller og rufsa hår. Manglet bare David Crockett outfit’en med lange frynser på armene og buksa, boots – og hatt på ryggen. Lurer på hvor den ble av? Hjelm? nesj, var bare for Mopedjonas og Lirkeline den gangen. Ville manner skjuler seg ikke inni en kuppel.

"Som det nå en gang er, så er jorden altså rund" – han sa alltid det når han mente at vi andre var stupide og han opphevet. Det var en foreleserdust på et seminar. Jeg skal ikke si hva jeg sa – men det ble slutt på den runde jord. Mennesker med enveisører er ikke mine favoritter. Jeg nyser i 2 siffer, tante Bridget sa alltid at da kom det gjester. Jeg håper ikke det, ikke denne gangen, i det minste får de vente til jeg har funnet igjen innmaten i kåken etter alle småtrollenes eskapader.

Jeg er veldig heldig i år, en svarttrost har nå sunget fra samme kvist siden tidlig mars, den synger hver dag trofast enda. Vanligvis dabber det av når barn og årets kone er forduftet. Men hver dag sitter den på utvalgte grein i det høyeste bjørketre og finpusser på sin arie. Den burde hatt medalje. Medalje får ikke den sildemåken som stakk av med den ene krabbekloen min i går da jeg skulle skifte en bleie på en tass. Buksebleier er jo supre greier, jeg måtte gå med arvete gjenbruksbleier da jeg var på det stadiet. OMO-bleier.

Verden går fremover, men og bakover. Det moderne mennesket blir mer og mer opptatt av seg selv, på godt og vondt. Stadig flere blir ulykkelige og finnes seg ikke tilrette i livet, et paradoks – men på samme tid dessverre logisk koblet opp mot den nye trenden i selvdyrkelse hvor man ikke ser hverandre med klart blikk lenger. En slags emosjonell boomerang i potens av omsorgsvikt.

Greit å le av og til – eller ofte. En brusete fruentimmer med siste permanent og ditto bekledelse som despo i høye hæler prøver å få et gjenstridig cabtak opp i en uanmeldt regnbyge mens herren holder en paraply med edeltrehåndtak over den despo dame som hadde parkert i en busslomme hvor nå bussefanten burtet fælt i sinne over den malplaserte og ulovlige hensatte cabdame. Rene opptoget i forlystelse fra utsiden av der jeg var.

Livet er ikke alltid en dans på puddingen – noen ganger må vi alle innom en salatbolle..

What now? Någe manglar… ah.. musikk, den kjem nå:

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0″ width=»425″ height=»344″>

.

Me tege ein te..

%26hl=en%26fs=1%26rel=0″ width=»425″ height=»344″>

.

Hm.. det var ikkje musikk?

%26hl=en%26fs=1%26rel=0″ width=»425″ height=»344″>

.

Nå då!

%26hl=en%26fs=1%26rel=0″ width=»425″ height=»344″>

Ohh jes!

9 kommentar to “What now?”

 1. May-Britt Says:

  Der var du litt småfrekk som vanlig=)
  Var ikke mye musikk de første der nei…hehe.
  [img]http://i103.piczo.com/view/2/v/s/8/l/5/i/w/0/y/e/x/img/i185619923_23001_3.gif[/img]Ha en fin dag når du får orden igjen etter barna da=) flink du tor=)
  [img]http://i103.piczo.com/view/2/v/s/8/l/5/i/w/0/y/e/x/img/i177072533_15714_3.gif[/img]
  [IMG]http://img79.imageshack.us/img79/4699/z4a55d288635e7.gif[/IMG]

 2. tante BØ Says:

  Jeg har som deg, Munk og Jeg har som deg, Munk og svart trost som synger mellom hvert kirsebær han rapper : ))
  Munken er en raring å høre på. Akkurat den samme lyden som når du slår to småsten mot hverandre : )) Snodig.
  Som vanlig småflirer jeg meg gjennom pludringa di : ))
  Du ER unik : ))
  Ha en god dag.
  Klem til deg, og ett smask
  Sånn at du ikke går juli måned uten å bli smaska på hvertfall : ))

 3. Anonym Says:

  gjeeeeeeeeeeeesp gjeeeeeeeeeeeesp ……..

  utrolig rotete og usammenhengende innlegg — hva vil du si ??
  kan du ikke bare kutte innlegget ned til en setning — og komme frem til poenget ?????

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hei May-Britt, var sikkert Hei May-Britt, var sikkert bare noe feil med de linkene, hehe. Likte de føttene der, men det skulle vært et par til? Og måne og… nei stopper der. Måkene, fine de og. Det er noe med måker, noe hater de, men jeg synes de er noe for seg selv, uten ville det manglet mye. Selv om de er noen slukhalser med falkeblikk, og frekke som f… av og til.

  Ha en fin kveld..

  Jeg pleier å ha 2-3 munker som overvintrer her i hagen hvert år tante BØ, de spiser på restene av hyllebær og annet lignende de finner, også meisebollene er de på rett som det er. Men sist vinter var det ikke en eneste, det er første gangen. Jeg visste det var en som hekket et eller annet sted her for den har sunget endel tidligere på forsommeren, det er sjeldent at den hekker så nært mennesker. Men så er deler av hagen her en jungel etterhvert.

  Klem med behør tilbake..

  Sorry Anonym, jeg skriver ikke tabloid. Og må alt ha bare 1 poeng? Det blir fattig..

  Tor

 5. engodgrunn Says:

  fravær av her glimrer naturen med sitt fravær…
  eller så har man trodd, intill jeg i går morra hørte en kvitring jeg aldri ahr hørt maken til… oppdragelse ute i det fri mangler jeg, så identifisering uteblir, men det var klart og tydelig, som om jeg hade vegetasjon rett opp i øregangen… (hehe, småler… har jeg det?)…
  anyway…
  godt å nyte utelivet både ute og inne… passe begrenset her… har min lille avlange smale terrasse på 1,2X7,3 meter… koselig den… ser vann i det fjerne og om jeg ikke kommer meg inn i tide, eller får lukket døra i tide om kvelden, kan jeg nyte gratis av min kjære nabo unders "kun til eget bruk" kjøpte godiser som inhaleres hver kveld mellom halv tolv og halv ett… etter at den søte intetanende samboeren har sovnet…
  så, det er mitt friluftsliv for tida… herlig med sommer…
  ?
  vel – døren er for lengst lukket og senga kaller…
  i wish upon a star…

 6. engodgrunn Says:

  huff korrigering trengs…
  forferdelig mange skrivefeil…
  jeg prøver å taste stille, minsten våknet nesten nettopp, og da treffer jeg ikke helt nedpå…

  og så – det med naboen under – det er passivt altså… og ganske så ufrivillig… huff da – jeg vil ikke risikere å bli stemplet som normal….

 7. anick Says:

  Du redda dagen min*ler* Eg tror at den snutten med gamledamen som skal over veien-som blir vekka av bilisten med ett støkk..er noe av det løgnaste eg har sett på lenge. Jeg lo så tårene trilla av den snutten du altså deler med oss her.
  Joda du skriver om måkene og…humrer*-og jeg har litt av hvert å si om måker,jeg og….men dama tok kaka,uansett*tørker lattertårene*
  Takk skal du ha ,Tor-you made my day😉

 8. tante BØ Says:

  HAHAHA Nå fikk jeg tid til å se på videosnuttene : ))
  Hu gamle dama som drula veska i grillen på bilen var fin : ))
  Sånn vil jeg bli åsså : )) haha

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe gode grunnen, enig, gud Hehe gode grunnen, enig, gud forby dersom noen prøver å lime på meg "normal".
  Skrivefeil? Nei slike bare krydrer og jeg er spesialist på slike selv og, dette er jo ikke seriøse jobbsaker så da kan vi slappe av og la fingrene få bomme litt. Bare vi forstår hverandre så er mening med ordene oppnådd.
  Man får prøve å nyte de små glimt som er tilgjengelige der man er i livet til enhver tid. Selv ville jeg nok blitt rimelig smårar skulle jeg bodd i by, dvs rar på en annen måte enn nå, hehe. Jeg må ha noe natur rett utenfor alltid, du vet slik at jeg bare kan lukke opp et vindu og den strømmer inn. Eller daffe ut på en terrasse eller hage hvor ingen ser meg.
  Jeg lovpriser Jæren alltid for alle dens herligheter, som rett er mange og unike, men selv trives jeg egentlig overalt bare det er natur. Enten det er på fjellet, i vide daler, ved sjøen, eller som her på Jæren.
  Får håpe du får litt mer natur en eller annen gang, men ihvertfall suger inn de små glimt du får i dag. Alt gir litt fred og ro..’
  …..
  Morsom den der anick, særlig når hun banger veska i grillen på bilen og airbagen blåses opp midt i fleisen på typen i kjerra, hehe.. Jeg var litt "redd" for at nå kom det "hevn" med menn som er litt snodige i trafikken, men slapp (puuh) hehe..
  …..
  Ja ikke sant tante BØ? hehe. Den er bare helt topp. Lurer på om den er laget eller ekte? Ser ekte ut for meg, hehe
  Sånn vil du og bli ja? Det blir vel med murerskeia da, Hehe..
  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: