Til Sol..

Jeg synes dere bør lese dette, og svare i det minste. Det har og noe med den grunnleggende respekten for deres egne brukere å gjøre.

Jeg jekker opp innlegget fra i går og samtidig legger til noen nye ord. Og dere får tåle kritikk og "sukk" sålenge status ikke forandrer seg til det bedre, snarere skjer det en utvikling som gjør brukerhverdagen verre her.

Er klar over at bloggen ikke er Sol’s navle, men det unnskylder ikke i lengden å nær sagt ignorere mer eller mindre totalt brukerne, bloggerne. Det er i dag snaut 50 mer eller mindre aktive bloggere igjen her, det kunne vært 500 eller mer. Hovedskylden får Sol selv ta når streken settes, det ansvaret kan dere ikke fraskrive dere. Vennligst ta en titt her først: http://blogg.sol.no/blogg/takk-meg-5 

Dessverre er det en trend som er blitt Solbloggens varemerke, bloggankerne holder ikke ut i lengden – og xantippe føyer seg inn i en lang rekke av slike som til slutt gir opp.

Det hele startet egentlig ved den "store oppgraderingen" for lenge siden hvor alt ble feil sett utifra vi bloggeres ståsted. Aldri har det vært så mange skuffete og frustrerte mennesker her som da. Og de få av oss veteraner som er igjen husker med gru stakkars Edb som i frustrasjon over mangel på respons fra Sol satt i 3 dager og slettet sine over 1000 innlegg ett for ett – og forsvant. Etterpå har hun fått følge av flere som man kunne benevne som bloggankere.

Se hva xantippe skriver. Og forstå hva som ligger bak. Det er ikke noe som plutselig dukket opp, men nok noe hun har følt økende over tid. Legg så til all frustasjoner over ting som ikke funker, en blogg som standard har i praksis som vane å stenge hver kveld, dog blir man først seigpinet en god stund før den stenges med den nå så velkjente errormeldingen fra Sol som enda jobber med saken, noe de visst har gjort i mange mange uker, men er stadig like langt fra målet.

Bloggen er endel av alias. Sols kundeservice er lite tilstede egentlig, ihvertfall for oss bloggere. Man får som oftest et svar med en eller annen beklagelse, en slags autogreie. Selv har jeg og fått det flere ganger, sist for mange uker siden da Sol beklaget sirupen og "jobbet" med saken. Etter den tiden har sirupen bare blitt stivere. Jeg ba og Sol om å legge ut noe info om hva som skjedde med den saken.

Å holde kjeft er det verste man kan gjøre, da oppnår man bare enda mindre forståelse, og enda flere frustrerte, og flere som gir opp. Men, info? Hvor er den? Sol har egen blogg, det tar ca 10 minutter å oppdatere med et innlegg om hva som skjer. Så hvorfor gidder dere ikke det engang? Finnes ingen gyldig unnskyldning for å ikke gidde. Gidde å gjøre jobben sin, gidde å vise brukerne normal respekt.

Jeg hater å skrive disse klageinnleggene, de burde slettes ikke være nødvendige heller. De tapper min allerede lille rest av skrivelyst her. Jeg er her for å blogge, ikke klage. Men hva skal man gjøre når ting ikke funker dag ut og dag inn, og eierne av bloggen later som om vi ikke eksisterer? Og det er ikke bare jeg som har klaget de siste månedene, har vel aldri sett så mange som har klaget før, hver dag er det noen. Og, dere Sol, dere vet det, dere leser. Tull å si noe annet, dere er stadig inne og leser og henter innlegg til fremsiden deres. Så hvorfor reagerer dere ikke?

Tid, dere kommer ofte med at dere ikke har nok tid, bemanning osv osv. Men jeg tror dere snart bør legge om litt hele alias og det som er under den paraplyen. F.eks bilder på profilene. Hvorfor i alle dager skal dere godkjenne de? Det er bare tull og bortkastet tid. Tid som kunne vært brukt på å kanskje heller følge opp brukerne med deres problemer, som f.eks her på bloggen.

Jeg synes det er misbruk av ressurser at dere skal sitte og godkjenne hvert enkelt bilde folk legger inn eller bytter på sine profiler. Man kan legge inn bilder både her på bloggen og på debatt hele tiden uten godkjenning. Hva man vil kan man legge inn. Og, misbruker vi den muligheten? Nei.. Så hvorfor bruker dere ressurser på å godkjenne samtlige bilder på profilene? I brukeravtalen har dere selv allerede korrekt fraskrevet dere ansvaret for hva brukerne legger inn av innhold osv.

Det er tull det dere driver med der, det å bruke så mye tid på de mikrobildene på profilene når man altså kan legge ut fritt hva som helst andre steder, også i tekstfeltet på selve profilen. Det handler om å bruke ressursene på rette stedet og rette måten. I tilleggg får dere sikkert en haug med henvendelser fra folk som venter på godkjenning av sine bilder, det tar og tid å besvare. Og dere får sure og lite forståelsesfulle brukere på toppen av det hele.

Hvorfor skal dere bruke tid på å godkjenne bildet av katten min jeg vil ha på profilen dersom jeg kan før dere rekker å godkjenne den legge ut både video og tusen bilder av pelsdyret her på bloggen i stedenfor og da uten at dere må godkjenne det stakkars dyret som har sine nykker det og?

På en måte er nevnte problemstilling typisk Sol. Ufattelig at dere ikke ser det selv. Men vennligst ikke beklag mer med "tidsmangel" når et eller annet ikke funker her på bloggen.

Men les igjen hva xantippe sier i sine siste ord her på bloggen. For, egentlig er det og deres ansvar, det å holde linjene her, det å stoppe utviklinger av negativ art. Kun dere kan gjøre det til syvende og sist. Så lenge dere ikke har en egen moderator til bloggen så hviler det ansvaret på dere. Og der svikter dere totalt.

Joda, skal være høyt under taket, men jeg forventer at det skal være et tak? Mye, ja det aller meste kunne vært mønet av og roet ned på et tidlig stadie dersom dere hadde tatt det ansvaret dere har. Jeg ønsker egentlig ikke at folk skal "kastes" ut herfra, ikke det jeg sier, men stopper man utviklinger tidlig nok, og setter grensene, så slipper man å gå så drastisk tilverks. I stedenfor slik det i virkeligheten er her, gir mange opp til slutt og drar herfra, som xantippe og mange andre, er det slik Sol vil ha det?

Jeg kunne sagt mye mer, og har sagt uendelig mye før, stort sett for døve ører føler jeg, selv om jeg både ser og vet at Sol leser, så hvorfor denne evige tausheten? Det er deres blogg, deres ansvar til slutt.

Og denne siste oppfriskingen her, vel, er det meningen at man skal måtte ha på seg solbriller når man klikker seg inn på bloggoversikten? Jeg har måttet justere ned både kontrast og lysstyrke på skjermen pga alt det neonhvite som øynene får delerium og Ikeagrøss av. Rett og slett ubehagelig er det blitt. Man kan tone hvitt til noe behagelig dersom dere selv ikke vet det.

Og de enorme overskriftene, beklager det ser horribelt ut på en slik oversikt. Og virker mot sin hensikt, man får faktisk mindre oversikt nå enn før. Hvert innlegg tar så stor plass at man få ingen reell oversikt lenger. Men skroller og skroller og svir i øynene og blir skremt av de store overskriftene som truer med å sluke hele greia.

Mens det som er bloggen, innholdet (denne teksten dere leser nå), det er tonet ned til en dus gråfarge man må justere opp skjermen for å lese, ihvertfall i de bloggene som ikke har hvit bakgrunn. Og hvorfor viser hele headingbildet mitt 2 ganger nå inni min egen bloggoversikt?

Og sjekk kolonnene for mest ditt og datt, den nederste er og forvrengt nå i forhold til de andre.

Og… og og og…  Ja listen er blitt lang etterhvert (og kan fåes samlet dersom det er ønskelig) – og dere lager hverdagen på bloggen bare verre og verre for de få som er igjen her..

Dette kunne vært et av Norges mest attraktive bloggsamfunn, men det er umulig å få til når eierne ikke spiller på lag..

……………………………………………………………..

(under er innlegget fra i går med kommenaterer)

Ser dere frisker opp layouten til bloggen. Fint med noen nye friske forandringer.

Men:

Kan dere justere slik at hvert blogginnlegg ikke tar så stor plass? Jeg har megaskjerm selv, men selv mitt skjermbilde viser ikke mer enn de 3 første innleggene før jeg må begynner å skrolle meg nedover. Det blir faktisk mindre oversiktlig nå synes jeg.

Det må gå an å sette en mindre maks antall tegn som vises på oversikten, og overskriften synes å være altfor stor og dominerende nå. Og de færreste setter inn begrensning selv.

Og:

Er det mulig å få økt antallet som vises i oversiktene over "mest ditt og datt" på høyre side?

Savner og "blokkjustering" i bloggverktøyet, samt som nevnt før mindre streng bildekomprimering og standard autobredde satt til 470 piksler.

Tor

47 kommentar to “Til Sol..”

 1. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Tillegg:
  Brødteksten farge Tillegg:
  Brødteksten farge synes og å pluselig bli grålig? Mindre leselig med andre ord.

  Tor

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Som vanlig har det vel lite Som vanlig har det vel lite eller ikke noe å si hva brukere mener i god gammel Solånd.

  Jeg har 26 tommers skjerm, før fikk jeg ca 6-7 blogger inn i skjermbildet, nå kun ca 3,5 alt ettersom antallet linjer. Og klikker man inn på oversikten over min blogg er den druknet av overskriftenens dominerende nye størrelse. Lite stilig eller særlig vakket etter mine øyne.

  Hvorfor reklamestørrelse på overskriftene?

  Og enda er brødteksten grålig, før var den i det minste svart og betydelig mer lettleselig. Nå er den lite lesevennlig.

  Forstår ikke hensikten med å gjøre noe med skriften som ikke bedrer noe, heller tvert om.

  Tor

 3. luxcat Says:

  Det rare med SOL… er at de endrer designet "til stadighet", men får lite gjort med problemene som for eksempel at det ofte går i sirupsfart.

  Merkelig!

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja, fatter ikke hvordan de Ja, fatter ikke hvordan de tenker, folk blir mer irritert av Sol når man vasser i sirup her enn litt umoderne farger.

  Men, som vanlig når Sol fikser eller forandrer på noe, er det noe annet som blir dårligere, som nå brødtekstens farge og de megaoverskriftene som sluker hele inntrykket.

  Og, som vanlig gis det f… i hva vi som bruker greia mener..

  Tor

 5. engodgrunn Says:

  og så og så syns jeg det er rart at vi enda ikke kan få et mer fleksibelt design på egne blogger… ikke at det betyr så skrekkelig mye, men hvertfall kunne det vært greit om jeg kunne bestemt at jeg ikke ville ha lista med hvilke innlegg DERE sist har skrevet i margen… (er det kanskje mulig siden sist?), og sånt… bygge opp sidene selv…

 6. Anonym Says:

  Klagemuren er bare blåbær Denne rekken med syting slår det meste🙂

 7. luxcat Says:

  I dag for eksempel så henger sidene seg opp gang på gang – på bloggen, på debatt går det fint.
  Men ok: Det er vel ikke opp til meg å forstå alt. Kanskje er utseende viktigere enn funksjonaliteten? Omtrent som når en gammel, men rik, gubbe finner seg en bimbo på 19? Men da er hun mer ute etter funksjonalitet, om man ser vekk fra ett åpenbart område av et samliv, likevel…
  Og aha!! Det er stort sett menn som er webdesignere, driver med vedlikehold av serevere etc., så da er det ikke så merkelig likevel😉

 8. engodgrunn Says:

  ikke syting, men men et ønske?
  i gamle dager, den gang da…
  hadde vi en liten oversikt over antall skrevne innlegg…
  ikke for å skryte eller noe, men bare en opplisting…
  så ser en selv…
  det ble en milepæl når en runda 50, 100, 200, 500 og så videre…

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hovedproblemet gode grunnen Hovedproblemet gode grunnen er at bloggen her er egentlig bygd på det samme som debattforumene på Sol. Det er ingen "ekte" blogg, men kun et utvidet diskusjonsforum. Og dermed er knytningene til debattforummene såpass dype at det er begrensninger hva de kan lappe til på bloggen. Og når de forandrer som f.eks nå designet, eller la inn dette lille formateringsverktøyet, skjer det samtidig på debatt og (og alias). Til og med linkingen på fremsiden til blogginnlegg går via debatt.
  …..

  Som vanlig har anonyme best peiling på hvordan bloggen funker for oss som blogger, merkelig sak det der, men lite imponerende forsøk du lille anonyme..
  …..

  Har sett det i det siste luxcat, det er et eller annet merkverdig feil med linkingen eller dns på bloggserveren tror jeg. Det har vært slike i mange, mange uker, og det er mange mange uker siden jeg fikk et svar av Sol på at "de jobbet med saken" siden har sirupen bare blitt kaldere..

  Ja du vet media i dag luxcat, utseende betyr alt. Men ok at de frisker opp på noe, men la oss slippe da at det som virkelig betyr noe blir dårligere. Jeg er særdeles lite imponert av denne oppfriskingen som så skapte megafoniske skrikende tabloidiske overskrifter på innleggene, samt at selve innleggenes skrift nå er enda mindre leselige og grå. Trodde det var det som stod i bloggene som var bloggens mening, ikke overskriftene.

  Ellers er du som vanlig inne på noe, hehe..
  …..

  Joda gode grunnen, det er faktisk plass til en slik liste og, problemet der ble vel at man risikerte over tid at folk som sluttet og stod på lista, stod der og blokkerte andres fremrykking i all evighet..

  Tor

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Til Sol:Hallo? Er det noen Til Sol:

  Hallo? Er det noen hjemme?

  Om jeg i det minste kan slippe de skrikende oppblåste grusomme overskriftene inni bloggen min? Jeg blir rent skremt av overskriftene når jeg klikker meg inn på min egen bloggoversikt. Og, jeg har null behov for å rope med 1000 watt mine overskrifter.

  Er det da i samme slengen mulig at dere bruker noe av sverten i de skrikende overskriftene til å gjøre teksten i innlegget synlig? Jeg skriver blogg for innholdet skyld, ikke overskriften.

  (PS: Se forskjellen på fargen på teksten på innlegg og kommentarene, snart ser folk ikke hva de kommenterer, dog kanskje like greit)

  Tor Oppgitt og MegaNoeUnevnlig Nå..

 11. tante BØ Says:

  Jeg veit ikke om jeg skulle Jeg veit ikke om jeg skulle poste dette her, men det er en feil som åsså bør rettes. Eller er det bare hos meg ???
  Når jeg klikker meg inn på ett innlegg og vil kommentere noe,
  så er som oftest kommentarfeltet bitte lite. Bare en litem cm. langt.
  Jeg må hver gang trykke oppdater, for å få normal størrelse på det.
  Det blir da så mye venting på grunn av sirupshenget at jeg nesten ikke gidder å sitte med dette. Det skal jo være avkobling å blogge,
  i steden så blir man bare oppgitt, sur og forbanna.

  Er det fler som har det problemet med lite kommentarfelt ???

 12. luxcat Says:

  Problemer hele dagen… Jeg har hatt store problemer med å komme inn, med å kommentere – og nå sist med å redigere mitt eget innlegg (klipp og lim har i grunnen alltid vært enkelt, men nå ble det krøll i teksten. Deler forsvant fra sitt opprinnelige sted, og endte opp helt andre steder i innlegget. Nesten så jeg begynte å mistenke meg selv for å drikke så i smug at jeg ikke er klar over det selv en gang).

  Heldigvis har jeg ikke de samme problemene det andre steder jeg blogger🙂

 13. luxcat Says:

  Ja! Jeg har hatt det, men det hjelper som du sier, å trykke på oppdater. Og mens man venter kan man jo lage seg middag…

 14. engodgrunn Says:

  da jeg da jeg gikk tilbake i tid på min egen blogg, fikk jeg se disse, og mange, mange andre henvendelser til SOL med utropstegn opp og i mente gange nitten av rein og skjær frustrasjon… leste ikke alle innleggene min (har 1300 innlegg), men jeg tror nok det er ca 40 innlegg bare til SOL, og jeg var jo ikke den eneste…
  jeg var vel den snilleste, tror jeg…
  det første ble skrevet i begynnelsen av 2003…

 15. engodgrunn Says:

  korrigering må bare korrigere….
  de første jeg skrev til sol ble skrevet i 2006…
  når jeg nå går inn på bloggen min, ser jeg at alt fra 2005 er borte vekk…
  hm….

 16. Lion Says:

  Sols nye drakt.  Fargene er kanskje en smule "retro"…? Men det hjelper jo så alt for lite for å få tilbake "de riktig gamle dager" på SOL. 

  Ellers så har jeg ikke så veldig mye å klage over. À pro pos "henging", så er det jo ellers så mye "greier" som "henger og slenger" i livet for øvrig.

  I dag kjente jeg forresten løft på den tre ganger på rad, men det var etter hvert lyskryss i Warszawas gater når jeg skulle dra i gang med MC´n, med madammen bakpå… Herlig følelse, og det må ha vært en mannsalder siden sist jeg kjørte på bakhjulet… 

 17. mirapisani Says:

  Dette var bleike greier. Eneste fordel er at man ser ikke de grå skyggene så tydelig lenger. Men stakkars øya til noen.

  Også lurer jeg på hvorfor det ikke går ann å slette profilbilder fra besøkende???
  Jævlig irriterende å måtte se på folk som i utgangspungtet ikke tåler trynet på en, men alikevel ikke kan dy seg fra å komme inn på siden til en. Arghh..!!!

 18. bamse1964 Says:

  Denne omleggingen var et Denne omleggingen var et stort tilbakeskritt….
  Mye mer usynlig forside som ser rotete ut….
  …og skriften i bloggen er blitt svakere og nesten uleselig.
  Hvorfor ikke heller satse litt åenger på serveren i stedet for utseendet på bloggen?

 19. sapere Says:

  Fantastisk At en faktisk engasjerer seg i den grad :D  det er godt å se.

  Jeg sluttet å skrive her etter den store oppgraderingen, syntes det var slitsomt å ikke kunne "se over" min egen blogg. Idag synes jeg den er fryktlig rotete, og ikke minst treg.

  synd å høre det var derfor edb  forsvant, er den del her jeg savner…. men sånn er det… er ikke alltid forandring fryder …

  *Sapere*

 20. SOL redaksjonen Says:

  SOL Kundeservice Det er jo beklagelig at ikke alle liker det nye designet, men Alias, Blogg, Chat og Debatt har hatt et alternativt design fra resten av SOL som vi lenge har ønsket å oppgradere.

  Når det gjelder tilbakemeldinger fra SOL så svarer vi alltid på alle tilbakemeldinger til SOL Kundeservice via e-post eller A-post. Normalt får alle svar innen 24 timer mandag til fredag, og det stemmer rett og slett ikke at vi ignorert henvendelser.

  Det sier seg selv at vi ikke kan diskutere andre brukere eller bloggere sine problemstillinger i plenum, derfor henstiller vi alltid til kundeservice@sol.no når det gjelder klager på innlegg eller brukere.

  Vi etterstreber alltid å følge opp konstruktive tilbakemeldinger og innspill. Noen forslag lar seg lett implementere, mens andre krever mye utvikling.

  Når det gjelder tregheten på bl.a. bloggen så jobber vi med å implementere en løsning som vil forbedre hastigheten betraktelig. Vi vil legge ut et nytt blogginnlegg når denne og annen ny funksjonalitet er ferdig implementert og testet.

  Mvh,
  SOL Kundeservice

 21. davyen Says:

  Kjære Tor Som jeg skulle skrevet det selv.
  Selv jeg som er en fersking  og fremdeles har en snev positivt syn på denne "Sol" saken, har jo nettop  vært i ferd med å gi f…..og pigge av ,men takket være mine med bloggere gled jeg inn i de" trofastes "rekker igjen .Det må likevel sies at det skal ikke mye til før jeg  havner på den endelige "Desertør listen ". Visst  faen er det trist at slikt skjer,  men av og til er nok  nok selv for en snill gutt som meg .
  Davyen

 22. Jærskalden Tor Vidle Says:

  SOL Kundeservice Nyav SOL SOL Kundeservice Ny
  av SOL redaksjonen den 7 juli, 2009 – 10:15

  Det er jo beklagelig at ikke alle liker det nye designet, men Alias, Blogg, Chat og Debatt har hatt et alternativt design fra resten av SOL som vi lenge har ønsket å oppgradere.

  –> Det er ok at man fornyer, men behøver man så å gjøre dette uten hensyn og tilpassninger til brukerne? Se her f.eks http://blogg.sol.no/blog/tor-vidle 

  Hvorfor skal man ha de brølende overskriftene? Hvorfor kan dere ikke justere skriftstørrelsen til en normal rolig og mer stilfull størrelse? Beklager, men det der er totalt skivebom.

  Og, hvorfor ble i samme slengen skriftfargen på innlegget grå og lite lesbar? Ikke fortell meg at dere ikke kan sette fargen til plain black som standard.

  Og, etter designskiftet, hvorfor viser headingbildet mitt i sin helhet midt på bloggoversikten min i tillegg til oppe? (gjelder ikke bare i min blogg)

  Og, på oversikten til Solbloggen: Hvorfor kan dere ikke sette normal og stilfull størrelse på overskriftene? Slik det er nå a) ser det grusomt og ropende tabloidisk ut, og b) man har mye dårligere oversikt enn før pga de store overskriftene.

  Og, å ta en snøhvit dominerende flate og besette med svære 100% svarte bokstaver skaper en altfor stor kontrast som igjen føles ubehagelig. Dette er helt standard fargelære, og normalt bestreber man at en nettside skal være behagelig for øynene, ikke det motsatte.

  Dere kan enkelt a) tone bakgrunnsfargen en tanke, ihvertfall i midtfeltet hvor selve oversikten er, b) justerere størrelsen på overskriftene til en normal størrelse, og c) fikse det andre nevnte her.

  Hvis ikke, vil jeg si at dere er temmelig arrogante ovenfor brukerne. Tross alt bør en og ha brukergrensesnitt og andre slike forhold med i tankene når man oppdaterer et design.
  Når det gjelder tilbakemeldinger fra SOL så svarer vi alltid på alle tilbakemeldinger til SOL Kundeservice via e-post eller A-post. Normalt får alle svar innen 24 timer mandag til fredag, og det stemmer rett og slett ikke at vi ignorert henvendelser.

  –> Svarer er ikke det samme som å få en løsning, det er 2 helt forskjellige ting. Jeg har f.eks bedt i flere aposter om en fiks på bildestørrelse og komprimering, men det er likt enda. Samme med sirupen osv osv.
  Det sier seg selv at vi ikke kan diskutere andre brukere eller bloggere sine problemstillinger i plenum, derfor henstiller vi alltid til kundeservice@sol.no når det gjelder klager på innlegg eller brukere.

  –> Jeg har ikke klagd på noen brukere? Men på Sol som ikke gjør sin jobb som f.eks moderator og styrer utviklingen.
  Vi etterstreber alltid å følge opp konstruktive tilbakemeldinger og innspill. Noen forslag lar seg lett implementere, mens andre krever mye utvikling.

  –>Jeg forstår det. Men nekter å tro at f.eks skriftstørrelse og farge her nå krever mye utvikling å få til. Dette handler om vilje heller tror jeg bestemt. Det samme med andre småfeil som stadig finnes og dukker opp.
  Når det gjelder tregheten på bl.a. bloggen så jobber vi med å implementere en løsning som vil forbedre hastigheten betraktelig. Vi vil legge ut et nytt blogginnlegg når denne og annen ny funksjonalitet er ferdig implementert og testet.

  –> Flott at dere jobber med dette, men har hørt det før for mange uker siden. Når ca kan vi forvente at dette er klart? Det kan ikke være umulig å antyde sånn ca uten å føle seg bundet bastant. Snakker vi om uke, måneder, neste år?
  Tor

 23. engodgrunn Says:

  hehe etter mange år som klagebehadler i et av landets største bedrifter, vet jeg hvordan skrive et godt svar på en klage…

  masse GPP og en god dose gå rundt grøten…
  (generelt piss preik)
  godt det finnes folk som skjønner at det ikke ble svart på spørsmålet…

 24. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Vel gode grunnen, tror ikke Vel gode grunnen, tror ikke Sol er særlig glad i meg etterhvert. Det begynner å bli gjensidig snart, takket være de selv..

  Tor

 25. engodgrunn Says:

  da… da sender jeg en klem…

  håper den varmer…

 26. Et realt rotehue Says:

  Jeg venter fortsatt på svar Jeg venter fortsatt på svar fra sol jeg,
  på en post jeg sendte dem for…hmmm….uker siden.
  Hvor lange er 24 timer i sol-verden???
  Det er faktisk flere poster jeg ikke har fått svar på,
  men jeg "henger" ikke med rette folka heller jeg da,så…
  Sorry Tor,
  jeg måtte bare.

 27. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ikke noe sorry her rotehuet, Ikke noe sorry her rotehuet, Sol får svare for seg, det er mange som har opplevd det du sier.

  Og jeg jekker opp dette innlegget, andre får bare fylle på hvis de ønsker, bedre at alt samles i en tråd for alles del, også Sol.

  Tor

 28. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Og videre til Sol:
  Det er Og videre til Sol:

  Det er bare bloggen som har fått skriften ødelagt med krigstyper på den ene siden, og nesten uleselig skriftfarge i selv innleggene. Hverken alias, chat eller debatt har fått dette problemet, så hvorfor skal bloggen alene bli belastet med slike tilstander?

  Sorry, dere få ordne opp, også i de nye feilene som er kommet som en følge av deres nye design.

  Som dere ser er det ikke bare meg som er misfornøyd, men kanskje dere mener det løser mer om dere blir nedspammet av klager til kundeservice omkring akkurat de samme punktene? Beklager, den har jeg ingen tro på..

  Ballen er hos dere, jeg gir meg ikke før i det minste skriften er fikset på oversikten og i teksten i bloggene, og banneren kun vises der den skal være. Og et mer konkret svar om når vi kan forvente at sirupen forsvinner.

  Tor

 29. SOL redaksjonen Says:

  SOL redaksjonen Vi får faktisk mange flere klager på at du til stadighet ‘kupper’ den øverste plasseringen på bloggen, enn de tilbakemeldingene som vi allerede har besvart.

  Vi har allerede besvart dine spørsmål og henvendelser, og ber deg om å vise hensyn til andre bloggere som ønsker en normal flyt av nye innlegg på bloggen.

  Vi har allerede kommentert ditt innlegg, og kommer ikke til å ytterlig legitimere din misnøye med det nye designet og kjente feil.

  Som tidligere nevt besvarer vi alle e-post og a-post innen 24 timer mandag til fredag.

 30. engodgrunn Says:

  og det kjære SOL og det kjære SOL, var en opplysning vi andre bloggere ikke trengte å vite…
  det er mellom DERE og TOR…
  Jeg foreslår at dere sletter den kommentaren og sender den som en apost til han…
  om han ikke selv syns det er ok at det står…

 31. Et realt rotehue Says:

  Sol Var den til meg eller Tor?
  For jeg har ikke fått svar på mine poster til dere,
  som faktisk bare har handla om hjelp til ting jeg ikke skjønner.
  At Tor Legger innlegget sitt øverst er jo nettopp fordi dere ikke svarer.
  Greit dere har svart på en ting,
  men hva med alt annet som blir tatt opp nedover?
  Hvorfor er det bare enkelte personer som får svar,hjelp,
  og som får herje fritt?
  Det henger ikke helt på greip.
  Og eneste løsningen dere har er å be oss (meg) slette ting.
  Det holder ikke.

 32. Et realt rotehue Says:

  engodgrunn Det viser jo bare hvordan sol faktisk styer her.

 33. tante BØ Says:

  Da Sol bør dere få rettet Da Sol bør dere få rettet opp alle feilene her inne for dette er uholbart.
  Jeg kan heller ikke tro at noen her inne klager på at Tor jekker fram innlegget sitt. Det er ikke så om å gjøre å ligge øverst der.
  Det er viktigere å få en blogg som fungerer for oss brukere.

 34. Jærskalden Tor Vidle Says:

  «Mange klager»? Og da fra Svar til Sol:

  "Mange klager"? Og da fra "mange bloggere"? Nekter å tro på den nesten, som dere ser så støtter brorparten av bloggerne klagene her, enten ved kommentar her, eller tilsvarende klager i egne blogger.

  Det er og fritt frem for de som ikke liker at jeg har jekket opp dette innlegget som angår mange, og som ikke har fått noen løsning, å klage her i innlegget. Jeg vil selvsagt respektere dette dersom noen mener at jeg "kupper" et eller annet.

  Og selvsagt må jeg av respekt for andre bloggere ta ad notam det dere "påstår" og la innlegget gli ned. Selv om jeg nekter å tro at dere har fått klager fra "mange" forskjellige bloggere.

  Og dere ber meg, respektere bloggerne, men hva med dere selv? Her er det ihvertfall mange som klager på de sakene som er nevnt i dette innlegget, så jeg bøyer meg for de bloggerne dere påstår lider av at innlegget er der, men burde ikke dere gå foran som et godt eksempel selv først?

  "Vi har allerede kommentert ditt innlegg, og kommer ikke til å ytterlig legitimere din misnøye med det nye designet og kjente feil."

  –> Først, se dere om litt, det er ikke bare mine klager, det burde være rimelig klart for dere og snart? Er det bedre å få haugevis med innlegg om det samme? At alle som er misfornøyde skal skrive sine egne innlegg om akkurat det samme.

  Ok dere innrømmer "kjente feil", men skal de fikses? Og når?

  Beklager, føler dette er usedvanlig lite seriøs behandling av brukere. Dere imøtekommer egentlig ingenting i praksis og tar absolutt ingen selvkritikk dersom man ser hva dere virkelig sier.

  Men "de" som har "klaget" på "kupping" (som tydelivis dere vektlegger mer å støtte enn alle de som klager på alvorligere ting) kan altså slappe av, jeg skal ikke jekke det opp til toppen igjen.

  Tor

   

 35. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det kan bare stå gode Det kan bare stå gode grunnen, sier mer om Sol enn de selv tydelig klarte å forstå..

  Tor

 36. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Da ser et problem å være Da ser et problem å være løst, nemlig det med dobbletvisningen av banneren. Bra!

  Så var det krigstypene og få farge på teksten i bloggene, så keep up Sol..

  Tor

 37. mirapisani Says:

  Oj..! Nå ble jeg overraska og klapper for Sol. (og det var IKKE spydig) Jeg mente det, og fikk håp.
  Mira  ;))

 38. engodgrunn Says:

  nei Tor den vises da dobbelt enda… nede midt på sida…

 39. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ikke hos meg gode grunnen? Ikke hos meg gode grunnen? Ikke akkurat nå ihvertfall(?)

  Tor

 40. engodgrunn Says:

  hm når jeg går inn på bloggen din…
  og alle blogginnleggene dine kommer opp under hverandre, uten at hvert innlegg er synlig i sin helthet, da ser jeg den nedover på siden…
  kanskje en feil bare hos meg?

 41. engodgrunn Says:

  joda  det er her enda, men bare hos oss som har laget egne bannere…
  gå til et av web-linn sine innlegg og trykk på "web-linn sin blogg"
  du finner hennes banner nr 2 nedover på sida…
  akkurat som på din side, min side, tante label sin side…

 42. tante BØ Says:

  Og på min blogg.
  Den var Og på min blogg.
  Den var helt grei de første dagene, men plutselig ble den tvers over hele bredden på siden.
  Er så fint atte : ((

 43. Lion Says:

  He he he… Der fikk du svar på tiltale fra SOL 14:51. SOL´s nevnte kupping (det som du kalte for "oppjekking") var en nitidig plage fra deg, og det er på tide at de brakte det på bane. Vil du snart innrømme at du bare er en svær konservativ sytekopp…?

  Hold deg til skrivingen din, og slutt å klage! Og hvorfor kan ikke du -som alle andre- prøve andre nettlesere hvis du har problemer!? Firefox fungerer faktisk 100% tilfredsstilende med SOL!

 44. luxcat Says:

  Kommentar Lion, FF fungerer IKKE tilfredsstillende i debattene…

 45. Lion Says:

  OK luxcat. Er lei meg for det. Men det er faktisk et medium jeg ikke har behov for, men forstår at det kan skape frustrasjon. Men skalden er vel ikke del i det forumet…? 

 46. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Lion:
  Nytter ikke hva Lion:

  Nytter ikke hva nettleser du bruker når serveren du prøver å kontakte er død..

  Snakket om "kupping" er på godt norsk: Rent pisspreik. Trodde du evnet til å se at Sol ser seg tjent med å ikke ha hengende kritikk i trynet.

  Om noen skriver et nytt innlegg eller jekket opp et fra tidligere så tar de begge akkurat samme plass, ingen forskjell, så sorry, rent pisspreik.

  Men Sol’s overtramp med å legge ut slike ord som normalt er en privatsak mellom de og en bruker, den evnet du ikke å se alvoret i.

  Mulig du og etpar andre mener Sol er perfekt og bare fryden alltid, så det er fritt til å skrive en hyllest. En annen sak at såvidt jeg husker var det en viss herremann som tidliger forbannet Sol opp og ned i mente i flere innlegg, husker du det?

  Jeg prøver bare å påpeke slitsomme feil, eller slik endel bloggere oppfatter det, og ber sol og ta sitt ansvar mer alvorlig som f.eks moderator..

  Tor

 47. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Til Sol igjen:
  Jeg har flere Til Sol igjen:
  Jeg har flere ganger kritisert dere for å ikke ta deres ansvar på bloggen seriøst nok, dvs å sette grenser ved å utføre moderasjon. Dette er egentlig hovedårsaken til at de fleste seriøse bloggere forsvinner herfra. Har dere ikke kapasitet selv bør dere vurdere å få inn etpar moderatorer fra utsiden.

  Her er et godt eksempel som viser at dere svikter og ikke reagerer, dette innlegget har lagt på første side hele dagen. Eksemplet er ikke unikt, dette er noe som dessverre skjer altfor ofte:

  http://blogg.sol.no/blogg/til-jaerskalden-tor-vidle

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: