Ord i hvit boxer..

Eg såg ein sky i går kveld, ein sjeldan gjest.

Solen hadde nesten lagt seg når skyen kom seilende fra fjellene og forsvant ut mot havet. Den så ut som et eller annet fra en fantasiverden. Synd den ikke kan fremvises i 3D. Men det var bare den enslige skyen på hele kveldshimmelen – som en enslig manet i et uendelig verdenshav.

I dag, opp før humlene synger morgensangen, ja de synger hvis du hører etter. Med vingene. Opp altfor tidlig, varme og div gjør det vanskelig å sove og snorke – for de som snorker må det være tøffe tider.

På med kaffe og daffer ut på morgenterrasse dekket av skrå rødlige morgensolstråler og litt malerisk dugg på leveggsvinduer. Og en ekte morgenstillhet hvor man kan høre sommerfuglene vaske seg under vingene og spraye deo i vingekrokene – og der føttene møter skroget.

Sakte siger solen oppover mot lørdagshimmelen. Ikke en sky å se på det store blå himmelhavet. Terrassen og resten av verden begynner å leve av de varme stråler. Etter en liter kaffe våkner en skald i en hvit stol iført hvit boxer. En 3pack boxer, dog stilig. Det er ok å ha på hvit boxer om sommeren, da virker pipestilkene mindre hvite, skjønt mannehårene lager sitt synsbedrag uansett. Å farge hårete mannebein er en tolmodighetssak som det ikke er tolmodighet til her.

For en herda stilistisk skald er ordet "forfengelig" noe som ble kastet ut av hjernen da han ble født. Jeg tror det er sunnest, er man forfengelig kan det lett bli en kamp mellom selvbildet og speilbildet. Det er bedre å peke og le av seg selv til speilfanten enn å gråte – eller få 6. grads panikk av å ikke akseptere speilbildet. Man er den man er født som. Også utvendig. Selv er jeg utsøkt heldig som er skapt som barsk skald med stilig småskjegg, flat mage og store pedaler.

Morgentanker alene i stillhet og badet i varme solstråler med kaffe til, er bedre enn å vri seg på et varmt laken. Man kan selvsagt gjøre andre ting på det varme laken som ville bedret tilværelsen betraktelig, men det er ikke dagens tema – dessuten kan man gjøre det også på en morgenvarm terrasse, med eller uten hvit boxer. Men da er man ikke alene lenger – og stillheten ville nok blitt brudt..

Nå er det lunsj – og en mengde bedrifter er utført eller skippet mellom morgenstund og denne lille matorgie som vel helst presses ned i varmen bare for at man må tanke opp skroget. En sval havbris som dufter hav, tang og måker – har takk og pris kommet på besøk. Utsiktende til en vakker dag er uten tvil tilstede, en dag man i grunnen bare bør sløve på og nyte..

.

.

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0″>

8 kommentar to “Ord i hvit boxer..”

 1. mirapisani Says:

  Sukk..! Godt å lese din småpludring.
  Mira  ;)))

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk mirapisani, og det er Takk mirapisani, og det er bare som du sier noe "småpludring", men er vel det man bør gjøre om morgenen..

  Tor

 3. Et realt rotehue Says:

  Oi,du får det til å høres Oi,du får det til å høres kjempe fint ut.
  Skulle like å ha det sånn jeg også.
  Ikke at jeg drikker no kaffe om morran,
  men når jeg åpner døra,
  så ser jeg utvoer Drammen by,
  fylt med grå bygninger og eksos,he he
  Men det er bra likevel da c",)
  Ha en fin dag.

 4. tante BØ Says:

  Om du bare fikk EN sky Om du bare fikk EN sky ….. så må du ha fått den vakreste : ))
  Og småpluringa di, som Mira kaller det, skaper en slags ro når det blir lest : )) Det er bare sånn små kos lissom : )) Behagelig.

  Ha en fin dag i Skaldelandet : ))
  Ta regndansen Tor, på dine hvite stilker med mannehår på. Da kansje du får en dråpe regn  : ))

 5. Trultus Says:

  Herlig!! Du beskriver morgenen Herlig!! Du beskriver morgenen akkurat slik som jeg så gjerne skulle hatt den. Rolig og avslappet – slikt blir det gode dager av!!🙂

  God skildring, vakkert bilde og herlig musikk. Dagens dose Jærskald ligger ikke tilbake for de foregående. :-))

  Ha en flott lørdag, da Tor. Kos deg i varmen!

 6. Tante Sofie, avlogget igjen Says:

  Småpludring – er akkurat det vi trenger i denne varmen! Orker ikke store diskusjoner om alvorlige emner akkurat nå. Så for meg hele morgenstemningen, helt ned til den hvite boxeren og de bleike pipestilkene :- ) Likte veldig godt skildringen av sommerfuglens morgentoalett, deo inkludert, hehehe !!
  Klem fra en meget sommervarm Tante Sofie

 7. davyen Says:

  Småpludring Småpludring er fint det.Spesielt dersom det er seg selv en småpludrer med  og "Skalde pludring er nok noe spesielt " .Hvordan det ?Aner ikke ,men .
  Ha en fin lørdag
  Hilsen davyen fra byen mellom de syv bakketopper.

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Går ikke uten kaffe om Går ikke uten kaffe om morgenen rotehue, det er et deilig rituale. Tror ikke jeg ville overlevd lenge dersom jeg måtte bo i en by, men det har vel mye med vane og hva man er oppvokst med kanskje?
  Ha en rolig og behagelig natt..
  …..
  Den var utrolig den skyen tante BØ, slike klarer man ikke gjengi rettferdig på et bilde. Og effekten sent på kvelden der den med alle sine farger seilte mot havet og den nesten sovnete sol.
  Tankene er kanskje i en annen modus om morgen og kveld, refleksjonstider.
  Nå er det kommet noen slør på himmelen i kveld, så kanskje vi får dråper i natt eller i morgen, men tempen er som en deilig sydennatt..
  …..
  Takk trultus, en rolig start på dagen gjør mye. Og særlig vakre sommermorgener når "hele" verden enda sover, bare meg og sola som prøver å våkne, ingen lyder uten kanskje litt svak fuglesang.
  Ha en fin natt..
  …..
  Nei, enig Tante Sofie, de store saker får ligge til alvorsværet kommer, hehe. Men en får nyte de sjansene som kommer og la sjeleroen sige inn, det lader både det ene og det andre.
  Klem tilbake fra en nattevarm herre med småskjegg..
  …..
  Småpludre med seg selv er noe man bør gjøre ofte davyen, hehe. Men morgenstemning av rette kaliber lage og egen stemning i tankene..
  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: