Fjesp..

3 timer! Kikker på klokka igjen og gjesper. Rett og slett pinlig. Siste del som huskes er spiralloff med salatblader, nakne reker og majones. Og to pils i pene glassflasker. Ja og den alltid tilstedeværende sola – og måker som sitter på plenen og krever mer rekeskall fra terrassen.

Måker er alltid sultne, deres gap er hengslet som på en kvelerslange og kan sluke hva det skulle være, til og med om de da ikke klarer å lette etterpå og halve byttet stikker ut kjeften mens resten er i magen som jobber så effektiv at en offentlig søppelkvern blir en flau sammenligning. Etterpå skiter de ut omgivelsene like effektivt som en standard møkkaspreder fra et standard Jærsk gårdsbruk. Eneste forskjellen er fargen på møkka.

Men 3 timer.. Det er skalderekord som ikke bør henges på veggen. Og jeg som bare skulle lese litt, ligge ned og slappe av etter diverse rekesmørbrød. Tenker etter om det virkelig er tilfelle – eller om jeg sover enda. Det idiotiske tillegget er at nå er jeg enda trøttere enn da jeg la meg for å slappe av en halvtime. Effekten av å duppe av om dagen er overdimmensjonert oppskryt av en eller annen historisk sløving..

Kikker ut vidåpne vinduer – de vakre buskblomstene som nesten når inn til tastatutta, er nå blitt til grønne bær som snart vil bli skifte til crimson red, en drøm av en farge som friske budeielepper man må holde seg fast i en stolpe for å ikke angripe med egne. Skjønt det kommer an på budeien, og alle stolper er ikke sterke nok, selv de håndsmidde av lerk.  

Jeg elsker gjerdestolper. Ikke de sterile nye – nei de ærverdige gamle litt passe skjeve med litt mosepynt her og der. Nydelige farger og håndlagte. Og ikke en er lik en annen – de man kjøper idag har jo Ikea som forbilde og ser alle ut som en kjedelig forvokst skoleblyant i HB. Var det ikke HB vi fikk på skolen alltid? Ihvertfall ikke BH. Husker det godt, var stas å endelig få en ny når den gamle var så liten at blyantspisseren uttrykte forakt og truet med å svelge stakkaren. Gule var de, som den gule stripa på veien man senere spant på med trimma moped mens sheriffen hvilte middag.

Det var den gangen sheriffene ikke brydde seg med bagateller, fartsskilt ble bare sett på som veilende minstespeed. Og den gangen kunne vi jo kjøre som Martin Schanke alle. Han var en liten hissigpropp der han lå og mekka i en luguber hule han hadde leid i en nærliggende landsby og brukte nærmeste ringvei for å teste sine selvlaga fartsmonstere. Ingen våget kjøre forbi den hissige Tanaværingen, selv ikke bysheriffen – selvsagt, en vild skald lar seg ikke bremse av en rappkjeft fra toppen eller bunnen av kartet.

Men Guri er vakrere enn Martin. Hadde hun vært blond med fletter ville hun sett ut som selveste Synnøve Finden budeia..

Fjesp – kosetrøtt..

.

.

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0″ width=»250″ height=»200″ pluginspage=»http://www.macromedia.com/go/getflashplayer» play=»true» loop=»true»>

 

8 kommentar to “Fjesp..”

 1. trultemor- Says:

  skjønnerikke et kvidder av hva Ramazottien synger om…men jeg liker sangene hans…en fryd for øret.
  3 timers avslappning hva gjør vel det?? Når du har muligheten….

  Jeg har også slappet av idag, men søvn? Tja…man får ta det som natten gir;) Sover nesten til 10 om mårningen, men det er jo på mårningen det er svalest…

  Lurer på hvordan natten for de søte små vil bli ute i teltet … Er ikke sovnet enda iallefall…er sånn det skal være det.
  Har vært en nydelig dag idag også…*mmmm*
  Godnattklem:)

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Skjønner ikke så mye jeg Skjønner ikke så mye jeg heller trultemor, hehe. Men antar han synger om vakre italenske senoritaer, de har jo ikke budeier der nede så litt synd på han og, hehe.. Men jeg er enig med deg og liker sangene hans.

  Tja, problemet er bare at nå blir det vel vanskelig å sovne igjen, hehe..

  Jepp, unger i telt skal ikke sove bort sommernatten, får bare ikke håpe det plutselig blir tordenvær, det virker som om det er værskifte på gang her om ikke annet.

  Godnattklem til deg..

  Tor

 3. trultemor- Says:

  regnet kom ikke inatt iallefall:) Og ungene er igan med å rydde…rommene sine tror jeg???????
  Underlig hva frisk luft kan gjøre med hodene, hehe

  Ha en flott dag:) 

 4. engodgrunn Says:

  blyfantene ja minnes de… husker jeg spisset de noen ekstra ganger for å få fortere nye… lurer på om jeg egentlig hadde behov for oppmerksomhet, ikke blyanter, når jeg tenker etter… hehe… selv kom jeg meg i seng sånn i rimelig sommertid i natt, men våkna av noe småbuldring midtnatts… kom fram til i halvdøse at det nok var naboens mageromling og påfølgende behov for å lette på trykket… sånn er det å bo tett på hverandre i sommervarmen med vidåpne vinduer… to timer senere våknet minsten, som jeg på det tidspunktet var ekstra glad i… sukk…
  godt det blir en smule kaldere i været, spør du meg, ærlig talt…
  og Martin – kunne sikkert lært Mr.Solberg litt inglisj: But it isn’t just only only…
  Kos deg på hviledagen – og når det gjelder han Eros, så synger han vel stort sett alltid om kjærleik?

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ikke her heller trultemor Ikke her heller trultemor så vanneren går for fullt i 25 grader og delvis overskyet av helst lyse og tørre skyer.

  Ha en fin dag du og

  Tor

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Spisset de ekstra for å få Spisset de ekstra for å få oppmerksomhet gode grunnen? Hehe.. Den vrien har jeg aldri tenkt på, men tror jeg følte heller behov for mindre oppmerksomhet kanskje? hehe

  Er vel litt vanskeligere å få nattero dersom man bor tett ja, slipper heldigvis det her, men noen ganger får man ikke sove selv om det er så stille at man kan høre blomstene snorke. Men ok, varme sommernetter er jo deilige uansett om man blir berøvet noen times søvn.

  Venter på regnet som aldri kommer – kjøligere? Tja, her er 25 – eller mer og overskyet. Lummert er vel betegnelsen.

  Vel, Martin kunne sikkert lært han noen andre gloser og, hehe..

  Jo han synger vel mye om kjærlighet, men er det ikke det man helst vil at livet skal inneholde?

  Ha en fin dag..

  Tor

 7. engodgrunn Says:

  uten kjærlighet intet liv? hm…
  ville bare fortelle deg min mening om varme sommernetter – det er IKKE deilig…
  jeg minnes en gang for et halvt dusin år siden eller mer…
  da bodde jeg sånn til at jeg hørte fuglekvitter om morra’n og trær/vann var alt jeg så ut av soveromsvinduet i kvisten på loftet, selv om jeg bodde på toppen av et stort byggefelt…
  der….
  der kan jeg si meg enig i et sommernettene var deilige…
  kvisten hadde to vinduer i sengehøyde… det var rett og slett som tatt ut av en tøymykner reklame å se (kjenne) gardinene flagre innover og sende svale briser til kjøling… når da en av og til åpnet øynene, var det stjerner en så rett der oppe…

  det var deilige sommernetter det…

  nå camperer jeg i ganga… midt mellom garderobeskapet og data’n… for å gi barna hvert sitt krypinn… for å prøve å få litt frisk luft, lar jeg verandadøra i stua stå på gløtt og disse dagene, mens eldstegutten er på ferie, åpner jeg opp hans vindu på full guffe og har døra hans åpen…
  så, deilige sommernetter er bare en fjern drøm jeg har…
  det var en gang og jeg håper på…

  kos deg du🙂
  så vet jeg at de finnes !
  åååhhh…

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg har vel alltid vært Jeg har vel alltid vært heldig slik sett gode grunnen, bodd romslig og naturnært. Tror rett og slett jeg ville ikke overlevd nesten dersom jeg ble avskåret daglig følelse av natur. Den har vært der siden jeg ble født som noe naturlig jeg elsker, som en veldig viktig del av mitt liv.
  Ser at du selv har følt på det samme, håper du snart får føle det igjen. Viktig å tro på at drømmene skal oppfylles – en gang, der fremme..
  Nå har jeg laget meg risengrøt, men den blir aldri som den jeg fikk da jeg var liten, men er en god erstatning om ikke annet..
  Kos deg du og..
  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: