Ord i troperus..

Dagens smålunsj ble ekspedert under en Jærpalme i skyggens temperatur som bare var sånn ca altfor mye. Ingen apekatter sprellet i palmetoppen eller kastet nøtter på den spisende. Men en annen katt stakk av med nesten 2 av sardinene in oil da jeg ble distrahert av en sommerfugldans.

Det er slik at jeg kler på meg for å gå ut. Litt motsatt av normalen, men jeg har ikke lyst til å lukte stekt bacon – eller ligge hele den varme natta og vri meg av kløende solsvidd hud. Bacon og bacon, tror det er lite bacon på mitt skrog – så det hadde vel heller luktet grillbein.

Jeg har saget ved i store deler av utedagen i dag, et paradoks i varmen, man burde vel saget isblokker heller. Litt merkverdig syn, en villmann står midt i solsteikens 50 grader fullt påkledd og sager ved så gnister og fliser flyr til himmels. I løpet av etpar år samles det alltid opp en passe haug man enten bør sage opp eller kjøre på bossplassen.

Men miljøvenlig som jeg er, bilen ville jo spydd ut litt eksos, så bruker jeg heller ren energi i ledning og kapper berget opp i passe biter som brennes i min utmerkete fru Jøtul, piperøk om vinteren er jo vakkert og. Vakrere enn eksosen fra bilen. Hm…? Klimaregnskapet mitt? Men jeg er da ikke på valg til høsten..

Ellers merker jeg at jeg er blitt forskrekkelig lat i varmen. Så lat at jeg ikke lettjogger opp til postkassen lenger, men kun daffer passe stilig – og lett og det der andre.

Tror jeg har spist 6-7 is og i dag. Og dagen er enda ikke slutt. Akkurat nå er gondolis favoritten. Men vurderer seriøst en softismaskin dersom tropen har forflyttet seg opp her som en fast institusjon. Ser østlendingene nå skal få nordlandsvær med flatregn fra helgen av og langt ut i det uvisse – heldiggrisene!  Her i Skaldeland skal det visst fortsette med purt grillvær – langt ut i det uvisse..

Egentlig burde man lagt svett hud mot svett hud på et svalt leie og spist is med sjokko og kyss – og gitt pokker i pinnehaugen og sagen. 

Hm… dette ble et tamt innlegg. Tror jeg får sprite det opp med en sang for oss ungdommer. Men hva? Någe med fres i så jagar sløvhetå!

.

.

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0″ width=»425″ height=»344″>

Åhh! nå fekk eg og lyst på røde cab og helikopter! Og det andra..

.

Me tar ein te, ein lange mix av fleire sangar..

%26hl=en%26fs=1%26rel=0″ width=»425″ height=»344″>

 

8 kommentar to “Ord i troperus..”

 1. mariee53 Says:

  is ja det må vi ha i varmen, skal ned og kjøpe kroneis på tilbud på mega idag(fir medlemmer i alle fall)Ser forresten på disse besøkende på min side, er det blitt noe tull der også? for det står at du ikke har lest min side på nesten et år, det er vel feil, for du har da kommentert. Så det helt tilfeldig her inne. Varme tanker fra Mariee53

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe ja det må være feil Hehe ja det må være feil marie, er vel slik her og når jeg titter etter, stemmer aldri det der. Jeg har alltid lager av forskjellige sorter is i den ene fryseren, må jo gardere meg, hehe.

  (Jeg må kjøre noen et sted straks, og får lese og kommentere mer når jeg er tilbake..)

  Tor

 3. mariee53 Says:

  nam , nå har vi kjøpt jordbæris så nå skal jeg ut og ha is og latte, grille skal vi når jentene kommer fra stranden,( lettere grillet selv..).Varme tanker fra Mariee53

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ok marie, jeg stoppet på Ok marie, jeg stoppet på veien tilbake på et sted og nøt en softis med havduft og terner og måker mens sola speilet seg i havet..

  Ha en koselig kveld..

  Tor

 5. mirapisani Says:

  Du må være sprø..! Fullt påkledd i vedhogging i denne varmen..!  ;D)

  Det var forresten et nydelig dikt som står øverst på siden. Veldig fint.
  Mira  ;))

 6. bamse1964 Says:

  He he…har nok bacon jeg He he…har nok bacon jeg da…..desverre…..
  …men….vedsaging i denne varmen?

 7. tante BØ Says:

  I går da vi var på tur I går da vi var på tur til Oslo til den begravelsen, fikk vi virkelig kjenne på varmen. Stakkars folk som MÅ være på farta og ha klær på nå om dagen.
  Skal faktisk bli deilig når denne varmen "slipper" og vi kommer tilbake til normalen.
  Gubben her og kler på seg noen ganger når han holder på med enkelte ting.
  Jeg holder på å kvavne bare av å se på’n.
   

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Tydelig at du mirapisani Tydelig at du mirapisani ikke er vant med ekte villmenner, hehe.. Takk for rosen av diktet, er et jeg skrev for en stund siden.
  Kanskje du burde foreta noe vedsaging i varmen bamse? Dvs dersom du ønsker å "bli" grillbein i stedenfor bacon? hehe
  Er nok mange som sliter på jobb nå i varmen tante BØ, men og de som stresser rundt i varm ferietilstand enten i bil eller by. Og jeg var en tur i en av byene her i går, uff sier jeg bare, der var det rett og slett ubehagelig å være, lufta dirret av varmen mellom husene.
  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: