Det synkende skip?

Plutselig ser jeg at Jettegryta og har fått seg ny blogg, i går "forsvant" davyen (får inderlig håpe han dukker opp igjen), mirapisani er mystisk forsvunnet osv osv.. Vel ja, det er sommer og ferietid, jeg vet det. Er jo ikke første sommeren jeg er her heller.

Nei det er noe uggent som har skjedd over tid føler jeg. Noe nytt, og mange har fått seg ny blogg utenom Sol det siste halve året. Ellers dukker det opp en og annen ny, men svært få blir værende. Og noen gjester litt av og til, ikke fast lenger.

Selv ser jeg at antallet innlegg hos meg selv er mindre enn halvdelen av "normalt" – noe det har vært lenge. Men der er det ymse og div årsaker som skaper det lave antallet.

Så hvorfor klarer en ikke å øke antallet faste bloggere her? Og holde på de etterpå? Det er ca 50 stk som har skrevet innlegg siste måned, enten få eller flere. Det er ikke mange på et bloggsystem som er hos Sol som ellers er meget godt profiliert og kjent.

I de store systemer ramler det sikkert inn 50 nye innlegg bare i sekundet. Nå er ikke det noe ønske da, men 50 er ikke mange, og når kanskje bare 1/3 av de 50 i tillegg er fast aktive blir det ikke mye. Merkelig. Jeg har vært her såpass lenge at jeg får feelingen omkring utviklingstrender. Og den er nedagående nå.

I hovedsak er et bloggsamfunn 2 deler, den ene er selve systemet, bloggverktøy og stabilitet, oppfølging av fra eier. Altså Sol.

Den andre delen er samfunnet totalt, bloggerne. Det består av mange små deler som skal gi en sluttsum: trivsel. Og jeg kan ikke se noe annet enn at den summen må stort sett kunne sies å være tilstede her?

Første delen, Sol som eier og drifter bloggen. Vel, med hånden på hjertet er det vel ikke slik at vi akkurat jubler for systemet, verktøyet, stabiliteten, oppfølgingen osv? For å ikke snakke om den alltid manglende infoen.

Nå har det i ukesvis vært håpløst tregt, særlig om kveldene hvor man knapt kommer inn eller ut, og man bruker ofte mer tid på å få lagret innlegget enn å skrive det. Hvis man da kommer inn. Men hva skal man med en blogg ingen kommer inn i kjære Sol? Ikke leserne heller. Og dette tærer enormt på blogglysten her når man skal måtte kjempe med et håpløst system i 2 timer for å få inn 2 avsnitt. Hver pokkers dag..

Nå er bloggen en del av Sol Community, som da er Alias, blogg, chat, debatt osv. Og alt dette er like tregt eller håpløst på samme tidspunkter. Og dermed berører mange flere enn oss få 50. Og man må anta at Sol mister brukere over hele linja når dette foregår så lenge som nå.

Man kan begynne å spekulere i om Sol har en eller annen "plan" med communitytjenestene siden de ikke enda på så lang tid har fikset problemet, eller informert et kvekk om noe selv om haugevis nok har klaget, ikke bare vi 50 sjeler her inne.

En "plan" kan være antagelig 1 av 3, enten en kraftig oppgradering, eller utfasing – eller nedleggelse. Så lenge Sol selv ikke kommer med info får de tåle spekulasjoner. Jeg har selv bedt de i apost om å legge ut info om hva som skjer med dette evindelige treghetsproblemet som bare øker i omfang. Men har noen sett noen info fra Sol om dette?

Det koster selvsagt å drive Alias og alt som er under den paraplyen, men på samme tid trekker det jo inn brukere, mennesker som bruker Sol, noe Sol da til slutt lever av, altså av alle som i sum klikker seg inn på en eller flere av deres sider..

Men vi 50 – vi er få, og blir vel litt som "Ågot som er forbigått". Men, det er ikke vi 50 sin feil at vi ikke er 500, den får Sol ta mye av skylda for på flere nivåer jeg kunne nevnt.

Så hva gjør man? Som Jettegryta og alle andre som har funnet seg en annen plass? Et sted der det finnes ekte bloggverktøy, oppetid 24/7, og en haug med bloggere (sikkert flere menn og). Eller gjør som davyen, eller mirapisani, eller andre som er blitt tause og borte? Eller kanskje en dag er det stoppet av seg selv her? I såfall burde man kanskje begynne å forflytte på seg før den tid..

Noen tanker i varmen som jeg måtte inn for å kjøle meg ned fra. Og jeg har regnet med varmen, sommeren og ferie inn i ordene over. Dette er en lang trend jeg har i tankene – og jeg savner Sol på banen med info..

Og – nei for all del, man behøver ikke blogge, det er ikke livsnødvendig, men det var ikke det som var tema..

 

11 kommentar to “Det synkende skip?”

 1. Anonym Says:

  kommer tilbake Davyen kommer tilbake jeg kjenner ham og vet at han er altfor glad i dere til bare å pigge av.

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Får håpe det anonym, tror Får håpe det anonym, tror de fleste savner hans ord allerede..

  Tor

 3. anick Says:

  Se for deg …f.eks et borretslag.
  Nårman flytter inn,så kreler ungene i bakkene. Unger alle veier.Roping og baluba i nabolaget. Mange glade lyder. Unger som hopper på hoppetingene sine.
  Så går tiden.
  Ungene henger litt andre steder enn i gata,for de vil ha forandring.
  nabolaget blir mer stille.
  Så blir foreldrene også oppi årene.
  Det blir ikke Plutselig fornadring i nabolaget.
  Nei,det er bare tiden som går og forvandlingene som vises igjen i gata.
  En dag begynner de gamle å selge leiligheten sine til de yngre….
  En leilighet og en til….
  Man hører barneskrik…noen gamle skalker lukene *ler*
  men til slutt har de unge overtatt gata med sine lydbarn igjen…de gamle er borte.

  Slik er det på en måte på blogg og. Men i bitteliten målestokk.
  Hvem sier at skipet synker?
  Hvem sier at borettslaget dør ut?😉

  neida….ingenting synker….
  Det er bare forandringene…..noen ganger vemodig….men så kommer nye dager med nye tingog folk.

  Det er bare bloggens gang😉
  Livets gang.
  her…og der….og alle steder.

 4. Anonym Says:

  Grunnene til at mange drar Grunnene til at mange drar er et dritdårlig miljø med sjalusi og baksnakking,,, såpass må du ha fått med deg???Bloggere blir mobba i blogginnlegg og i kommentarer som noen pakker driten sin inn,,,,, men ikke mer enn at det synes godt. Et nesten sykt dårlig miljø her,,,,,, virker nesten som noen lever livet sitt her inne og sprer drit i post som dem sender seg imellom,,,,,

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Joda anick, på en måte Joda anick, på en måte grovt slik jeg pleier å tenke omkring det du antyder. Men det er mye større gjennomtrekk nå enn før. Mer korrekt: Flere nye som er innom og prøver "blogg", men så vips er de forsvunnet. I grunnen var det en trend som startet da bloggen etter den store omleggingen ble en del av alias, altså at alle som er regga har da og autotilgang til bloggen.

  Synker, tja, synes bare det er vel taust fra Sol vedrørende de problemene de har (og har innrømmet for lenge siden) med tregheten her, den rammer ikke bare bloggen, men hele aliassystemet. Bloggen blir ekstra sårbar ved at for å blogge må man som regel ha en viss motivasjon, men den slites det kraftig på når man til stadighet må sloss med et system som virker bare av og til.

  Vi får se, mulig det er jeg som er utdatert og har vært her for lenge..

  Både enig og uenig Anonym. Enig at i perioder er det innlegg/kommentarer man ikke skal eller bør finne på en offentlig blogg. Og slettes ikke privat skal her, som f.eks apost. Men ikke enig at det er hovedårsaken til det jeg vil frem til.

  Når det er sagt er den typen bråk/støy ikke noe som forekom nevneverdig før i tiden, det er noe som vel begynte da de la om og stadig flere nye dukket opp siden bloggen nå var endel av alias, men som sagt forsvant de fleste etter en kort tid.

  Det er bare en løsning på slike saker, og det er at eieren, Sol, tar rev i seilene og affære når overtramp begås, vi andre kan bare klage, men egentlig ikke gjøre noe. Forsåvidt nok et "bevis" på at man lar bloggen vel seile sin egen sjø..

  Tor

 6. Jettegryta Says:

  Tor.. Jeg har laget meg en ny blogg.. Det gjorde jeg egentlig for lenge siden.
  Den har bare ikke vært aktiv. Jeg skrev ett innlegg der, og så ble det stille fra meg.
  Det ble faktisk stille fra meg her hos SOL, på akkurat samme tidspunkt.

  Jeg tror jeg skriver dette i min egen blogg (på sol), for det ble litt lenger enn jeg hadde trodd.

  *klem fra meg*

 7. Jettegryta Says:

  Tor.. Jeg har laget meg en ny blogg.. Det gjorde jeg egentlig for lenge siden.
  Den har bare ikke vært aktiv. Jeg skrev ett innlegg der, og så ble det stille fra meg.
  Det ble faktisk stille fra meg her hos SOL, på akkurat samme tidspunkt.

  Jeg tror jeg skriver dette i min egen blogg (på sol), for det ble litt lenger enn jeg hadde trodd.

  *klem fra meg*

 8. bamse1964 Says:

  Sol community??…er de noe Sol community??…er de noe nytt?

  Håper da inderlig at ikke du også forsvinner….

  På kveldene har jeg nesten gitt opp å logge meg inn her….har hendt at jeg ikke har kommet inn i det hele tatt.
  ellers så synes jeg bloggverktøyene fungerer bedre nå…
  Men……hvis man lurer på noe og sender en mail til SOL……er det sjelden de gidder å svare……..

  Håper både Davvyen og Mira snart er tilbake igjen…

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ok, jeg tror jeg forstår Ok, jeg tror jeg forstår endel av det du sier Jettegryta, skal svare litt bedre hos deg.
  Klem tilbake..

  Nei bamse, er ikke noe nytt, men det er den "avdelingen" av Sol som Alias  m/alt tilbehør (som bloggen f.eks) sorterer under. Kveldene er håpløse, og slik det er nå er det kanskje bedre å la være å prøve, man blir bare irritert og lei hele greia.

  Nei de gidder ikke svare særlig ofte lenger, men forsåvidt typisk Sol. Eneste som de har nok av er unnskyldninger som f.eks "liten kapasitet", noe som er en gjenganger og det holder ikke i lengden.

  Tor

 10. mirapisani Says:

  Fått ny pc nå.., glade meg. ;D) Jeg ble bare å kokeforbanna på det makkverket av en pc. Dette er en brukt maskin det også, men den har større minne bl.a. Nå viser det seg derimot at den ikke takler så godt denne typen trådløs nettverk som jeg bruker, så jeg må nok skaffe meg sånn der kort (hva nå det dreier seg om) før jeg klikker igjen. Fort gjort å rabble i toppen når det er så varmt som nå. Og hele tiden så jeg profilbildet ditt for mitt indre øye. Det skyldes nok kun at du ba meg hive den ut vindu, eller noe sånt.
  Ha en flott helg Tor.
  Mira  ;))

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei se der, der var sannelig Nei se der, der var sannelig den forsvunne orddame igjen endelig! Godt å høre fra deg mirapisani, var redd for at du og hadde trukket inn ankeret her.

  Ny pc? Det var på tide, synes å huske at du har slitt med den du hadde så lenge du har vært her. Så nå kan du spille musikk og, regner med at du har vel 5 + sub anlegg? hehe..

  Finnes flere typer nettverkskort, men håper du har noen  som kan fikse det for deg, det skal være kjapt gjort for en som har peiling. Varmt ja, men herlig og, vi må nyte mens vi kan gå uten stilongs, hehe

  Profilbildet mitt, tja det ser kanskje ut som et slags varselskilt på avstand? "Pass opp! Skalden er løs" eller noe, hehe.. Antar du fulgte anvisningen for safe avliving av pc’er? Mer morro og fornøylig det enn å levere den levende inn til resirkuleringspersonellet..

  Håper du har det bra hvor du enn er, og at det snart kommer flere ord ala mirapisani vi kan få servert i rå utgave..

  Ha varme og gode sommerdager videre..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: