Livets pariserhjul..

Livet – som ombord på et pariserhjul med en enslig gondol. Et hjul for hvert menneske, men med plass for to i gondolen. Hjulet styres av et metaforisk vesen kalt Skjebnen. Vesenet styrer tilfeldig – selv om det føles ikke alltid slik.

Noen ganger går det oppover, på toppen er det evig sol – andre ganger går det nedover, sakte eller hurtig. I bunnen går hjulet gjennom et mørkt rør. Av og til stopper Skjebnen hjulet – enten på toppen, eller inni rørets mørke. Eller hvor som helst, det kan og gå bakover, som når man kanskje ser solen skimte og håpet – men så bremser vesenet opp og reverserer mens man fortvilt ser solens håp forsvinne igjen..

Evig svever alle hjulene rundt på søk i sjeleverden. Noen hjul har gondol med to mennesker i. I andre er det bare et menneske, de gondolene med et menneske i er mye større enn de med to – eller kanskje det bare føles slik i tomheten. Skjebnen styrer de svevende hjulene rundt etter eget forgodtforbinnende, noe ganger hit, andre dit. Noen ganger parkeres to hjul og to gondoler ved siden av hverandre – og to mennesker, to sjeler – møtes.

I de gondolene med to mennesker i sitter noen parkert i solen – og sjelene i evig omfavnelse. I andre sitter sjelene hver sin vei og speider etter noe mens Skjebnen lar hjulet svive inn og ut av skyer som plutselig dekket solen. I tillegg sender Skjebnen rundt hjul med tomme gondoler – noen av sjelene som ikke er alene, svever av og til over på en tom gondol. Andre ser lengselsfullt etter en tom gondol som kommer i trygg nok avstand – trygg nok til at de tør sveve over.

Tilfeldighetene rår i mange menneskers liv, som den metaforiske pariserhjulverden over. Lykke er ikke noe man er garantert. Å være tom i sjelen, lengte – er heller ikke noe man er gardert mot kan møte en på livets vei. Og smil betyr ikke alltid velstand og lykke i sjelen, mange lar seg lure av andres pålimte tapre smil.

Kanskje er menneskets unike mangfold og vårt største problem på samme tid. For unikheten, våre likheter og ulikheter er ikke synlig på utsiden. Og menneskesjelenes uendelige dybde gjør og at man ofte ikke kjenner den andres sjel før det er "for sent" og man har tatt bo i en annens gondol – og man må da ofte velge en av to smerter, den ene suger sakte sjelen hul, den andre hvor man hopper av gondolen og vil prøve på ny smerter bare i spranget, løsrivelsen, men gir ny frihet – og nytt håp.

Å være menneske er godt når sjelen blomstrer, og elskes – og elsker. Men ingen får utlevert et kart når man fødes. Ingen har radar på sitt pariserhjul som kun peiler evig lykke. Og ingen av oss styrer tilfeldighetenes påvirkningskrefter. Livet handler om mye, men bak alt ligger det grunnleggende, det viktigste, å finne evig lykke. Det er det livet, det eneste vi alle får, burde inneholde.

Men det er ikke slik livet er for alle, dessverre..

.

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0″ width=»425″ height=»25″>

Maggie Reilly – Every Single Heartbeat

14 kommentar to “Livets pariserhjul..”

 1. May-Britt Says:

  Ja Tor Du har rett, akkurat sånn er livet=)
  Og du klarer å beskrive alt så billedlig, men kjente igjen den karusellen der jeg også=)
  Ha en god natt og en solfylt morgendag=)
     [IMG]http://img40.imageshack.us/img40/1129/z4a3c00aef1605.gif[/IMG]

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  På mange måter kan det nok På mange måter kan det nok forenklet beskrives metaforisk slik ja May-Britt. De fleste av oss har vel opplevd det hjulet og skjebnens styring, og kommer til å forsette å være på det hjulet enten det er sol eller mørke som gjelder..

  Ha en god natt og en flott dag i morgen du og..

  Tor

 3. mariee53 Says:

  så sant så sant jeg er nok i en av dem med bare en i jeg, men kikker likevel på de andre om der skulle være en sjelsfrende til meg der, tror han dukker opp snart…Ha en like fin dag imorgen og god natt —Varme tanker fra Mariee53

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det er nok mange som er Det er nok mange som er alene i dag marie, men og mange som føler seg alene selv om de ikke er. Viktig å tro, og ha håpet..

  Håper han dukker opp snart..

  Tor

 5. fialotta Says:

  Hjelpe meg !!! Hjelpe meg som du kan trykke på steder som gjør både godt og vondt….

  Ha en strålende dag og en
  Fin sommer…….

  Håpet får ingen ta fra oss  :-)))

  Klem fra Fialotta

 6. Jettegryta Says:

  Hei! Kan jeg sende deg en a-post med den nye bloggen min til deg?

 7. anick Says:

  Menmenmen Et pariserhjul går og går…og kommer jo ingen vei! Huff!
  Nei,jeg lever ikke på et pariserhjul,jeg-det hjul jeg reiser med-det går kanskje rundt og rundt…og opp og ned…men det går FRAMOVER i tillegg!😉 Så man knapt kalle det noe pariserhjul,nei.
  Jeg er på VEI framover-og jeg vet hvor jeg går til og.
  Så for hver dag og natt er jeg nærmere til et sted der alt det spennende ER.
  Livet på livshjulet på jorden er spennende det og,men det er aldri en dag kjedelig-sålenge jeg vet at det går stadig framover til et enda bedre og MER spennende sted.
  Slik tenker jeg om saken.
  Jeg elsker å sitte i et pariserhjul-men ikke lenge av gangen….for man kan jo ikke sitte på et sted som ikke kommer noen vei-altfor lenge!

  Rundtogrundtogrundt i all evighet?
  Neiånei.

  DA hadde eg sagt: "stopp verden,jeg vil Av!"😉

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Håper det var mest på Håper det var mest på gode steder fialotta..
  Ha en flott dag og flott sommer du og.

  Klem tilbake..

  Ja selvsagt Jettegryta, men håper du ikke forsvinner helt herfra..

  I metaforenes verden går "alt" anick. hehe. Virker som om du har god "kontroll" og at livet går den veien du selv ønsker. Men ikke alle har det slik dessverre. Mye kan går rett veien, men så mangler kanskje noe kjært, og det kan man liksom ikke bare hente eller bestemme så mye om alltid – det må komme av seg selv naturlig..

  Ha en fin kveld..

  Tor

 9. Anonym Says:

  Det føltes faktisk SÅ GODT Det føltes faktisk SÅ GODT FOR HJERTET å bli slettet vekk herifra. Hjelper lite med store ord, når man ikke ting som ærlighet og åpent sinn finnes tilstede. / AMK

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Vet ikke hva jeg skal svare Vet ikke hva jeg skal svare til det Anonym, samme hvor man befinner seg i livet vil stedene man beveger seg på/i føles ulikt for hvert enkelt menneske. Det er ofte vanskelig, nesten umulig for andre å sette seg i andres sted. Samme opplevelser kan gi ulike følelser og tolkninger for ulike mennesker.

  Og det skal jo ikke føles negativt å være her, det er en frivillig sak å være på en arena som dette, og da bør man følge sine følelser.

  Tor

 11. Anonym Says:

  Ingen et svar som KUN tar Ingen et svar som KUN tar hensyn på hva ANDRE måtte tro og mener om DEG. Snakker ikke om å forsvinne fra bloggen. Snakker om de ordene de tok vekk fra DENNE blogg. Du VET du veldig godt. Du er ikke en politikkere som skal uttale deg slik at velgerne skal støtte deg, men du verden så lik en……

 12. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nå er jeg ihvertfall Nå er jeg ihvertfall usikker på hva du mener Anonym? Hva andre mener om meg bekymrer meg lite, jeg kan bare være meg og forventer ikke at alle skal være enig med meg, eller like meg.

  Og jeg vet ikke hva du mener med å støtte meg? Jeg forventer ikke at alle eller noen overhodet mange ganger skal støtte meg, forstår ikke helt hva du mener? Jeg kan uttale mine meninger om mye og mangt, men forventer ikke at alle skal bifalle de. Men jeg forventer å få kritikk når noen er uenige med meg, håper nå inderlig at folk gir meg det dersom de er uenige.

  Tor

 13. Anonym Says:

  Beklager … skal være Beklager … skal være stille nå… selv om et kokende svar ønsker jeg å gi. Unansett dette er jo ikke stede for slik…. Du forstår jo ikke unansett. Det er vel din virkelighet som er slik. Ta vekk disse også du. Så er alt slettet. AMK

 14. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg må bare beklage at jeg Jeg må bare beklage at jeg ikke er perfekt..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: