Lunsj med bakkekontakt..

Gumler selvpåsmurte skiver, de ser noe ville ut. Brød – så mangt, men hva er favoritten? Etter å ha grublet en stund går jeg for det trauste og solide, grovt m/sirup. Et slags urbrød lite opptatt av moter og trender, det er seg selv bare, nå som før.

Air France ulykken – litt skremmende å tenke på at man sitter der oppe en mil over bakken og nyter sitt utsyn oppi skyene – og plutselig deler flyet seg opp i biter. Sprekker som en overfylt pølse. Det har skjedd før, men man trodde det ikke burde kunne skje nå lenger med hypermoderne fly.

Og  antagelig er årsaken å finne i "råflyging", moderne fly skal ikke flys for raskt heller, det tåler de ikke. Noen små rør på utsiden som måler speeden får besøk av iskrystaller, dermed gir de antatt tilbakemelding til de moderne pc’er som egentlig er de som flyr flyet at nå er speeden for lav, så økes speeden og flyet begynner å rakne – til slutt går det i oppløsning.

Jeg har alltid likt å fly, selv i uvær. Og neppe vil noe slikt skje på de få flyturene jeg tar i løpet av resten av livet – men allikevel, det burde ikke kunne skje, ikke i dag. Og særlig ikke når man visste på forhånd at de rørene burde vært utskiftet og flyet egentlig burde holdt seg på bakken inntil de var skiftet. Men, det viser at man gambler litt selv i luftfarten, noe man ikke bør.

Tilbake til grovbrødet, favoritten. Det med sirup. Det svikter aldri, dog kan taket og gulvet av og til være noe vel solbrent, men det krydrer bare og gir litt karamellsmak. I det minste eksploderer det ikke det trofaste urbrød.

Morgenens gråværet har forlatt oss her og solen er hengt ut pyntet med vakre skyer – det er en herlig dag som helst burde blitt nyttet på heia ved et vann, men ikke alltid finnes tiden som behøves når man behøver den.

Som (u)vane må det avsluttes med en pass dose musikk – får ta noe med litt futt i..

.

10 kommentar to “Lunsj med bakkekontakt..”

 1. frk-jettegryte Says:

  brød Jeg liker nystekt morgenbrød!
  (eh.. og misforstå meg rett)

  Ingenting er så godt som nystekt brød om morgenen.
  (dog, i mitt tilfelle, så kommer det enten fra Hjelle, eller så er det sånn halvstekt brød som man får på butikken, som man steker ferdig hjemme)

  Men da er det beste grovbrød, og ikke hvitt brød. 

  :-p

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe jettgryta, men Hehe jettgryta, men forstår. Men problemet er vel litt: Hvem har nystekt brød om morgenen? Hvis man da ikke tilfeldig har et bakeri som nabo.

  Men enig, varmt nytt brød som smøret og brunosten smelter på er vel toppen av brødnytelse..

  Tor

 3. Tante Sofie, avlogget Says:

  MMMMMM – ferskt speltbrød med solsikkekjerner, godt smør og brunost og kakao!!! Da kan høsten komme når den vil🙂

  Hilsen Tante Sofie

 4. bamse1964 Says:

  Har altid likt å Har altid likt å fly….
  ..spesiellt mindre fly….da får man mer følelsen av å fly…..

  Inspiert av Egner?
  ….men der var det loff med sirup som gjaldt….

 5. Annaps Says:

  Hva med rømme og syltetøy Hva med rømme og syltetøy på grovt brød..min favoritt for tiden….hehe

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Speltbrød? Det har jeg ikke Speltbrød? Det har jeg ikke hørt om før Tante Sofie. Smør og brunost ser det ut til at er favoritten til mange.

  Gøy å fly bamse, og ja et lite fly blir mer levende på en måte. Sirup, hadde en onkel som elsket sirup på skivene, og vaflene og bollene og.. ja hehe..

  Det har jeg aldri prøvd Annaps. Har prøvd mye, men ikke den varianten, hehe

  Tor

 7. Tante Sofie, avlogget Says:

  Spelt – er en eldgammel hvetesort. Speltmelet er mer næringsrikt enn det vanlige hvetemelet, og veldig godt! (Og veldig dyrt)!!

 8. mariee53 Says:

  ristet brød med honning hver frokost rister jeg en skive og har på honning, da blir det nesten som nysteikt, og så smelter honningen så godt inn. Flyskrekk, ble faktisk litt redd siste flytur, da ristet hele flyet så fælt, trodde vi skulle rase i bakken, men det gikk godt, det gjør jo som oftest det. Varme tanker fra Mariee53

 9. tante BØ Says:

  Hjemme,før, da jeg var Hjemme,før, da jeg var liten hadde vi alltid sirup.
  Fatter skulle ha siste skiva med sirup.
  Og du veit, så lite godteri vi fikk den gangen, var jo vi unga åsså på sirupen. Dynga ned brødskiva, og du kan tenke deg åssen det rant.
  Det ble jo bare klin : ))
  Air France flyet. Ja det er skremmende, for jeg liker ikke fly i utgangspunktet, så sånne hendelser gjør meg enda sikrere på at jeg er ferdig flydd.
  Men det var jo litt underlig …. da de fant de første bitene, så gikk de ut og sa at de bitene ikke stammet fra DET flyet men ett annet.
  Det virka litt dumt da. Veit dem ikke hvor flya er lissom.
  Vimser flya rundt uten mål og mening ??
  De savna jo ikke flere fly …. da kan de jo ikke si no sånt …
  Makan !!!

  Jeg vil ha loff me serråpp på….
  Nei … kneip .. vanlig kneip, med …. jeg har ikke no favoritt jeg, tror jeg.
  Jooo, det må være 2 skiver loff med gauda mellom, stekt i panna så den blir godt brun og osten smelter inni.
  Det er godt det : ))

   

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ok, der lærte jeg noe nytt Ok, der lærte jeg noe nytt Tante Sofie, mulig jeg har hørt om det før, men det er i såfall lagret i en avdeling som antagelig er på ferie nå, hehe..

  Ristet brød og honning, det har jeg hørt om før marie. Moderne fly tåler enorme påkjenninger, så jeg er aldri redd selv når det er skikkelig uvær, de er jo bygde for å tåle det, men antagelig har man hatt for høy speed på det som gikk i oppløsning, tror jeg. Og pluss uværet da.

  Sirup på varme vafler er rimelig ok tante BØ. Ja er noe kliss, hehe

  Problemet til å begynne med var at de ikke visste nøyaktig hvor det hadde falt ned, radaren rekker ikke langt nok ut i havet der. Og flyet var i en blindsone før radaren i "afrika" på dets rute fikk det inn.

  Kneip? Har aldri likt kneip noe særlig, men fullkorn er bedre. Ostesmørbrød er godt, enig der..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: