Stiv og – soft?

Å våkne når halve kroppen er stiv er ugh! Min feil, jobbet med noe halvnaken i kald trekk, det stupide er at jeg visste at resultatet da ble stive muskler på trekksiden, så hvorfor gjør jeg slike dumme ting? Selv kan jeg kjefte på andre som gjør slike dumme ting for å få de til å ikke gjøre slike dumme ting – herregud så dum jeg er noen ganger. Eller sta..

Det er ellers en nydelig dag, nok en. Skaldelandet har mest sol, værgudene er som regel milde mot oss stribukker her på flaten, mulig de har medynk med oss. Egentlig er det sjeldent at solen ikke allerede er hengt ut når vi våkner. Men så bor vi nesten i himmelen som kjent – og mulig at mange av skyene forsvinner i havet. Selv liker jeg skyer, de får alt til å leve mer når de danser over det blå lerret, også min fantasi..

Jeg har mye å kommentere her, men om kveldene stopper nesten alt opp her på Sol, og jeg ga opp i går kveld, måtte 4 forsøk til bare for å få inn det innlegget. Det tærer på min tolmodighet når det ser ut til at det skal være standard at man kan bare gi opp om kveldene å være her. Og nå er explorer 8 installert, alt annet enn Sol ble da mye kjappere.

Så leser jeg noen såre ord i mirapisani’s blogg nå i morges. Og en kommentar som antyder noe, at mirapisani "gir opp". Altså, du stikker ikke av mirapisani, hører du? Gir opp? Nei ingen skal "gi opp" noe her pga ditten eller datten her ihvertfall, det er feil. Bare så det er sagt vet jeg lite om andres ditten eller datten. Er dere klar over hvor få vi egentlig er her på denne bloggen? Godt under 50 stk som skriver jevnlig, det ser man av listen over antall innlegg..

I perioder har det vært endel småkrangling her, eller litt større, noe vil det alltid være. Uenigheter osv. Men ikke glem at vi er mennesker, alle sammen, og å forvente at da en flokk på 50 alltid skal leke fredlig i denne sandkassen er feil å tro. Dvs legger man da til de som kommenterer her som ikke skriver blogg så blir det flere enn 50. Mennesker.

Og sider og parter, gjenger osv. For min del er jeg sterkt uavhengig, prøver å forholde meg likt til alle så langt det er mulig, selvsagt er det umulig å være 100% rettferdig med alle alltid, jeg er da bare et menneske jeg og, men jeg prøver om ikke annet. Og det er slik det bør være, slik jeg ønsker at andre og skal forholde seg til meg, gi beskjed dersom jeg oppfører meg urett eller er rett og slett dum nå.

Vennskap er ikke å alltid være enige, tvert i mot. F.eks trultemor, hun har kjente meg lengst av alle her, og mona-lisa da. Men når de sier meg i mot, sier at nå gjør jeg feil, er dum eller tåpelig osv, at de mener det, ja så ok. Veldig bra, for det er slik det skal og må være. Jeg er da pokker ikke perfekt, og har jeg meninger eller gjør ting som andre ikke er enig i så må de da få lov til å si det når jeg først stikker frem hodet mitt. Men om man er uenig av og til så skal et godt vennskap tåle det.

Og dette gnelet her med nick, den er den og den og bla og bla. Hva så? Behøver det alltid være slik at noen da absolutt kun byttet nick fordi de skal drive helvete med andre? Nei! Og ikke glem at endel kanskje sliter litt med forskjellig, hva vet vi? Så lenge folk gir andre respekt må de gjerne for min del bytte nick annen hver dag eller ha 150 nick, det er gjerne ikke slik som enkelte så enkelt konkluderer med alltid.

Når det er sagt så har jeg kun dette nicket og denne bloggen jeg bruker i dag. Men som de fleste vet så har jeg byttet en gang for lenge siden. Og her på Sol er det nok mange som har byttet nick over tid uten at det behøver å bety noe negativt for andre, det kan være mange grunner for at mennesker bytter nick. Ikke bare fordi de har ondt i sinne.

Et eksempel: De fleste som har vært her lenge kjenner til min og Starbears "lille" disputt som endte med at Sol stengte han ute. Vel, skulle han f.eks da dukke opp igjen med et annet nick så, ok. Jeg gir gjerne mennesker nye sjanser. Og forholder de seg så med respekt ovenfor andre så er det ok for meg. Vi må ikke glemme våre egne naturlige egenskaper som gjør oss til mennesker som stadig feiler på vår vei gjennom livet, men vi lærer kanskje noe av våre feil.

For meg handler det mest om respekt og rettferdighet, at vi gir tilbake det vi selv ønsker å få av andre, og ikke glemmer at ingen er pefekte, at ingen har alle rette svar – heldigvis. Mulig noen mener jeg er for "soft", men livet har lært meg at man bør gi mennesker sjanse til å feile og få prøve på nytt..

Og nå ble det nær lunsj..

6 kommentar to “Stiv og – soft?”

 1. davyen Says:

  Mirapisani Du jærskald  du Jærskald .  Så enig så enig .MIRA du får ikke lov å trekke deg .Hører du ?
  davyen

 2. davyen Says:

  Hei Tor Jærskald. Stivhet løses opp med kamfer ala "Tigerbalsam "Fåes på apoteket.
  Lykke til .au og au.og helt" en passant "Du synes ikke "soft for meg ,men meget klok .Ha en  god helg Jærskald.
  davyen

 3. Tante Sofie Says:

  Man kan godt – være enige om å være uenige, et vennskap tåler en diskusjon uansett.
  Jeg hørte ei på TV for en stund siden som sa at "Når to diskuterer betyr det ikke at en har rett og en har urett".  Det synes jeg var godt sagt.
  Det kan også komme litt an på dagsformen hvor sta man kan være for sitt eget syn på saken, – min datter hadde følgende på sitt russekort for 30 år siden: "Alle er dumme når jeg er sur" .
  Som Jærskalden sier, det viktigste er å ha respekt for andre folk, det hender kanskje at vi glemmer det av og til, jeg må bare innrømme at jeg noen ganger synes enkelte er idioter, dessverre🙂

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk davyen, men klok, tja, Takk davyen, men klok, tja, vet ikke akkurat alltid det, uansett bør jeg gå på et "nei kurs" snart, har siden lunsj sittet i en kobelco gravemaskin, noe jeg slettes ikke hadde planlagt i dag. En kjenning har leid en kobelco for å snu opp ned på tomta, men han (idioten) leide selvsagt den største han kunne få tak i, og den klarte han ikke mestre, så ringte han til meg, og jeg dusten med halvstiv kropp, sa ja til å kjøre dingsen. Så nå er jeg enda mer stiv..

  Men jeg synes bare at man må kunne respektere hverandre noe mer her av og til, jeg prøver å være nøytral selv, men selvfølgelig blir det en balansegang i perioder. Og nok ikke alltid jeg heller oppfører meg helt korrekt og rettferdig, men jeg prøver ihverfall.. Hva, hvorfor osv med mira aner jeg ikke, men håper hun kommer tilbake igjen som den fargeklatten hun er her..

  Ha en god helg du og davyen..

  Enig med deg Tante Sofie. Men det og forskjell på idioter og idioter. Jeg kan og synes noen av og til oppfører seg som noen idioter, men så var det typen "idiot" da, selv kan jeg og synes at jeg er en "idiot" noen ganger, hehe.. (og sikkert andre og)

  Det er såpass få mennesker her at man må kunne vise nok gjensidig respekt til at ikke det ihvertfall er årsaken til at noen kanskje slutter. Men klart jeg sier og min sterke mening noen ganger som jeg da ikke forventer at alle skal bifalle. Jeg vet ikke om jeg har fått sagt det jeg mener rett her nå, for jeg er noe stiv i dag, også i hodet, hehe..

  Tor

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Selvsagt kan det kanskje Selvsagt kan det kanskje noen ganger være enkelte ting som sitter dypere som vi andre ikke kjenner til som utløser en reaksjon.

  Følte bare å for å klarlegge det, men samtidig sier det noe om hvor lite vi av og til vet om det som kan ligge bak, alle har jo sine unike inviduelle grenser..

  Tor

 6. trultemor- Says:

  hæh? Naaaai, det kan du ikke mene??
  Hehe, ikke alltid enig (selv om kappevenderstempelet skulle tilsi noe annet :p ), men jeg sier da ikke at du er tåpelig eller dum eller sånn?
  (eller kanskje jeg er inne på tanken når du klatrer i pæretrær og ramler ned ? ;)
  Uansett; et godt vennskap tåler at man er uenige.
  Jupp!
  Ha en fin kveld!
  …nå skal jeg bestige wii-brettet mitt, er leng siden sist!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: