Våre kjære telletellere.

Eller tulletellere? Nei,de teller ikke tull – selv om de er tullete. Sorry c-sam, men siden du kun godtar ja eller nei, svart eller hvitt, så kommer disse tankene.

Litt dumt for jeg hadde tenkt å skrive noen remser usammenhengende uadekvate usammenhenger – men får uttale meg om min mening her når du nekter at det gjøres hos deg.

Personlig mener jeg at ja – og nei. Forstår? Både og med andre ord. Og du glemmer en ting: Hva er alternativet? Man bør ha et brukbart alternativ for ihvertfall leserne, det å finne de bloggene de ønsker på en enkel måte, samt for nye lesere å finne aktive blogger, f.eks.

Før var der en liste med "mest aktive" dvs samlet antall innlegg. Den sa noe om aktivitetsnivået til den og den bloggeren. Men, et stort "men", den sa ingenting om sist bloggeren på 5. plass skrev et innlegg – det kunne faktisk vært 5 måneder siden..

Og, jeg føler og du presser bloggerne for konskvent c-sam. På en måte slik at endel kan føle seg uglesett dersom de ønsker telleren. Jeg bryr meg ikke om jeg ligger på den og den plassen, dog bryr jeg meg kanskje litt om at folk som ønsker å finne meg kan klikke på noe på en eller annen enkel oversikt.

Dessuten, for en god del vil jeg tro at en slik oversikt vil være motiverende, de fleste ønsker jo at noen leser det de skriver, ellers kunne en bare skrevet i en kladdebok hjemme og lagt den under puta. Som du skjønner er det så mange "både og" her. Derfor føler jeg at du setter for strenge grenser, enten ja eller nei. Ikke noe mer vil du ha som du skriver. For meg er det for unyansert, jeg synes folk må få uttale seg slik de selv ønsker omkring den saken, og da fritt uten at man kun får de to valgene.

En annen sak er jo og at for de som ikke svarer, så legger du opp til at de da ikke har troverdighet, sitat fra din blogg: "De av dere som evt. ikke tar denne utfordringen, vil for all framtid ikke lenger ha noen som helst troverdighet dersom dere igjen måtte bringe dette innleggets tema på bane, det tror jeg dere alle nå vil være enige i, hva?"!

Beklager, men jeg synes den var ufin. Og legger et utidig press på andre til å ta et standpunkt de kanskje ønsker å ha for seg selv. Eller at de ikke våger gå i mindretall.

Jeg skal med glede være med på en diskusjon om de tellerne, og eventuelle alternativer, men jeg er ikke med på et opplegg som det du nå la frem, det blir helt feil for min del.

Selv har jeg tidligere bedt Sol øke antallet som viser på de listene til 50. Dermed viser flere igjen, noe som er ganske så sikkert viktig for flere enn vi tror, og særlig de nye.

At ikke tellerne funker er en helt annen sak. Det er en sak Sol snart burde fikset, dog har de enda ikke klart det så lenge jeg har vært her – ikke slik at de virker stabilt og korrekt.

Da har jeg sagt litt av min mening i farten..

15 kommentar to “Våre kjære telletellere.”

 1. Ulva Says:

  Takk Å beklager…

  [img]http://i114.piczo.com/view/4/8/9/6/g/k/3/m/7/e/u/h/img/i285976966_1747.gif[/img]

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  En tanke: Kanskje en lang En tanke: Kanskje en lang liste opp til f.eks 100 med "mest aktive siste 30" dager er det rette? Eller en kombinasjon med noe annet.

  Tor

 3. c-sam Says:

  Uenighet er sunt. Og du har med ditt tilsvar her – uansett "krumspring"  – gjort det klart for oss alle at også du likevel er tellertilhenger, og det er ærlig, bevares!

  "Man bør ha et brukbart alternativ for ihvertfall leserne, det å finne de bloggene de ønsker på en enkel måte, samt for nye lesere å finne aktive blogger, f.eks", sier du.
  Vel, hva heller med kun en liste over nick-name på de bloggere som har vært aktive eksempelvis de siste 3 måneder? Det hadde vært mye bedre!
  At jeg "presser" bloggerne? Nei du, de som ikke taler med to tunger tør så visst å vedstå seg at de vil ha telleren, det beviser bl.a. både Wakka og Ulva i sine svar på innlegget mitt. Så den der går jeg ikke på, beklager
  Ellers respekterer jeg din holdning, om enn jeg selv er uenig.

 4. c-sam Says:

  Der er vi enig! Du formulerte ca det samme mens jeg skrev mitt svar til deg her, der jeg er inne på det samme, men med 3 måneders margin. Og 100 stk? Tja, hvorfor ikke?

 5. trultemor- Says:

  nå: er jeg enig:)

 6. Teia Says:

  Hva er nå dette..
  Telletull Hva er nå dette..
  Telletull er vel vanlig??
  Skjønner ikke hvem pokker som gidder bry seg.
  Å havne langt opp på listene er ikke noe problem, om det er
  det man vil.
  Det har flere bevist, med og bare skrive sludder og fjotteri
  som noen lar seg provosere av, dersom det skulle være målet..
  Tror ikke di som ligger der i dag bryr seg det skvett.
  Å skulle dem gjøre det, så er det vel dems sak??
  Men jeg må vel ned å lese innelgget det er snakk om først.

  Å ja det er sant.

  Man burde hilse først.
  Hei Tor:)
  Lenge sia….
  Du har vel villmannen i deg fremdeles??

 7. medi Says:

  Positivt er det å glede seg Positivt er det å glede seg over gode bloggere…
  enten de ligger på 1 plass eller 100 plass.
  Så enkelt er det for meg.

  tuddelutt fra medi

 8. Anonym Says:

  ???? Er det ingen som ser hvem C.sam er?? han har fått boltre seg fritt så lenge nå,men det viser jo mere og mere hvem som gjemmer seg bak der
  (ikke minst viser det godt utifra siste innlegget og alle svarene han gir der.HM!)
  Neida, han gjør ikke noe galt, men før eller siden ville det jo komme for en dag.

  kanutta

 9. Xantippe Says:

  Tor Bra innlegg…. og du respekterte C-sam…. det greide ikke jeg  og det var kanskje dumt men jeg ble litt provosert… mvh Xan….;))

 10. Teia Says:

  XAN Såååå gøy å se deg.
  Ei stund siden..
  Ja, du ser, jeg lider av samme disrespekten;) Dog jeg ser det ikke slik.
  Blond, vet du:)
  Skjønner bare ikke qluet med og si slikt.

  I min neste blogg kan jeg skrive:
  Og alle som IKKE er enige med meg, ikkke svar.!!
  Ja, dèt vil være lurt…
  Uansett, så er det bare å stenge om man ikke vil ha feedback
  av uønsket art.
  Skal være sagt at egentlig så liker c-sam, så
  kan hende jeg iriterer litt bare av den grunn:)
  Litt sta må man få være:)

 11. Xantippe Says:

  Teia … godt å se deg med…. og du er lik deg selv iallefall…. godt vi er som vi er – ikke vel…. klem…;))

 12. bramaputra Says:

  dfjkl hadde søren kirkegård skrevet blogg hadde han vel ikke fått mangen komentarer,eller lesere?- nå er det vel få som vet hvem søren kirkegård er så det spiller vel ingen rolle.- komunikasjon er tidsfordriv- man kan og lære og utvikle seg-og finne,-noe man leter etter(for en stund) 

 13. bramaputra Says:

  hjelper det søren kirkegård er en svært lite lest forfatter.-alikevell en meget viktig tenker-kansje skandinavias største.- jeg leste noe han skrev om kjærlighet en gang.- det var flott det.-  jeg tror kansje man synder med blogg.- man burde gjerne heller lese kirkegård-osv?

 14. Myldra Says:

  Morsomt Akkurat den samme diskusjonen går på blogg.no. Skal man ha lister eller ikke?? Det viktigste er vel muligheten til å finne blogger som kan være interessante. Hva med å lage anbefalingslister i stedet?

 15. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg har tenkt litt mer på Jeg har tenkt litt mer på det, muligens er en løsning å kutte ut den med "mest kommenterte", føler den lista er minst "viktig", så bør man heller øke de andre 2 slik at tallet blir 50. Dermed kommer flere frem i lyset, samtidig finner man lett de man leter etter.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: