Noen råd?

Jeg er såpass sliten etter noen ville strabaser i ettermiddag at jeg kanskje i dag ikke hadde klart å ha kost og elsket i 24 timer nonstop – men måtte bevilget meg en liten times pause. Et lite nederlag, men ok, det er ingen lidende i nærleiken..

Korrigert: Uten meg selv da..

Nok om konstanttilstedeværendesjeleørkensgjentagendsugitusendepotens..

Kom på her at det er noe tomt i toppen her hos meg. Jo, kanskje i den toppen og, vil noen sikkert mene, men jeg mente toppen på bloggen min her. Mange er dyktige på å lage fine headinger der bloggens navn befinner seg øverst, jeg hadde en praktfull tekst, men den delvis ødela Sol’s megakrasj tidligere.

Tanken slo meg på nytt da jeg så marie nevnte disse flotte sakene noen får til, og da om jeg skulle prøve å mekke en selv. Så er det etpar ymse spørsmål til de som vet, blant annet er jo Tante Label et unikum på alt mulig slikt.

1. Noen som vet maks pikselbredde som siden her godtar der oppe? Altså hva jeg ikke bør overskride før jeg får en forvrengning eller mister halve "bildet"..

2. Jeg antar at man da må lage f.eks en jpg fil av saken (jeg vet sånn noenlunde hvordan jeg vil ha den), og så legge inn en url? (og lagre rett, hva nå formatering man da må velge?)

3. Og, jeg antar og at den urlen da ligger utenfor vårt "fillager" her på Sol? For man får ikke lastet inn noe med større bredde enn 400 piksler her, og det er jo mindre enn selv en standard youtubevideos bredde.

Ellers tar jeg med stor takk i mot alle råd, men jeg vil bare nevne at jeg tenkte å lage den selv, ikke hente en ferdig på nettet, og kanskje er det flere som ville satt pris på en slags ABC på dette området?

—-oo—-

Her er en instruksjon for eventuelle budeiespirer, hvordan flette budeiefletter når de skal melke og ha flettene under den dingsen de da har på hodet. På engelsk klarer de ikke uttale "budeie" (urbudeia er jo selvsagt norsk, de andre er bare plagiater) så de måtte som vanlig forsimple og kaller budeier for Milk Maid’s, hørt på makan? hehe..

(Og selvsagt ville ikke budeieinstruktøren under her blitt godkjent i Norge siden håret er jo altfor kort)

%26hl=en%26fs=1%26rel=0″>

.

En gammel Freia reklame: "På jakt etter den vakreste Hardangerbudeia" – dessverre ser det ut til å mangle slutten på filmen, men litt morsom og eventyraktig (må ha på lyd selvsagt)..

%26hl=en%26fs=1%26rel=0″>

7 kommentar to “Noen råd?”

 1. mirapisani Says:

  Hele 53 bokstaver i det ordet der. ;))) Hadde vært fint med en slik oppskrift. Men jeg aner ikke hva piksler eller url eller noe av det andre du sier er for noe. Jeg har noen jeg kan spørre da. 
  Og over neste helg skal jeg mose denne pc`n for da får jeg ny. Da skal jeg ta ut all min oppsamla frustrasjon på denne haugen.
  Ikke så lenge siden jeg så en som kasta pc`n sin i veggen. Ikke mindre enn 2 ganger. Det så befriende ut.
  Mira  ;))

 2. May-Britt Says:

  Du kan høre med tante label eller web linn, hun har laget selv ser jeg og til mora si=) Lykke til=)
  [IMG]http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7577685[/img][IMG]http://img17.imageshack.us/img17/8032/z4a205f9098e5f.gif[/IMG]

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  53? Ok har ikke talt de 53? Ok har ikke talt de mirapisani, prøvde bare å få det inn på en linje for å spare plass på bloggen, en må jo vise økonomisk sans i disse tider hvor vi mennesker bederver hele jordens omkrets med vår eksistens, og kanskje ble det mer co2 utslipp dersom jeg brukte 2 linjer på det jeg kunne komprimere til en? For alt hva jeg vet sparte jeg en søt liten kvist i urskogen og? Man kan jo håpe, hehe

  Men, da jeg sjekket linjen, akk, den var jo feil, viste motsatt retning, så jeg måtte hurtig forandre den før noen trodde jeg var blitt helt avstumpet i sjelslivet plutselig, dog kan jeg ikke garantere at tallet 53 etter korrigering av det fatale enda har sin gyldighet, hehe..

  Ser frem til at du avliver din pc, får håpe det følger med en rapport om henrettelsesmetoden, de kan være interessante..

  Ja jeg får se hvis de ikke forklarer noe her da May-Britt. Egentlig er det maks lengde og lagringen som vel er hovedsaken for min del..

  Tor

 4. Tante Label Says:

  Pixler Det kommer jo litt an på hvor stort du vil ha bildet da….jeg ser at WEB-linn og Tante Bø bruker 770 x 250 pixler. (jpg) Jeg bruker GIF, sånn at det blir gjennomsiktig.
  Hvis du høyreklikker på bildet og ser på "egenskaper".

  Hvis du virkelig vil ha det profft så kan du dele det opp i 3 eller 4 biter, sånn at den biten som vises i venstre marg blir sånn du vil ha den, men det er jo egentlig bare flisespikkeri…

  Du kan lagre så mange bilder du vil på http://www.lagrebilder.no

  Beste hilsen

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Akk, den burde jeg tenkt Akk, den burde jeg tenkt på selv Tante Label, er jo logisk lett å finne størrelsen på et bilde. Så takk for å minne meg på den, hehe..

  Da vet jeg bredden, høyden er jo valgfri, så jeg får se. Men det du sier om gjennomsiktighet er jo et viktig moment for de av oss som har farget/mønstret bloggbakgrunn. Skjønt man kan bruke tilpassete farger og på en bakgrunn.

  Venstre marg? Mener du loddrett? Jeg hadde tenkt på kun en banner på langs på toppen. Eller misforstår jeg? Kanskje du mener å følge margen med et hovedbilde og så følge på mot høyre med biter? Er mange muligheter forsåvidt.

  Takk og for den adressen til lagring, jeg holder på i hodet (av og til) og prøver å løse det generelle bildeproblemet her siden Sol komprimerer bildene såpass at de nesten blir ødelagte, samt at man egentlig ikke kan forstørre de uten at de mer eller mindre blir ødelagte.

  Så mulig jeg burde lage et album i picasa og løse det den veien i stedenfor å bruke den interne lagringsmuligheten. Sol ser ikke ut til å ville løse (eller forstå) problemet. Jeg har bedt de løsne litt på autokomprimeringen, samt å sette standard til maks, dvs ca 450-470 piksler i bredde, så kan man heller justere ned størrelsen selv om det føles nødvendig.

  Dersom jeg velger en picasaløsning så kan jeg og lagre bilde på toppen der, eneste jeg er usikker på er om bloggbildene da kan bli mye tregere å få lastet inn i innleggene, vet ikke om speeden til picasasystemet er stabil. samt hvor mye Sols påvirkning der kan redusere innlastningstiden.

  Mange takk..

  Tor

 6. Tante Label Says:

  Alt du setter på toppen av bloggen.. …viser også i venstre marg.
  Når du lager et stort toppbilde viser bare en liten del av det i margen.

  Du ser det bedre hvis du stikker innom bloggen min eller en av de andre som har toppbilde.

  Tror du må finne ut av ting selv…ser ikke ut som de Sol-folka rir den dagen de saler…

  Beste hilsen

 7. Web-Linn.no Says:

  Tante Label Åh nå ga du meg en ide også😛 aldri tenkt over det med å dele den opp i 3-4 deler før. det var smart. Ja mer svar trenger jeg ikke å gi for det stemmer med alt du sier her.😉
  Lykke til videre Tor.😉


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: