Den røde sjefen..

Å bli sinna, jeg hater det. Jeg vil ikke bli sinna! – Men av og til en sjelden gang blir jeg. Noen ganger kanskje rett, en naturlig reaksjon, andre ganger urett. Man kan si sin meningen uten følge av lyn og torden med sprutende galle. Noen mennesker er fødte hissigpropper føler jeg. Har møtt noen slike som nesten hopper opp og ned som Donald – eller et barn som ikke får den 10 kilos sjokoladen i stedenfor den på 9..

Jeg jobbet en sommer på et bilverksted som ung villmann i det siste tenåringsåret. Sjefen der var en slik hissigpropp. Han ble rød og det dampet nesten av hodet hans som i tillegg hadde en rimelig sterk rødfarget hårmanke. Lå en papirbit på 3 mmm utenfor bossdunken på verkstedet ble først mann han fikk øye på overhøvlet slik at papiret krympet og krøp stille selv oppi dunken – om det var rett mann som fikk kjeften spilte ingen rolle.

Alle var livredde for å gjøre feil eller noe som kunne få den sinte til å overøse stakkaren med vrede i høy fistel. Den unge villmannen her ble advart om sinnataggen, og fikk se han i aksjon noen ganger. Til slutt ble jeg sinna selv, ventet bare på rette øyeblikket.

Og det var nettopp den berømte bossdunken som ga sjansen. Sjefen hadde nettopp overhøvlet en av læreguttene for noe ingen forstod. Så tørket han hendene og samtidig som han skulle kaste papiret oppi bossdunken så ropte sekretæren på han ut kontordøra. Dermed fikk hun øynene hans – og papiret havnet på gulvet på baksiden av bossdunken og lokket smalt igjen.

Tilfeldigvis stod jeg med hodet oppi motoren på nærmeste bil og så papiret lande så vakkert på utsiden. Vel, tenkte jeg, jeg hadde fått beskjed av hissigproppen da jeg begynte å jobbe der at jeg skulle "lære" av han (han var i tillegg "verdensmester" i alt), og at han behandlet alle helt likt. Ok, jeg hadde jo lært da at papir utenfor bossdunken ga som betaling en overhøvling av sterkeste utgave fremfor alle de andre.

Så, jeg måtte da vel følge hans lære trofast til punkt og prikke? Jeg ropte på han, hans olme øyne glodde bort, jeg husket enda ord for ord det han hadde skjelt ut en annen dagen før for en bit papir på gulvet. "Kom her!" sa jeg høyt og gikk bort til bossdunken. Pekte på papiret og sa: "Hva faen tror du kundene vil si når verkstedet ser ut som en svinesti!" Det ble sagt såpass høyt at plutselig stakk det 13,5 hoder bilmekanikere og 2 skremte læregutter opp fra pansere og koffertrom. Glemmer ikke geipen til kontordamen heller, men aller mest uttrykket til hissigproppen, det var ubeskrivelig.

Måpende med bulende vantro øyne stirret han på meg og på papiret han nettopp hadde tørket seg med som lå ved siden av bossdunken. Jeg fortsatte med hans "lærdom": "Og se! Hva faen er dette? Skulle tro du skulle tørke hele kroppen med papiret! 20cm er nok! Tror du firmaet driter penger!" Han kokte mer enn noen gang, men ingen lyd kom. "Ta det opp! Del det i 2, den ene delen skal oppi bossdunken, den andre gjemmer du i lomma og tørker deg med neste gang! Forstått? Ser jeg mer sløsing blir det trekk i lønna!"

Nå var det helt taust på verkstedet, ikke en kjeft pustet en gang, alle stirret på seansen. Fra den sinte sjefen kom det enda ikke en lyd, rød som en tomat kikket han seg rundt og så alle ansiktene. Så bøyer han seg ned og tar opp papiret, deler det i to og tar den ene delen i lommen og den andre legges i bosspannet som han i sinne så smeller lokket igjen på. "Hei! Hva faen? Vet du hva et brannsikkert bossspann koster? Åpne det og lukk det lydløst igjen!" sa jeg med bestemt røst. Nå, tenkte jeg, nå eksploderer han vel. Men, taus med steam ut av hodet lukket han det opp igjen – og rolig lydløst ned.

Så snur han seg mot meg og begynner med pekefingeren, før han får sagt et ord smiler jeg og sier: "Nå var jeg vel flink? Du sa jeg skulle lære og gjøre nøyaktig som deg." Munnen hans klappet igjen. Plutselig begynner det å småle fra kofferten på en grønn Opel og det sprer seg, til slutt ler alle bak oss. Rolig uten en lyd snur hissigproppen seg og tusler inn på kontoret sitt. Straks døra smelles igjen lyder det klappsalver og alle brøler av latter, hehe..

Vel, jeg regnet med å få sparken, men nei. Tvert om, dagen etterpå fikk jeg et større ansvarsområde – og større lønn. Og resten av den sommeren jeg jobbet der ble ingen flere utskjelt av den røde sjefen..

 

10 kommentar to “Den røde sjefen..”

 1. mariee53 Says:

  ha ha herlig smake sin egen medisin, det lærte han av ja..Varme tanker fra Mariee53

 2. tanjazi Says:

  Å guri malla,jeg ler så Å guri malla,jeg ler så jeg griner her..Det er den beste "smake sin egen emdisin" historie jeg har hørt/lest på lenge:-))
  Har savnet deg og din humor:-)

 3. Trultus Says:

  Hahahahaha – herlig, Tor!! Hahahahaha – herlig, Tor!! :-))
  Skulle likt å sett fjeset på den karen, ja.😀

 4. Anonym Says:

  Haha:P Du er noe for deg sjøl du Tor:) Savner han Lars jeg. Kan du ikke lokke han tilbake? Sjøl om det òg er deg er det Lars:)

 5. -trultemor Says:

  «flirer godt her jeg sitter»;)) Knakande god!

 6. Tante Sofie, avlogget Says:

  Hehehehehe – beste jeg har lest på lenge! – Og er det ikke sant, så er dat jammen meg godt jugi :-))))

 7. Først og sist Says:

  He he.. Den var god..
  Vildt sinne dette her..Temmeren TOR..

 8. tante BØ Says:

  Den var bra : ))
  Lurer på Den var bra : ))
  Lurer på hva som rørte seg oppi hue på han etterpå : ))
  Ååååå … jeg skulle likt å vært flue på veggen : ))

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe, jeg husker det veldig Hehe, jeg husker det veldig godt selv den dag i dag, ordene og ansiktsuttrykkene. Men dessverre finnes det en del mennesker som aldri burde være sjefer eller overordnet andre, de mangler respekt rett og slett..

  Tor

 10. mirapisani Says:

  Hahaha..! ;D) Drivende godt fortalt Tor.
  Mira  ;))


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: