Tiden er inne for å støtte befolkningen i Iran..

Nå må verden støtte befolkningen i Iran. Dette er en unik sjanse til å få et av verdens mest undertrykkende regimer til bli byttet ut med noe som kan gi håp om en bedre fremtid for millioner, særlig kvinner og barn.

Iran er som de fleste vet Sharialovenes høyborg. Et mannssamfunn som undertrykker kvinner på de mest nedverdigende og bestialske måter. På samme tid er Iran med dagens styre en voksende trussel mot freden både i regionen og verden ellers.

For fredlige muslimer rundt om i verden som ønsker modernisering av både samfunn og kvinnesyn, og Islamsk tolkning, er et omskifte i Iran en viktigere sak enn mange forstår. Både muslimer og ikkemuslimer vil nyte godt av utrenskninger av de verste diktatoriske styrer som gjemmer seg bak kappen til Islam og hindrer modernisering og tilnærming til resten av verdens moderne menneskesyn og likestilling mellom kjønnene.

I Pakistan skjer det og noe som må sees på som større enn ved første øyekast, her griper man nå helhjertet inn for å få slutt på terrorreirene til Taliban, bli kvitt de for godt. Det handler om Pakistans fremtid som fritt land med en befolkning som ønsker et mer moderne samfunn og hvor en stadig større andel av befolkningen nå forstår den skade terroristenes tilstedeværelse skaper for landet som helhet.

Men særlig det som akkurat nå skjer i Iran er en sjanse verdens frie nasjoner bør gripe, og støtte folket med alle midler – blir oppstandelsene slått ned kan dette føre til enda verre tilstander og en gylden sjanse til en bedre verdensstabilitet er misbrukt. Man vet at Iran støtter terror mot vesten, og det er et viktig skritt i rett retning i å få byttet ut dagens styre med et som tar avstand fra terror og ønsker brobygging mot verden heller.

Så nå bør verdens frie nasjoner og FN straks stille seg bak befolkningen i Iran som kjemper for sin fremtid, og da med meget klare ord..

http://www.dagbladet.no/2009/06/15/nyheter/utenriks/iran/mahmoud_ahmadinejad/valg/6734459/

7 kommentar to “Tiden er inne for å støtte befolkningen i Iran..”

 1. davyen Says:

  Støtte Iran Ja alt som om mulig kan fremskynde et fremtidig demokrati i Iran og andre banditt stater MÅ!!!! støttes.Annet kan en gang ikke diskuteres.
  Davyen

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg pleier ikke ofte skrive Jeg pleier ikke ofte skrive blogginnlegg om news davyen, men denne saken er noe jeg er opptatt av, det er grusomme forhold for kvinner og barn i Iran. Tror ikke mange her i vår frie verden virkelig forstår hvor jævlig det er for særlig kvinner i slike land..

  Tor

 3. Troløs Says:

  Tror  også dette er viktig. Nå er det jo faktisk mange flere enn oss små nordmenn på her på bloggen,  rundt om i verden som tenker i akkurat de samme banene, så kan man da kanskje forvente at det dermed kommer noe bra ut av det? Ja, vi får tro det. I alle fall krysse fingrene og håpe.
  Det som i midlertid er synd, og også skrekkelig skremmende, er at en nokså stor prosentandel (spesielt mennene kanskje) av nevnte land faktisk er såre fornøyd med tingenes tilstand. Det skal vel mer til enn at all verdens befolkning ser på deres mange-mange-årige tradisjoner som dritt. Det er vel sånn det oppleves for dem, når statsmenn, kvinneforkjempere og andre kritiserer deres levesett. Det styrker vel ikke akkurat deres tro på at verden har en bedre idé? Utdanning og opplysning er to essensielle ord, som jeg mer enn noe annet mener muslimske land har stort behov for…og da mener jeg for begge kjønn og alle samfunnsklasser. Så må det sikkert gå et par generasjoner før "det nye" er inndoktrinert. Slik har det vel vært for resten av verden før dem.’
  Og slik kan man fortsette i det uendelige! Skal ikke kjede noen ytteligere med mitt legspråk, men heller overlate arenaen til de som er mer politisk anlagt enn meg selv. Synes bare jeg måtte kommentere litt, det er et viktig og interessant tema.
  Klem fra meg

 4. mariee53 Says:

  Viktig -viktig dette !!håper folkets stemme blir hørt -fort- Er faktisk engstelig jeg, for eksen min(far til mine to yngste unger ) er i Iran og uti sjøen på en plattform jobber han. De har kriseplaner for måte å komme hjem på, hvis det blir verre der nede. Ikke noe greit, de får ikke deler til helikopter, og er avhengig av båt for å komme iland, så han håpte han klarte rekke hjem til han skal ha minstegutten sin den 3. juli. Det håper jeg og, gutten gleder seg sånn. Varme tanker fra Mariee53

 5. davyen Says:

  Kjære venn Jeg skjønner.Du kan være hundre % sikker på det .
  Jeg har reist mye i  verden og har mange venner her og der ,men et større helvete enn Iran finnes ikke på vår lille klode.Selv  ikke Nord Korea kan sammenlignes.
  Jeg er ingen myk mann ,men mitt ellers så tøffe hjerte gråter for dem som står midt oppe i dette.En god venn av meg fra Teheran fortalte meg mye grusomt derfra enda dette var da Ayatollaene overtok for Shaen .så kjære Tor jeg forstår.
  Ha en god natt hilsen Davyen

   

 6. bamse1964 Says:

  Viktig at vi støøter opp Viktig at vi støøter opp om befolkningen der nå, spesiellt med hensyn til kvinner og barn, og den undertrykkingen de står overfor nå. La oss håpe at demonstrasjonene der er begynnelsen på en demokratiseringsprosess.

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det er mye helvete i land Det er mye helvete i land som Iran, mennesksyn er ensbetydende med mannssynet, kvinner er underordnet og må tilpasse seg menns meninger ellers blir de straffet, ofte på grusomme måter for selv småting.

  Jeg håper verden reagerer nå og støtter befolkningen, en annen leder betyr ikke automatisk at alt blir bedre med en gang, men det er et viktig og nødvendig skritt i riktig retning..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: