Den forsvunne skalden..

En sliten skald med 3 fingre med tape på og resten full av impregnerte fliser spiser middag og leser blogger med klump i halsen. Tror ikke jeg har fått så mye oppmerksomhet siden jeg var kul discjockey med blinklys for 3-400 fjortiser, eller lærte lakkerte millionærfruer den edle kunsten å fiske laks med fluestang på elegante måter.

Rett skal være rett; jeg var innom her i dag i en hurtig lunsj og fikk med meg et glimt av May-Britt og Tante BØ sine innlegg som varmet et skaldehjerte, men jeg ble avbrutt midt i Tante BØ sine ord og måtte stikke med en skive leverpostei m/agurk i hånden.

Men nå ser jeg at det har tatt helt av, og jeg undrer meg på hva menneskene her ser i en merkverdig skald sine ord som han selv ikke alltid helt forstår engang. På samme tid som alle deres ord varmer meg nesten til fuktige øyne sniker det seg inn en liten dårlig samvittighet for å ha latt det gå så lenge uten å ha gitt lyd eller beskjed, må bare beklage det.

Jeg prøvde å komme inn her en liten stund på lørdag, men fikk ikke logget meg inn etter diverse forsøk, antagelig like greit, i forbannelsen på slutten ville jeg sikkert da prompte sendt en apost til Sol og bedt de slette meg dersom jeg kom inn. Ellers siden sist jeg var inne har jeg knapt vært her eller der på nettet.

I en ukes tid har jeg innimellom annet spikret opp en terrasse for en fattig kjenning som ikke har råd til tømmermann, pluss vært reservepappa for en liten tass med krøller siden mammaen har brukket foten og går på krykker, men siden jeg har satt meg i anonym modus her ønsker jeg ikke å si mer om det.

Men, det er et stort "men" her. Normalt, selv med travle dager – ville jeg ha laget noen ord her på bloggen, tar ikke så lang tid. Jeg har vært her så lenge at det er blitt en naturlig ting i hverdagen – og fordi det har gitt meg noe godt tilbake. Det er noe med denne bloggen, menneskene her, i sum noe som gjør at man blir værende – til tross for et system som i perioder kan få selv den mest balanserte til nær å hente en hammer og skrote skjerm og pc i småsinne.

For de som kjenner meg litt bedre her over tid har det vel vært lesbart at jeg sliter litt, har vært slik en stund nå, og jeg har selv og gitt uttrykk for dette. Sliter med ordene som vanligvis triller som blåbær i spann fra en bærhenter av edel årgang med eikevanger og laget av en oldefar, kanskje en tipp til og med.

Når det er sagt, for å ikke skape en misforståelse – så er det ingen annen årsak enn meg selv som ligger bak den antatte årsaken til den tomme bærhenter. Selvsagt blir det ikke særlig flere bær mellom rillene når systemet og dets eier nær gir blaffen, noe sterkt sagt kanskje, men et stadig ikkevirkende system oljer ihvertfall ingens skrivelyst, dog blir man noe herdet her etter lang tid.

Opprinnelig var min plan nå å avslutte her. Og kanskje starte med blanke ark på et annet sted. Jeg må innrømme at det har vært en prosess som har foregått i tankene en stund nå. Og håpet var at da kom den manglende skrivelysten tilbake – kanskje. Jeg sier "var". For det var planen.

Men når jeg ser deres, kjære venner og medbloggeres ord her nå, så tenker jeg at: "hvorfor forlate det jeg kjenner, de jeg har blitt kjent med – det er jo ikke medbloggernes skyld i min egen manglende skrivelyst"… Egentlig er det jo meg selv som er "problemet" når det skrelles ned til kjernen.

Jeg har vel sagt det før, men jeg er nok mer komplisert enn de fleste aner, selv jeg aner ikke min egen kompleksitets grenser..

Ydmykt takker jeg for deres ord, jeg klarer ikke besvare og takke hver enkelt, men vit at de fikk meg til å våkne, forstå at å flytte antagelig ikke skaper flere ord, kanskje bare et savn tilbake til alle gode venner her – tror det ville nok heller blitt resultatet..

Så takk kjære venner..

27 kommentar to “Den forsvunne skalden..”

 1. tante BØ Says:

  HURRA : )) 
  SMASK !
  Nå HURRA : )) 
  SMASK !
  Nå skal jeg lese : ))

 2. May-Britt Says:

  johooooo så godt å se deg igjen, hadde nesten regnet med at du dukket opp og jeg da=) ha en flott dag videre villamannen=)
  [IMG]http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7577685[/img][IMG]http://img17.imageshack.us/img17/8032/z4a205f9098e5f.gif[/IMG]

 3. Tante Sofie Says:

  Hadde tenkt – å si HURRA jeg og, men der kom tante BØ meg i forkjøpet :-))
  Fint å se deg, Jærskalden. Velkommen tilbake!
  Klem fra den andre tanta🙂

 4. mirapisani Says:

  Puh..! ;)))   ;D)  Mira  ;)))    Det var ikke meningen at du skulle få dårlig samvittighet.
  Vi fikk bare en smule panikk.
  Mira  ;))

 5. rotehue. Says:

  Ikke rart vi etterlyser deg Ikke rart vi etterlyser deg vel,
  se hva du skriver da mann c»,)
  Glad for å se deg innom,
  og håper du er mer tilbake snart.
  Du veit….
  jeg trenger noen til å hjelpe meg,he he
  Klem

 6. medi Says:

  Endelig…der var’n.
  Takk og Endelig…der var’n.
  Takk og lov
  Gladhilsen medi.

 7. tante BØ Says:

  Jeg måtte bare SMASKE litt Jeg måtte bare SMASKE litt på deg før jeg tok meg tid til å lese,
  så glad ble jeg : ))
  Godt å se deg tilbake. Jeg var nok litt redd du hadde slutta nå,
  for du har jo sagt det en stund.
  Du må da ikke skremme gamle tanter på det viset : ))
  Nei ! Nå skal jeg jammen lage meg vaffler og ferire litt.

  Kjempeklem til Villmannen …. åsså en liten smask til : ))

 8. cat.10 Says:

  Første gang Er første gang jeg leser dine innlegg…. Men søren meg godt skrevet da…

  Ønsker deg velkommen tilbake jeg å…

 9. Annaps Says:

  Å..hei! Jammen godt du er tilbake:-) Jeg som pleier å lese deg mens jeg spiser frokost. Andre pleier å lese avisa, men jeg leser det du skriver…mye hyggeligere det.

 10. mariee53 Says:

  Titt titt der var du jo Var jo det jeg sa, du var ikke BORTE bare litt vekke en stund, men tre fingre og teipet, hmmm har du jobbet på egenhånd du min nesten navnebror hehe…Varme tanker fra Mariee53

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Blir rent forlegen her nå, Blir rent forlegen her nå, jeg lover å gjøre det jeg kan for å lokke frem ordene igjen – og ikke forsvinne igjen uten å si noe først så dere slipper å ikke vite noe.

  Jeg beklager og at jeg ikke kommenterer dere like mye som jeg normalt ville gjort, men lover å prøve å hente meg inn der igjen og med det første..

  Så takk tante BØ, May-Britt, Tante Sofie, mirapisani, rotehue, medi, cat 10, Annaps, marie og alle dere andre..

  Tor

 12. May-Britt Says:

  =) [img]http://i114.piczo.com/view/4/0/0/s/7/6/k/9/5/5/w/p/img/i277776229_71828.gif[/img]

 13. Dustaa. Says:

  OHH,,,Miraaaaaaaaaaaa OHH,,,Miraaaaaaaaaaaa

 14. mona-lisa Says:

  Veldig fint, ja, jeg ble glad av å «se» deg nå..🙂

 15. trultemor- Says:

  :))) stor klem! 

 16. davyen Says:

  Ahhhhhhh godt å få livstegn fra deg .Welcome home.
  davyen
   

 17. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk for den yndige lille Takk for den yndige lille damen May-Britt..

  Frøken Dustaa? Har sett dine fantasier om at mirapisani har småskjegg, eller at jærskalden har ekte pupper, men dessverre må jeg nok skuffe deg der. Jeg har nok ikke pupper, er totalt flatbrystet, og tviler på at mirapisani har pent småskjegg, hehe.. Men du er da en artig liten morsom frøken og..

  Takk mona-lisa, ble ekte glad nå for de ordene dine og spanderer min første bruk av de søte små ansiktene på deg ..

  Takk, og stor klem tilbake trultemor..

  Takk davyen, du er en jeg setter mye pris på..

  Tor

 18. Tante Label Says:

  Før i dag så tenkte jeg… …at hvis du kommer tilbake….så vil jeg også….

  Har bare ventet på et bra øyeblikk…

  Takk for at du er den du er! ( Stiller meg bakerst i smaske-køen…:-)

  Beste hilsen

 19. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Kjære Tante Label, at du Kjære Tante Label, at du vil endelig komme tilbake, det er en så god nyhet at jeg burde gjort som Tante BØ og stekt vafler og feiret, hehe, men tar en ekstra båtis heller, hehe..

  Og vet du, jeg hadde opprinnelig tenkt å skrive inn en kommentar ekstra her før jeg la meg og nevne deg – at du er dypt savnet. Leste du tankene mine? hehe..

  Det er noe med denne bloggen, selv om det er "sure" perioder av og til, samt at den funker bare "av og til" så trekker den oss tilbake før eller siden. Jeg velger å tro at det er summen av menneskene her, det er jo vi som er bloggen..

  Og Edb er jo og innom av og til igjen, dog for sjeldent mener jeg. Men allikevel er hun her om ikke annet, kanskje kommer flere av de gamle bloggerne sigende igjen litt om litt..

  Men, vi må ikke glemme de nye, det er mange nye som er koselige, og skriver interessante og gode ord..

  Takk for at du er den du er og Tante Label, det er nok mange som har håpet du kom tilbake..

  Jippi!

  Tor

 20. Anonym Trultus Says:

  HEIA Tor – endelig var HEIA Tor – endelig var skalden tilbake igjen! :-)) Vi har savna deg fælt, skal du tro. Og at du «dro med deg» tante Label også når du endelig dukka opp, var jo en bonus av de store!🙂

  Ha ei riktig god natt, Tor.
  Gleder meg til å lese deg i ukene og månedene og… fremover også!🙂

 21. Penselsvingeren Says:

  Hei Så fint å se deg igjen.
  Var inne på tanken om at du led av kraftig maledilla og hadde ikke tid til noe som helst, siden du maler akryl. men så var det andre ting, rart hva vi kan bille oss inn. ;-P
  Er rimelig ny her men har rukket å kose meg med noen av dine skriverier.
  Nå gleder jeg meg til å lese flere.
  Skulle egentlig legge meg for lenge siden, men så glemte jeg å sende avgårde en jobbsøknad. Det er i en kommune og de bruke slike traurige skjemagreier som tar en evighet. Jeg er sikker på at de har disse skjemaene for å få luket ut de som ikke er fryktelig interesserte i jobben.

  ha en flott kveld.

 22. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk penselsvingeren, blir Takk penselsvingeren, blir lite maling om sommeren på meg. Vet ikke om det er "vanlig" at inspirasjonen er mindre om sommeren hos de fleste? For min del holder jeg på med så mye rart, prøver nye ting stadig vekk, synes det er gøy å prøve noe nytt, og en lærer noe av alt.

  Jeg tar mye bilder om sommeren, de gir meg inspirasjon i mørketiden til å male. Ellers er jeg mer rastløs om sommeren, og prøver å få meg noen turer her og der, mest dagsturer, koselig det med termos og niste, fiskestang og kamera..

  Er noe tunggrodd og litt gammeldags nok i det kommunale systemet tror jeg. På samme tid tror jeg at plusset er at de nok har en bedre og mer nøytral behandling av søknader. Og lykke til med søknaden..

  Ha en god natt og sov godt..

  Tor

   

 23. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hei Trultus, og mange takk Hei Trultus, og mange takk for ordene.
  Det var ikke i mine tanker å være borte på den måten, ble bare slik dessverre. Men er veldig rørt av deres omtanke, den sier mye om dere som er her..

  Ja Tante Label, gjett om jeg ble overrasket og utrolig glad at hun og er tilbake, hun var nok savnet av mange..

  Ha en fin natt og sov godt du og..

  Tor

 24. angel_dame68 Says:

  Vet om jeg har lov til å Vet om jeg har lov til å kommentere her jeg, jeg som ikke er en akseptert blogger, men hyggelig å høre fra deg hvertfall. Masse lykke til med skrivelyst og husk pleie av fingre (mitt tips er olivenolje). Ha en fin sommer ! Hilsen Angel

 25. angel_dame68 Says:

  GRR glemmer som vanlig noen GRR glemmer som vanlig noen av ordene…. Ikke manglet. Rett versjon.
  Vet om jeg har lov til å
  av angel_dame68 den 16 juni, 2009 – 07:22

   
  Vet ikke om jeg har lov til å kommentere her jeg, jeg som ikke er en akseptert blogger, men hyggelig å høre fra deg hvertfall. Masse lykke til med skrivelyst og husk pleie av fingre (mitt tips er olivenolje). Ha en fin sommer ! Hilsen Angel

 26. bamse1964 Says:

  Godt du er tilbake Godt du er tilbake igjen.
  Håper flere av de "gamle" som f.eks leone også er på plass igjen snart.

 27. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Klart du har lov å Klart du har lov å kommentere Angel, alle har jo det. Så ikke tenk på det. Og takk for ordene..

  Takk bamse, og enig, får håpe flere av de gamle kommer tilbake..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: