Annerledeslandet i vakre morgenfarger..

Åh ja! Skaldens øyne myser mot himmelblå mens hodets innhold enda sliter med å våkne. Utbruddet er berettiget, den blå himmelen er dandert med akkurat passe utvalg spredte skyer, som flytene himmeløyer gir de perfekt liv der oppe. Spredte skyer gir og et fantastisk skiftende lys som får landskapet til å leve mer.

Noen kaffekrus innabords – og hjernene er klar for sortering av inntrykk og føleleser – i harmoni forhåpentligvis. Når man blir "godt voksen" kan man tillate seg flere tabber, tabber som setter en selv i et ikke så dødsseriøst lys alltid. Og evnen til å le av seg selv og sine tabber blir en forlystelse, best følelse det ofte å le av seg selv sammen med andre. Man må jammen sant min caps være virkelig og ekte seriøs i nok mengder ellers.

Å zappe nyheter på nettet er av og til noe som gjøres om morgenen. De fleste zipper man forbi og man zapper kjapt til neste. Mange har man lest før, noen er ikke uvanlig de samme fra i går og bare påpyntet etpar nye punktum. Jeg er glad jeg ikke er journalist og må ha bastante meninger om alt. Journalister har ofte et visst markeringsbehov som må tilfredstilles, det er noe av deres drivkraft.

Hva som har skjedd med det som er i ferd med å bli "spøkelsesflyet", den store ulykken, dominerer selvfølgelig nyhetsbildet. Nå viser det seg visst at man ikke har funnet en eneste bit av flyet enda. Og da spekuleres det bare mer om hva som har skjedd og hvor det er blitt av. Etter feilmeldingene å dømme, så tror jeg personlig at flyet har delt seg i alle sine millioner biter allerede en mil oppe i lufta og at delene da er spredt over halve havet, de flest er nok sunket noen kilometer ned til havbunnen. Selv moderne fly har sine begrensninger i hva de tåler.

Så dukket denne opp: "Norske menn gjør for lite i hjemmet" – norske kvinner er ikke fonøyde med sine menn. Og da i såpass mengde at de norske kvinner kommer kun på 11. plass i det å være fornøyd.  I våre naboland finnes de kvinnene som er mest fornøyde, snodig? Hva er det så med a) enten de norske kvinners forventninger, eller b) de norske menns ansvarsfraskrivelser? Merkelig i grunnen siden vi burde egentlig ligge nær våre naboland da vi har noenlunde samme kultur og moderne samfunn?

Over tid har man jo lest div diskusjoner som f.eks: "De norske kvinner er for kravstore" eller "de norske menn er for lite tilstede i hjemmet" osv osv. Jo mer jeg tenker på forskjellene mellom f.eks svenske kvinners fornøydhet vedrørende deres menn mot de norske kvinners store misfornøydhet, jo mer besynderlig synes forholdet å være – norske kvinner utrykker her en mening mot "normalen" sett i forhold til våre sammenlignbare nabokvinner. Hvorfor?

Nok et område hvor Norge er den enslige svale mot vinden og lever opp til omdømmet som "annerledeslandet"..

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=554511

Ha en fin laurdag..

4 kommentar to “Annerledeslandet i vakre morgenfarger..”

 1. bramaputra Says:

  på mandag sjer det jeg henter sabben min og setter den i seglsnekken-så drar jeg ut i øyene(sjønt sønnen min skal på skolen og dansing.)- er det vær så tar jeg han utav skolen.- så skal vi fiske og leve friluftsliv heller.- du skriver så voldsomt-jeg drikker øl og skal sikkert på byen- skriv litt mer om fiskesneller da- jeg har en kardinal33 en abu5500- en penn og en penn senator- da jeg var barn hadde jeg ikke det.-nå fisker jeg i sjøen-men ferskvann er toppen,-  beste ønsker-  vi skal være glad vi har levd før
  og ikke er ung i dag tror jeg-sjønt det er ikke noen fasit på livet.
  så lenge det er ørret er det håp- angrer på jeg ikke oprettet kontakt med hun stor grisebonden den gangen-hun hadde egen eller egne laxelver der du er-

 2. mirapisani Says:

  Åå.., så flott ord Tor. ;)) *himmeløyer* Jeg ble helt varm i hele meg nå.  ;)))

  Ja kvinner er et kapitel for seg selv. I større eller mindre grad.
  En taxi-sjåfør sa en gang til meg at norske kvinner var noe lureri. Jeg ble litt paff. Og så fortsatte han med at ; først får de øye på kjekkasen og er såre fornøyd. Får han i hus og dreserer han til å gå ut med søpla, og mye annet rart. Så syntes de pluttselig at mannen er blitt kjedelig og tiltakslaus.
  Finner så ut at får dem ikke vilja si så får heller ikke han "mat", og klapper igjen brødboksen. Siden klager de på at han flyr på byen fordi han er sulten. Og da kan han like godt være der ute.., og Bang..! der går ytterdøra igjen…
  Og sjåføren bare fortsatte og fortsatte hele veien hjem. Jeg ble helt ør i hue av å høre på den kværna. Ikke godt å si hva slags opplevelser han hadde hatt. Men utenlandske kvinner sa han ikke et ord om…  ;D)

  Ha en flott søndag Tor.
  Mira  ;))

 3. Kritisk Says:

  ZZzzzzzzz ZZzzzzzzz

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Høres koselig ut Høres koselig ut bramaputra, jeg har selv hatt båt før og det er ubeskrivelig deilig å putre rundt på havet mellom holmer og skjær, fredlig. Sneller? Skal se senere, jeg har endel av de ja, hehe..

  Nei ingen fasit på livet, men å elske er vel å leve..

  Skyene kan jo sees som øyer og mirapisani. Dersom fantasien er såpass som min så går det ihvertfall, hehe..
  Det var litt av en lekse den taxisjåføren lirte av seg, og veldig generaliserende. Har vel hørt den "leksa" før selv og, men det er jo feil å både hevde og å tenke slik..

  Ha en fin dag..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: