Uten kompass..

Tusenvis – tusenvis av mennesker har jeg møtt på min famlende sti gjennom livet. Noen er bare vage minner, grå, noen får meg enda til å le, noen til å gråte når jeg tenker på deres skjebne – og noen få kunne jeg ha elsket..

Du – og dere..

Du – og dere, dere alle..

Du – og dere, dere alle – dere er mine minner..

Mennesker, individer – selvstendige sjeler. Mange ganger når jeg har sittet på en utekafe og sett mennesker passere, ukjente i uendelig strømmer, så undrer jeg på alle jeg aldri rekker å bli kjent med, de alle har sine helt unike liv og opplevelser, følelser..

Hei du..

Hei du og..

Hei dere – hvem er dere?

Enkelte mennesker leste jeg som en åpen bok, kanskje fordi de ville jeg skulle.. Andre hadde omgitt seg med en blymur. Kanskje for at ingen skulle få se deres sårhet..

Du gråt sårt..

Du gråt sårt som et lite barn..

Du gråt sårt som et lite barn, du ville ha min trøst – og jeg ga..

Noen få mennesker var dype som jomfruelige skogstjern i deilig månelys, de kunne jeg snakket med inn i uendeligheten. Andre snakket bare om lakken, fasadene sine, ofte med en innleving som fikk meg til å undre om det ikke var noe under lakken..

En jord full av sjeler..

En jord full av sjeler rundt et bål..

En jord full av sjeler rundt et bål som ser hverandre..

Og alle dere mellom de to ytterpunkter, dere glemmes ei heller..

Noen få mennesker ble sinte på meg, dog uten at det bekymret meg, de fortjente ordene, kyniske mennesker bør ikke komme meg nær – der går en grense. Men de aller aller fleste smilte sammen med meg. Eller lo.

Ikke tirr meg..

Ikke tirr meg du eller dere..

Ikke tirr meg du eller dere uten respekt – da vil dere angre..

Men, noen få sa de elsket meg… Det kan gjøre uendelig godt, men og smerte uendelig mye når jeg ikke kunne gjengjelde, da gråt vi sammen, hver for oss noen ganger..

Elsk meg..

Elsk meg nå..

Elsk meg før tiden tar meg..

Mennesker, tusenvis… De har alle lært meg noe viktig – det å prøve å forstå før man avskriver, før man sier noe som ikke er rett. Mennesker, de fleste er sårbare dersom man skyter blink. Vanskeligheten ligger av og til i å vite hvor innertieren er, og holde seg langt unna den. Ikke lett, ingen garanti kan noen gi – men man kan prøve å finne ut, prøve å forstå..

Ser du meg?

Ser du meg føler du?

Ser du meg føler du? Ser du min nakenhet bak der? Før du dømmer meg..

Noen ganger ønsker jeg nesten at vi mennesker hadde mindre følelseevner, da fikk vi kanskje føle mindre smerte..

En kink smerter..

En kink smerter, en stein på fot og..

En kink smerter, en stein på fot og, men ord kan smerte uendelig mer..

Mennesker, tusenvis, men mange alene. En forbannelse, mange føler seg mer ensomme sammen med andre – andre mennesker som ler og har det tilsynelatende slik de selv ønsket de hadde fått livsgaven utdelt.

Lille menneske, hvor går du?

Lille menneske, jeg ser deg..

Lille menneske, noen elsker deg..

Min sti går jeg uten kompass, uten kart mellom alle verdens sjeler. Som alltid. Kartet finnes, men hvor er ukjent. Kanskje finner jeg det er vakker dag hos den ukjente som eier det – og venter på at jeg skal finne det..

.

.

Sarah Brightman – Deliver Me

10 kommentar to “Uten kompass..”

 1. Ulva Says:

  Tenk på alle de… Spennende som du skal møte….

  [img]http://i114.piczo.com/view/4/8/9/6/g/k/3/m/7/e/u/h/img/i285976966_1747.gif[/img]

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja, man må tenke slike Ja, man må tenke slike Ulva, møte nye mennesker som alltid med åpent sinn og prøve å forstå, man kjenner de ikke før en forstår – men da må man ville forstå og..

  Tid – å forstå tar tid, nøkkelen ligger der hvis man vil ta den og bruke den..

  Tor

 3. Ulva Says:

  Ja, ikke gi opp Men se alle de vakre nyansene… det er å leve det….

  [img]http://i114.piczo.com/view/4/8/9/6/g/k/3/m/7/e/u/h/img/i285976966_1747.gif[/img]

 4. Gudrunn Says:

  Blir du ikke lei av å
  Blir du ikke lei av å søke?
  Kunsten er å slå seg til ro

 5. Ulva Says:

  Gudrunn Vet det ikke er til meg, men må si noe…
  Livet er jo å søke, slå seg sammen med noen man kan søke vidre med… eller alene, man må ikke slå seg til ro.
  Emkelte sjeler kan ikke fanges… å holdes fanget i ro…
  [img]http://i114.piczo.com/view/4/8/9/6/g/k/3/m/7/e/u/h/img/i285976966_1747.gif[/img]

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Forstod ikke den helt Forstod ikke den helt Gudrunn? Kan du stoppe tanker, lengsler – ja det å eksistere som et menneske?

  Skal man bare gi opp drømmene om det man ønsker i livet og sitte som et tomt skall?

  Men, forventer ikke at alle forstår meg, jeg forstår knapt meg selv alltid..

  Tor

 7. angel_dame68 Says:

    .

 8. mirapisani Says:

  Noen ganger er det bare godt. Noen ganger er det bare godt å boltre seg i ditt univers.
  Når mine egene tanker forlater meg vet jeg at her skal jeg tillate meg å være en stund.
  Mira ;))

 9. tante BØ Says:

  Du underfundige mann Du underfundige mann : ))
  Du får meg til å falle i tanker gang på gang.
  Jeg er i grunnen ikke en tenkende person ….
  jeg føler lissom mer. Følger magefølelsen.
  Tanker farer lissom bare igjennom og blir borte like fort,
  mens en følelse kan følge meg lenge.
  Det ble litt rart det der, men forsto du ?? : ))
  Jeg er ikke no flink med ord jeg : ))
  Ha en fin dag.

  Forresten … De siste grågjessa dro ikke herfra før på morran 30 mai.
  Utrolig seint det da.

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk mirapisani, men det er Takk mirapisani, men det er nok ikke alltid lett å forstå andres tanker fullt ut..

  Vi er ulike alle, mer eller mindre tante BØ, men jeg føler vel at du "undervurderer" deg selv litt, jeg har da lest dine meninger og tanker lenge og de tyder i høyeste grad på at du og tenker og undrer deg, på din måte..

  Det var veldig sent de gjessene dro nordover, i grunnen sensasjonelt sent..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: