Siste maimorgen..

Siste sjanse til å skrive i mai 2009. Om noen uker er det august – og så kom nissen. Hvem husker hva man gjorde siste dag i mai i 2003? Neppe mange. Men før nissen kommer skal en ny sommer nytes. Som i dag, i går, i morgen.

Vakre og lyse sommerdager, og netter. Sent i seng, tidlig opp. Legge seg til fuglesang og stå opp til humlesus og mer fuglesang. Sol leker med gardiner på tidspunkter de fleste enda er i drømmeland. Inn åpne vinduer høres kun naturens innbyggere når solen våkner, menneskene lever etter urverk for effektivitetsårsaker, og ikke naturens klokke.

Siste dag i mai… den er vakker i solbelysning og 20 grader om ikke annet. Var ute og følte dagen allerede før 6. Daffet rundt mellom solstråler på terrassebord. Morgen er tanketid, man går rundt og drar inn verden på ny med dagens friske pust. Trøtt – javel, men man må jo ikke sove bort sommermorgenen. Som om kvelden, natten, den må heller ikke mistes.

Men sommerdager bringer og bud om svette og plikter. Har man en kåk med omgivelser blir man aldri arbeidsledig – dersom alt må skinne. Forsommeren er for mange en tid de polerer sine biler og sine kåker, alt må jo skinne, blinke. Det er jo megaviktig. Javel? Greit, men haster det? Åh ja! Sommeren er jo så kort og må utnyttes! – Javisst, det var jo det som var poenget..

Ikke alle forstår det poenget – uten at det bekymrer meg. Poenget med at sommeren er kort her oppe – men på samme tid ikke så kort at man må svette stress hver dag. Mitt mål er alltid at alt skal være ok, i orden. Men ikke slik at det blir en livsoppgave. Så jeg duller og fikser litt jevnt og trutt, når jeg har lyst, og ikke etter et skjema med nøye oppsatte frister. For – jeg skal ikke nå noe, vedlikehold er en evighetssak – og da er det greit å ha et fornuftig og avslappet forhold til den greia.

Og det er kos og greit å putle med noe vedlikehold, dvs når man har lyst og det ikke er et stress og press. Ikke det, jeg kan stå på som styggen selv dersom det haster, men da må det haste av en gyldig årsak. Men som med mange ting i livet er det jevne det beste, litt av og til holder alt nok i orden uten at man selv stresser seg blå i perioder. Man skal jo nyte sommeren fri og. Fri for "må" tanker..

Som og her å skrive innlegg, tar sin tid av og til. Samlet skrivetid er ikke særlig lang, men av og til er det noe her og der mellom avsnittene som blir gjort og neste avsnitt kommer en halvtime senere. Det haster ikke, jeg må ikke nå et klokkeslett, nesten som en innlevering av en skoleoppgave. Da blir det stress å skrive, og det er ikke gøy. Og det skal være givende å sette noen tankeord ned, ellers kan det bare være..

Og i dag er det DTM, billøp for gutter og jenter (canal+ sport). Tror jeg setter det på opptak og ser det i kveld heller, en stor fordel med dagens dekodere med slike muligheter, og jeg liker jo teknodingser av alle typer, og hilser alltid velkommen alt som kan gi meg selv mer frihet – frihet fra den fordømte klokka..

Under er noen videoer fra DTM, verdens mest populære serie i sitt slag, en kamp mellom mercedes og audi, morsom. Og det er ikke bare "gutter", det er 2 kvinner og som er med i løpene..

Og der ble det sannelig lunsjtid som skal nytes ute i en bedagelig passe sløv stilling..

.

5 kommentar to “Siste maimorgen..”

 1. trultemor- Says:

  jo!! Nei, jeg husker ikke så  eksakt. Men da var poden 2mnd gammel, så mesteparten av dagen dreide seg nok om han…Og jeg hadde tatt min første fjelltur etter fødselen…

  Har ingen blogg eller dagbok å se tilbake på;)

  Ha en nydelig dag:))

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jo og nei trultemor? Hehe.. Jo og nei trultemor? Hehe.. Men du har ihvertfall et holdepunkt i poden din, ellers tviler jeg på at du ville husket noe som helst fra den nevnte tid, hehe..

  Men har man ikke slike "merkesaker" er det utrolig hvor vanskelig det er å huske hva man gjorde der og der i et gitt årstall.

  Ha en nydelig dag du og..

  Tor

 3. Trultus Says:

  Siste maidagen i 2003?? Aner Siste maidagen i 2003?? Aner ikke… Blank… Veit at det var mens jeg gikk sykemeldt, etter at jeg traff veggen – men nøyaktig den dagen?? Nope…

  Ellers så er jeg så enig, så enig i dine betrakninger om at ting skal være i orden – men at det er viktigere å nyte dagen enn å stresse for at alt skal skinne til en hver tid… Jeg stresser til jul. Og så stresser jeg til 17. mai. Og resten av året lar jeg "humla surre" – og tar ting sånn litt etter hvert.

  Blir litt stressa når det begynner å gro igjen rundt meg. Da tar jeg et raus…🙂 Meeen – nå skal sant sies at jeg muligens hadde vært mer stressa på den fronten om jeg hadde jobba mindre, hadde hatt en bedre halvdel som kunne tatt i et tak, hadde hatt mer tid til å faktisk gjøre slikt…

  Man innretter seg etter det man har – seter tæring etter næring, både når det gjelder penger og tid, tror jeg… :-))

  Ha ei fortsatt flott pinse, da Tor¨.

 4. Ulva Says:

  Lett, men litt juks da Var i  kirken å så noen jeg er veldig glad i gifte seg…
  Så var det fest å kaker senere på dagen😉
  Mai er jo en måned som har alt da..

  [img]http://i114.piczo.com/view/4/8/9/6/g/k/3/m/7/e/u/h/img/i285976966_1747.gif[/img]

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Beklager at jeg ikke fikk Beklager at jeg ikke fikk svart i går kveld, det hang såpass på slutten her at jeg måtte gi opp når jeg skulle redigere siste innlegg.

  Nei har man ikke en ekte merkedag å forholde seg til så stopper ofte hukommelsen der Trultus. Hjernen har nok en begrensing i å lagre dager mot matematisk oppsatte datoer uten noe særskilt som f.eks noe helt ekstra som hendte på en gitt og uvilkårlig dato.

  Jeg liker å ha ting i orden, at alt er ok. Men for min del føles det bedre å ta litt hele tiden og ikke de enorme skippertakene bare fordi jeg samler opp over lang tid. Eller pga at kalderen har visse dager alt "bare må" skinne, dvs fasaden. Tar man litt hele tiden blir det aldri noe stress, og da føles vedlikehold på en annen måte og ikke som et direkte ork.

  Håper du har hatt en fin pinse..

  Ja har du en slik opplevelse så husker du nok ulva, men nok ikke så lett uten den delen som gjorde at den dagen skilte seg ut.

  Mai har det meste ja, juni er og vakker, juli er ofte mer turbo – selv om det er ferie for mange.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: