Juba-Juba Jei!

Ror en tur til New York etter frokost. Fortøyer ved frihetsdamen. En negresse i miniskjørt vil ride. Sorry, I’m a kisser. Jævla kresne utlendinger bjeffer hun tilbake – og tilbyr rabatt. En full mann tisser i sjøen, opp kommer en sint krabbe og knytter høyre klo. Lunch mister? Ok, en neve dogs bytter hender.

Ok, det var New York. Vinker takk til den høyreiste i allværsklær for pass av robåten. Svinger innom Island på vei hjem, NOK er gull verd her nå, kjøper en geysir og en trekvart lakseelv – vekslepengene får islendingen til å sambaruse. En eventyrlig islandsk Svanhildur med ekte blond flette haiker på et skjær, hun får sitte på, men foran – stilig med en gallionsfigur. Hun vil imigrere til Skaldeland.

Ror kjapt innom Hardanger, morellene er modne. Sender Svanhildur opp på første riksvei for å handle en kasse. Pilker storsei mens jeg venter. Ror sørover. Stikker innom Haugesund og selger seien, de tynget båten. Og Svanhildur er trøtt og vil legge seg på dørken, ber henne ligge uten profil – ellers mister jeg kursen. Dessverre snur hun seg i søvne og fjelltoppene kommer til syne. Dermed ender vi på Shetland.

Prøver å landsette Svanhildur på Lerwick, lover å ikke ro i fra, noe som helt klart er pur løgn. Dessverre er Svanhildur en født voluspå og fikk sett mine øyne før jeg kikket på solhøyden, og jeg er avslørt. Jeg må ta min straff – og lar henne få kysse meg etter hvert tiende åretak. Matte er et sterkt kort hos Svanhildur.

Tar en liten avstikker innom Oslo med hovne lepper. Fortøyer i fendrene på rekeskøyta til Kjell Inge. Men han er tom for reker, og har en Svanhildur selv. Så ingen knep der å tjene. Selv om jeg gir henne skulsmålet 11 av 10 for kyssekunster. Dog tilbyr han seg å kjøpe aksjer i fletta, men da blir det sorry gutt – den er freda.

Etpar pils i akterstevnen, og der kommer sannelig Jenseguten på sin sommermoped. Han skal spille poker med Kjell Inge. Jeg sier kun ja takk til å joine dersom Svanhildur kan legges i potten. Men Jenseguten blir sur da jeg mener han behøver en ny Brustad med et hint mot Svanhildur som jo er superb med flette og spår sikkert bedre enn Brustad.

Men feige Jenseguten våger ikke gå mot Apkvinnene, men kan tilby utkantstøtte dersom jeg tar med Svanhildur hjem til Skaldeland og beholder henne som budeie. Jeg øser båten og skvetter surt fjordvann fra kjølsvinet på Jenseguten. Han peker finger og skal sladre til Røde Kristin. Jeg ror videre med gallionsfiguren. Det nærmer seg kveldsmat og jeg kobler inn den andre turboen. Får en fartsbot i Blindleia som jeg ror fra med ædabæda.

Vel hjemme fortøyer jeg i det engelske epletreet til Jonas Greve Steidn. Han kommer med syvmilsfjosko og hevdalukt. Jonas buler med øynene når han ser gallionsfiguren Svanhildur. Tilbyr henne som dreng, men han våger ikke siden Boline da ville barbert av lillekaren hans og bannlyst gubben. Kan forstå han – hvem ville våget det med Boline til kjerring? Stakkaren våget ikke si nei i kirka.

Drar frem Maserati’en fra et pilekratt, og spinner hele veien hjem med en hylende Svanhildur i passasjersetet – dessverre hylte hun av pur glede. Hva nå? En skald myser ut vinduet mot verden og den islandske sylfide traller på kjøkkenet mens hun tilbereder en 10 retters. Jo. Ringer ordføreren. Han er jo singel – og litt sand dog.

Ni minutter går og ordførerens ponny kommer pesende inn på tunet. Han lover full skattefrihet til skalden, og med diverse tilbakebetaling av skatt fra andre dersom han får overta sylfiden. Værsegod, svarer jeg. Men før jeg rekker å pønske ut hva jeg skal gjøre med all skatten jeg er lovet, har Svanhildur svinebundet ordføreren fast til ponnyen og jaget den hjem. Sukk. Hva nå?

Kikker ut vinduet på UFOene som danser reilender over hønsehuset. Det er jo snart natt? Sovetid. Svanhildur insisterer på å sove med meg – selv om jeg insisterer på å sove med katten heller. Vel, hun får sove på et gjesterom tenker jeg, og sniker meg opp og låser døren med 3 lags hengelås smidd av oldefar. Til og med Gjest Baardsen måtte gi tapt for den. Nattero her takk!

Sovner som en gråstein. Men, akk. Glemte vinduet, og Svanhildur kommer brasende inn fra glassåpningen, hun har klatret inn via den gamle bananpalmen til bestefar. Svusj! Og bekledningen hennes er på en stol. Kikker over dynekanten på åpenbarelsen. Hva nå?

Ok. Men ligg i ro! Setter opp et strømgjerde på midten av sengen. Sovner igjen som en ekte norsk stein. Våkner av en varm pust. Skuer i halvsøvne bort katten – og hånden møter en ekte pupp! Hm.. Hva nå? En koselyd kommer fra puppens eier. Rykker løs hånden og kommer borti strømgjerdet AUUU! og ramler ned på gulvet.

Kikker rundt i mørket, venter å bli overfalt av gallionsfiguren hvert sekund, men ikke noe skjer – dog jo.. en svarttrost synger i halvmørket utenfor, konturene av noe kjent trer frem. Og jeg småler, en drøm.. igjen.

Juba-Juba Jei! Vel.. Hehe..

.

.

En annen sylfide:

3 kommentar to “Juba-Juba Jei!”

 1. Tante Sofie, avlogget Says:

  At det går an – å ha en så frodig fantasi!!! Hvis dette virkelig var en drøm, så begriper jeg ikke at du husket alt morgenen etter :-)) Men jeg regner vel med at alt var dikt og fri fantasi fra et ekte Jærskalde-uuttømmelig oppkomme av eventyrlige fortellinger, hehehe!! (Var ikke det fantastisk flott sagt, kanskje) :-)))))
  Jeg flirte iallfall så tårene trillet her av den yppige Svanhildurs ferd i robåt og Maserati mot lykkelandet på skaldalandet! Takk skal du ha Jærskalden, du lever opp til ditt nick – alltid!
  Formiddagsklem fra Tante Sofie

 2. Anonym Says:

  Haha!! Ufattelig fantasi på deg skalden:P Hysterisk morsomt òg det skjulte geniets tanker bak:)

  Takk kjære skalden! Den satt godt på en dag som var grå:))

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe Tante Sofie, du er inne Hehe Tante Sofie, du er inne på diverse. Litt drøm pares med litt (mye da, ok) fantasi og ut kommer noe merkverdig, hehe..

  Koselig at noen får le litt av mine ord av og til synes jeg, å le er jo noe som er positivt og noe vi burde gjort oftere kanskje, og særlig det å le av oss selv av og til, noe jeg vel gjør ofte.

  Kveldsklem tilbake..

  Koselig at du likte det Anonym og at ordene farget dagen din forhåpentligvis litt vakrere, lysere..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: