Gledestunder å ta vare på..

Deler en båtis med en liten brunøyd krølltopp som sitter på fanget. Jeg sliter med å spise og forbanner den pysete tannlegen som ikke våget frese litt i tanna uten bedøvelse. Nå er halve ansiktet borte. Så den lille får klemme på den siden hvor følelsene er. Og koseklemme skal hun hele tiden. Det gjør godt i sjela, så godt, så godt..

Trøtt, så trøtt. Kjefter på katten, den urokråka, den lille med krøllene ler, og katten bare smiler. Til slutt smelter de begge bort min kjefting og jeg ler med. Den lille stryker is på nesen min og ler. De mørke krøllene er ispyntet de med. Om en stund kommer hennes mamma, jeg bare låner engelen hennes litt mens hun er et ærend. Synes jeg er heldig – å få kjenne den sjelegleden, den føles dypt inn.

Katten rusler oppå bordet, sniker is. Jeg kjefter på pelsdyret, men den bare smiler og slikker is på bordet. Krølltoppen ler høyt av katten. Bare små krølltopper kan le så uskyldsrent og ekte. Men katten burde tatt til seg kjeften synes jeg. I natt har den vært inn og ut, inn og ut hele tiden. Først slikker den meg i ansiktet, vekker meg, skal ut. Rett før jeg sovner på nytt sitter den under det åpne vinduet og remjer, vil inn igjen. Hele natten, inn og ut.

Den lille tegner med båtisen på bordet, et kunstverk. Så får jeg smake litt igjen av det havarerte skip. Stadig kommer det krøller inn i munnen på meg, hodet går frem og tilbake, hun danser litt i takt med musikken, og ler og ler. Om en stund er vi begge isfargete, får vel kjeft av mammaen, men pyttsann, to barn må da få leke litt. Vaskemaskiner er oppfunnet. Kikker ut vinduet, en ringdue leter etter mat på plenen – og plopps, synet på det ene øyet forsvant. Forsvant inn i restene av en båtis som fløy i en liten krølltopps hånd.

Den lille liker maleriene mine, tidligere måtte hun prøve kostene. Et halvferdig maleri i staffeliet kostes det på med stolt ansikt, hun har sett meg male før. Får ingen farger på enda, men snart, kanskje neste gang. Hun elsker å leke med alle tubene med maling i, og alt annet. Og koste litt på meg mens hun ler – og prøver å presse kosten inn i nesen min. Så setter jeg på en latinsk sang, hun danser med en gang, liker latinske rytmer. Jeg prøver med, og hun ler og ler. Jeg og..

Barn, akk kunne vi få være barn lenger i denne pokkers alvorsverden. Å bli voksen er en stor overgang. Kanskje i største laget.

Solstråler føler seg inn vinduer og lyser opp brune krøller med glitrende is på. Katten polerer bordet med tungen. En stemme i gangen – og mammaen kommer etter krølltoppen..

3 kommentar to “Gledestunder å ta vare på..”

 1. tante BØ Says:

  Så koselig dere har hatt Så koselig dere har hatt det da : ))

 2. mariee53 Says:

  ja ser dere så levende for meg Sånne stunder må en bare lukke godt inn i hjertet,ta frem i tunge dager, og le og bli lykkelig igjen og igjen..Hilsen Mariee53

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja det er mye glede i Ja det er mye glede i småtroll, tante BØ og marie. Selv om de ofte gjør  motsatt av hva vi voksne vil ha de til å gjøre, hehe..

  Men nå er ikke vi voksne alltid særlig smarte heller..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: