Altså Sol?

Får melding om at jeg ikke har mer plass til bilder? 2 bilder fra fisketuren så var det stopp "ikke mer plass"…? Hva blir det neste? Kan ikke være mening i at jeg skal måtte slette bilder i andre blogginnlegg? Har aldri før hørt om det.

Står 10 mb plass, eller noe, men det kan ikke stemme i dag, usle 10mb – skulle jeg lastet opp bildene i full størrelse ville det blitt ca 1,5 bilder. Men de må jo ned til maks 1 før de godtas. Har noen andre opplevd at lagringsplassen blir full?

Uansett, er jo ikke mening i 2009 å kun ha 10 mb plass, det var for 10 år siden. Selv en skarve usbpinne tar 8 gb eller mer. Og de små minnekortene 16 gb. Men "ikke mer lagringsplass" det har jeg aldri hørt om på et bloggsystem før..

Altså, ingen flere bilder herfra forstår jeg..

Og Sol PS: RS feeden for Solbloggen har stoppet på 11. mars. Dere følger sannelig godt med, er jo "bare" litt over 2 måneder siden dere sjekket om feeden var ok, eller mer rett: Den har jo "bare" stått i ro litt over 2 måneder, så hva bråker jeg etter? (Baksiden av Mars er mørk rosa)

Resten – ja skulle stått mer her, men jeg velger "sensur" av frivillighet..

(Nei, behøver ikke spørre om jeg ble nå en smule "irritert og sur" og lurer seriøst på hvorfor jeg er her enda..)

35 kommentar to “Altså Sol?”

 1. Ulva Says:

  Tor Nå skjønner jeg ingen ting, bloggenmin i dag har jo mange bilder av seg, å rss er som den skal på de bloggene jeg leser inkl din…..
  Rart at det skal være så store forskjeller
  [img]http://i114.piczo.com/view/4/8/9/6/g/k/3/m/7/e/u/h/img/i285512654_7909.gif[/img]

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Vel Ulva, sjekk på dine Vel Ulva, sjekk på dine personlige filer på aliasprofilen, maks er 10mb på min ihvertfall..

  Er feeden rett hos deg? Jeg snakker om hovedfeeden, den som ligger nede på bloggoversikten: http://blogg.sol.no/blog/feed

  Den viser 11. mars når du går inn, det har den gjort lenge..

  Tor

 3. Ulva Says:

  nei da.. Mai når jeg går inn…
  Skal sjekke det andre nå…
  [img]http://i114.piczo.com/view/4/8/9/6/g/k/3/m/7/e/u/h/img/i285512654_7909.gif[/img]

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Viser det mai hos deg Ulva Viser det mai hos deg Ulva på feeden på Solbloggens oversiktsside? Det forstår ikke jeg. Jeg har 2 feeder, både i explorer og et ekstraprogram som kjører som miniprogram på siden i Vista, begge viser innlegg fra 11. mars.

  Feeden på min blogg er rett, men ikke den som viser alle bloggene, ikke hos meg ihvertfall..

  Tor

 5. Ulva Says:

  Bildene i bloggen Blir ikke borte om du sletter de fra filene inne på sol, jeg har det samme som deg, miniprogram med vista, kansje feilen ligger hos deg???

  [img]http://i114.piczo.com/view/4/8/9/6/g/k/3/m/7/e/u/h/img/i285512654_7909.gif[/img]

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hm.. husker tidligere så Hm.. husker tidligere så ble bildene borte fra blogginnleggene når de ble slettet, det er jo logisk da bildene til innleggene er kun en adresse til bildet og som da åpner seg når noen åpner et innlegg. F.eks hvis du tar et lagret innlegg, velger kilde, ser du adressen, og forandrer du på den skal normalt bildet ikke vises.

  Og hvordan vet du det du sier? For dersom du nettopp har testet så kan enda en kopi ligge på leseren din, eller sol’s mellomlager (hvis det finnes), men så være gone i morgen.

  Hvis det du sier skulle stemt så ser jeg ikke hensikten med lageret. Dvs å ha bildene lagret på Sol. Og jeg våger ikke begynne å slette bildene før i såfall Sol har bekreftet det du antyder. Det virker ulogisk.

  Feil på begge feedene mine med samme dato? I såfall et utrolig sammentreff da de er 2 adskilte programmer som hver henter feeder selvstendig.  Når jeg klikker på feeden nede på Solbloggens hovedside så åpnes en oversikt fra 11. mars hos meg. Skulle likt å høre hva andre får opp når de prøver.

  Selvsagt er alt mulig, men hvor den feilen da skulle være forstår ikke jeg. har lagt de inn på nytt, men får det samme..

  Tor

 7. Ulva Says:

  Virker som vi er på to forskjellige blogger Men du finner sikkert ut av det. Kan ikke hjelpe deg noe mer.

  [img]http://i114.piczo.com/view/4/8/9/6/g/k/3/m/7/e/u/h/img/i285512654_7909.gif[/img]

 8. Tante Sofie, avlogget Says:

  Si til SOL – at du kan få min bildelagerplass, jeg kommer aldri til å bruke den, hehehe!
  Klem fra Tante Sofie

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Får følgende feilmelding i Får følgende feilmelding i explorer (7)  på feeden fra Solbloggen når jeg oppdaterer Sol’s bloggfeed: "Feeder med DTDer støttes ikke"

  Hva nå DTD står for.. Ville være merkelig om kun jeg får den feilmeldingen, de fleste har jo explorer..

  Hehe, takk Tante Sofie, du er snill. Men skal aldri si aldri tante, plutselig så begynner du og å legge ut bilder..

  Tor

 10. mariee53 Says:

  jeg måtte slette masse bilder inne på der jeg lagrer bildene, det bewtyr ikke at de forsvinner fra noen av bloggene-hjelp tror jeg har ikke sjekket. Jeg antok bare at det var på den der alle bildene jeg har brukt lagres at jeg hadde fullt. I alle fall da jeg slettet noen bilder der inne fikk jeg lastet opp nye…lykke til.—hehe likte den vidioen, særlig den valpen som renset skjermen til slutt …Hilsen Mariee53

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ok så du og har fått den Ok så du og har fått den meldingen at det ikke var mer plass Marie. Men tolker jeg deg rett når du sier at du ikke har sjekket om bildene vises på blogginnleggene etter at de er slettet? I såfall er jeg redd de er gone.

  Jeg sjekket nettopp på et lagret innlegg hos meg, og adressen som linker til bildene er "min" mappe hos sol (dvs adresse–> til min unike mappe + bildenavnet), altså den som nå er full.

  Normalt dersom innlegget var kopiert og lagret over på en annen server med bildet skulle linken til bildet da hatt en ny adresse ville jeg trodd..

  I andre bloggsystemer jeg har vært på forsvant bildene dersom en slettet de fra mappen, såvidt jeg husker..

  Tor

 12. trultemor- Says:

  bildene forsvinner fra min blogg når jeg sletter   filerfra "lageret" iallefall

 13. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ok trultemor, er jo det som Ok trultemor, er jo det som virker logisk, ellers har man ihvertfall null kontroll på sine egne bilder. Jeg få se igjennom om det er noen jeg kan slette selv om det løser ikke noe særlig på sikt dersom jeg skal legge inn bilder videre fremover. 10mb er jo ingenting i dag.

  Tor

 14. trultemor- Says:

  på sier.no er det plass til på sier.no er det plass til 1000mb

 15. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det høres jo mye bedre ut Det høres jo mye bedre ut trultemor, mer normalt i dag, dvs 100 ganger mer enn på Sol – herregud, viser hvor steinaldersk Sol egentlig er, hehe..

  Jeg har sett igjennom de bildene jeg har, men har sletta kun 1 bilde. Føler jeg ødelegger innleggene når jeg sletter bildene for ofte er jo de en viktig del av innlegget.

  Men selv om jeg måkte nok plass til bildene fra fisketuren er jeg jo like langt, kan ikke holde på å slette eldre bilder hver gang jeg legger inn nye. Håpløst..

  Engentlig ble jeg ganske oppgitt nå med tanke på fremtiden her for min del ihvertfall. Synes dette nye problemet toppet oppå alle de andre med diverse etasjer..

  Tor

 16. trultemor- Says:

  men…har du sendt mail til kundesenteret ang akkurat det plassproblemet?

 17. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei, ikke enda trultemor, Nei, ikke enda trultemor, dessuten, de kan jo ikke "bare" plutselig øke plassen hos meg eller andre som havner i det samme, er jo en standard de har lagt inn som gjelder alle på alias. Nå som bloggen er en del av alias må jo alle få reservert det samme, selv om de fleste aldri kommer til å bruke noe av den lagringsmuligheten.

  Er ikke særlig mange av totalen på alias som skriver blogg, men alle har fått sine 10mb..

  Jeg kan sende en apost, det pleier å gå raskest, og da linke til dette innlegget, burde ikke være nødvendig å be de lese et blogginnlegg som er adressert til de selv..

  Tor

 18. Trultus Says:

  Hmmm…
  Bare 10MB?? Er det Hmmm…
  Bare 10MB?? Er det mulig?
  Da skal man ikke ha veldig mange bilder før det er fullt, nei… Og hvis man blogger i noen år – så skal man med andre ord rasere gamle blogger for å kunne legge inn bilder i nye? Den frustrasjonen skjønner jeg veldig godt!

  Feeder bruker jeg normalt ikke, men jeg får samme melding som deg når jeg prøver i Explorer.
  "Feeder med DTDer støttes ikke i Internet Explorer."
  I Firefox derimot så fungerer det upåklagelig.

  Underlig av Sol. At de velger å lage et bloggmiljø som ikke fungerer med den nettleseren som 90% av brukerne foretrekker og er vant med!
  Tregheta oppleves jo også stort sett bare i IE – det er i alle fall mye større hastighet på bloggen med Firefox!

  Ikke meninga man skal forstå alt her i verden, åpenbart! :-p

  Ha en fin sommerkveld – tross alt.

 19. Anonym Says:

  Herregud Som du maser om disse dataproblemene dine da.

  Enten er du inkompetent, eller så ønsker du ikke å gjøre noe med problemet – utover å ha noe å klage på for å få oppmerksomhet.

  Du minner meg faktisk om Jack Nicholson i filmen «As Good as It Gets». Er det et riktig bilde?

 20. Lion Says:

  FIREFOX! Sol funker ikke på Iexplore. Eneste løsningen er Firefox. Det fant jeg fort ut da jeg opprettet profil. Og i Iexplore hang det en "halv dag" da jeg skiftet fra side til side.

 21. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Trultus:
  Jepp, er bare Trultus:
  Jepp, er bare 10mb. Nei det var det jeg følte ble feil når jeg satt og så igjennom de bildene jeg hadde, å rasere tidligere innlegg bare fordi man skal måtte lage seg plass til nye bilder hele tiden er jo meningsløst, og dermed begrenses jo bloggingen og over tid i grunnen.
  Feeden virker heller ikke i det miniprogrammet jeg har som sviver for seg selv på sidebolken i Vista. Feeden virket inntil 11. mars på begge, antar noe har skjedd etter den store krasjen til Sol. Det er enda etterdønninger der.
  Det normale er jo å bygge webområder slik at de funker greit i explorer, de som utviklere webområder er nødt til å forholde seg til hva det store flertallet bruker vedrørende nettlesere, noe annet er jo bakstreversk og å skyte seg i foten til slutt. Nå er ikke explorer verdens raskeste, men i tester er forskjellene ofte ikke av en slik karakter at en bruker merker så store forskjeller. Dette da visst webområdet er tilpasset selvsagt. Den nye explorer skal visstnok banke de fleste andre sier de som har prøvd den.
  Nei, det er ikke alt vi skal begripe ser det ut til.
  Ha en fin kveld du og..
  …..
  Ananas 22:16:
  Alltid stilig når en anonym uttaler seg om noe som har med problemer vi som blogger kan ramle oppi. Og en gåte hvordan en anonym mener h*n har peiling på problemene siden ingen anonyme blogger her og dermed ikke har mulighet til å vite. Det du sier viser vel tvert om at du har særdeles lite peiling på de 2 problemene jeg har nevnt i innlegget her.
  Men bare fiks tilgang til Sol du, så skal jeg nok forklare deg hva du skal gjøre. Selv har jeg som kjent ikke tilgang til Sol, der problemene er..
  Beklager, ser ikke film. Mulig du har sett for mange?
  ….
  Lion:
  Er klar over at explorer funker dårlig på Sol, og særlig på alt som ligger i og under aliassystemet. Dette var bedre før i tiden, hvorfor det er blitt dårligere i det siste er det kun Sol som vet. Men hos meg funker alt annet jeg bruker en nettleser til utmerket, dvs da explorer. Men altså ikke Sol.
  Jeg har liten lyst til å ha en ekstra nettleser kun pga Sol. Dessuten er det en tabbe av Sol at de ikke lar dette funke normalt med den desidert mest brukte nettleseren, noe de til slutt taper på selv. Og jeg ser heller ingen steder at Sol selv har hengt opp en plakat hvor det står at man bør bruke en annen nettleser enn explorer.
  Tor

 22. May-Britt Says:

  Jeg har nesten ingenting på sol jeg Har mine ca. 10.000 på gratis hjemmeside jeg og det fungerer helt fint, du kan sperre så ingen kommer inn og kikker der om du vil.
  Enkelt og greit og ingen problemer med størrelse og antall bilder ol. Og de er lette og finne fram som dere sikkert har merka…he he.
  [img]http://birkmose1.dk/bjkanin39.gif[/img] May-Britt=)

 23. Lion Says:

  Flere nettlesere. Det går fint an å ha flere nettlesere. Microsoft-søppla funker best med Iexplore, mens alt annet funker tilfredsstillende med Firefox.

 24. Lion Says:

  Konservativ. Inrøm at du er en konservativ faen som ikke ønsker å prøve noe annet! Har du prøvd!

 25. Jærskalden Tor Vidle Says:

  10.000 bilder May-Britt? Og 10.000 bilder May-Britt? Og hemmelig hjemmeside, hehe.. Men endel av grunntankene med blogg er jo nettopp som en hjemmeside, bare at man deler den i felleskap med andre på en mer organisert måte. Ihvertfall de bloggsystemene som er fullverdige.

  Hvorfor skal jeg innrømme noe Lion? Feilene hos Sol, som f.eks for liten lagringsplass som mer eller mindre hindrer meg i å blogge videre, blir vel ikke fiksa om jeg "innrømmer" noe?

  Er ingen "fan" eller "antifan" av microsoft, men forholder meg av praktiske grunner bare til hvordan dataverden er bygget opp, og noe jeg ikke kan forandre på, neppe du heller..

  Tor

 26. May-Britt Says:

  det er jo helt frivillig om man har det åpent eller ikke da, jeg mente det var en grei lagrinsmulighet til private bilder man senere kan legge i blogg ol.
  slipper å fylle hardisken.

 27. sophist Says:

  Ikke helt riktig Jeg savner også litt større fleksibilitet på bloggen, men det er nok ikke helt riktig at kapasiteten bare er på 10 MB.

  Det står da vidderlig at ‘quota’ er 100240 KB. Det er 100 MB, og ikke 10.

  Det finnes sikkert verktøy som har mye mer enn dette, men så lenge en kun skal laste opp bilder som ikke overstiger 72 dpi er 100 MB ganske mye. I tillegg kan du embedde bilder istedenfor å laste dem opp og lagre dem hos SOL.

  For min egen del er jeg litt skeptisk til å lagre store volum bilder hos en gratistjeneste.

 28. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ok forstår May-Britt, jeg Ok forstår May-Britt, jeg har mine på en ekstern harddisk, de koster lite i dag og har mye plass. Men mulig en løsning er en eller annen form for linking til f.eks et picasaalbum med bildene i. Dog er det en mer tungvindt måte, og burde være unødvendig i en blogg kun pga av plassmangel, særlig når den tilgjengelige lagringsplassen er latterlig lav og ikke tilpasset dagens nettverden.

  Jeg har ikke testet ut den muligheten eller alternativer enda siden dette nye problemet med plassmangel her kom overraskende på meg i går.

  Tor

 29. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det var 10mb i går Det var 10mb i går sophist, og mulig Sol nå da har forandret på det. Jeg har ikke sjekket i dag, ei heller fått svar fra Sol enda.

  Jeg har nesten 10mb fra før og i går fikk jeg melding om at lagringsplassen var full etter 2 bilder og flere ble da nektet å lastet inn. Dersom antall nuller du oppgir stemmer, så er det 100mb og da har Sol justert dette opp i dag, noe som er positivt i såfall.

  Tor

 30. SOL redaksjonen Says:

  100 MB Jærskalden, det er riktig som sophist sier: Lagringskapasiteten er på 100 MB, ikke 10. Hvor du har grensen på 10 MB fra, er noe ukjent, men du bør i så fall sende oss litt informasjon om hvor du ser at grensen er på 10 MB.

  For øvrig besvares alle henvendelser i løpet av vanlig kontortid 9-15 på hverdager.

 31. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takker for rask respons Takker for rask respons Sol.

  Angående punktet om lagringsplassen har jeg nettopp svart på deres apostsvar med følgende (antar at det er ok å legge ut den delen av apostsvaret da det ikke er personrelatert, så slipper jeg å skrive det samme igjen som svar her på deres kommentar):

  "Vel, jeg ser at lagringsplassen nå "plutselig" er økt. Den var 10 hos andre og i går såvidt jeg forstod, hehe. Og bloggeren "mariee" bekreftet jo og at hun og hadde hatt samme problemet og måtte slette gamle bilder når hun nådde den grensen..
  Men ok, jeg skal teste ut litt senere, feilmeldingen var enkelt at "det ikke var mer diskplass" sånn ca. Og det kunne jo stemme når den da ble oppgitt til 10240 KB og 9,9 mb var brukt. Dvs det ble 9, 9 i går med de 2 bildene jeg fikk lastet opp, men så ble det nektet å laste inn flere siden det da ville overstige 10240 KB.
  Men siden den nå altså "viser" 100240 KB, burde jo problemet være løst.."

  Og er problemet løst, så er ikke noe bedre, det er jo nettopp en løsning som var søkt av meg..

  Tor

 32. c-sam Says:

  Dataproblemer… … kan jeg ikke fikse, men «I’m A Nut» med Leroy Pullins er en helt super (fest)låt anyway🙂 Og kanskje den passet godt i denne datasammenheng? Hva vet vel jeg😦

 33. Lion Says:

  Endelig svar på tiltale. Slutt å kritiser SOL så inni hælvete! Prøv heller å gå litt inn i deg selv…, eller din egen PC! Kanskje du finner svarene der, samt andre ting å blogge om i fremtiden…? Jeg hadde ingen problem med å laste inn bilder. Går kjapt som bare det…! Har nå lastet opp et titalls bilder, og fremdeles er det mer plass. TAKK SOL!

  Har du i det hele tatt peiling på en PC’s grunnprinsipper?

 34. Lion Says:

  Jack! Håper du ikke "jekker" opp dette innlegget flere ganger. Noen av oss har faktisk fått nok…
  Ha en fin uke for øvrig…!

 35. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Lion:
  Forstår ikke ditt Lion:
  Forstår ikke ditt problem, vennligst bare hopp over min blogg dersom du har problemer med innholdet. Ingen tvinger deg eller andre til å lese.

  Nei hvorfor skulle jeg jekke opp dette når Sol nå har fikset mer plass og fikset bloggfeeden (ja den funket ikke innrømmet sol i aposten)? De er og klar over tregheten her nå, og beklager den, forhåpentligvis blir det problemet og fikset med det første.

  Jeg kan "min" pc (og den funker utmerket), men har ikke tilgang til Sol der problemene lå, dermed er de som de selv sier avhengig av at noen gir beskjed. Gir ingen beskjed, skjer ikke noe..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: