En morgen midt i mai..

Nakne, lange og perfekt skjeve tær koser seg i klogger på en morgenterrasse i glitrende morgensol. Klokka er åtte og fredag, passer litt å forlenge til fredensdag? Tar en slurk av fersk og varm kaffe fra et behagelig krus og sukker litt.

Verden er våken, 14 grader i nord der skyggen bor. Fugler flyr inn i sine hus med frokost til små gapende nebb, lyden av de små alltid sultne når skaldens ører. Bier, humler og veps danner bakgrunnskor der der zummer i alle himmelretninger frem og tilbake, opp og ned.

Midt i mai i dag. Tankene flyr, hvor i alle dager forsvinner tiden? Ikke før er nissen flydd hjem for å nissekose på nissemor til neste jul så tuter det i maihorn og jublende barnestemmer som kommer ut i fra små staskledde. Og i det fjerne hører man om kveldene korps som øver på å gå i utakt og spille korrekt falskt.

Fyller mer på det gjeve krus. Krus ja, har en haug forskjellige, ofte bare 2 av hver. Er litt krusgalen – det og ja. Noen laster skal man ha, helst flest mulig mener nå jeg da. Møter jeg noen vakre krus på min vei, havner som regel straks noen i favnen til den velsignede frk Visa. Alt er mye enklere nå enn da man gikk rundt med lommene fulle av sedler og mynt.

Tre hvite sommerfugler flyr etterhverandre, deres liv i lek er ikke langt målt med vårt forbannete tidsverk som minner oss alle steder på at tiden går. En periode på flere år gikk jeg uten klokke, etter en stund lærer man seg tiden, jeg bommet sjeldent mer enn 2-3 minutter. Man henter ubevisst noen tegn her og der, pluss vår innebygde klokke.

Vårt liv er heller ikke langt målt mot et fjell. Ja selv et stastre kan ha 3 menneskeliv, eller mer – dersom ikke mennesker går lei stasen og bytter det ut med siste skrik eller en busk. Livet er en lang prosess i lære, og når man først er kommet et stort nok steg i det "å vite" – vite hva man egentlig burde og ville, så puster kanskje vissheten om at selv en selv lever ikke evig i nakken – noe man jo trodde når man var 21.

Et mjau til høyre, en ukjent katt stikker hodet over terrassekanten. Dens tegninger og utrykket det gir i ansiktet av typen forbauselse, får meg til å småle. Småkomisk er kattehodet i enden av terrassen som stirrer urørlig på mennesket i andre enden. Mulig jeg ser og rar ut, synes kattehodet gliser litt det og, hehe..

5 kommentar to “En morgen midt i mai..”

 1. Tante Sofie, avlogget Says:

  Hehehe – – tror den katten gliste av de perfekte skeive tærne, jeg :-)) Sitter nå og studerer mine egne søte, små nusselige totiller, er de perfekt skeive, tro?
  Uansett, det er alltid en fornøyelse å lese dine hverdagsbetraktninger, Jærskalden!
  Formiddagsklem fra Tante Sofie!
  P.S. Krus er topp, jo større jo bedre, og to av samme sort er mer enn nok :-)))

 2. angel_dame68 Says:

  Ja morgenstunder inklusive Ja morgenstunder inklusive alle mulige tanker og funderinger er så herlig. Kanskje katten kunne lese dine tanker, at det de katten undret seg over. Ja, jeg tenker selv mange ganger. Tenk om en fjell eller sten kunne fortalt alt hva den hadde hørt og sett. Hmm lang historie det. Ha en herlig helg !
  Hilsen, Angel

 3. medi Says:

  Du er en ekte poet. Du er en ekte poet. Ok…skald da.
  Ha en fin helg fra medi.

 4. May-Britt Says:

  ha en fin helg i sola villamannen–=) [img]http://birkmose1.dk/bjferier19.gif[/img]

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja selvsagt er de perfekte Ja selvsagt er de perfekte Tante Sofie, ingen har like mine, hehe.. Eller takk for gode ord fra tante. Alltid hyggelig å få slike.

  Klem tilbake..
  …..

  Veldig greit å la hjernen få våkne på rette måten og angel, hehe Tja katter, er det helst ikke bare "mat, sove og etpar ganger i året noen løse drifter?" hehe.. En jeg kjenner mener kattene er verdens mest egoistiske og selvopptatte dyr, hehe

  Ha en fin helg du og..
  …..

  Takk medi, "skryt" gjør alltid godt..

  Ha en flott helg du og..

  …..

  Villamann? Høh! Bare vent du May-Britt så hevner den villemannen seg plutselig, hehe

  Ha en fin helg du og..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: