Bloggfarse?

Bloggere forsvinner, deler av bloggsystemet forsvinner, nå sist alle listene. Ting virker i noen blogger, men ikke andre. Antall lesere totalt minker, noen bloggere småkrangler, andre vil helst banke hverandre. Sol er tause..

Sol småmekker på bloggen, legger til noe, men som "betaling" forsvinner noe annet – hva blir neste? Og alle "rop" fra bloggere om ting som ikke funker eller ønskes – blir møtt med taushet.

En følelse av at man ikke er særlig ønsket brer seg sakte innover, og man lurer på hvor lenge man gidder dette, gidder å fore Sol med sine ord som de fritt bruker gratis når og hvor som helst, mens takken er en følelse av minus i form av total neglisjering av brukerne..

Det siste tærer på skrivelysten til flere tror jeg..

22 kommentar to “Bloggfarse?”

 1. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Der ramlet visst listene inn Der ramlet visst listene inn igjen, skjønt de funker jo ikke heller som de skal ettersom Sol og har innrømmet før.

  Og plutselig er det formateringsvindu i kommentarfeltet, lurer på hva som måtte forsvinne for å få det til?

  Men formatering? Hva med skriftstørrelse og farge f.eks, trodde det var standard i selv det fattigste verktøy av den typen?

  Om ikke annet ville nok er skikkelig hjelpeside som var oppdatert hjulpet flere, men er det noen som finner den?

  Og det evindelige henget her til alle tider og utider..

  Og bilder: Når skal Sol jenke litt på den stramme komprimeringen av bildene? Og sette opp standard bredde på bildene tilpasset bloggfeltet? Tipper det er ca 450-70 pix og ikke 400, for når man da vil øke de 400 til full bredde blir de ødelagte av den stramme komprimering som ikke tillater øking i størrelsen, men kun redusering..

  Har bedt om det og før, men hva nytter det..

  Akk.. begynner å bli noe lei dette rotet, men mest av alt at det er null oppfølging fra Sol..

  Tor

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Er det bare meg, men føler Er det bare meg, men føler at nå minsket plutselig skriftsstørrelsen her, både på innleggene og kommentarene i bloggen min?

  Må visst hente lupen for å se hva jeg skriver..

  Sukk..

  Tor

 3. Dustaa. Says:

   Ikke gi opp da…  Ikke gi opp da…

 4. Tante Sofie, avlogget Says:

  Jeg ser snart ikke – det som står her på bloggen din jeg! Selv om man har laptop med atskillig mindre skjerm enn den stasjonære, så skal man vel kunne lese skriften uten lupe?
  Noe annet som jeg irriterer meg mer og mer over for hver dag er at det går nesten et halvt minutt for hver gang man klikker på noe og til det skjer noe. Jeg blir snart gal !!!
  Det gjelder ikke bare bloggen, men alt som har med SOLs startside å gjøre. Hjulet der oppe snurrer og snurrer i evigheter før noe hender. Si meg, er det sånn hos andre enn meg??
  Hilsen fra en grinete Tante Sofie
  Men en trøsteklem får du nå lell da, Jærskalden🙂

 5. Ulva Says:

  Sol bloggen Kommer ikke til å bli som før, det virker som det er ingen vei tilbake da så mange har sluttet for oss som har holdt på en stund.
  Men noe lurer jeg på, hvordan skal noen nye klare å etablere seg her inne på bloggen når vi som er her bare klager om hvor dårlig den er???
  Jeg prøvde meg på vgb en stund da de la om, værste jeg har opplevd da jeg likte bloggen med de tilbudene de hadde til verktøy, men alle andre bare klagde, det ødla mye for meg. Men nå kan jeg jo med sikkerhet ikke si hva andre mener om dette.
  Men for meg så funker bloggen bra på det tekniske, jeg bruker firfox da henger ikke sol sine sider.
  Trenger du større tekst trykkpå ctrl fn + så får de den størelsen som passer deg, men jeg ser ikke de problemene du nevner.

  [img]http://i114.piczo.com/view/4/8/9/6/g/k/3/m/7/e/u/h/img/i285512654_7909.gif[/img]

 6. Anonym Says:

  Kan du ikke slå følge med Kan du ikke slå følge med bamsen som går i hi, så skal vi sliterne få orden på sakene til dere kommer ut av dvalen.

 7. tante BØ Says:

  Trudde det var jeg som var Trudde det var jeg som var blitt litt rar her i sta jeg, kunne nemlig ikke huske å ha sett det formateringsgreiene på kommentarfeltet før.
  Og ei lita stund ble det kjempe stort mellomrom mellom linjene.
  Teksten forandra størrelse.
  Nå er det vel på høy tid at de får orden på sakene sine : ((
  Godt jeg er en tolmodig sjel ….. not.

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Lover du å bli snill pike Lover du å bli snill pike da Dustaa? hehe

  Vet ikke om de nå så tabben og jekket skriften opp igjen Tante Sofie? Dvs kommentarskriften er mindre enda enn den var før. Kanskje best å ikke si noe særlig for da risikerer man at den plutselig blir jekket opp til et ord pr linje, hehe.. Blir som regel enten eller her..

  Er tregest når man er innlogget, noen ganger henger det såpass at innlegget forsvinner i ventetiden. Ellers er resten av Sol som vanlig "Soltreg", hvorfor er ikke godt å si, men det kan ligge utenfor, eller hos en av deres "linjer" fra andre..
  Takk for trøsteklem, sender en klem tilbake..

  Hvorfor folk slutter er nok minst tredelt Ulva, normalt går noen blogglei som på andre blogger, men nr 2 er det evindelige bråket, og da med delt skyld mellom bloggere og Sol, nr 3 er alt rotet og det at Sol ikke er på banen og følger opp bloggen. Jeg føler de nå for tiden kun titter kjapt inn her en gang eller to i uka for å finne et blogginlegg til fremsiden, ellers følger de null med.

  Når det gjelder bloggverktøy, så fatter jeg ikke at de ikke bare like greit installerte et ekte som f.eks wordpress med en gang og ble ferdige, men det er nok det paringen med alias/blogg/debatt som lager stadige skjær i landskapet. Bloggen burde vært holdt utenom alias og debatt.

  Nye? Tror akkurat de problemene jeg har nevnt sliter mest på de gamle bloggerne og ikke de nye. Jeg mener nå som før at Sol skal ha "ris" når det ikke funker eller de ikke følger opp, og ros når de gjør det som de skal.  Hvis vi ikke sier noe så skjer det ihvertfall ikke noe.

  Ellers når det gjelder nye føler jeg det har vært mange døgnfluer i det siste, folk som sikkert bare skulle prøve hva blogg er siden det nå er en del av alias, og så forvinner de igjen.

  En annen sak er jo og at bloggoversiktens fremside har vel alle snart i lang tid bedt Sol "forlenge", noen  ganger er jo innleggene over i kjelleren før man rekker å ta en kopp kaffe..

  Og hvor ble det av det for lenge siden lovte forhåndsgodkjenning av anonyme kommentarer?

  Nei det er elendig oppfølging for tiden, var faktisk litt bedre enn verst tidligere, hvorfor Sol nå nesten neglisjerer bloggen vet bare de selv..

  Tor

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Anonym 14:41:
  Kanskje det Anonym 14:41:
  Kanskje det du, dog kan jeg ikke se hva en anonym sliter(?) skal få orden på når vi som er regga og skriver bloggene ikke får til? (ellers "anonyme": la meg slippe våsete kommentarer så jeg slipper å stenge dere ute)

  Tante BØ:
  På kommentarene er det enda museskrift hos meg.

  Ellers har jeg flere ganger prøvd å lage et innlegg med alle feil og ønsker samlet, for å gjøre det enkelt for Sol, men nytter ikke.

  Til slutt blir man lei av å stadig bli oversett..

  Tor

 10. Ulva Says:

  hmm Da prøvde jeg å bruke exsplorer… jo da fikk en hel haug med problemer, det viser jo de to siste bloggene mine.
  Så bytt nettleser om du har problemer sier jeg, kansje det hjelper for fler…
  [img]http://i114.piczo.com/view/4/8/9/6/g/k/3/m/7/e/u/h/img/i285512654_7909.gif[/img]

 11. Ulva Says:

  På under en time Fikke jeg svar, de slettet den bloggen som jeg ikke kom inn på selv…
  Så at sol ikke er der for oss er jeg ikke enig i…

  [img]http://i114.piczo.com/view/4/8/9/6/g/k/3/m/7/e/u/h/img/i285512654_7909.gif[/img]

 12. Teia Says:

  He he he  i flg sol,så He he he  i flg sol,så vart bed lagt inn 450 innlegg i går, og en 800 tilsammen. Ja, og kommentarfeltet er jo borte innimellom.

  Skjønner godt at eldre mennesker ikke alltid synes alle utbedringene i verden er så fantastiske…

 13. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ulva, explorer er malen alle Ulva, explorer er malen alle bruker når de utvikler et webområde, og det er bare på Sol jeg opplever de nevnte problemer. Mulig de er flinke med det du nevner, dvs å slette noe av og til, men de andre sakene står der uløste nå som før.

  450 innlegg på bloggen i går Teia? Hehe? Jepp, kommentarfeltet stikker av noen ganger. Nei, utbedringer er ikke hva det en gang var, hehe

  Tor

 14. Ulva Says:

  Tor Horfor ikke å prøve å bytte da, kansje det fikser en del problemer å da blir kansje de andre litt mindre irriterende.
  Så snakket jeg ikke om hve de bruker men hva jeg bruker…
  Andre større problemer må de kansje bruke litt lengre tid på? men når jeg spurte de om en fiks så den kunne stå på rich html hele tiden så jeg, May-Britt og noen andre slapp å trykke å ordne hele tiden for å ha med egen signatur så kom det på noen dager. Så jeg mener de hører!
  Kan jo rett å slett være slik at det ikke bare er å slenge noen sammen for å få dette til å funke….

  [img]http://i114.piczo.com/view/4/8/9/6/g/k/3/m/7/e/u/h/img/i285512654_7909.gif[/img]

  Hør med han her, når det skjer noe…

  Wilhelm Bøe
  Web designer
  Epost: wilhelm.boe@sol.no

 15. trultemor- Says:

  hm… *ler*…sikkert noe feil på meg, jeg er ikke det minste frustrert selv om   det henger og slenger her;)

 16. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe Ulva, men nå har jeg Hehe Ulva, men nå har jeg brukt ca en halv time bare på å få lagret det siste innlegget mitt, heldigvis hadde jeg kopiert det over i notisblokka. Gudene vet hvor mange ganger jeg måtte legge det inn før det ble lagret og ikke bare forsvant i feilmeldinger.. Og jeg gir opp å korrigere innlegget, når jeg trykker forhåndsvisning forsvinner alt i feilmeldinger.

  Sorry, men dette begynner å ligne på slik det var før sol storkrasja sist og var borte et halvt døgn og alle systemer måtte resettes, med da en ukes kaos på bloggen.

  Er ikke slik det skal være, uansett hva nettleser man bruker. Er kun her på Sol det er slik til stadighet.

  Jo mye er bare å "slenge sammen", f.eks å forlenge bloggoversikten er bare å forandre på et tall, det som angir "lengden på siden". Å forandre komprimeringen og standardstørrelsen på bilder er og bare å forandre på etpar tall. Og det er vel snart et år siden vi ble lovet at forhåndsgodkjenning av anonyme kommentarer skulle komme..

  …….

  Jepp trultemor, er vel bare til å le av, hehe.. Mulig det er bare meg som er noe lei og slikt for tiden..

  Tor

 17. Ulva Says:

  Du taper jo ikke noe på å prøve å bytte Trultemor som ga meg det rådet for en stund siden å da…
  Det er jo noen som liker det vannskelig😛

  [img]http://i114.piczo.com/view/4/8/9/6/g/k/3/m/7/e/u/h/img/i285512654_7909.gif[/img]

 18. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ikke det som er poenget Ikke det som er poenget Ulva, de aller fleste bruker explorer, slik er det bare. Og jeg mener ikke at det ikke er lurt å bytte, men det er ikke slik det skal være, da er det ikke mange som fikk lest her, eller blogget.

  Nå skal den nye explorer være mye bedre sier tester, men den får komme når den er klar. Sist det var som nå krasjet hele sol plutselig, for det er serverfeil, og da må feilen rettes – og helst før det krasjer. Sist var det snakk om å bytte nettlesere, men så krasjet sol og da kommer jo ingen inn uansett..

  Og nå som sist så funker alt annet enn sol utmerket i explorer.

  Tor

 19. tante BØ Says:

  «Greit» at det kan oppstå "Greit" at det kan oppstå feil, men hvorfor kan ikke Sol si fra om det ???
  det hjelper jo fint lite at de beklager dagen etter, som en gang før her.

 20. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei si det tante BØ, og Nei si det tante BØ, og ikke alltid de sier i fra etterpå heller. Greit at "plutselige" problemer kan oppstå og blir løst, men når denne evindelige tregheten varer dag ut og inn i gjerne uker, da blir man lei..

  Tor

 21. Anonym Says:

  Konservative stahester lar Konservative stahester lar seg nok ikke rikke. Det får vi jo bevist i stort monn her. Iexplore er den verste møkka som finnes av nettlesere. Bytt til Firefox og bli overbevist!

 22. bamse1964 Says:

  Hvorfor kan ikke SOL Hvorfor kan ikke SOL informere mer om det som skjer og det som kommer til å skje med hensyn til forandringer?


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: