Journalister: En gjeng sosialister?

Journalisters politiske syn er uforandret sterkt rødt de siste 10 år, noe som er både litt skremmende, men og besynderlig. Er journalister rett og slett en homogen gruppe mennesker som nesten dyrker Jens og Kristin i felleskap?

Normalt forandrer befolkningens totale partisyn seg litt frem og tilbake i løpet av årene, men ikke hos journalister, nei de er trofaste sosialister, det store flertallet i følge en undersøkelse.

Og Frp ville ikke fått en eneste stemme fra journalistene, ikke nå, ikke for 10 år siden heller. Det er skremmende. Ikke bare fordi Frp ikke får en stemme, men for at journalistene er så til de grader anti Frp og dyrker trofast Jens & Co på tvers av folkemeningen ellers i landet, eller det som ellers ville vært normalt resultat i en slik undersøkelse.

I undersøkelsen er det og konkludert med at: "Sannsynligvis er det bortimot 90 prosent av politikerne på Stortinget som mener mediene setter dagsorden". Og da blir det enda mer skremmende. Altså er journalistene som gruppe sterkt sosialistiske, på samme tid styrer de dagsorden for stortingspolitikerne – som igjen styrer det norske samfunn.

Dermed, det vi får servert fra journalister i nyheter osv er egentlig skrevet/sagt av en gjeng meget trofaste sosialister, og som selv om de er på kollisjonskurs med folket ellers, setter altså dagsorden for politikken.

Spørsmålet blir da om journalister som gruppe, er en gjeng sosialistiske bedrevitere som bruker deres adgang i media til å trumfe frem politiske vinklinger som er utdaterte – og at mellom linjene føres en propaganda for et sosialistisk samfunn.

Som kjent er pressens makt stor, og det som kommer frem i denne undersøkelsen er da skremmende, men er rett og slett fakta. Jeg synes det er på tide at noen griper fatt i dette og foretar en seriøs dykking i problematikken. Og finner ut hvorfor det er slik at journalister nesten "rekrutteres" blant mennesker med sterk og inngrodd sosialistisk tilhørighet.

Eller er det større behov for å føle "makt" blant sosialister som gjør at disse trekkes i større antall til journalistyrket? Lønnsmessig tjener dyktige journalister bra, så neppe kan det være lønnsforhold som stopper mennesker med andre politiske tanker å utdanne seg til journalist.

Noe stemmer ikke uansett. Samfunnsmessig er vi heller ikke tjent med å ha nesten et ensrettet sterkt sosialistisk ideologisk gjennomsnitt på journalister, man får da en skjev dagsorden..

kilde: http://www.nrk.no/nyheter/1.6598477

6 kommentar to “Journalister: En gjeng sosialister?”

 1. bamse1964 Says:

  de fleste journalister har de fleste journalister har altid vært venstrevridde…og verst er det i NRK.

 2. Cerridwen Says:

  Noen ganger så klarer de å Noen ganger så klarer de å lage undersøkelser av merkelige ting, andre ganger tar de for seg gamle nyheter, som dette med sosialistiske journalister. Dessverre så viser slike undersøkelser så lite av det som er bakgrunn for bildet, eller for å si det annerledes, de delene av slike undersøkelser som kommer ut i media viser lite av det som er helheten.

  Ser vi heller på hvilken utdannelse en journalist tar, og ikke minst interesseområdene så vil vi muligens ende med en litt «snodig» sak. Det bør være velkjent at en journalist bør være mer enn normalt nyssgjerrig, kanskje sosialister også er det? Mange andre spørsmål dukker opp hos meg nå.

  Skulle gjerne sett hele undersøkelsen jeg, men dessverre så hadde ikke nrk lagt ut noen link der:-/

 3. virre501 Says:

  virre501……………dette virre501……………dette er et viktig problem,,,,stort problem…Men det er kanskje høye bevegelsen sin skyld….

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Joda bamse, forsåvidt ikke Joda bamse, forsåvidt ikke helt ukjent, men det får da være måte på..

  Tja Cerridwen, mitt fokus er på det som jeg skrev om, dvs at journalister som stor gruppe heller politisk stabil sterkt mot venstre og ikke følger samfunnet ellers på en naturlig måte vedrørende politisk tilhørighet.

  Det du nevner ellers er jo og noe av det jeg satte fingeren på, nemlig «hvorfor» er det slik. Journalister som gruppe er ihvertfall ikke representativ for tversnittet av befolkningen når det kommer til bevegelser i politisk tilhørighet, men tvert om meget stabile sosialister, så hvorfor? Det virker unaturlig på en måte..

  Det er et problem nok virre, men jeg savner svar på hvorfor det er slik, et troverdig svar, og hva man kan gjøre for å snu dette..

  Tor

 5. mona-lisa Says:

  Midt på 70 tallet startet Midt på 70 tallet startet en media/journalistlinje i Volda som den første i landet. Mange ledende journalister i dag er «produkt» av denne skolen. Det vil være vanskelig å unngå det faktum at utdanningen ble ledet av lærekrefter med venstreradikal/sosialistisk bakgrunn og med utspring i SF- AKP/ml, senere SV.

  Disse journalistene, i dag også redaktører i landsdekkende aviser, klarer ikke å holde sin sosialistiske «tro» utenfor nøytralitet, og derfor ser vi til stadighet den venstrevridningen av nyhetsbildet som disse produserer. Deres politiske holdning gjenspeiler deres sosialistiske tankegang. De er så mange at det er vanskelig å gjendrive meninger når disse har gitt sin personlige fasit. Derfor er det vanskelig å diskuterer verdikonservatisme i norsk politikk.

  Noe sånt?

  By the way; Klem!😉

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hm.. Du er kanskje inne på Hm.. Du er kanskje inne på noe av svaret der mona-lisa, og en del studenter er jo ofte litt radikale selv i utgangspunktet i stundentfasen av livet. Og da kan de jo ha blitt ytterlige påvirket, forsterket i troen sin.

  Kanskje er det og endel av svaret at journalistyrket er sterkere tiltrekkende på mennesker som heller mot venstre i politisk syn og at en dermed allerede i den fasen får en overvekt av søkere som er radikale i sin tenkning. Det er og en tanke at mennesker med radikale tilhørigheter har et sterkere behov for å markere seg og sine meninger. Og det får de jo via en «journalistjobb».

  Jeg har hatt mye med journalister å gjøre i en periode av livet, både ferske og ringrever. Den gjennomgående følelsen jeg sitter med etter de erfaringene er at de har en slags inngrodd arroganse som er vanskelig å skjule, og vel i grunnen er på jakt etter å lage om verden til den lille manns kamp mot den som er større, dvs en dårlig skjult agenda mot «kapitalister» og mennesker de ikke anser som en av «gutta på gulvet».

  Arrogansen kommer da frem ved at deres vridning av sak må selvsagt være den eneste saliggjørende, og at de har en slags «Guds gave» ved deres posisjon til å konstruere en sak da de styrer det som blir servert etterpå. Litt sånn der på grensen at «hei, det er jeg som bestemmer hva som kommer ut av dette til slutt». Og frekkhetens nådegave har de fleste med seg i bagasjen, nesten som om vanlige regler for sømmelighet og respekt for enkeltmennesker er de fritatt fra.

  På den annen side fant jeg vel ut at ikke alle av de er akkurat stappet til topps av iq, og nok og litt blindet av å ikke klare å se vidt pga deres syn på verden som det eneste rette, dermed kan de jo og «forledes» noe, dvs inn i deres egen felle på en måte dersom man bruker rett sleip metode, hehe.

  (en lur sak når man har med presse/journalister å gjøre er å nekte å uttale seg med mindre man får en aksept for å forhåndsgodkjenne og korrigere sluttproduktet før det trykkes/sendes, noe de selvsagt ikke liker, men vil de ha uttalelser osv så er det et ultimatum)

  Klem..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: