Tittel? No problemas: Ord..

Nei, er ikke der det ligger, tittelen kommer av seg selv når jeg er ferdig. Innholdet bestemmer tittelen, ikke motsatt. Innholdet, det er problemet. Eller både og, ikke direkte et problem som et problem, men hva nå?

Hva skrive om nå? Noe seriøst? Jo, kan være meget seriøs, dødsseriøs, på grensen til en politiker som fikk 11 sekunder på tv-nyhetene dagen før valget. Eller som da ordføreren sprakk og ble rød og endte på gatenivå i språkbruk, han tapte. Jeg var seriøs lengst.

Eller som da en viss minister fikk en drepende seriøs email av en forbannet skald som påpekte hennes inkompetente inkompetanse såpass at hun bare måtte ringe den kompetente skalden med kompetansen som kunne forseglet hennes munn uten neglelakk eller superglue. Siste ord fikk skalden, og ikke den da småkrypende frue som ikke hadde gjort hjemmeleksen sin, men VG hadde, dog var skalden formidlende etterpå, så VG ble snytt, noe ingen skaldetårer fikk.

Men, ikke spør meg hvem av de grønne det var, det var nemlig flere i Bondevik 1 + 2. Kanskje var det en hann også – for alt hva du vet, jeg er som ikke ukjent litt lur på en miljøvennlig måte.

Seriøs, joda. Seriøse innlegg. Selvsagt, men da blir det lett "sak" av det. Eller, hva man legger i "seriøs" er vel subjektivt. Men å kose er da pokker veldig seriøst! Koseseriøs, har du ikke hørt om det? Seriøst? Ikke seriøs kosing heller? Mener du det? Seriøst?

Greit, jeg kan skrive seriøse innlegg – såpass at selv skriften blir seriøs. Men, er det derfor jeg skriver ord på en blogg? Den er jo om meg, håpte jeg. Jo, jeg er megaseriøs selv om det kan se annerledes ut noen ganger, for som jeg sa: Å kose. elske, det er seriøst det. Finnes pokker ikke noe mer seriøst enn det.

Mine tanker, mine følelser – det er alvor, seriøst. De er bare mine. Meg. Det er derfor jeg skriver blogg, hva andre har som årsak er deres egen helt personlige grunn. I sum blir vi en brokete gjeng med alt i fra vier og kratt til heftige saker både på den måten, men og på den nesten ekstatiske med etterdønninger til neste nisse kommer.

En delvis seriøs Horaceadekvat odestrofe i ustrukturert epilogformat:

Ord som lever.

Ord, de kan varme nakent menneske på Ålmåjalosjiegŋa..

Ord, de kan kjøle ned selveste kronkverulanten Argus..

Ord, de kan (under 18? Ikke les videre) gjøre deg kåt..

Ord, de kan løfte deg opp fra det dypeste juv i kjelleren..

.

Ord, de kan kreve dine tårer – både blå og røde..

Ord, de kan lokke til deg din hund – eller nabos pus..

Ord, de kan åpne ditt hjerte og la deg elske..

Ord, de kan smerte dypere enn en pil gjennom hjerte..

.

Ord, de kan få dine varme søte rødmekinn..

Ord, de kan få deg til å hoppe, opp og ned – i sinne..

Ord, de kan få deg til å falle om – i latterkrampe..

Ord, de kan få låne dine undrende tanker..

.

Ord, det er ikke bare ord – ord er mennesker som uttrykker seg..

.

.

Uten ord til slutt, en av mine favoritter som får tankene til å fly..

ATB – Eternal Swells

4 kommentar to “Tittel? No problemas: Ord..”

 1. glitrer Says:

  En god start på dagen Ord, musikk og bilder.
  Takk

  Livet er nå – tar du vare på øyeblikkene får du nye perler til livets perlekjede.

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk glitrer. Livet er hver Takk glitrer. Livet er hver dag, det gjelder å finne de små gleder i hver dag, samle de til mørke stunder og hente frem noe av det som er lagret i avdelingen for gode minner..

  Tor

 3. angel_dame68 Says:

  Ja Tor du har så mange Ja Tor du har så mange flott og vakre ord ! Som også hjelper oss andre til å sitt ned og undre litt over livet. Det som også er bra at de god minner forsterkes synes jeg, men de ikke så god synker lenger og lenger vekk. En dag tror jeg dem vil forsvinne. Helt enig med deg gliter. liver er NÅ. Øyeblikket er herlig og ofte er det opp til oss selv og velge hvor lykkelig nuet blir. Likte også dette jeg:

  Når fortiden er død og fremtiden bare eksisterer i form av lengsler og frykt, hva så med øyeblikket, som vi ikke kan måle og heller ikke sende fra oss?
  Lawrence Durrell

  Fortsatt en herlig dag ! Hilsen Angel

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk angel. Selv føler at Takk angel. Selv føler at vonde ting ofte etter tid kan overvinnes av gode minner som kanskje delvis ble en periode overskygget av det vonde. I hverdagen kan man finne små ting å glede seg litt over, men da må man la seg selv få lov til å se og føle de små gledene. Smågledene lagres de og, og blir de mange nok vil de vekte mot det vonde ofte..

  Ha en fin kveld..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: