På sporet av de Lilla Marsdamene!

En trøtt, men vill skald ler litt på en småblåst og vakker onsdags morgen (det er onsdag vel?). Å le er godt selv om det da vrir noen ansiktsmuskler som igjen strammer enda mer på knollen som er inntatt av migrenetrollet. Livet føles noen ganger som en blanding av blå ballonger i en sementblander med utslitte foringer mens resten svever over himmelen som en ørn.

Den lokale sheriffen har fått seg ny interesse, fange biler med varme dekk, hehe.. Står så i den lokale delen av dagens avis som nå leveres av en ny av våre nye landsmenn, dog denne gangen på en moped. Hvor det er blitt av den forrige med den utslitte Toyta Gorillaen på frieksos vet jeg ikke, mulig han har steget i gradene. Eller kanskje er arrestert av sheriffen pga varme dekk på kjerra? hehe..

Lokale news er alltid interessante. Her er et fritt oversatt sammendrag av begivenhetene:

Sheriffen hadde foretatt full utrykning til en øde parkeringsplass sist natt. En av bygdas mange Olai’er hadde hørt skumle lyder som ble levert av nordavinden mens han var en tur på utedassen om natten for å tømme tanken. En sak midt i blinken for sheriffen, endelig en legal utrykking med fulle sirener, blå og rosa lys, samt kaffekoppen på dashbordet.

Med 7-løperen i hylsteret og Margerit (politibilen) med full afterburner innkoblet – ankom han snikende åstedet utpekt av den dasstrengte bondeknøl med mobiltelefon, han våget seg ikke ut av utedassen før sheriffen hadde undersøkt saken, men myste ut i en sprekk i bordkledningen. Kanskje var det de lilla Marsdamene som var ankommet?

Sheriffen speidet rundt i mørket, trakk ned hatten og festet revolverbeltet ekstra godt, og steg ut i den mørke Jærnatten. Noen søk med den bærbare sherifflommelykten avslørte Jens Lealaus i en bil sammen med Gurine Mysa fra Hønedalen. Kjøretøyet hadde slukte lanterner. Og sannelig, et sprett unna fant han og råtassen Jone Tungfot med sin kompressormatete Massey Ferguson, inni styrehuset ble Jone og Mina Ååååse fra Listen i sammenkoblet stilling belyst av sheriffens tjenestelys.

Men, hvor var Marsdamene? Og deres fartøy som hadde skremt vannet ut av Olai? Noen søk med lystrålene på asfalten avdekket mistenkelig spor som luktet brent gummi. Sheriffen noterte seg at det enda røykte fra sporene, og gikk tilbake til Margerit og hentet et sett sterile hansker og sheriffens personlige forstørrelsesglass ble svuppet ut av sitt polerte hylster.

Tilbake til åstedet, hans ørneblikk saumfarte de mystiske varme spor. Aha! Goodyear… Type Duragrip! Et frivillig avhør av Jone Tungfot avslørte en tredje kjerre bak en sandunge! Det var bilen til hu Dagny Søte Svie! Den rosa beryktede Escort med lystgass etter en tur innom garasjen til Tor Vidle! Sheriffen bøyde seg ned og sjekket bakdekkene… Goodyear… Type Duragrip! Og de var enda så varme at han måtte ta på seg asbesthanskene.

Frem med boteblokka! Han banket på vinduet og hu Dagny sveivet ned glasset og smilte sitt berømte smeltesmil. Sheriffen er jo en mann, så… Vel, hva skulle han bøtelegge? Han bladde i hukommelsen, fant ingen paragrafer som bøtela burningen til det søte smilet på en øde Jærslette en mandagsnatt i mai.

Men formane måtte han jo? Det slet jo på dekkmønsteret? Og dekk er jo dyre, ihvertfall Goodyear Duragrip! Han sheriffet seg opp mot det søte smilet: "Berre husa på å sjekka mønsterdybdå ittepå ner dokk burnar! Ok?" Hjulbeint og fornøyd gikk han tilbake til Margerit.

Ikkje någe e så ein vene natt på Jæren kor ein kan få fresa rundt med fri fart med lyd og sirenar i fritt spel, sukket han og smilte mens han fyrte opp kjøretøyet og svei 13 meter asfalt under starten. Han måtte jo gi gass og ta en ny utrykning! Skulle jo redde Olai ut av utedassen, det haster!

4 kommentar to “På sporet av de Lilla Marsdamene!”

 1. mirapisani Says:

  ;D) Noen ganger Tor..! Du får sagt det i ei vending som treffer der det skal. Veldig bra.
  Mira ;))

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk miriapisani, men det Takk miriapisani, men det var bare noen kjappe ord om en «nyhet» som ble lest og deretter omformatert i denne kompliserte hjernens måte å se tingene på, hehe

  Tor

 3. Anonym Says:

  haha!! Lilla marsdamer:P

  «titter inn i skaldens hjerne»:P

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Fant du noe der inne Anonym? Fant du noe der inne Anonym? hehe

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: