WOW….Noen ganger..

Holder på å rydde i spillelistene mine på youtube, søker opp noen som mangler og plutselig dukker det opp en ukjent dame som synger REM’s "Everybody Hurts". Først så, ok…. men så begynner jeg å høre etter, spiller den flere ganger, det er noe med stemmen… hører det etter noen ganger, et eller annet i vibreringen. Men wow!

.

Prøver å finne ut mer om den ukjente, er visst en amatør(?). Men elsket av mange ettersom jeg leser kommentarene. Er hun amatør, så hvor i alle dager er platebransjen? Ofte når man hører toppartistene spille ekte live så lyder det tamt og skuffende, men ikke når denne damen synger ekte live, og hjemme i stua ser det ut til(?) Og denne sangen er nok utrolig vanskelig å synge, men hør etter, spill den noen ganger, utrolig bra..

Enda en: Heart’s "How Do I Get You Alone". Og den er nok supervanskelig å synge live. Men wow! hør den på den stemmen, og hennes særpreg kommer frem her og. Fatter ikke at denne damen er amatør, tenk hvis et studio mekka på hennes fremføring slik de gjør med de kjente artistene, ville blitt ubeskrivelig. Prøv å synge de to sangene her selv..

Her er en samleside med noen av hennes sanger: http://www.youtube.com/user/TheVolksSongs  (klikk nede på "see all")

Forstår ikke at hun er amatør? Nå har jeg ikke lest alt om henne da, men ser heller ikke noe i farten som sier det motsatte.

13 kommentar to “WOW….Noen ganger..”

 1. leone Says:

  Bra prestert. Rene og fine toner, og veldig bra instrumentalt. Men jeg savner klangfargen. Med noen profesjonelle lydteknikere kan det bli svære greier!

  Kjempebra observert Tor. Jeg MÅ bare inn for å se om hun har lagt ut mer enn bare coverlåter….

 2. glad dame Says:

  hei Dagens plateindustri er vel opptatt av noe helt annet en en god stemme hos de kvinnelige artistene er jeg redd. Personlig syns jeg det var mer markante artister før en det er no. er jo nesten bare døgnfluer som gis ut no.
  Finn alison moyet med chain of fools , da kan jeg love deg en god opplevelse.
  klem

 3. Annaps Says:

  Oi! Litt av en stemme på den dama, men liker nok best originalen av rem`s everybody hurts.Skjønner hva du mener med at hun synger med mer følelse og innlevelse, men det er så rart med det, den versjonen man hører først, er liksom den riktige. Ser ut som det er hun samme som synger begge låtene…eller tar jeg feil?

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det er kjempebra leone, husk Det er kjempebra leone, husk det ser ut til at hun sitter hjemme i stua og synger uten noe annet enn en mikrofon, ingen som mikser eller trikser. Dog ser jeg at hun kan visst spille piano bra og. Tenk dette i et proff lydstudio.

  (tror hun synger mest cover, ser ut som om hun leser teksten fra en skjerm?)

  Nok ikke bare hos de kvinnelige artistene, glad dame. Men hun er da en vakker og flott kvinne i tilegg synes jeg.
  Jo, det kommer drøssevis med nye artister nå hele veien, mange forsvinner raskt igjen og. Virker som om plateindustrien driver med «prøve og feile» i stor stil.

  Tor

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Joda Annaps, det er vel for Joda Annaps, det er vel for man da har et innarbeidet forhold til de forskjellige låtene. Men flere ganger har jeg hørt andre synge sanger man sterkt forbinder med spesielle artister, og endel av disse gir en annen og vel så god opplevelse, man må bare høre det noen ganger først da det er litt uvant.

  Jeg hørte en gang REM synge den ekte live (ofte er jo live bare juks) på et opptak, vel, denne dama gjør det galant mye mye bedre live. Husk det blir mikset og trikset det utroligste i et platestudio, men denne damen ser ut til å sitte hjemme i stua og synge, hehe

  Ja er samme dama på begge. Og det er en drøss til av henne, og hun har visst mange, mange fans leser jeg.

  Tor

 6. leone Says:

  Helt enig… …med deg Tor. Dette er et kjempetalent! Med veldig spartanske midler, klarer hun å gi et stemmeuttrykk som noen av de beste bare kan misunne henne. Og jeg kan love at det ikke er enkelt å traktere et instrument med akkompangement, samtidig med perfekt vokal fremførelse. Man kan prøve den som vil…!

 7. trultemor- Says:

  herlig!! dårlig lydbilde her da…men ååå får en stemme!!

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja gud bedre meg leone, hun Ja gud bedre meg leone, hun sitter jo kjemme i stua og tar opp på et videokamera har jeg forstått nå, hehe Skulle likt å sett en toppartist gjøre det samme og fått det så bra uten dte minste juks eller hjelp, hehe

  Men det var mange sanger hun hadde, tror det er over 60, og man kan visst ta kontakt med henne og få henne til å synge ens eget ønske, du får plinge henne leone, hehe..

  Det var synd at du har dårlig lyd trultemor, for hun fortjener sannelig å spilles med full guffe, men ja, en utrolig stemme, spesiell..

  Her er hennes julesang til fansen: http://www.youtube.com/watch?v=6QkGUze-L3g&feature=channel_page

  (er litt dårlig lyd på den, men der hører man tydelig hennes særpreg i stemmen, nydelig)
  Tor

 9. leone Says:

  Får nesten lyst… …til å sende henne noen av mine egne tekster. Men hun synger neppe blues… Hi hi hi…

  Men likevel: Hvis det er noen som sitter her på bloggen og leser Tors innlegg, og er egne låtskrivere, ta kontakt med dette talentet. Hun MÅ frem!!!

 10. mariee53 Says:

  Flink jente det der ja trot hun spiller en slags karaoke i bakgrunnen, i alle fall på den siste, Hilsen Mariee53

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jo hun bruker nok det marie, Jo hun bruker nok det marie, for å få instrumenter og tekst på noen av de. Men de to låtene der er nok utrolig vanskelige å synge live. Det er noe med den stemmen, den lille «skjelvingen» og tonen hun har som er unik. Hun bør helst spilles høyt fant jeg ut..

  Tor

 12. Annaps Says:

  Hehe Tror du egner deg godt som talentspeider, siden du velger like mye med hjerte som hjerne..:-)
  Jeg håper også at hun vil bli oppdaget og kommer seg frem,utrolig god stemme, ja. Det er forresten ofte at jeg foretrekker coverlåter, frem for originalen,som f,eks «Burning» av The Cue.
  ..er fremføring gjort mye bedre av en som heter Garou. Og Johnny Nash`s «I can see clearly»,synges mye bedre av Jimmy Cliff. Det er sikkert noe med hva en en hører først, men ikke alltid.

 13. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja andre synger jo med sin Ja andre synger jo med sin personlige særpregete stemme, og egen vri Annaps. Men som regel må man da høre den nye «utgaven» noen ganger før man blir fristillet fra originalen som kanskje sitter grodd fast.

  Og det er viktig å huske på at det å synge live slik hun gjør her i dette tilfellet er ikke lett, de låtene vi får av plateselskapene er jo mekka på med alle mulige slags effekter i et platestudio.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: