Mellom 3 skiver..

Våknet til en humle som ønsket kos, humlekos. Den hadde nok funnet det åpne vinduet og freste inn i morgengryet, nå satt den på en naken arm og vasket hodet, det vekket eieren av armen. Fra det åpne vinduet strømmet det inn fulgesang, morgentraller i alle gode durer.

Kikket på humledama, må ha vært en dame? Den var jo søt, og nøye med morgenstellet. Den andre armen løftet seg rolig for å nå lesebrillene for å studere detaljene, men den skremte frk humle som da tok til vingene. Men nytteløst å be henne komme tilbake og at armen slettes ikke skulle bange henne flat – humler kan jo ikke norsk.

Regnet i natt har fått frem ekstra dufter og farger, vasket verden. En formiddag med diverse i hage og slappe av på terrasse med tilhørende inntrykk fra åpne sanser og litt smådrømming. Filosofering over livets mange sider. Det summer og synger overalt, og sola er hengt opp av værgudene som en fast installasjon. 

På bordet ligger 2 dingser, 2 telefoner, en mobil og en bærbar husdings. Kikker på de og undres hvorfor de dras med automatisk. Må være gammel vane. Mange vaner legger man til seg over tid, flere sikkert uten å vite om det, eller tenke over saken.

Det nærmer seg lunsj, eller mer rett: Er lunsj – og noen skiver gumles mens det rables ned noen bokstaver som kanskje noen ukjente leser. Og en slags vane. Kanskje? Eller ikke. Hvor grensene går er ukjent. Og vite må man ikke. Men å undre seg over noe kan man ikke nekte seg. Og der forsvant skive nr 3 ned i tanken..

Svarttrosten synger nå nesten hele dagen, fra morgengry til himmelens gardiner er helt trukket sammen. Det er pur nytelse å bare sitte ute stille og la alle inntrykkene bedøve sjelen. Sjeler behøver å bedøves av deilige inntrykk av og til…

8 kommentar to “Mellom 3 skiver..”

 1. Ulva Says:

  Her var Tor med hammeren i natt Nydlig var det, nå er det snart sommer ingen vei tilbake…
  Luften ble frisk, vepsen er rolig i dag og måkene skriker på vei til en ny traktor som velter opp mat…

 2. bamse1964 Says:

  Synes det har vært mange Synes det har vært mange humler her til å være så tidlig på året…

 3. leone Says:

  Mange humler… …på våren, vil gi en varm og lummer sommer sies det…

 4. tante BØ Says:

  Da burde sommern være i Da burde sommern være i boks : )) Det har vært mange humler ganske lenge på hytta : ))

  Jeg oppdaget en ny sanger sist helg. Jeg trodde det var svart trosten sånn med en gang,
  men den hadde ikke det melankolske i tonene.
  Da jeg fikk øye på den, lignet den mer på en vanlig grå trost, men den synger jo ikke.
  Hva tror du det var Tor ??

  Ha en flott dag : ))

 5. Lady1968 Says:

  Tor🙂 Harmonisk og hærlig lesning!
  Du er knall til å skrive :-))
  Ha en knall dag.

  Lady

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja ulva, du har så rett, og Ja ulva, du har så rett, og det med måkene, morsomt å se på mange ganger når de drar i samme makken, hehe

  Bare bra med mange humler tidlig bamse, blir god bestøvning av fruktrærene da.

  Eller ihvertfall mye frukt leone..

  Antagelig en måltrost tante BØ, den synger og vakkert, men på en «annen» måte. Og den legger 4 nydelige egg, en utrolig delikat blå farge med små mangefargete prikker, og har den nydeligste reirforingen du kan tenke deg, et ekte kunstverk, hvis du finner et slikt reir (er ikke uvanlig i einerbusker over en viss størrelse) kan du ta det etter at ungene er flydd ut, frys det i en plastpose og etterpå har du noe vakkert du kan pynte med.

  Takk lady, men er noe sløv for tiden med skrivingen, det går opp og ned..

  Tor

 7. tante BØ Says:

  JA : )) det kan det nok JA : )) det kan det nok være. Rart jeg aldri har hørt den før. Jeg har hørt OM den da : ))
  Vi har masse einerkratt i bratta opp mot fjellet bak hytta. Jeg skal jammen følge med litt å se om den bor oppi der. Forøvrig et skummelt sted for den å bo, for på toppen der bor en
  rovfugl som jakter rundt hytta. Sist helg tok den ei kråke . Kråka så faktisk ganske liten ut i forhold til rovfuglen. Finner ikke helt ut av hvilken rovfugl det dreier seg om. Det passer så dårlig med hva som ståri boka. Spennende å følge med … spessielt nå på våren når det ikke er løv på trærne som stenger for utsikten.

  Ha en flott dag : ))

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hvis den synger «ekte» og Hvis den synger «ekte» og ikke bare «skvaldrer» så er det mest sansynlig en måltrost tante BØ, er det mer skvalder kan det være en rødvingtrost, men den er lett å kjenne igjen. Måltrosten er jo og kjent for sin vakre sang selv om den er ulik svarttrostens.

  Einerkratt? Bør helst være mannstore eller større.

  Rovfuglen kan være en hønsehauk, hunnene er mye større enn hannene hos rovfuglene. Men se på halen, haukene har lang hale, mens f.eks våkene mer avrundet og kortene. Dog kan det jo være en jaktfalk, men de er meget sjeldne. Hubroen kan nok og ta kråker, men den jakter helst i skumring og natt.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: