Refleksjoner..

Det er alltid litt vemodig å se på gamle bilder av seg selv føler jeg, dog ikke alltid, mange ganger smiler jeg av situasjonen som kanskje ligger bak bildet. Ofte er det jo slik at et bilde avspeiler noe man husker. 

På samme tid føles det litt som en tidsreise i eget i liv. Og man ser jo utviklingen i samfunnet bak også. Noen ganger føles situasjoner som om de var i går, situasjoner fra barneårene. Men og fra tidlig voksent liv. Da man plutselig måtte ta ansvar og det ble stillet voksne krav – og at den bekymringsløse delen av livet nå skulle være en saga blott.

Heldigvis har jeg tatt godt vare på barnet i meg, det er lett å lokke frem enda. Men hvor ble tiden av? Jo, jeg vet jo, men allikevel. Tiårene frem til 30 går rimelig "sakte" føler man, men etter 30, ja da forsvant ordet "sakte" i den settingen.

Før var de fleste i gang med sitt "voksne" liv tidlig, rundt tyve eller før det. Man var i full jobb og fikk såkalt "strukturert" hverdag og liv. "Strukturert" ja, jeg har en kamerat som dyrker "strukturert liv". Har noen et eller annet problem, ja da er han straks på banen med sin "strukturhypotese" som han mener passer inn overalt og i alle menneskelige situasjoner. Bare det er struktur ordner alt seg, uten struktur på livet blir det bare kaos mener han.

Vel han om det, jeg har aldri vært slave av en tidsplanlegger som tar for seg hele livet i detalj. Men det har blitt noen morsomme episoder over tid av hans "strukturbelesning", hehe… 

Mitt voksne liv har vært mye ansvar, ansvar for andre mennesker. Det startet tidlig, på en måte falt det seg naturlig da ansvarsfølelsen for andre lå inngrodd fra barneårene, og heldigvis har jeg sluppet å slite med respekten, noe mange andre med ansvar har fått oppleve.

Men å stadig ha ansvar for andre mennesker på flere nivåer og over lang tid, det gjør ofte at man setter seg selv litt til sides, og kanskje for mye av og til. Tror det bare blir slik for endel mennesker med ansvar. Andre setter seg selv først uansett, men jeg føler de ikke får samme respekt og aksept tilbake mange ganger. Ikke alle passer nødvendigvis å inneha ansvar for andre på ledernivåer. Det handler mye om å forstå andre mennesker når man skal måtte si det enkelt.

Vel nok om det. 

Merkelig å tenke på at den 19 årige villmannen med pent småskjegg, stilige solbriller og gul rype inni en galtrimma Ford 17M TS med rødt ratt, grønnfarget solskygge på frontglasset, 3 meters antenne, ekte vinyltak og luktedings i speilet er meg? hehe..

 

5 kommentar to “Refleksjoner..”

 1. frk-jettegryte Says:

  hei Bilder.. fremmer noen gode minner til tider..
  Men for meg, så gjør det meg bare trist; jeg ønsker å være den glade jenta jeg en gang var.

  Kjempetøft bilde av deg.🙂

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja, bilder fremmer både Ja, bilder fremmer både gode og mindre gode minner av og til JG. Som jeg vel sa i en kommentar til ditt innlegg over her, livet går opp og ned i perioder, som bølgene på havet. Og før eller siden kommer oppturen. Ja du er jo ei skikkelig gladjente, det tror jeg at jeg vet. Men husk at den gladjenta du sier du «var», er nok der inne enda, hun er bare litt skygget akkurat nå. Men snart kommer nok sola og fjerner skyggen..

  Tøff? hehe, vel, jo takk, men jeg ser litt snurten ut ser jeg, og det selv om den gule rypa eller snipa som vi sier her, smiler.. hehe..

  Tor

 3. litlpia Says:

  Var ikke bare hos deg det bildet satt igang tankene, min søster hadde en kjæreste på den tiden som faktisk minner om deg ( på bildet ), men han kjørte Ford Capri, den var grønn og for meg som bare var barnet var bilen og min søsters kjæreste det flotteste som fantes. Men det er leeeenge siden det.

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Der ser du litlepia, selv Der ser du litlepia, selv andres bilder kan dra frem egne minner. Minner om meg? Nåja, jeg ser noe småsnurten ut der, men man kan vel ikke glise døgnet rundt, hehe..

  Jeg hadde og en capri en gang, er 3liters V6 som gikk som ei kule etter at den var ferdig trimma, så solgte jeg den og etter en måned, aner ikke hvor mange kjerrer jeg har hatt, hehe

  Leeeeenge siden? Høh! Makan! Hehe..

  Tor

 5. Lady1968 Says:

  Tor😉 Gyldne tider!

  Lady ;))


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: