En mangefarget søndag..

Rett utenfor det åpne vinduet her jeg sitter er det noen vakre bladgrønne busker som beføler det åpne vinduet. Og over buskene svaier greiner fulle av plommeblomster.

Og i plommetreet sitter en rødstrupe og synger. Himmelen er blånyansert av slørskyer på vei mot nordøst og gradestokken i skyggen koser seg nær de tyve. En lett bris får alt til å leve. I bedene finnes hele fargesirkelen, og nyanser av den kommer til hver dag. Humler og sommerfugler leker oppi alle fargene.

Nå har det vært vår her lenge som alltid, så man behøver ingen stressete vårånn, men tar litt av og til. Hage skal gi glede, ikke stressrynker med bekymret blikk på en kalender. Det blir litt som å elske, man tar litt hver dag, og ikke bare samler opp og får en kort utløsningsperiode og så tørke til neste gang, når det blir da.

Det er alltid noe å gjøre med en kåk og en hage. Litt maling her og der, litt spikring der, noe annet her osv osv. Tar man litt etterhvert så slipper en de store skippertakene hvor man ender opp som en pesende sak. Og tar man litt etterhvert, ja da er det meste ok hele tiden, man slipper et samlende og stadig voksende etterslep. Og det hele føles mer som kos enn stress.

Og ikke minst får man da tid til å daffe rundt og titte, nyte fine dager uten dårlig samvittighet for det og det og det bare må gjøres fordi bla-bla. Eller sløve av på en solvarm terrasse mens kaffekruset gir gode dråper og store mannetær leker seg med varme terrassebord. Man skal ikke haste på fine dager, ei heller når man elsker..

.

 

9 kommentar to “En mangefarget søndag..”

 1. Ulva Says:

  Som det blomstrer hos deg da… Her venter jeg på epleblomstene, den beste tiden her i Lier føler jeg det lukter i hele bygda….
  Så kommer lier eple i mange former til høsten.
  Ha en fin dag.

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  De er delvis ute her, og det De er delvis ute her, og det er uvanlig mye pæreblomster i år Ulva. Jeg har et pæretre med 4 sorter på samme treet, eller var det 5? Uansett, utrolig mye blomster. Og som du ser på den kirsebærgreina er det mange der og. Mulig det blir et godt fruktår, dog vil bestøvingen og da været fremover avgjøre det tror jeg.

  Ha en fin søndag du og..

  Tor

 3. mariee53 Says:

  Så langt er det ikke kommet hos meg enda Rodondendronen har så vidt begynt å få knopper, men morelltreet spretter masse nå. Syrenen venter litt ennå ser jeg, og tulipanene er sikkert ute og titter på sola i morgen tror jeg. Flotte bilder, takk for titten..Hilsen Mariee53

 4. Tante Sofie, utlogget Says:

  Blir i godt humør – av blomsterprakten din, Jærskalden! Her i innlandet var det antydning til museører på bjerka oppe i marka i dag! Det bærer bud om bedre tider etterhvert.
  De siste årene har vinteren nesten gått rett over i sommer her, og jeg savner den lange, fine våren, hvor man ser litt forandring for hver dag.
  Takk for all den fine naturen du deler med oss, Tor.
  Klem fra Tante Sofie

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det meste er med blomster Det meste er med blomster nå marie, det som skal blomstre tidlig om våren. Både fruktrær, løkplanter og stauder. Jeg pleier dog å vente til mai før jeg planter f.eks margeritter, utvalget er bedre da føler jeg.

  Godt å høre Tante Sofie, og ja, jeg er glad i alt som sprirer og vokser, fargene, duftene, summen gir noe godt. Endel av bjørkene rundt her er helt utsprunget, andre såvidt i gang, merkelig det med bjørkene, det varierer ganske mye fra tre til tre. Vel vi er som regel heldige her jeg bor med lange vårer, selvsagt kan tempen variere fra år til år, i fjor var det sommer fra april til oktober, sommervarme. I år har det vært mer blandet.

  Klem tilbake..

  Tor

 6. May-Britt Says:

  Fine bilder Tor=) Her grønnes det og man kan nesten høre det spretter ute=) Dette er den beste tiden på året for meg=) Rodeodrendronen blomstrer nå, den er såååå fin=) Og det lukter så godt ute også. Kos deg i naturen Tor og ha en flott ny uke=)
  [img]http://birkmose1.dk/bjmhund8.gif[/img] May-Britt=)

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk May-Britt, blomster er Takk May-Britt, blomster er sanne kunstverk i harmoni. Ja hører det spretter, gammelt ordtak det vel? Det dufter herlig over alt for tiden.

  Ha en fin ny uke du og med mange gleder..

  Tor

 8. tante BØ Says:

  Tanta blomstrer og : )) Tanta blomstrer og : )) hehe
  selv om jeg føler meg litt sliten etter å ha sjokkspadd og ommøblert halve hagan i dag.
  Måtte bare få byttet om på noen Pioner og Floks før de hadde kommet for langt.
  Jeg rakk det nemlig ikke i høst.
  Nå har vi deilige dager nå : ))

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Godt å høre at Tante BØ Godt å høre at Tante BØ blomstrer, hehe. Ok, du har riktig gått berserk med alle redskapene, det hender dog at jeg og plutselig får et eller annet over meg og agerer en gravemaskin med jordskvett og brumming, hehe

  Jepp nydelige dager, håper de varer

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: