4 kubikk og en Cola..

En slitsom og svettete dag i skaldehagen er over. Lånte en traktor og henger tidligere og hentet 4 kubikk bark, ville menner roter ikke med små putlete dameposer med bark.

Ut i morgenlyset med kaffekopp i hånd rusler en pjuskete skald med sin atletiske kropp. Ei kjærlighetssjuk skjære bannes nord og vest, den sitter og piper hele dagen. Fatter ikke at ikke ei skarve hunnskjære snart kan la seg lokke og la freden senke seg over landskapet? Er moderne skjærehunner blitt påvirket av tv og ekstremt forfengelige?

Tusler rundt hjørnet til der de 4 kubikk er tippet. En sabla dunge. Lukter godt barken, behagelig å ta på, haugen er varm av solstråler. Hm… lurer på hvordan det hadde vært å elske i den haugen? En sommerfugl vingler morgentrøtt forbi og berøver tankene for ville elskovsfantasier med barkesprett. Gubben følger etter sommerfuglen, den lander på en tulipan.

En time senere er sommerfuglen over alle hauger og skalden tilbake på den varme terrassen. Ahhh… sukker han og fyller på mer kaffe. En spennende sky tar tankene. Tenk å kunne sveve og elske på en dunlett sky? Å pokker, det var jo barkedag i dag? Tar med koppen og avsted mot barkeberget. En tordivel krysser veien hans, setter seg ned og venter på fotgjengeren med svart silkedress.

En halvtime på urets monotone livsløp og barkehaugen er i sikte. Hvor er den store skuffelen? Mannespaden?  Leting i alle skur og garasje, hm… nei? Noen må ha lånt den. Inn etter bilnøklene og burne bakover med bilen. Jernvaren neste! En smekker snipe med solbriller må ventes på der hun vrikker seg sexy sakte over fotgjengerfeltet – ok, verd tiden. Inn i altmuligsjappa. Hei til den og den, kaffe? Selvsagt. Inn på sjefens avluringsrom, dvs kontoret – og 3 kopper går ned mellom skryt og latter. Hjemover igjen med butikkens største spade, og ingen eggende sak over veien.

Hm.. lunsj jo? Spaden monteres midt på barkeberget. Spiser, myser news og annen lunsjmat. En avslapp på terrassen, nei, tilbake til arbeidet! Akk, telefonen.. Ved haugen igjen. Hm.. har den vokst? Snodig. Katten jamrer, den er sulten. Ok, inn igjen og forer pelsdotten. Ut med flyfilla og tid for mer kaffe, rusler rundt og kikker på alt som spirer, og synger eller flyr. Tiden flyr visst og? Og magen er sulten, inn og svelger en bolle og en kroneis.

Jo sannelig, haugen vokser? Minker ihvertfall ikke. Hm.. hvor var nå trilleboren da? En rundtur i hagen avslører luringen bak en syrinbusk. Men? Flatt hjul? Og, jøss så mange blomster på pæretreet! De må sjekkes. En humle er med på tankene og når frem først. Trilleboren nekte å trille, den må bæres som en annen havarert pasient. Setter liket i garasjen og fyrer opp kompressoren og fyller luft i dens mage. Virker ikke til å lekke mye om ikke annet, gidder ikke kjøre etter nytt hjul nå.

Triller bort til barkehaugen som nå ligner på Glittertind, og førstemannsspaden på toppen. Varmt. Og tørst. Inn etter en cola, og sitter ned på benken ved haugen mens dråpene renner ned. Telefonen ringer i lomma. En selger. Stapper fanten i lomma, men den ringer igjen. Mor. Joda, jeg er i full gang med en liten haug bark. Slite? Nei, sønnen sliter ikke, det må vel moren vite snart? Jada mor, jada..

Henter mer kaffe – avsted på tur til barkefjellet. En kvikklunsj er med. Ser på haugen fra benken. Prøver å avsløre den, den vokser jo straks jeg snur ryggen til svinet! Hva var det? Noen fugler krangler på andre siden av kåken, det må sjekkes! To kråker slost med en sildemåke. Men stikker når jeg kommer. På vei tilbake til haugen, usj? Er jo snart tid for middag?

Tilbake ved haugen, samler inn kaffekopp og annet turutsyr, ser på barkeberget – jaja, haugen går ingen vei..

Hm.. middag? Mer kjedelig slit på en vakker dag, jaja..

"Hei Karin, det e Tor! Eg ska ha ein store pizza nr 4! Henta? Eh.. du eg he jobba så ein vidle i dag og e heilt utsleden og… flott! Då kjem han med den om eit kvarter? Ypperleg, du e gidle og he vakre augor Karin, snakkas!"

hehe..

5 kommentar to “4 kubikk og en Cola..”

 1. trultemor- Says:

  hahaha;) Da va litt av ein dunge!!
  Og du e heilt utsleten av alle turane te og frå, men har ikkje løfta på så mykje så ei flis.
  Håpar pizzaen smakte;)

  God helg!

 2. leone Says:

  Signe strevet… ..du ville mann. Og god helg!

  (Svar på denne kommentar med innhold av sjikane og/eller personangrep, overlates til myndighetene for sporing av IP-adresse.)

 3. luxcat Says:

  Hmm… Jeg tror jeg kommer aa slaar opp hengekoeya mi der og ser paa deg «jobbe».
  Intet bedre!🙂

 4. May-Britt Says:

  Ha en fin kveld Kos deg med pizza mm. villmannen=)
  Håper du får en fin helg=)
  [img]http://i103.piczo.com/view/2/v/s/8/l/5/i/w/0/y/e/x/img/i183203006_65296_3.jpg[/img]
  [img]http://birkmose1.dk/bjmhund8.gif[/img] May-Britt=)som barer bark med discoveska=)

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe ja Trultemor, og den Hehe ja Trultemor, og den spaden oppå der er nesten tomanns (dvs 1 villmann), men blir liten. Joda har da befølt litt på barken, den lukter jo godt. Men er vel sånn noen dager, blir gjort lite å fremvise, men mye i hodet, hehe. Dog er det ikke noe som haster her, hage skal være kos og ikke stress, ikke noe pliktløp takk..

  Ha en god helg du og, den blir visst varm forresten, er 15 grader her nå på det klokkeslettet som følger med kommentaren..

  Jo takk leone, men det er greit å rote med noe, dog ikke stresse..

  Og god helg til deg og..

  Åhh nei du luxcat, skulle nok fått fres på deg – og så kunne jeg lagt i hengekøya, jeg er jo sjefen, hehe. Ser på manglende bostaver at du vel er nede der en eller annen plass (Hellas?) nå igjen? Vel, håper du slapper av og koser deg..

  Den er nede for lenge siden May-Britt, og nå er det tid for kveldsmat som inntas mens jeg skriver dette. Bærer bark med discoveska? hehe, jaja – du er jo kvinne, hehe

  Ha en fin helg du og..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: