Maktmenneskers blindhet..

Jeg hadde tenkt å skrive om noe gildt som vi sier her, noe godt, noe som gir gode følelser i sjelen. Men så leste jeg noen nyheter før bloggen ble inntatt, dermed kom undringen på ny omkring dette med maktmenneskers redsel for å miste følelsen av makt og siste ord. Prestisjetap er og dekkende.

Og ja, hva annet enn Røkkesaken (den foreløpig siste) hvor makt står mot makt er gylne eksempler på både maktmennesker og hvor langt det kan gå for å få markert den endelige makt, kort sagt: Hvem har størst makt? (ædabæda)

Følgende irrasjonelle uttalelser og konklusjoner er å lese hos NRK etter møte mellom Røkke og Jenseguten:

Jenseguten først, sitat:

"Stoltenberg er klar på at han er sjefen i Norge, og skal ha mer makt enn Røkke."

Deretter kommer noe blabla om at den omstridte handelen antatt ikke blir omgjort, kun prisen blir litt småjustert (noe man nøkternt sett har forstått at vil bli måtte bli løsningen og antagelig er tatt høyde for i avtalene av Røkke & Co – handlene er jo gjennomført), men selvsagt ønsker da Jenseguten å fremstå som en vinner, les: vinner om makten.

Så kommer gullegget som en slags konklusjon som nok svir når Jenseguten skal lese kveldsnews:

Sitat:

"Røkke får det dermed stort sett som han vil, men må trolig inngå et kompromiss om en litt lavere pris."

(som egentlig er en helt korrekt konklusjon dersom en ser på helheten med nøkterne øyne, det har jo lagt i kortene hele tiden)

Overskiften på artikkelen var: Nå er de enige.

Og da ment som at de er "enige" om hvem som er den egentlig bossen, Jenseguten har jo gitt klar beskjed (også på andre måter at han ikke finner seg i å være med buksene nede og kun nr 2) her at han er The Boss of Norway. Vel Jens, kanskje – dersom du holder deg til ditt gebet på Løvebakken, men i Norges forretningsverden er du ikke altoverskyggene boss – det ville og blitt helt total feil.

Dette er et typisk "trø i den store salaten" stunt Jenseguten nå har gjort, dvs for oss som ser salaten. Og det slik at dressingen skvetter over hele Jensegutens sfære. Makan til tabbe som ligger i de ordene fra Jens skal en lete lenge etter. Jeg tror mange i hans omgivelser nå krymper seg, men våger vel ikke si i mot Jenseguten som vasser til den bare rumpa i salaten – han er jo The Big Boss – sier han..

Jeg har i livet hatt en god del med maktpersoner å gjøre, men neppe mange slår profilierte politikere i å uttale de mest irrasjonelle ting når deres posisjon er truet og fremlagt slik i pressen. Men ikke uvanlig: En politikers største prestisjetap ligger ofte i selvskuddet personen selv har montert, og ofte da forblindet av redselen for å bli fremstillet som taper i en maktkamp. Ja selv fillesaker kan får enorme dimensjoner og helt ute av proporsjoner når politikere skal hevde sin blinde makt.

.

Link til artikkelen:

http://www.nrk.no/nyheter/okonomi/1.6571465

8 kommentar to “Maktmenneskers blindhet..”

 1. virre501 Says:

  virre501….tolker jeg deg virre501….tolker jeg deg rett,,,,,så vil du ta fra gutta som går på teater caffen makt……enig med deg der æ:))

 2. Tante Sofie Says:

  Tabbekvoten – til Jensemann og hans drabanter er forlengst oppbrukt. Jammen godt det er valg til høsten🙂

 3. Petter`n Says:

  Staten har «sovet » i Staten har «sovet » i timen.(statens repr.Sjøl)
  Jeg synes ikke det er riktig å skylde på Stoltenberg.

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Virre:
  Det handler ikke om Virre:
  Det handler ikke om å frata noen noe. Man kan ikke frata noen noe de ikke har..

  Tante Sofie:
  Er ikke uenig med deg der. Men, alle regjeringer har sine tabbekvoter som på en måte og viser at de er mennesker alle bare, selv om kanskje noen av de mener seg fritatt for å være «bare» et vanlig menneske..

  Petter’n:
  Staten er ingen ideell forretningsfører, det har alltid vært slik. Og det nivået som Røkke & Co driver er en sfære staten alltid vil måtte henge etter på. Og ingen vet heller ikke om ikke selve grepet til slutt vil bli lønnsomt etter noen år.

  Jeg er ikke enig at Jens ikke må ta sin del av skylden i bråket. Når det kjøres som en prestisjesak av landets statminister – og gis ultimatet at det skal kun være en vinner etterpå, og den skal være staten (les Jens), samme hva som er rett/galt eller fornuftig, da må Jens også ta sitt ansvar. Og tåle kritikken etterpå.

  Tor

 5. mirapisani Says:

  Hahaha..! ;D) Skal vel egentlig ikke le, men det var godt å se mine tanker skrevet ned i ord.
  Hele greia har fått meg til å sitte med verdens største hakeslepp, mens tankene romler rundt i hodet og vet iklke helt hvor de skal plassere seg.
  Så bra skrevet Tor.
  (salat og dressing, fillerista meg i latter)
  Mira ;))

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe mirapisani, hele saken Hehe mirapisani, hele saken begynner å ligne på en farse som kunne foret et helt kompani av sirkuselefanter med og uten sadel – og mus som brøler. Dog forer farsen hele fedrelandets journalister, de elsker jo slike saker hvor det kappes om å svømme mest i den største salatdammen med eller uten snorkel.

  Vel, skrive, takk, men du er enormt dyktig selv og, noe jeg vel har sagt mange ganger, men gode ord kan ikke sies for ofte. Dog er jeg dessverre elendig for tiden med å kommentere andre sine blogger, og da av forskjellige årsaker..

  Tor

 7. Ulva Says:

  Er du borte… Savner bloggen din her jeg…
  Klem fra meg

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Både og Ulva, dvs jeg har Både og Ulva, dvs jeg har enda ikke bestemt meg helt hva jeg gjør.

  Takk for at du «savner» bloggen min, det er jo på en måte positivt å høre..

  Klem tilbake..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: