Til Sol.

Det er endel småjusteringer dere bør fikse på bloggen etter siste havari, pluss at serverheng enda forekommer, særlig om kveldene.

1. Ved bruk av full html (og innsett av linjebrekk) blir det nå ca 3x avstand mellom avsnittene, bare sjekk f.eks her: http://blogg.sol.no/blogg/beyond-invisible

2. I den enkeltes bloggoversikt ligger antatt og en for stor avstand inne, bare sjekk her: http://blogg.sol.no/blog/tor-vidle

3. Mulig dere bør gå igjennom og justere flere av parameterene siden dere antagelig slik jeg ser det, måtte legge inn hele bloggsystemet på nytt.

4. Bilder: Det er plass til større bilder, bare sjekk på bredden her: http://blogg.sol.no/blogg/inntrykk-som-gir-glede-og-smil#comments dere kan jo bare øke det faste autooppsettet til et breddetall som utnytter fulle bredden på bloggsiden.

5. Bildejustering: Det er et eget valg på justering (nedover) bildestørrelsen, men burde ikke det da lages slik at man bare forandret breddetallet og at programmet da selv beregnet høyden for å beholde proporsjonene?

6. Av/på bloggvisning. Det er ønskelig å få et valg som gir oss muligheten til å i en periode kunne stenge av bloggen, dvs gjøre den «usynlig» uten at den slettes. Og hvor den så kan gjøres synlig igjen når man selv ønsker.

7. Venter enda på det nye valget som forhåndsgodkjenning av anonyme kommentarer.

8. Tellerene på hovedsiden må være sterkt misvisende enda, i lange perioder står de så og si stille. Og som nå virker de motsatt for min del, dvs øker jeg antallet innlegg så minker antallet besøkene? Det burde jo være motsatt skulle en tro?

9. Venter og på formateringsverktøy som jo er totalt fraværende enda.

10. De fleste setter ikke inn stopp på teksten som skal vises på hovedoversikten, er det ikke mulig å da korte ned denne til maks 3 linjer? Ikke nødvendig at nesten hele innlegget enkelte ganger viser.

11. Det er mye tregere å bevege seg rundt her når man er innlogget enn når man ikke er.

Til dere andre: Har dere andre ting dere mener ikke funker så heng det på i en kommentar her slik at det blir samlet i et blogginnlegg.

21 kommentar to “Til Sol.”

 1. Dustaa. Says:

  Hvorfor har deler av Hvorfor har deler av aliasene fått engelske ord?

 2. tante BØ Says:

  På blogg kalenderen mangler På blogg kalenderen mangler dato 1 mars – 30 og 31 mars.

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Godt dere fyller på, jeg Godt dere fyller på, jeg har ikke fått med meg alle småfeilene selv. Og jeg jekker opp dette innlegget til Sol har fikset alt.

  Tor

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Sol:
  12. Avstand mellom Sol:
  12. Avstand mellom overskrift og selve blogginnlegget mangler. Samt at overskriften nå har samme tekststørrelse som innlegget, den bør ha et hakk over etter min mening.

  Tor

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hm.. ser ut til at Solstaben Hm.. ser ut til at Solstaben har a) enten rømt skuta, eller b) glemt at det finnes en blogg.

  Tor

 6. c-sam Says:

  Venter i spenning: Vi får håpe at Sol tar tak i de ankepunktene som er anført her, da mye av det rett og slett bare er irritajonsmomenter, og som bør være relativt enkelt å gjøre noe med. Eller…?

 7. SOL redaksjonen Says:

  Tilbakemelding Hei,

  Nedetiden forrige onsdag, og den generelle tregheten som har vedvart de siste par ukene er selvfølgelig beklagelig – men vi har løst de største utfordringene og jobber kontinuerlig med å forbedre hastigheten på tjenestene våre.

  Vi ser dessverre ikke alle nye innlegg på bloggen, og kan således overse slike tilbakemeldinger som dette – og beklager hvis du mener deg oversett. Vi kan anbefale seg å sende en e-post til kundeservice@sol.no dersom du har spørsmål eller kommentarer. Alle e-post til kundeservice blir besvart innen 24 timer, mandag til fredag.

  Når det gjelder dine resterende forslag til forbedringer så takker vi for alle innspill, og kan nevne at vi jobber med å implementere en ny verktøylinje for tekstformattering – men kan ikke love at denne kommer på plass før påske.

  Mvh,
  SOL kundeservice

 8. bamse1964 Says:

  Kunne godt hatt flere Kunne godt hatt flere blogginlegg på hver side…

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Til Sol redaksjonen:
  Vel, Til Sol redaksjonen:
  Vel, jeg føler det er rett før serveren krasjer igjen, nå om kveldene er det som sirup og slitsomt å være her.

  Fint at dere nå endelig har planlagt å gi oss formateringsmuligheter. Det er vel å si at det var på tide.

  Men, endel av de feilene som er listet opp her og som er kommet etter serverkrasjen nylig burde dere kunne fikse rimelig enkelt. Linjeskiftsproblemet er jo bare å forandre en parameter på. Kalenderen burde og kunne fikses lett. Når det gjelder bildestørrelsen er den og enkel, dere øker jo bare på de faste tallene på autoformiskningen. Disse tingene bør dere kunne ordne på en times tid eller mindre.

  Grunnen til at jeg legger det ut her er at jeg ikke har fått med meg alle småfeil eller ønsker andre har, dermed bør det være enklere for dere og å få oversikten.

  Tor

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Og nå i dag henger dette Og nå i dag henger dette såpass at det er nesten ubrukelig..

  Tor

 11. mariee52 Says:

  og nå er det tullet med at undertitlene forsvinner—tilbake igjen, enten får de fjerne undertittel, så vi starter innleggene heller med det, eller så får de få dette i orden. Det er endel av innholdet, og når den linjen plutselig er vekk, så blir hele meningen feil…Varme tanker fra Mariee52

 12. trultemor- Says:

  og .. nå spiller det ingen rolle om man bruker opera eller explorer, er like tregt

 13. Ulva Says:

  Flink du er Tor Er så godt at noen sier i fra, det virker som de hører på deg😉
  Så får vi håpe ting skjer snart, å jeg fikk hakeslepp da de svarte meg bare etter noen timer her om dagen…
  Klem til deg

  http://www.wolfpeople.com

 14. c-sam Says:

  Veldig bra dette! Altså at du peser på Sol for å få forbedringer, så fortsett gjerne med det! Men jeg ser at detter er et re-innlegg, så da bør du nok utelate gamle kommentarer, ikke sant?🙂

 15. Jærskalden Tor Vidle Says:

  c-sam:
  Vel, det er ikke c-sam:
  Vel, det er ikke første gangen. Neida, å utelate kommentarene blir jo feil i dette tilfellet, kommentarene er jo noe av vitsen, jeg har ikke fått med meg alt, og som du ser fyller andre på med de feil eller mangler de vet om. Dette er et samleinnlegg slik at Sol kan få hele lista i et innlegg og ikke må lete i en hel haug. Nå blir det ikke repostet før over helgen igjen da Sol har stengt i den perioden.

  Tor

 16. mariee53 Says:

  ja en god ting kan ikke gjenntas for ofte Kan hende de våkner opp snart, for det virker ikke som de helt leser det du hjelpsomt her oppe foreslår. Hva andre ting,,,jo de svarer heller ikke på klager eller forespørsler for tiden, så det er jo ikke sikkert de er på jobb???Hilsen Mariee53

 17. SOL redaksjonen Says:

  Tilbakemelding
  Hei,

  Nedetiden forrige onsdag, og den generelle tregheten som har vedvart de siste par ukene er selvfølgelig beklagelig – men vi har løst de største utfordringene og jobber kontinuerlig med å forbedre hastigheten på tjenestene våre.

  Vi ser dessverre ikke alle nye innlegg på bloggen, og kan således overse slike tilbakemeldinger som dette – og beklager hvis du mener deg oversett. Vi kan anbefale seg å sende en e-post til kundeservice@sol.no dersom du har spørsmål eller kommentarer. Alle e-post til kundeservice blir besvart innen 24 timer, mandag til fredag.

  Når det gjelder dine resterende forslag til forbedringer så takker vi for alle innspill, og kan nevne at vi jobber med å implementere en ny verktøylinje for tekstformattering – men kan ikke love at denne kommer på plass før påske.

  Mvh,
  SOL kundeservice

 18. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Til Sol:
  Det er slettes ikke Til Sol:
  Det er slettes ikke holdbart å kun kopiere deres egen kommentar og poste den på nytt i samme innlegg. Det inngir ikke akkurat særlig tillit til at dere tar dette seriøst. Og det er ikke snakk om kun forbedringer, flere av problemene er dukket opp etter siste krasj, den som da gjennopprettet bloggsystemet har ikke gjort en fullgod jobb rett og slett. Og flere av de nevnte saker er lette å fikse dersom dere legger godviljen til.

  Jeg tilføyer og følgende nye ønsker:

  1. Mulighet for å ta egen backup av ens blogg (og da en som kan åpnes i standard editorer).

  2. En moderator for bloggen bør vurderes, flere episoder over tid viser at man kunne uten tvil hatt stor fordel av en egen moderator (eller 2) her. Dere selv er for trege til å reagere som regel, litt forståelig noen ganger, men i sum er det ikke godt nok slik det fungerer i dag. Så lenge dere selv ikke følger med på hva som skjer her i hyppige nok intervaller bør en 3. person inn og tilføre det dere selv ikke makter, dette av hensyn til bloggsamfunnet i helhet.

  Dere har moderatorer i debattforumene, og jeg ser egentlig ingen forskjell på om det samme blir innført på bloggen. Dog bør en kanskje sette visse utvidete krav til en bloggmoderator pga de forskjellene som er mellom blogg og debattforum. Mulig og at dere bør søke en eller annen type «flertallsaksept» for valg av moderator(er), dvs hvem, dette for å hindre at en etterpå kan risikere å få stadige saker om en moderator som ikke får flertallets respekt.

  Det såkalte «frie ords rett» har sine begrensinger av div aksepterte menneskelige årsaker, og jeg ser ingen grunn til at disse prinsipper skal ha anledning til å brytes her på bloggen, men ikke på debattforum. Mennesker her på bloggen er mer sårbare da bloggen deres er en personlig sak.

 19. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Til Sol:
  Begriper ikke at Til Sol:
  Begriper ikke at dere selv ikke snart forstår at dere mister faste og stabile bloggere over tid pga totalt manglende bloggverktøy. Og neppe er særlig mange seriøse storbloggere interessert i å blogge her når denne mangelen består. Til slutt er det dere selv som taper på det, og ender kanskje opp med en blogg som stort sett inneholder folk som bare vil prøve blogging en stund før de forsvinner igjen, og dermed mister dere og faste lesere, noe en allerede vel har gjort og gjør hele tiden.

  Nå sist sluttet Tante Label http://blogg.sol.no/blogg/tante-label-flytter

  Selv vurderer jeg og å flytte, og en av årsakene er det manglende bloggverktøy og elendig oppfølging fra Sol selv. Bloggen føles å være noe Sol har et eller annet sted i et bakrom hvor man knapt gidder kikke av og til, langt mindre ordne eller forbedre.

  Jeg ser ingen fornuftig grunn til å ikke like greit implentere et ekte bloggverktøy som f.eks wordpress som er regnet for å være et av de aller beste. Man kan fremdeles kreve en aliastilknytning dersom det er absolutt ønskelig.

  Når man så kikker inn på f.eks Tante Labels nye blogg og sammenligner med her på Sol så er det som avstanden mellom en rusten moped og en moderne Mercedes.

  http://wordpress.com/

  Tor

 20. bamse1964 Says:

  Men skulle det ikke komme Men skulle det ikke komme forbedringer før påske?
  Kan ikke se at noe har skjedd….

 21. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ikke noe skjer her bamse. Og Ikke noe skjer her bamse. Og skjer det noe er det kun mer lapping på noe som aldri vil bli annet enn et lappverk og ikke et ekte bloggverktøy. Sol er blindet for å innse realitetene og tabben de gjør her med bloggen som kunne vært stor dersom de hadde gjort det som all fornuft tilsier.

  Bare ta en titt på tante labels nye blogg så ser du hva et ekte bloggverktøy er.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: